Ta druhá z minulosti

By 656565ab

55.9K 2K 107

Celý příběh je jen fanfikce. Jedna válka skončila a hrdinové, tzv. Váleční hrdinové se narodí v jiné době a z... More

Postavy
PROLOG
Proroctví
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
Nebelvír Manor
10. Kapitola
11. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
Vymyšlená Kouzla
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
Dům Zmijozelů
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola
35. Kapitola
36. Kapitola
37. Kapitola
38. Kapitola
39. Kapitola
40. Kapitola
Epilog

12. Kapitola

1K 48 1
By 656565ab

25.8.1992

Na dnešní den jsou plánované nákupy do školy. Moc se mi tam nechce, zvlášť potom, co jsem se dozvěděla, že skoro všechny učebnice jsou od Zlatoslava Lockharta. Jak já toho člověka nenávidím. Abyste pochopili, tak já na lidech nesnáším jednu věc a to, že se chlubí cizím peřím. A přesně to Lockhart dělá. Dělá to i Harry, takže ho taky nemusím. Jenže problém je v tom, že Lily ho obdivuje, což nechápu. Je to namyšlený pitomec. Stejný názor má i James a Harry. Asi jsem jedna z mála holek, které z něho nejsou odvařené. Nechápu, proč k němu tolik holek vzhlíží a obdivují ho.

Ráno jsem vstala a hned jsem si prohlédla peněženku. Měla jsem v ní asi padesát galeonů. Aspoň si koupím něco k novému školnímu roku.

Oblékla jsem se a odešla dolů na snídani. Bylo asi půl sedmé ráno, takže všichni spali. V kuchyni jsem si nasypala musli, polila to jogurtem a přidala jsem ovoce. Je to zdravější snídaně než nějaká slanina s vejci.

Dneska poprvé po dlouhé době jsem si mohla snídani vychutnat. Bylo to hlavně proto, že bylo brzo ráno. Když tu nikde nepobíhá můj bratr, tak je tady ticho a klid.

Nákupy jsou naplánované na devět hodin. V devět se totiž máme setkat s Weaslyovými. Moc se mi s ní a nechce, ale jsem domluvená s Freyou, že se tam setkáme. Možná narazíme i na Fleye a Robem, ale kdo ví. Sedím v kuchyni asi do půl osmé, než přijde Lily.

,,Dobré ráno, Astrid." pozdraví mě.

,,Dobré L-mami."opětovala jsem pozdrav.

,,Už si snídala?" zeptala se. Jen jsem přikývla a ona odešla do kuchyně chystat snídani Jamesovi a Harrymu. Já jsem odešla zpátky do pokoje, abych si zabalila věci, které budu na Příčné potřebovat. To byla peněženka, klíče, hůlka a seznam. Všechno jsem to dala do kabelky, která byla opatřena nezjistitelným zvětšovacím kouzlem. Pak jsem si vzala knihu a začala jsem si číst. Ze čtení mě vyrušilo zaklepání na dveře.

,,Kde jsi? Je za pět minut devět!" slyšela jsem křik Lily. Protočila jsem oči a šla jsem i s kabelkou ven.

,,Už jdu." řekla jsem rozmrzele. Vydala jsem se dolů, kde už čekali James, Harry, Remus a Sirius.

,,No to je dost." zamručel Harry. Ignorovala jsem ho a čekala, až mě někdo přemístí. Přemístila bych se sama, ale to nemůžu. Chytla jsem se Remuse za ruku a on nás přemístil. Objevili jsme se u Děravého kotle, kde nás čekali Weaslyovi.

,,Kde jste byli?" vyjekl Ron a objal se s Harrym.

,,Omlouvám se, ale někdo se začetl." řekl Harry a při slově 'někdo' se podíval na mě. Já jsem měla nepřítomný výraz. Prošli jsme Děravým kotlem a vešli jsme do Příčné. Kousek od nás stáli Hillovi.

,,Freyo!" vykřikla jsem a běžela ji obejmout.

,,Is!" vyjekla a objala mě. Po chvíli jsem se od ní odtáhla.

,,Ahoj Lotto a Franku." pozdravila jsem rodiče Freyi.

,,Ahoj Astro." pozdravila mě Lotta. Frank jen pokýval hlavou.

,,Můžeš jít sem!" zařval na mě Harry.

,,Chceš něco, tak přijď!" křikla jsem nazpátek. Harry se hned otočil na rodiče a začal jim něco vykládat. Odvrátila jsem od nich pozornost.

,,Co říkáš na to, že máme většinu knih od Lockharta?" zeptala jsem se Freyi.

,,Že ten učitel je magor." řekla Freya.

,,Patříš do jeho fanklubu?" optala jsem se.

,,Ne. Ani máma tam nepatří. Je to magor, který se chlubí cizím peřím." přiznala Freya.

,,To jste jedny z mála." zasmála jsem se. Freya mě jen poplácala po rameni.

,,Nebude vám vadit, když se k vám přidám?" zeptala jsem se.

,,Vůbec ne." odpověděl mi Frank.

,,Jen si to domluvím s nimi." řekla jsem a kývla hlavou k rodičům. Lotta s Frankem přikývli a já se vydala k rodičům.

,,No konečně." ozval se Harry.

,,Nevadí, když půjdu s Freyou?" otázala jsem se Lily a Jamese.

,,Proč?" zeptala se Lily.

,,Protože nechci být s nimi." řekla jsem a pohodila jsem hlavou k Harrymu, Ronovi a Hernioně, která se k nim teď přidala.

,,Máš rozumný důvod?" ptal se James.

,,Ano. Nesedli jsme si a já s nimi nechci trávit čas." odpověděla jsem na otázku.

,,Tak dobře." řekla Lily a podala mi váček s galeony. Falešně jsem usmála a šla jsem zpátky ta Freyou.

,,Dobrý." řekla jsem Freye.

,,Tak kam chcete jít první?" ptala se Lotta.

,,Pro hábity." pronesli jsme s Freyou jednohlasně a rozesmáli jsme se. Vydali jsme se pro hábity. Tam nás změřili a ptali se nás na barvy. My máme Nebelvírské. To znamená červená a zlatá.

Vyšli jsme s novými hábity a šli jsme pro přísady do lektvarů. Pak jsme se šli pro další věci a nakonec pro učebnice. Momentálně měl v knihkupectví autogramiádu Zlatoslav Lockhart. Chtěla jsem, co nejdřív koupit ty učebnice a vypadnout.

První jsem vzala všechny učebnice ze seznamu a pak jsem si prohlížela různé knihy, abych si mohla nějakou koupit. Procházela jsem mezi různými stojany a rozhlížela jsem se. Nakonec jsem vybrala knihu 'Fantastická zvířata a kde je najít'.

Šla jsem k pokladně a tam stál Lockhart a zrovna si dělal fotku s Harrym a ten se tvářil dost znechuceně. Uchechtla jsem se stejně jako Freya. Nemohla jsem tomu uvěřit, ale Lockhart dal Harrymu ty knihy zadarmo. Harry mířil k východu, ale dovnitř vešel Fley. Harry hned hodil knihy Ginny do kotlíku a vydal se za ním.

,,No to se podívejme. Slavný Harry Potter. Jen si přijde pro knížky a už je v novinách." řekl Draco znechuceně. Pochopila jsem jeho nechuť. Je naštvaný za to, že si připsal mé zásluhy.

,,Sklapni Malfoyi." procedil Harry mezi zuby.

,,Přestaň. On nic takového nechtěl." vyjela na něj Ginny.

,,Ty už máš holku, Pottere?" zeptal se Draco s výsměchem.

,,No ne, to jsi ty. Vsadím se, že tě překvapilo, když jsi tu Harryho uviděl, co?" ucedil Ron.

,,Daleko víc mě překvapilo, že vidím tebe v nějakém obchodě, Weasly." oplatil mu to Draco. „Počítám, že tvoji rodiče teď budou měsíc o hladu, aby to všechno zaplatili."

Pak se do toho zapojil Dracův otec a pan Weasly a začali se prát.

,,Muselo to být?" napojila jsem se na Fleye.

,,Muselo. Víš, jak se musím chovat." řekl smutně.

,,Já vím. Miluji tě."

,,Taky tě miluji, Bell." odpověděl a odpojil se. Podívala jsem se na tu rvačku, která už skončila. Draco s jeho otcem odešli a paní Weaslyová se snažila pana Weaslyho uklidnit.

,,Panebože cos to provedl? Co si musel Zlatoslav Lockhart myslet?" halekala paní Weaslyová, která Lockharta taky obdivovala.

,,Náhodou se mu to líbilo. Říkal tomu reportérovi ať to použije do článku." řekl George. Jen jsem se usmála a vydala se zaplatil knihy.

Z Příčné jsem už odcházela s rodinou. Přemístila jsem se s Remusem a hned jsem si zalezla do pokoje. Všechen nákup jsem uklidnila do skříně a následně si lehla do postele s knihou v ruce. Začala jsem číst a jaksi zapomněla na čas. Na večeři mě musela Lily volat.

Po večeři jsem se šla vysprchovat a následně jsem vlezla do postele a vzala jsem si rozečtenou knihu. Když už bylo deset, tak jsem zhasla a snažila se usnout, ale to se mi nedařilo. Přemýšlela jsem nad Příčnou. Tam jsem totiž vlezla do mysli Lockhartovi. Zjistila jsem, že nás bude učit OPČM. Málem jsem se přemístila do Bradavic. Měla jsem chuť Brumbála zavraždit. On neumí najít schopného učitele. Prostě našel někoho, kdo neumí nic. Dalších deset minut jsem strávila vyjmenovávaním důvodu, proč je Lockhart neschopný. Přestala jsem, až když jsem usnula.

Další kapitola hotová. Jsem ráda, že jste si ji přečetli a že jste u ní vydrželi. Zas brzy. Claire

Continue Reading

You'll Also Like

169K 9.2K 31
"Jak dlouho tam budeš sedět a trucovat, Prewettová?" "Do tý doby, než se ty přestaneš chovat jako blbec, Blacku." "Takže..." "Ano, přesně tak. Zůstan...
10.1K 838 56
Mnoho vody v řece uplynulo a oni už nejsou studenty na škole čar a kouzel v Bradavicích. Naopak, osud si přál, aby se stali řediteli kolejí. Hermion...
50.8K 2.3K 44
„Takže jsi utekl?" „Ano utekl. A co tu vůbec děláš ty?" podezřele se na mě podíval. „Jsem doma." zmateně po mně hodil pohled alá "co to meleš". „Jak...
14.8K 663 71
Příběh se odehrává roku 2016 v Bratislavě, ale pokračuje až do součastnosti. Netuším co napsat, jestli chceš, tak čti🎀 {ff Stein27}