ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

By MYSTIQUECOSMOS

91.9K 13.3K 662

Η ζωή της Χριστίνας αλλάζει δραματικά μετά από ένα ατύχημα. Από την στιγμή που συνήλθε στο νοσοκομείο μπορούσ... More

Κεφάλαιο 1
Κεφάλαιο 2
Κεφάλαιο 3
Κεφάλαιο 4
Κεφάλαιο 5
Κεφάλαιο 6
Κεφάλαιο 7
Κεφάλαιο 8
Κεφάλαιο 9
Κεφάλαιο 10
Κεφάλαιο 11
Κεφάλαιο 12
Κεφάλαιο 13
Κεφάλαιο 14
Κεφάλαιο 15
Κεφάλαιο 16
Κεφάλαιο 17
Κεφάλαιο 18
Κεφάλαιο 19
Κεφάλαιο 20
Κεφάλαιο 21
Κεφάλαιο 22
Κεφάλαιο 23
Κεφάλαιο 24
Κεφάλαιο 25
Κεφάλαιο 26
Κεφάλαιο 27
Κεφάλαιο 28
Κεφάλαιο 29
Κεφάλαιο 30
Κεφάλαιο 31
Κεφάλαιο 32
Κεφάλαιο 33
Κεφάλαιο 34
Κεφάλαιο 35
Κεφάλαιο 36
Κεφάλαιο 37
Κεφάλαιο 38
Κεφάλαιο 39
Κεφάλαιο 40
Κεφάλαιο 41
Κεφάλαιο 42
Κεφάλαιο 43
Κεφάλαιο 45
Κεφάλαιο 46
Κεφάλαιο 47
Κεφάλαιο 48
Κεφάλαιο 49
Κεφάλαιο 50
Κεφάλαιο 51
Κεφάλαιο 52
Κεφάλαιο 53
Κεφάλαιο 54
Κεφάλαιο 55
Κεφάλαιο 56
Κεφάλαιο 57
Κεφάλαιο 58
Κεφάλαιο 59
Kεφάλαιο 60
Κεφάλαιο 61
Κεφάλαιο 62
Κεφάλαιο 63
Κεφάλαιο 64
Κεφάλαιο 65
Κεφάλαιο 66
Κεφάλαιο 67
Κεφάλαιο 68
Κεφάλαιο 69
Κεφάλαιο 70
ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Κεφάλαιο 44

1K 171 11
By MYSTIQUECOSMOS

Η Αυγή ακούμπησε το ημερολόγιο στην ποδιά της και κοίταξε έξω από το παράθυρο. Η μητέρα της είχε υποφέρει από τον πρώτο της έρωτα αλλά  κατάφερε να συνεχίσει την ζωή της και ο έρωτας έδειχνε να της χτυπάει και πάλι την πόρτα.

Το χτύπημα στην πόρτα την έκανε να κλείσει το ημερολόγιο βιαστικά και να το βάλει στην κρυψώνα του. Μετά στάθηκε στο κέντρο του δωματίου : " Ναι;"

Η πόρτα άνοιξε και μια από τις κοπέλες στην υπηρεσία της μπήκε.

"Σας περιμένουν για φαγητό κάτω."


Η Αυγή μπήκε στην τραπεζαρία . Εκεί ήταν όλοι εκτός από τον παππού της, που θα πρέπει να είχε φύγει. Κάθισε απέναντι από τον Αλέξη που την κοίταζε προβληματισμένος.

Ο Αλέξης προσπαθούσε να σκεφτεί  για ποιον λόγο η Αυγή είχε αλλάξει την συμπεριφορά της απέναντί του και έδειχνε να τον κρατάει σε απόσταση.

Το κλίμα στο τραπέζι ελάφραινε ο Άρης με τα αστεία του και τα πειράγματά του. Εκείνος έδειχνε να μην έχει καταλάβει την περίεργη ατμόσφαιρα.

"Αυγή θα ήθελες να πάμε βόλτα με τα άλογα μετά;" Ρώτησε ο Άρης κάνοντας τα φρύδια του Αλέξη να σηκωθούν από το ξάφνιασμα.

Η Αυγή χαμογέλασε πλατιά. Μπορεί ο Άρης να ήταν και εκείνος γιος του Νικόδημου αλλά ο χαρούμενος χαρακτήρας του και η παιδικότητά του δεν της επέτρεπαν να είναι επιφυλακτική απέναντί του όπως στον Κωνσταντίνο και τον Αλέξη.

"Πάμε."

Τα φρύδια του Αλέξη σηκώθηκαν ακόμη περισσότερο αφού διαισθανόταν οτι αν την πρόταση αυτή την είχε κάνει εκείνος η απάντησή της θα ήταν αρνητική.

Μόλις τελείωσαν το φαγητό η Αυγή πήγε στο δωμάτιό της για να αλλάξει τα ρούχα της. Μόλις είχε ντυθεί όταν χτύπησε η πόρτα της και μπήκε στο δωμάτιο ο Αλέξης. Τα μάτια του ήταν σκοτεινιασμένα και την κοίταζε σκυθρωπός. Όταν μίλησε ακούστηκε αγχωμένος: " Πες μου γιατί φέρεσαι έτσι;" Είπε χωρίς προλόγους.

Τον κοίταξε αθώα: " Δεν καταλαβαίνω τι μου λες;"

Εκείνος την πλησίασε και είπε πιο ήπια αυτή την φορά: " Γιατί με κρατάς σε απόσταση. Τι έγινε;"

Σήκωσε τους ώμους της παριστάνοντας την ανίδεη: " Γιατί λες κάτι τέτοιο; Φέρομαι όπως πάντα."

"Όχι. Εμείς είχαμε .... Αυτό το διάστημα ήρθαμε πιο κοντά. Γιατί ξαφνικά άλλαξες;" Τα μάτια του την κοίταξαν εξεταστικά: " Μήπως σου είπε κάτι ο Νέστορας; Πες μου..."

Κούνησε το κεφάλι της : " Όχι δεν μου είπε τίποτα. Υπήρχε κάτι κακό που μπορούσε να μου πει και να με επηρρεάσει...;"Ρώτησε κοιτάζοντας το αθώα.

Ο Αλέξης απάντησε αμέσως: " Όχι αλλά άλλαξες αφότου γύρισες από το σπίτι του."

"Νομίζεις. Τέλος πάντων, με περιμένει ο Άρης οπότε καλύτερα να κατεβώ."

Ο Αλέξης δεν φάνηκε ευχαριστημένος αλλά έκανε στην άκρη για να της επιτρέψει να βγει απο το δωμάτιο. Δεν είχε πειστεί από αυτά που του είπε.


Ο Άρης την περίμενε στην είσοδο κρατώντας τα γκέμια από τα δύο άλογα. Η Αυγή χάιδεψε το άλογό της και ανέβηκε πάνω του με την βοήθεια του Άρη. Ο Αλέξης τους παρακολουθούσε συνοφρυωμένος μέσα από το παράθυρο της εισόδου.

Όταν επέστρεψαν από την βόλτα τους ο ήλιος σχεδόν είχε κρυφτεί. Ο Άρης πήρε τα άλογα και η Αυγή ανέβηκε στο δωμάτιό της. Ήταν η ώρα του δείπνου. Η βόλτα είχε πάρει λίγο το μυαλό της από τις ανησυχίες της και το γεγονός οτι είχαν περάσει από το κατασκήνωση στρατόπεδο του πατέρα της  της έφτιαξε ακόμη περισσότερο την διάθεση. Εκείνος κρυφά της είπε οτι θα πήγαινε στο παλάτι την επόμενη μέρα γιατί έπρεπε να μιλήσουν.

Όταν κατέβηκε για το δείπνο, στην τραπεζαρία βρισκόταν μόνο ο  σκυθρωπός Αλέξης.

"Που ήσασταν τόσες ώρες;"

"Βόλτα." Κάθισε απέναντί του και κοίταξε γύρω της με περιέργεια: " Οι υπόλοιποι;"

"Δεν θα έρθουν. Ο Κωνσταντίνος έχει δουλειά και θα φάει στο γραφείο του και ο Άρης προφανώς αισθανόταν πολύ κουρασμένος."

Οι κοπέλες έφεραν τα πιάτα τα έβαλαν μπροστά τους και οι δυο τους άρχισαν να τρώνε στην σιωπή.  Η Αυγή είχε πια συνηθίσει τα κεριά και την έλλειψη ηλεκτρισμού αυτού του κόσμου αλλά  τώρα θα μπορούσε να εκτιμήσει την ύπαρξη μιας τηλεόρασης που θα κάλυπτε αυτή την άβολη σιωπή. Ο Αλέξης ήταν θυμωμένος και δεν της μιλούσε αλλά και εκείνη δεν μπορούσε να του πει τίποτα από όσα ανακάλυπτε σιγά σιγά για το παρελθόν, αν πρώτα δεν ξεκαθάριζε το ρόλο του πατέρα του σε αυτό αλλά και δεν έβρισκε ποιος ήταν ο ρόλος του καθενός από τους ανθρώπους που γνώρισε. Όλα ήταν ακόμη πολύ μπερδεμένα για εκείνη και οι προειδοποιήσεις της μητέρας της, της γιαγιάς της αλλά και του πατέρα της να μην εμπιστεύεται κανέναν την είχαν κάνει πολύ επιφυλακτική.

Ο Αλέξης γέμισε τα ποτήρια τους με κρασί και η Αυγή δοκίμασε. Η γλυκιά του γεύση της άρεσε και ήπιε μια γερή γουλιά.

"Σε δύο μέρες είναι η γιορτή της άνοιξης. Μην δεχτείς να πας με τον παππού σου. Θα σε πάω εγώ στην γιορτή." Της είπε με σκοτεινό βλέμμα.

" Γιατί; Ξέρεις κάτι για τον παππού μου;"

"Όχι. Ο Κωνσταντίνος  μου είπε να σε πάω εγώ στην γιορτή για να σε προστατεύσω. Πιθανόν να φοβάται κάποια απόπειρα εναντίον σου. Είναι καλύτερα να είμαι εγώ μαζί σου."

Ήξερε κάτι ο βασιλιάς Κωνσταντίνος;







Continue Reading

You'll Also Like

2.7K 116 11
Μια αρκετά διαφορετική ιστορία της Άννας και του Δημήτρη
41.1K 1.4K 31
Ο Άλεξ και η Νάντια...... Η Νάντια και ο Άλεξ....... 2 τελείως διαφορετική άνθρωποι....... Ο Άλεξ το συνηθισμένο "bad boy" του σχολείου θα χρειαστεί...
293K 10.1K 39
𝓲'𝓶 𝓬𝓸𝓿𝓮𝓻𝓲𝓷𝓰 𝓶𝔂 𝓮𝓪𝓻𝓼 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓪 𝓴𝓲𝓭 𝔀𝓱𝓮𝓷 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝔀𝓸𝓻𝓭𝓼 𝓶𝓮𝓪𝓷 𝓷𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓲 𝓰𝓸 𝓵𝓪 𝓵𝓪 𝓵𝓪 Αμαρρυλίς δεκαεφτ...
378K 16.5K 77
[ 1° Book of series Different] Ο Γκαμπριέλ και η Κάνα γνωρίζονται κάτω υπό περίπλοκες συνθήκες. Δεν έχουν τίποτα κείνο που θα μπορούσε να τους δένει...