"Călăul"

By EvaAse

7.4M 287K 20.6K

CARTE NEEDITATĂ " Dacă nu exprimi vreo emoție, nu înseamnă că nu trăiești una. " Megaloman. Acerb. Ardent... More

"Călăul"
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Capitolul 41
Capitolul 42
Capitolul 43
Capitolul 44
Capitolul 45
Capitolul 46
Capitolul 47
Capitolul 48
Capitolul 49
Capitolul 50
Capitolul 51
Capitolul 52
Capitolul 53
Capitolul 54
Capitolul 55
Capitolul 56
Capitolul 57
Capitolul 59
Capitolul 60
Capitolul 61
Capitolul 62
Capitolul 63
Capitolul 64
Capitolul 65
Capitolul 66
Capitolul 67
Capitolul 68
Capitolul 69
Capitolul 70
Capitolul 71
Capitolul 72
Capitolul 73
Capitolul 74
Capitolul 75
Capitolul 76
Capitolul 77
Capitolul 78
Capitolul 79
Capitolul 80
Capitolul 81
Capitolul 82
Capitolul 83
Capitolul 84
Capitolul 85
Capitolul 86
Capitolul 87
Capitolul 88
Capitolul 89
Capitolul 90
Capitolul 91
Capitolul 92
Capitolul 93
Capitolul 94
Capitolul 95
Capitolul 96
Capitolul 97
Capitolul 98
Capitolul 99
Capitolul 100
Epilog
Nota autorului
6M
Alt Browns

Capitolul 58

53.9K 2.7K 256
By EvaAse

                                                       " Lume nouă "

" Oh, Max, mă bucur să te revăd! "

      Fata din fața noastră vorbește, iar ochii mei călătoresc peste fizicul ei. Este o fată înaltă, cred că și mai înaltă ca mine cu câțiva centimetrii, părul negru îi este așezat pe umeri, iar ochii albaștri mă privesc când pe mine, când pe Maximilian. Pare puțin surprinsă, ochii ei albaștri sunt dilatați ușor, iar brațele îi sunt lipite de trunchi. În tot acest timp și el, bărbatul brunet din stânga mea o privește ușor neașteptat, nu cred că avea idee că o să  dea peste o tipă super frumoasă chiar la ieșire dintr-un supermarket și pe deasupra s-o și cunoască. Deși simt presiunea privirii a fetei frumoase din fața mea care nu cred că are mai mult de 25 de ani, continui să-i evit privirea și mă axez pe tipul care tot se holba la ea.

" Să înțeleg că nu ți-a fost dor de mine? " l-a întrebat, iar el s-a crispat ușor. Dintr-o simplă mișcare, fata brunetă s-a agățat de gâtul lui și l-a îmbrățișat strâns. Am evitat să privesc momentul intim și mi-am aruncat ochii într-un colț al parcării. Gheamurile mașinii fumurii ale lui Maximilian se zăreau de aici din apropierea ușii supermraketului,  deși ceasul era trecut de mult de ora 20:00.

      În tot acest timp fata s-a retras din îmbrățișare și s-a poziționat mai bine în fața noastră. Stătea la doar câțiva pași de mine și Max privindu-mă admirabil? Da, oarecum o făcea. Îmi zâmbea ceea ce m-a speriat puțin, deoarece o fată frumoasă, posibil fosta iubită a tipului din dreapta mea, nu ar trebui să mă placă, tocmai eram împreună cu fostul ei iubit.

" Și eu care credeam că ești super frumoasă pe o bucată de hârtie, acum ce să spun că te văd în realitate? Ești perfectă. " ea exclamă entuziasmată și mă privește din cap până în picioare. " Oh, scuză-mă, nu m-am prezentat, sunt Megan, verișoara tipului de lângă tine. " fata brunetă îmi vorbește, iar eu zâmbesc timp în care Browns își tot privirea ruda ușor călcat pe bătături. " Deci să lăsăm la o parte treaba asta, să pricep că tu vei fi doamna Browns? " mă întreabă și aproape mă înec cu guma pe care o tot mestecam de minute bine și Maximilian se strâmbă la auzirea întrebării.

     Tipul brunet se lasă preț de câteva secunde pe călcâie ca mai apoi să o privească pe Megan. " Am uitat cât de mult poți vorbi. " el spune și fata brunetă doar își dă ochii peste cap. " Ea e doar Maria și nu va fi nicio doamna Browns. " face o grimasă și încerc pe cât posibil să văd partea bună a lucrurilor.             " Oricum noi nu avem nicio relație. " tipul rău își dă ochii peste cap. " Încetează să crezi tot ce se spune! " el ordonă ușor și am impresia că fata asta nu prea îi dă ascultare.

" Deci, Maria te numești?! Cine ar fi știut? Oricum, ești sau nu iubita lui, Max întotdeauna a avut o slăbiciune pentru fetele cu ochii negri. " frumoasa fată din fața mea vorbește și zâmbesc ușor în momentul dezvăluirii. Maximilian se crispeză în dreptul meu și mai are puțin și sare la gâtul verișoarei sale. " Păi, Maria mă bucur că te-am cunoscut, dar trebuie să plec, o prietenă mă așteaptă în mașină. " ea mă strânge cu forță în brațe ca mai apoi să-l lovească jucăuș peste umăr pe Max. " Pa, enervantule! " țipă în momentul în care pleacă și-i face un semn cu degetul  bărbatului de lângă mine  nu prea demn de-o domnișoară.

Maximilian povestește:

    Am deschis ușa apartamentului cu Maria pe urmele mele. Nu prea am conversat după plecarea din parcare, adică și așa nu prea le avem noi cu vorbitul sau comunicatul în exces. Mă crispează ideea că toată lumea ne vede împreună atât în prezent cât și în viitorul apropiat, în timp ce noi doi de abia putem avea o conversație normală de câteva minute, deoarece în restul timpului ne certăm sau tachinăm. Și ăsta poate fi un mod de-a comunica, dar e cam agresiv pentru cineva care este văzut ca un cuplu mereu. Și că tot veni vorba de cuplu, nu mi-o pot imagina pe Maria într-o relație decât ca o lipitoare pupăcioasă care stă non-stop în gâtul tău pentru a te alinta și a împărtăși iubire peste tot. Iar eu nu sunt chiar tipul care vrea să primească asta și probabil pentru că n-am fost învățat cu afecțiune de-un fel decât limitată.

     Probabil dacă cineva m-ar asculta ce simt, mi-ar spune să trec peste pentru că e vorba de trecut, însă unii oameni nu au habar că trecutul e cel care te marchează și de asemenea, creează în tine un sentiment de auto-apărare. Timpul nu vindecă nimic, doar trece și-ți permite să vezi din alte unghiuri problemele. Timpul cicatrizeză și îmbătrânește, dar nu rezolvă nimic. Nimeni nu poate vindeca o rană adâncă.

" Max! " numele meu se aude din spatele ușii și-o bătaie se aude și ea în ușă. Mă ridic de pe pat în timp ce-mi dau un tricou peste cap și deschis ușa larg. Maria se afla în fața mea, purtând un maiou negru și o pereche de pantaloni de pijamale albastre cu niște chestii gri pe ele, cred că sunt niște rechini. " Cina e gata, e în cuptor să știi! Mie nu-mi mai este foame. Te poți servi! " ea mă informează și mă încrunt la ideea că nu va mâncă. Nu a mâncat de ceva timp, adică de după amiază de când am venit eu, atunci am găsit-o cu o ditamai porție de paste în brațe privind la televizor serialul ăla cu criminali, fata asta are gusturi ciudate.

    Dă să plece, dar o opresc imediat. " Ești ok? Adică de ce nu vrei să mănânci? " o întreb și fruntea ei prinde o încruntătură în timp ce mă privește. Ridică din umeri mimând un " Nu-mi mai este foame. " și pleacă lăsându-mă singur în ușă. Cel mai probabil e supărată pe mine sau ceva de genul, dar eu chiar am încercat să fiu drăguț. Am refuzat și numărul focoasei brunete de la caserie și fata aia nu era de refuzat. Oricine ar fi dat să aibă numărul ei deoarece acel număr era adresa unei aventuri foarte plăcute și interesantă.

      Dar după ceva cald urmează ceva rece. Apariția lui Megan cel mai probabil a derutat-o la fel și pe mine. Nu am mai văzut-o de vreo 5 luni de zile, ultima dată a fost în vizită la mama, fiind nepoata ei după sora sa geamănă. Eu și verișoara mea semănăm foarte, foarte mult. Ai crede că suntem frați gemeni la rândul nostru și asta doar pentru că mamele noastre sunt  chiar gemene și sunt aproape identice. Mai nou mătușa mea s-a vopsit blondă, cică o prinde mai bine. E o femeie cam nebună, aici nu seamănă deloc cu mama. Au două caractere diferite, mama e genul ăla serios, elegant și teatral pe când mătușa mea este o femeie nebună, ușor rebelă pentru vârsta ei și foarte naturală.

        Am intrat în bucătărie și am deschis cuptorul cu microunde. Cina mă aștepta deja pe farfurie, un pui și niște cartofi la cuptor erau gata să fie devorați. Oarecum îmi era dor să mănânc acasă mâncare gătită, poate pentru că m-am obișnuit să pierd ore pentru ceva mâncare într-un local sau ceva de genul. Mi-am așezat farfuria rapid pe masă și am luat tacâmurile din dulap, ca apoi să devorez încet-încet mâncarea care arăta și mirosea absolut delicios. După vreo 20 de minute, mă simt mult mai bine, stomacul meu e plin și sunt gata să ies la o țigară și așa nu am mai fumat de ceva vreme. Stai, am o fată în apartament și eu vreau să plec de acasă?!

          Mă ridic de la masă aruncând zgomotos vesela folosită în chiuvetă și mă întrept țintă spre camera unde se află Maria. Ajuns deja în fața ușii mă tot întreb dacă doarme sau vrea să mă evite. Cu toate astea bat ușor la ușă și deschis bucata de lemn încet. Îmi bag capul în cameră și-o văd întinsă pe pat cu laptopul în brațe fiind înconjurată de zeci de foi, având de asemenea un creion în mână. Își ridică imediat privirea din foile care zăceau în rațele sale și mă privește curioasă.

" S-a întâmplat ceva? " mă întreabă și eu ridic brusc din umeri pentru moment trecând cu ochii la picioarele ei descoperite. Mă lovesc mintal și-mi fixez din nou privirea asupra feței sale încruntate, cred că m-a prins holbându-mă la ea.

" Voi pleca și voiam să te anunț că în seara asata s-ar putea să nu vin acasă, așa că să încui ușa. " o anunț și mă simt ca un iubit protector care își roagă iubita să fie atentă dacă el nu e acasă. " Adică voiam să spun că încui ușa în caz că vine cineva nepoftit, deși nu trebuie să-ți faci griji. " mă simt ca un prost și ea se uită la mine zâmbind. " În fine, eu am cheie așa că dacă voi veni, îmi voi deschide singur ușa. " mă întorc cu spatele la ea și continui să merg să-mi dau palme mintal pentru felul în care a sunat tot ce-am spus.

***

      Deschid portiera mașinii luându-mi de pe scaunul pasagerului din dreapta telefonul, portofelul și pachetul de țigări și ies pe strada din fața clubului. Știu că e greșit să vin aici atât timp cât tata s-ar putea să fie pe aici. Mai sunt de asemenea doar 3 zile până la propria lui logodnă cu doamna aia a lui blondă. Nu cred că o va face aici, deși e patronul unui exclusivist club, nu cred că și-ar dori să-și facă logodna aici, într-un loc de noapte. Dau mâna cu Jason înainte de-a intra în club și am împins ușa cu umărul. Fumul de țigară mă izbește dureros și muzica se aude în boxe. Îi văd podoaba capilară blondă al lui Ely și mă grăbes spre bar în încercarea de-a avea o conversație amicală cu el. Mă chinui puțin să ies din aglomerația care mă sufocă și mă arunc corajos pe unul din scaunele libere din fața barului.

" O, dar vai, cine e aici?! " Ely mă ironizează și eu întind mâna peste bar pentru a mă saluta cu băiatul blond din fața mea. " Ce mai face Max? " mă întreabă indirect și zâmbesc făcându-i semn să-mi dea ceva de băut. Îmi întinde un pahar cu un lichid maroniu tare și-l împinge spre mine.

     Dau paharul peste cap și-l reașez pe suprafața lucioasă. " Pe aici, prin vizită, tu cum o mai duci? " îl întreb și atenția îmi este furată de fata cu părul lung ușor închis care se așează pe scaunul din dreapta mea. Mă ațintește cu privirea ușor vicleană și-mi zâmbește în colțul gurii. " Ce face viitoarea ta soție? " îl întreb apropiindu-mă și mai tare de bar pentru a încerca să nu o mai privesc pe fata din dreapta mea.

 Îi simt privirea mea și când mă întiorc ușor spre ea ochii ei de-o culoare a cărbunelui mă ațintesc și-mi zâmbește ușor inocent. Îmi fac tupeu s-o privesc din cap până în picioare și-i analizez rochia roșie care nu atingea genunchii și pantofii înalți de vreo 18 cm. Părul lung și drept îmi aduce aminte pe moment de Maria și de asemenea și ochii închiși la culoare. Buzele îi sunt roșii și pentru o clipă vreau chiar să i le ating. Îmi scot o țigară din pachet și tot continui să vorbesc cu Ely timp de minute bune.

" Îmi poți da și mie una? " vocea ușor subțire îmi atrage atenția și în momentul în care Ely se ocupă de-un client, mă întorc cu fața spre fata de lângă mine. Ochii ei căprui spre negru mă privesc și zâmbetul ușor cuceritor se află chiar acolo pe fața ei. Deși nu seamănă fizic foarte mult cu Maria, am un sentiment ciudat, acela fiind de confuzie. Îi întind pachetul de țigări, iar degetele sale lungi trag o țigară din pachet. O duce încet la gură și ia bricheta de pe masă aprinzând-o. O privesc în tot acest timp în care fumează și constat că deși îmi aduce aminte de fata din apartamentul meu, nu seamănă deloc la altceva, Maria nu fumează.


    Privesc ecranul telefonului și simt cum cifrele de pe ecarn se mișcă în continuare. De câteva ore stau la același bar împreună cu fata a cărui nume i l-am uitat și împărțim împreună o sticlă cu un lichior maroniu. Parcă se numea Jade sau era Jane? Nu mai țin minte. Știu că am băut prea mult și asta nu trebuia să se întâmple. Îmi strâng cu greu lucrurile de pe bar și le îndes aleatoriu în buzunare. Parfumul fetei de lângă mine este ușor înțepător ceea ce mă mai trezește puțin. Privesc din nou ecranul telefonului, dar renunț atunci când îmi dau seama că nu pot percepe cifrele care tot se mișcau rapid.

" Știi cât este ceasul? " întreb tânăra fata din dreapta mea, iar ea zâmbește ușor beată și-mi curpinde brațul, apropiindu-se senzual de mine. De ce am băut atât de mult?

" E trecut de mult de ora 02:00, dar ne putem retrage undeva doar noi doi. " îmi propune și tentația este mare, m-ai ales pentru că arată atât de mine. E frumoasă și modul în care îmi mângâie brațul mă face să trec peste faptul că mi-am impuns să încetez cu nopțile pierdute cu fete.

     I-am cuprind talia și am înaintat amândoi spre ieșirea clubului. Deși am sentimentul ăla că fac ceva greșit continui să trec de mulțime și ieșim împurenă din club. Brațul ei subțire este înconjurat în  jurul abdomenului meu și am impresia că mă pipăie. Am deblocat mașina și am intrat amândoi în ea, deși știu că nu ar trebui să conduc, sunt băut, atât de băut încât nici numele întreg nu mi-l mai știu, Browns și mai cum?

       După vreo 20 de minute coborâm în fața blocului și o iau de mână pentru a intra în apartament. Prefer liftul deoarece picioarele nu mă țin pentru a urca câteva scări și apăs butonul pentru etajul meu. Era 2 sau 3? Apăs unul la nimereală, iar fata șatenă își apropie gura de-a mea. Alcoolul și fumul de țigară îi sunt imprimate în respirație, iar ea își atinge buzele de-ale mele. Nu știu dacă îmi place sau nu, dar nu pot nega faptul că fata asta artă atât de bine încât aș bloca liftul. Sunt trezit de zgomotul produs de cutia metalică și trag de mână fata care se clătinea încet pe picioare. Caut prin buzunarele sacoului și pantalonului cheile și-n cele din urmă bag în ușă cheia din metal. Un clichet se aude și împing bucata din lemn râzând de fata care de agățase de gâtul meu și continua să mă sărute.

      Aflați deja pe holul apartamentului, Jade sau Jane se oprește brusc și privește două perechi de pantofi de fată de lângă dulap. Simt cum o găleată de apă îmi este aruncată în față și privirea împăianjănită acum este clară și uimită. Cum am putut uita?

" Nu-mi spune că ai iubită sau cel mai rău ești căsătorit și cu un copil? " mașina de jucărie din colțul holului a lui Oliver îi atrage atenția și ea se holbează răutăcios la mine. Detaliile mi-au scăpat printre degete și încerc să justific lucrurile înțelese greșit.

" Nu e ce crezi tu! " spun și zgomotul unei uși deschise se aude ecou și ea îmbrăcată doar într-o cămașă albă lungă până la genunchi ne privește din dreptul ușii. Vinovăția aproape mă pune în genunchi realizând că fata pe care o iubesc se află în fața mea, în timp ce țin în brațe o altă fată.

 Vă mulțumesc de asemenea pentru păreri și comentarii și-mi pare rău pentru că nu vă pot răspunde, le citesc pe toate, dar de abia pot scrie la capitole.


Continue Reading

You'll Also Like

1.8M 105K 70
„ ― Care e faza cu tatuajele? îl întreb stânjenită și curioasă în același timp. ― Nu știu, care e faza cu Atlanta? îmi râde malițios în față, iar eu...
1.2M 57.6K 71
"-Sunt Prizoniera ta? -Nu, ești Aleasa mea!"
1.3M 90.2K 57
Ochii lui trişti, distanţi, atitudinea rece, postura ameninţătoare şi acele cicatrici. Aşa îşi ţine Damien Assante sufletul la adăpost de oameni...