SHERLOCK HOLMESUN TUHAF MACE...

Af the_Elestirmen

10.2K 1.8K 416

KURGUDAKİ HİKAYELER TAMAMEN BANA AİT OLUP SADECE SHERLOCK HOLMES SERİSİNDE GEÇEN KARARAKTERLERİN İSİMLERİ ALI... Mere

KAYIP TABLO / BÖLÜM 1
KAYIP TABLO / BÖLÜM 2
KAYIP TABLO / BÖLÜM 3
KAYIP TABLO / BÖLÜM 4
KAYIP TABLO / BÖLÜM 5
KAYIP TABLO / BÖLÜM 6
KAYIP TABLO / BÖLÜM 7
KAYIP TABLO / BÖLÜM 8
KAYIP TABLO / BÖLÜM 9
KAYIP TABLO / BÖLÜM 10
KAYIP TABLO / BÖLÜM 11
KAYIP TABLO / BÖLÜM 12
KAYIP TABLO / BÖLÜM 13
KAYIP TABLO / BÖLÜM 14
KAYIP TABLO / BÖLÜM 15
KAYIP TABLO / BÖLÜM 16
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 1
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 2
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 3
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 4
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 5
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 6
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 7
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 8
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 9
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 10
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 11
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 12
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 13
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 14
ÖLÜMCÜL TUZAK / BÖLÜM 15
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 1
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 2
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 3
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 4
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 5
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 6
CANTBURY CİNAYETİ / BÖLÜM 7
BİGGLESFORD İKİZLERİ / BÖLÜM 1
BİGGLESFORD İKİZLERİ / BÖLÜM 3
BİGGLESFORD İKİZLERİ / BÖLÜM 4

BİGGLESFORD İKİZLERİ / BÖLÜM 2

94 18 18
Af the_Elestirmen

Dostum Holmesun son zamanlarda rıhtımdaki tavernalara çok sık takıldığını anlamıştım.Her zamanki gibi sağlığına dikkat etmemiş, tavernalardaki yoğun tütün ve alkol kokularına maruz kaldığı cildindeki soluk renkten belli oluyordu.Sitem dolu bir sesle 

" Bu aralar yine sağlığına pek dikkat etmiyorsun Holmes. Şu rıhtımdaki tavernalara daha az gitsen ve evde daha sık dinlensen. Artık eskisi gibi bizi ziyarete de gelmiyorsun."

Dostumun yüzündeki ifade biraz olsun değişmiş yüzünde kurnaz bir gülümseme belirmişti."

" Marry'nin benim için lezzetli yemekler yapmayı özlediğinden şüphem yok sevgili watson. Ama bu aralar fazlasıyla meşgulüm.Rıhtımdaki tavernalara çok sık gitmeme gelince. Orada insanları özellikle de eski suçluları izlemeyi mesleğim açısından fazlasıyla faydalı buluyorum.Suçlu psikolojisini duymuşsundur."

Dostumun karım hakkındaki kinayeli konuşması hem canımı sıkmış hem de ziyadesiyle  üzmüştü.Holmes haklıydı.Karım Marry dostum Holmes'tan pek hoşlanmazdı.Ona bela mıknatısı  ismini takmıştı.Holmes'un suç dünyasıyla içli dışlı olan hayatı ve peşinde olduğu tehlikeli vakalar Marry'i korkutuyordu.Bu vakaların çoğunda dostuma eşlik edişim ise onu hem endişelendiriyor hem de dehşete düşürüyordu.Bu yüzden dostumla olabildiğince az görüşmemi istiyor ve pek dışarı çıkmama izin vermiyordu.Ama o gün bugünlerden biri değildi.

" Haklısın Holmes.Karımın senden pek hoşlanmadığı aşikar.Ama unutma orası benim de evim ve ben kendi payıma seni orada ağırlamaktan memnunum."

" Teşekkür ederim Watson.Bundan şüphem yok ama dediğim gibi bu aralar fazlasıyla meşgulüm."

Dostumun şömine ışığına vuran yüzüne tekrar baktım.Bu yüzde korku dışında her şey mevcuttu:Yorgunluk,bıkkınlık,şüphe...

Holmes elindeki şarap bardağını sehpaya bıraktığı sırada aşağıdan bazı sesler duymuştuk. Belli ki ev sahibi kadın gecenin bu vakti habersiz çıkıp gelen konuğa homurdanıyordu.Sesler yerini ayak seslerine bıraktığında dostumla birlikte gözlerimizi kapıya çevirmiştik.

Kapı bir kaç kez vuruldukta sonra yavaşça açılmıştı. Orta yaşlarda zayıf yüzlü bir adam çekingen bir ifadeyle kapıda bekliyordu.Uzun boyuna rağmen kambur gibi durduğundan olduğundan daha kısa görünüyordu.

" İçeri girin bayım ."

" Bay Holmes sizi bu vakitte rahatsız ettiğim için özür dilerim.Ancak yaşadığım şoku atlatmam zaman aldı.Hala da tam olarak kurtulmuş değilim.Bu arada ismim James Hackelfield. Hock and Anfeldt hukuk bürosunda memurum."

Holmes adamın üstündeki temiz ama eskimiş paltoya baktı.Yüzündeki ince camdan kelebek gözlük adamı olduğundan daha yaşlı gösteriyordu.

" Memnun oldum bay Hackelfield.Sizi fazlasıyla şaşırtmış olan olay beni de meraklandırdı doğrusu.Oturun bay Hackelfield size içecek bir şeyler vereyim."

Adam Holmes'un gösterdiği eski koltuğa otururken yüzünde hayalet görmüş gibi bir ifade vardı.Zayıf yüzündeki kaslar bile sertleşmiş ,göz bebekleri  korkunun verdiği hisle büyümüştü.Doğrusu adamın bu hali bile beni ürpertmeye yetmişti.

" Bay Holmes söze nasıl gireceğimi bilmiyorum.Ama gördüklerimden eminim. Ben onu gördüm.Sağdı ve karşımdaydı.Öylece denize bakıyordu.Sonra sigarasını içip gözden kayboldu."

"Kim gözden kayboldu bay Hackelfield.Kimden bahsettiğinizi söyler misiniz?"

Adam bir süre ikimize anlamsızca bakıp Holmes'un ona uzattığı içi şarap dolu bardaktan derin bir yudum aldı.

" Gördüğüm kişi Sir James Packard'dan başkası değildi.Yemin ederim oydu."

Dostum Holmes'la göz göze gelmiştim.Az önce ölüm haberini okuduğumuz kişiden sağ bahseden adamın çıldırmış olup olmadığını düşünüyorduk.Sevdiklerinin veya tanıdıklarının ölümünü kabullenemeyen bazı insanların bazı kimseleri onlara benzettiğini çok duymuştum.Bu adamın da bir başkasını Sir James Packard'a benzettiğini düşünüyordum."

" Yanlışınız olmalı Bay Hackelfield.Elimde tuttuğum gazeteye göre Sir James Packard iki gün önce evinde kalp krizi geçirerek ölmüş.Bir başkasını ona benzetmiş olmalısınız."

" Hayır bay Holmes daha dün onu Porstmount rıhtımında gördüm. İnanın oydu.Parmağındaki yüzükten boynundaki madalyona kadar her şeyiyle aynı kişiydi."

Dostum Holmes'un bu durumu pek eğlenceli bulmadığı yüzünden belli oluyordu.Dostum yardım isteyen gözlerle bana bakıyordu.Bunun ruhi bir sıkıntıdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek istiyor gibiydi.

" Pekala bay Hackelfield, sizin Sir James Packard'la olan yakınlığınız nedir?"

Adam ikinci bir yudum alıp sırtını iyice koltuğa yaslamıştı.Gözlerini şömine ateşine çevirmiş, geçmişten kalma hikayeler anlatan masalcılar gibi yavaş ve tane tane konuşmaya başlamıştı.

" Sir James Packard, Hock And Anfelt hukuk bürosunun saygı değer müşterilerinden biriydi.Bankaya olan borcunu ödemeyen müşteriler için ihtiyaç duyulan hukuki yardımı bizden sağlıyordu. Bir vasiyetname için gelmişti.Onu hiç bu kadar üzgün ve kederli görmemiştim.Üstelik çok fazla zayıflamış ve yorgun görünüyordu."

" Sizce ağır bir hastalıktan mı muzdaripti bay Hackelfield?"

" Bilmiyorum belki de öyleydi.Tek bildiğim o eski neşesinden ve sağlıklı halinden eser kalmadığıydı ve üstelik onu hiç bu kadar endişeli görmemiştim.Bir şeylerin onu endişelendirdiği belliydi."

Holmes de benim gibi bunun bizi ilgilendiren kısmını hala anlayamamıştık.Bu yüzden bu sefere konuya ben girme gereği duymuştum.

" Bunun bizi ilgilendiren kısmı nedir bay Hackelfield?"

Adam terslenmiş bir yüz ifadesiyle bana bakıyordu?

" Bayım siz Bay Holmes'un yardımcısı mısınız?"

" Kendisi doktor Watsondır bay Hackelfield.Evet pek çok vakanın aydınlatılmasında bana faydasının dokunduğu inkar edilemez."

Holmes'un söyledikleri gururumu okşamışken adamın yüzündeki ifade de yumuşamıştı.

" Anladım bay Holmes. Ben iki gün önce gömülen kişinin Sir James Packard olduğundan şüpheliyim.Sir james Packard dostlarından ziyade düşmanı çok olan bir adamdı. Bu yüzden ortadan kaybolmak için böyle bir numara çevirmiş olabilir."

" Bu söylediğiniz bir iddia.Ayrıca böyle bir şey olsa bile onun mezarını açtırma yetkisi sadece ailesine ait.Bu yüzden iddianızı ispat için o mezarı açtırmamız pek mümkün görünmüyor."

Adam sıkıntılı bir yüz ifadesiyle bize bakıyordu.Kemikleri görünen zayıf ellerini iç içe geçirmiş sıkıntıyla kenetliyordu.

" Bay Holmes sanırım bazı gerçekleri itiraf etmezsem bir şeyler çözülmeyecek"

Holmes de ben de merakla adamın ağzından çıkacak cümlelere odaklanmıştık.

" Sir James Packard'ın sıkı bir müşterimiz olduğunu söylemiştim. Özellikle yüklü meblalardaki borçlarla ilgili.Bu konuda borçluyu sıkıştırmada çok iyi olan  bir  hukuk firmasıyız. Sir james Packard'ın Londra merkez bankasının müdürü olduğunu herkes kadar siz de biliyorsunuz."

" Lafı dolandırmadan anlatırsanız seviniriz bay Hackelfield.Kendinizin masum olduğunuzu göstermek için uzun ve süslü cümleler kurmanıza gerek yok."

" Bir servetten bahsediyorum bay Holmes.Gizli bir servetten.Sir James Packard bankadan habersiz yüklü faizli borçlar verirdi.Yani tefecilik yapıyordu.Bunu kendi servetini kullanarak değil bankanın parasıyla yapıyordu.Özellikle yaşlı zengin ve kimsesiz kişileri borçlandırmayı seviyordu.Onların ölümlerinden sonra tüm mülklerine el koyduruyordu."

Holmes'un da bunu benim gibi mide bulandırıcı bulduğunu yüzünden anlamıştım.Sir Packardın kötü kalpli bir adam olduğu aşikardı ancak onun yöntemlerinden ilk kez haberdar olmuştuk.

" Bunun sizinle olan ilgisini hala anlamış değilim bay Hackelfied."

" Bay holmes, Sir James Packardın vasiyetindeki imzalar birbirini tutmuyor. Üstelik vasiyetnamedeki varisin ismi de değişmiş." 

Holmes parmaklarını ağzına götürmüş düşünceli bir şekilde adama bakıyordu.

" Vasiyeti bir tane değil miydi?"

" Öyle bir taneydi.Vasiyetname onun izniyle kasada duruyordu."

Holmes adamın yüzüne bakıyordu.Onun yalan söyleyip söylemediğini anlamaya çalışıyor gibiydi."

" Kararını değiştirmiş olamaz mı? Herkes varisini değiştirmekte özgürdür."

"ölmeden bir kaç gün önce onu longe sokağında gördüm. Oldukça sağlıklı ve enerjik görünüyordu.Ayrıca yüzündeki endişe ve korkudan eser yoktu.Ama bu kadar sağlıklı olması beni şaşırttı.Bir kaç hafta önce dediğim gibi oldukça bitkin ve hasta görünüyordu.Neşesiz ve düşünceliydi.Ölümünden bir kaç gün önce onu böyle sağlıklı ve neşeli görmek ve ardından onun ölüm haberini almak.Bilmiyorum bay Holmes bu durum beni şüphelendiriyor."

Holmes bir süre sessiz kalmıştı.Adama tuhaf gelen şeyin onu pek şaşırtmadığı belliydi.

" İmzaların farklı geldiğini nasıl anladınız.Siz imzalar konusunda uzman mısınız?"

Adam Holmesu ikna edememiş olmanın sıkıntısını yaşıyordu.

" Bay Holmes Sir James Packardın imzasını nerede olsa tanırım.İki imza birbirine benziyor ama kesinlikle aynı değil.Üstelik eski vasiyet de ortada yok. Ben dışarıdayken gelmiş olmalı.İş arkadaşım Sir James Pckardın geldiğini ve vasiyeti yeniden düzenlediğini söylediğinde şaşırmıştım.Zira Sir james gelemden bir gün önce mutlaka haber verirdi.Böyle apar topar habersiz bir şekilde  vasiyet değiştirmek ona göre bir şey değildi"

"Hımm bu ilginç işte. Yani ona benzeyen birisi gelip vasiyetnameyi değiştirip gitti öyle mi? Eski vasiyeti yırtıp atmadınız mı ?"

" Hayır bay Holmes. Sir james bürodan çıkarken eski vasiyeti masada unutmuştu.Ondan izinsiz yırtıp atmak istemedim.Döndüğünde ona vermeyi planlıyordum."

" Evine yollayabilirdiniz."

Adam Holmesun mantıklı soruları karşısında bunalmış gibiydi.

" Çok yoğun ve meşguldüm.Üstelik Sir James'in evine borçsuz girip de borçlu çıkmayan kimse görülmemiştir.Anlayın beni bay Holmes. Ben küçük bir memurum ama Sir James için büyük veya küçük balık fark etmezdi."

" Yine de dediğim gibi bu Sir James Packard'ın mezarını açtırma iznine yeterli olmaz. Belki de halisünasyon gördünüz veya birini ona benzettiniz.Bunun başka bir açıklaması yok.Kimsenin sahte bir ölüm düzenleyip ortadan kaybolacağına ihtimal vermiyorum.Üstelik geride bir servet bırakarak."

Adam pes etmişti. Yüzündeki umutsuzluk ve üzüntü onu daha da çökmüş gösteriyordu.

" Ben kalkayım baylar,geç oldu. Sizin vaktinizi de yeterince aldım."

Holmes adamın kapıdan çıkmasına yardım ederken gözlerinde muzip bir bakışla bana bakıyordu.Sonunda dış kapının kapandığını gösteren ses duyulduğunda Holmes da gülerek yerine oturmuştu.

" Yeni vakaya hazır mısın Watson? Marry'e bir kaç gün belki de bir hafta eve uğrayamayacağını söyle.Umarım bunun için seni boşamaz.Eğer böyle bir şey olursa mahkemede senin için şahitlik yapacağımdan emin olabilirsin sevgili watson."

" Ama Holmes az önce çıkıp giden adama bunun gereksiz olduğunu söyledin.Adam onu dikkate almadığına hem üzüldü hem de fazlasıyla hayal kırıklığına uğradı."

" Hayal kırıklıkları iyidir watson insanın ayaklarının yere sağlam basmasını sağlarlar.Adı üstünde hayal.Hayaller insanın ayaklarını yerden kesmekten başka bir işe yaramazlar.Şimdi gece yarısı bir ölüyü rahatsız edeceğiz.Bunun için bir kürek bir parça ip ve bir kazma lazım olacak.Sanırım bunları alt kattaki mahzenden bulabiliriz."

Dostuma inanmaz gözlerle bakıyordum.Bakışlarım onun muzip gülüşünü daha da arttırmaktan başka bir işe yaramamıştı.

" Bir mezarı mı açacağız?"

" Evet sevgili watson.Uzun zamandır Sir James Packardı ziyaret etmemiştim.Bu kabalığımı bu gece bağışlatmak istiyorum. Gerçi bunu yaşarken  yapsaydım daha iyi olurdu."

Dostuma güvenim tamdı.Mezarlıklar beni pek kendisine çeken yerler değildi ama Holmesle pek çok kez ölümden dönmüş ve tehlikeli vakalarda ona eşlik etmiştim.Bu sefer de onu yarı yolda bırakmaya niyetim yoktu.


not :yeni bir macera başlıyor.Bölümler seyrek gelmeyecektir.



Fortsæt med at læse

You'll Also Like

156K 16.1K 30
taehyung kırmızı defterini kaybeder 290423, tk ☁️
AŞK' A Fısılda Af

Generel Fiktion

1.8K 363 25
Büyük haykırışların sahibidir Sessizlik. Ve benliğini usulca hapsetmiştir. Artık hüküm onundur. Senden geriye sadece ruhunun savrulmuş parçaları ve...
393 167 6
Söylenceye göre Troyalı Neso ile Daranos'un kızı Sibylla kâhinlikte öylesine ün kazanmıştır ki, adı zamanla tüm kâhin kadınlar için kullanılır olmuşt...