Ta druhá z minulosti

By 656565ab

55.9K 2K 107

Celý příběh je jen fanfikce. Jedna válka skončila a hrdinové, tzv. Váleční hrdinové se narodí v jiné době a z... More

Postavy
PROLOG
Proroctví
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
Nebelvír Manor
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
Vymyšlená Kouzla
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
Dům Zmijozelů
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola
35. Kapitola
36. Kapitola
37. Kapitola
38. Kapitola
39. Kapitola
40. Kapitola
Epilog

7. Kapitola

1.1K 42 0
By 656565ab

25.12.1991

Vánoce. Nejhezčí den v roce. Letos je strávím v Bradavicích, protože rodiče jeli na dovolenou do Paříže. A taky, protože tu chtěl Harry zůstat s Ronem a já se musím podřídit. Jsem jediná z holek, kdo tu zůstal. Ještě tu zůstali Harry a Weaslyovi. Jinak nevím.

Vlezla jsem do koupelny, abych se mohla osprchovat a pak jsem se oblékla vánočně. To znamená červený vánoční svetr, červené legíny a červené kozačky. Už odmala mám zvyk, že vždy na Vánoce chodím jen v jedné barvě a letos to je červená. Uvidíme, jaká bude příští rok. Sedla jsme si na postel a vzala jsem si dárky, které jsem u ní měla.

Od mámy s tátou jsem dostala crop top šaty, od Remuse knihu 'Hvězdy nám nepřály', od Siriuse gumičky do vlasů (zřejmě nevěděl, co mi dát😁), od Harryho náramek na nohu, od Freyi náhrdelník, od Roberta náramek a od Draca medailonek, který jsem od něj dostala k sedmnáctým narozeninám. Nevěřila jsem, že ho najde. A navíc ten medailonek má nevyčíslitelnou cenu. Kdyby se někomu dostal do ruky, tak ho asi prodá. Radostí jsem začala brečet, protože já jsem Dracovi poslala hodinky, které jsem mu taky dala na sedmnáctiny. Opět nevyčíslitelné, protože patřili slavné osobnosti.

Vstala jsem a odešla do společenské místnosti. U krbu seděli Ron, Harry a dvojčata Weaslyova. Přisedla jsem si k nim i přesto, že mám z jména Weasly strach.

,,Dobré ráno Astrid." pozdravil mě Harry.

,,Dobré ráno." pokusila jsem se o úsměv.

,,Vyspaná?" zeptal se Fred. Ano jako jediná je rozeznám.

,,Ani ne, Frede. Nemohla jsem dopsat z dnešního dne." řekla jsem.

,,Takze v kolik si vstávala?" ptal se Harry.

,,Kolem páté." pokrčila jsem rameny.

,,Co je?" zeptala jsem se, když jsem viděla ty jejich nevěřícné výrazy.

,,Tak brzo?" dostal ze sebe Ron.

,,No jo. Jsem prostě ranní ptáče." zamumlala jsem. Pak jsem se zvedla a šla jsem na snídani. Moc žáků tu nezůstalo, takže tady byl jen jeden stůl.

Nasnídala jsem se a pak jsem se vydala na procházku po pozemcích. Zasněžené jsou přímo nádherné. Procházela jsem se a koukala se po okolí. Tak moc jsem si přála, aby mě zezadu přepadl můj bratranec Orion Sirius Black a vymáchal mě ve sněhu, zatímco by Fleamont vyráchal ve sněhu mou nejlepší kamarádku a Orionovu přítelkyni Martinu Ninu Averyovou. Jenže tohle se mi nesplní.

Nepřítomně jsem došla až k jezeru. Celou cestu jsem vzpomínala na dobu, kdy jsem tady blbla s kamarády. Ty časy jsou nenávratně pryč. Seděla jsme u jezera a pozorovala jsem krajinu. Složila jsem si hlavu do dlaní a povzdechla si.

,,Proč nemůže vše být v normálu? Martino, Orione, chybíte mi. Všechno se změnilo a vy u toho nejste." zašeptala jsem a stále tam seděla. Přemýšlela jsem, jak se asi mají oni. Jsou sice po smrti, ale existuje i nějaký posmrtný život ne?

Vynechala jsem oběd a místo něj jsem stále seděla u jezera. Před očima se mi promítal celý můj život. Moje seznámení s Martinou, začátek vztahu s Fleyem, naše společné žertíky. Všechno je pryč. Všechno odplavila voda. Můj předchozí život vystřídal tady ten, který se mi skoro vůbec nelíbí. Klidně bych se vrátila do minulosti a strávila tyhle svátky se svými nejbližšími, ale hlavně se svými rodiči. S těmi, kteří se o mě starali, mě měli rádi a nebyla jsem jim lhostejná.

Když byl čas večeře, tak jsem se zvedla a vydala se na ní. Dnes byla slavnostní a já jsem na ní nesměla chybět. Posadila jsem se ke stolu a už jen čekala na mého bratra a Weaslyovi. Ti po pěti minutách došli a my se tak mohli pustit do té voňavé večeře.

Z Velké síně jsem odcházela plná, ale pořád jsem měla pocit, že mi něco chybí. Šla jsem do kuchyně a tam Grishu poprosila o horkou čokoládu s karamelem. Přemýšlela jsem a u toho popíjela čokoládu.

Když jsem jí vypila, tak jsem se vydala do ložnice, abych napsala dopis Dracovi. Potřebovala jsem mu poděkovat za ten dárek a popřát mu hezké svátky.

Napsala jsem dopis a po svojí sově Acře jsem ji poslala. Pojmenovala jsem ji po svojí původní sově. Chtěla jsem si ji připomenout a jak jinak než jménem?

Acra odletěla a já jsem za ní zavřela okno. Vzala jsem si pyžamo a zalezla si do koupelny. Dala jsem si dlouhou vanu a pak jsem se už převlečená vrátila do ložnice a hned jsem lehla do postele. Začala jsem zase uvažovat nad svým životem. Dnes už poněkolikáté. Srovnávala jsem svůj současný a minulý život. Strašně se od sebe liší.

Přemítala jsem a u toho jsem zavřela oči. Po chvíli jsem se propadla do noční tmy a svých vlastních snů.

Oblečení Astrid:

Vánoční dárky:

Orion Sirius Black:

Martina Nina Averyová:

Sova Acra:

Dnešní část je u konce. Taky jsem přidala fotku bratrance Isabell a jeho holky. Jen tak pro představu, jak vypadali. Určitě časem uvidíte i fotky jejich rodičů, ale nevím kdy. Sbohem u další části. Claire

Continue Reading

You'll Also Like

55.6K 3K 25
Harry sedí ve vězení za vraždu. Louis se tam dostal omylem. Co se stane, když dají tyto dvě odlišné osoby na jednu celu? #4 - louistomlinson | 5.10.2...
16.5K 1.1K 43
Rozálie. Svět plnej drog, chlapů na jednu noc a snahy vydělat si trochu peněz na rohlíky. Zato Lukáš, ten má srdce plný lásky, našlápnutou kariéru a...
224K 8.7K 36
Známe zlaté trio , ale co kdyby se k nim před rokem přidala nová holka? Také ji zabil rodiče Voldemort jako Harrymu to mají společné , ale co když on...
11.8K 1.5K 13
Kývla jsem na to jen kvůli finančním problémům mé rodiny a kvůli tomu, abych mohla zaplatit léčbu mé babičky. Je mi úplně jedno, jak vidí veřejnost...