8.2 - Stray Kids

By miraclouise

28.6K 2.9K 852

"- Mit csinálsz? - Tanulok. Próbálok úgy tenni, mintha átlagos diák lennék, tudod... Mint akinek nem rákos az... More

Prológus
01
02
03
04
05
06
07
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
Epilógus
Magyarázat
Utószó

08

1K 111 13
By miraclouise

- Changbin - szólítom meg barátomat ebéd közben. - Szerinted milyen lehet meghalni?

Most csak ketten vagyunk az asztalunknál. A többiek elmentek segíteni az osztályfőnöknek a papírmunkában valamiféle közös kirándulás megszervezéséhez. Régebben biztosan vártam volna, de most ez sem tölt el izgalommal.

Elvesztettem az érdeklődésemet a külvilág iránt.

- Mi? - kérdez vissza a barátom kerek szemekkel, bár tudom, hogy hallotta, mit mondtam.

- Szerinted milyen lenne meghalni? - ismétlem meg a kérdést.

- Biztosan szar - vonja meg a vállát. - Ha nincs utána semmi, csak lebegnél a sötétben örökké. Vagy visszajönnél kísérteni - mosolyodik el.

Kísérteni. Az adott személyhez kötődő emlékek is kísértetnek számítanak?

Keserűen felnevetek, majd tovább bámulok magam elé. Tényleg csak ez a két lehetőség van? Hol marad az a bizonyos "örök nyugalom"? Vagy ezt a szerepet az üres sötétség tölti be?

Már megint túl sok a kérdésem.

- De a halál után a lelked ugyanaz marad? - faggatom tovább Changbint, de nem nézek rá. Mintha ha szembenéznék vele, akkor a problémáimmal is ezt kéne tennem.

- Nem szeretem, amikor nem beszélsz egyenesen. Ki vele, miért gondolkozol a halálról? - válik komollyá a hangja. Halványan elmosolyodom.

Túl jól ismer. Mindig sokkal könnyebb számomra nem konkrétan kimondani a negatív dolgaimat, hanem rejtve levezetni azokat. Vagy csak még jobban elmerülni bennük annyira, hogy már ne is lássam a kiutat?

Egyszerre könnyebbülök meg és törik össze a szívem. A végén már semmi nem marad belőle apró darabkákon kívül, amik külön-külön semmit sem érnek. Csak a helyüket és a hiányukat fogom érezni - fájdalmasan üres.

Fojtogat a semmi. Lassan megöl. Egyre jobban szorítja a torkomat, és már nem tudok segítségért kiáltani. Ki fogja meghallani pánikkal átitatott suttogásom?

Mert még élek, és hallatnám a hangom.

(...)

- Na, megjöttünk - jelenik meg Hyunjin, körülötte pedig másik három társunk, majd leülnek a helyükre. - Elintéztünk mindent ehhez a kirándulás-cucchoz.

- Hova megyünk kirándulni? - vonja fel a szemöldökét Changbin. Amíg a többiek nem voltak itt, végül kiöntöttem neki a lelkem. Ugyanúgy, mint Woojin egyből próbálta kitörölni az öngyilkosság lehetőségét a fejemből, és azt mondta, bármikor itt van nekem, ha szükségem van rá.

Tipikus ígéret, aminek az az oldala úgysem fog megvalósulni, hogy egyből rohanok hozzá, ha baj van. Mert könnyebb magamba fojtani a problémáim.

- Tengerpartra, három napra - válaszol csámcsogva Seungmin.

- Májusban? Nincs még ahhoz hideg?

- Még mindig jobb, mint múzeumokban járkálni, és úgy tenni, mintha érdekelne minket - forgatja meg a szemét Jisung. Ebben igazat kell neki adnom.

Mielőtt még folytathatná, egy csapat lányosztálytársunk lép oda társaságunkhoz.

- Halljuk, hogy a kirándulásról beszélgettek... Chan, anyukád nem tudna jönni? Kell egy második felnőtt az ofő mellé, és ő nagyon kedves - fordul felém Dayeon, nekem pedig egyből összeszorul a mellkasom.

Amíg még nem kellett a kórházban maradnia, mindig anya jött el az osztályprogramokra. Mindenki kedvelte őt, mert teljesen fel tudta venni a gyerekek stílusát, és jókat beszélgetett velük.

De hát már ezeknek az időknek is vége...

- Valami baj van? - kérdezi Baekah kicsit aggódva. Ez nem az a tipikus osztály, ahol a lányok ribancok, a fiúk meg bunkók velük. Szinte mindenki jóban van mindenkivel, emiatt nem volt sok konfliktusunk eddig.

- Csak anyukám nem tud jönni, mert kórházban van, sajnálom - hadarom el egyszerre, mire mindenki körülöttem meglepődve néz rám. A barátaim azért, hogy ezt ilyen gyorsan bevallottam, a lányokat pedig váratlanul érte a dolog.

- Oh... Sajnáljuk, nem hittük volna - mondja Dayeon, majd elmennek.

- Én sem hittem volna - motyogom, a következő pillanatban pedig már könnyezve hajtom az asztalra a fejem.

Continue Reading

You'll Also Like

7.1K 940 61
Vigyázat! Instant agysejtrohadás A kikapcsolódás legfőb támogatója! Kukoricát mindenkinek 🌽 Hallgassátok a könyv lejátszási listáját spotify-on! -"...
4.5K 204 16
Ez egy kicsit vadabb történet lesz mint a többi 2okos gaystory! A sztori kettő húszéves fiúról szól akikről már szinte biztos hogy hallottatok, ugya...
1K 54 12
Y/N:19 éves vagyok Bang Chan és Bang Hannah a testvérem Austráliában élek Felix: Chan haverja és 21 éves
2.4K 806 100
A kpop mémek és viccek 2. kötete!!❤️ Tessék az elsőt is meglesni!😏❤️ Kezdés: 2024.04.27. Befejezés: 2024.06.13.