Ayın Seçkisi

Von MysteryTR

2.2K 259 141

Her ay yayımlanacak olan e-dergimize hoşgeldiniz! Bu dergide sizlere ayın seçkilerinden bahsedeceğiz. Bu öner... Mehr

Ekim 2019
Kasım 2019
Aralık 2019
Ocak 2020
Şubat 2020
Mart 2020
Nisan 2020
Mayıs 2020
Haziran 2020
Temmuz 2020
Ağustos 2020
Eylül 2020
Ekim 2020
Kasım 2020
Aralık 2020
Ocak 2021
Şubat 2021
Mart 2021
Nisan 2021
Mayıs 2021
Haziran 2021
Temmuz 2021
Ağustos 2021
Eylül 2021
Ekim 2021
Kasım 2021
Aralık 2021

Eylül 2019

608 41 26
Von MysteryTR

Merhaba sevgili MysteryTR sakinleri! Yepyeni bir çalışmayla sizlerleyiz. Bu çalışma her ay yayımlanacak ve her ay seçtiğimiz "ayın seçkileri" adı altında sizlere öneriler sunacağız.

Eylül demek, okul demek. Okulların açılmasıyla başlayan sonbahar demek. Seviyor musunuz sonbaharı? Havaların soğumaya başlamasıyla beraber okula gitmek epey zorlaşacak belli ki. Yine de serin havalar güzeldir.

Bu ay size kitap önerisi olarak Stephen King'den Hayvan Mezarlığı'nı öneriyoruz. Daha önce iki kez sinemaya uyarlanmış bu kitapta aslında bir tür zombi olayı var. Nasıl mı? Hemen konuya göz atalım!

Yazar: Stephen King

Sayfa Sayısı: 374

Tür: Korku

Konusu: Creed ailesi dört kişilik bir ailedir. Louis Creed, Rachel Creed, Ellie Creed ve Gage Creed. Dr. Louis Creed eşi ve çocuğu yaşadıkları travmanın ardından sakin bir kasabaya taşınırlar. Taşındıkları gün Jud Crandall adında ihtiyar komşuları ile tanışırlar. Jud, kısa süre sonra aileyi bir hayvan mezarlığına götürür. Bölgeden devamlı kamyon ve tır geçmektedir. Bu geçen kamyonların hayvanları ezdiğini söylemiştir. Komşuları olan ihtiyar, kendisini bu konuda uyarır. Hem kedisi Church hem çocuğu Gage için. (Vikipedi)

Devamında ne mi oluyor? Filmleri izleyebilirsiniz tabii ama bizden tavsiye, kitabı okuyun.

Eylül ayındayız ve üstte Stephen King'den bahsetmişken bu ay vizyona giren O: Bölüm İki'den bahsetmezsek olmaz. Evet, bu ayın filmi, İngilizce ismiyle bilinen IT: Chapter Two!

Yönetmen: Andy Muschietti 

Oyuncular: Jessica Chastain, James McAvoy, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan, James Ransone, Andy Bean, Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Wyatt Oleff, Jack Dylan Grazer, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor

Tür: Korku

Ülke: ABD

Süre: 2 saat 49 dakika

IMDB Puanı: 7,1

Konusu: O Bölüm 2, şeytan palyaçonun geri dönmesi ile yirmi yedi yıl sonra yeniden bir araya gelen Ezikler Kulübü üyelerinin hikayesini konu ediyor. Aldığı yenilginin üzerinden geçen yirmi yedi yılın ardından Pennywise, Derry kasabasına geri döner. Ezikler Kulübü'nün üyelerinin her biri bir yana savrulmuş, sadece Mike kasabada yaşamını sürdürmeye devam etmektedir. Mike, tıpkı yıllar önce olduğu gibi insanların ortadan kaybolmaya başlaması sonucu arkadaşlarını kasabaya çağırmaya karar verir. Pennywise'ın geri dönüşü sebebiyle, çocukken söz verdikleri gibi kasabaya geri dönen yetişkinler bir kez daha şeytani palyaço ile karşı karşıyadır. Ancak yıllar sonra bir araya gelen ekibin birbirlerini yeniden tanımaları da bir hayli zor olur. Artık evli bir adam olan Bill ve sevgilisinden şiddet gören Beverly başta olmak üzere, tanıştıklarından bambaşka hayatlar yaşayan eski arkadaşlar, bir kez daha el ele vermek zorunda kalır. (Beyazperde)

Tabii bu film, serinin ikincisi olduğu için önce birinci bölümü izlemelisiniz. Hatta imkanınız olursa, filmin uyarlandığı kitap olan Stephen King'den O'yu okuyabilirsiniz ama dikkat, kitap 1061 sayfa!

Bu ayın dizisi, Netflix orijinal yapım olan Tepedeki Ev.

Başlangıç Tarihi: 2018

Her Bölümün Süresi: 50-60 dk

Sezon Sayısı: 1

2. Sezon Onayı: Aldı

Tür: Dram, korku, gizem

Orijinal adı: The Haunting of Hill House

Yönetmen: Mike Flanagan

Oyuncular: Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, Victoria Pedretti, Lulu Wilson, McKenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw, Julian Hilliard

Ülke: ABD

IMDB Puanı: 8,7

Konusu: Tepedeki Ev, daha sonra ülke çapında perili köşk olarak ünlenecek bir evde büyüyen 5 kardeşin hikayesini anlatıyor. Bir arada büyüyüp yolları ayrılan 5 kardeş, yaşanan bir trajedinin ardından yeniden bir araya gelir. Yıllar önce kaldıkları Tepedeki Ev'de buluşan kardeşler, bu yerle ve geçmişten gelen hayaletlerle yüzleşmek zorunda kalır. Hush, Göz ve Oyun filmlerinden hatırladığımız Mike Flanagan'ın yaratıcısı olduğu Tepedeki Ev, Shirley Jackson'ın aynı adlı kült romanından uyarlanıyor. (Beyazperde)

Şarkı: Zombie

Sanatçı: The Cranberries

Albüm: Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?

Çıkış Tarihi: 1983

Türler: Alternatif Rock, Post-Grunge, Adult contemporary, Rock

Şarkı Sözleri:

Another head hangs lowly
Child is slowly taken
And the violence, caused such silence
Who are we mistaken?

But you see, it's not me
It's not my family
In your head, in your head, they are fighting
With their tanks, and their bombs
And their bombs, and their guns
In your head, in your head they are cryingIn your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie
What's in your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie, oh

Du, du, du, du
Du, du, du, du
Du, du, du, du
Du, du, du, du

Another mother's breaking
Heart is taking over
When the violence causes silence
We must be mistakenIt's the same old theme
Since nineteen-sixteen
In your head, in your head, they're still fighting
With their tanks, and their bombs
And their bombs, and their guns
In your head, in your head, they are dyingIn your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie
What's in your head, in your head
Zombie, zombie, zombie-ie-ie, oh oh oh oh oh oh oh ie-ie oh


Vee son olarak ayın Wattpad hikayesi! Hep korkulardan gittik, biraz da gizem/gerilimlere bakalım.

Bu ayın hikayesi, Wattys 2018 Kazananı olan oziwuzhere'dan Pamuk Prenses Bir Katil. 14 bölüm olan ve tamamlanmış olan bu hikayeyi bir çırpıda okuyabilirsiniz.

Açıklama Kısmı: "Kötü Kalpli Kraliçe öldüyse bile, bu kimin umurunda? Kötü adamlar öldüklerinde çocuklar bile el çırparlar."

Eylül ayından bu kadar, ekim ayında görüşmek üzere!

Weiterlesen

Das wird dir gefallen

33.8K 2.3K 12
DÜZENLENİYOR ! Uçurum kanadında beni bekleyen, düşerken çığlıklarında benim adımı sayıklayan bir adam tanıdım. O adamı yok saydım yüreğimde, hasretiy...
Leo'yu Bul Von tymazerr

Jugendliteratur

326K 32.7K 36
2022 WATTYS KAZANANI Lale lise son sınıfa geçtiğinde düşünmesi gereken tek şey üniversite sınavı değildi. Uğraşması gereken, yeni bir cici annesi ve...
61.6K 2.8K 19
Başlangıç tarihi : 29 Ağustos °°° 055********: Abi iyi misin? 055********: Bir şey olmadı değil mi? 055********: Çok...
418K 9 1
Yüreğinde açılan yarayla bambaşka bir dünyaya savrulan Defne, ayakta kalmak için çabalarken, bir yandan da ruhunun en ücra köşelerine nüfuz eden adam...