U potrazi za srećom 🔚 Tiskan...

2Quinns द्वारा

152K 11.2K 1K

Šta kad je vaša sreća obećana drugom? Šta kad jedino vi možete da je spasite? I šta kad se njoj gadi i na sam... अधिक

1. Poglavlje
2. Poglavlje
3. Poglavlje
4. Poglavlje
5. Poglavlje
6. Poglavlje
7. Poglavlje
8. Poglavlje
9. Poglavlje
10. Poglavlje
11. Poglavlje
12. Poglavlje
13 . Poglavlje
14. Poglavlje
15. Poglavlje
16. Poglavlje
17. Poglavlje
18. Poglavlje
19. Poglavlje
20. Poglavlje
21. Poglavlje
22. Poglavlje
23. Poglavlje
24. Poglavlje
25. Poglavlje
26. Poglavlje
27. Poglavlje
28. Poglavlje
29. Poglavlje
30. Poglavlje
31. Poglavlje
32. Poglavlje
33. Poglavlje
34. Poglavlje
Epilog

Uvod

12.6K 416 67
2Quinns द्वारा

Na zelenom škotskom Visočju , tamo visoko gore , gdje i ovce pod ručnom pasu, smješten je bio klan McCainovih. Tamo gore Bogu iza nogu , gdje nijedan klan ne bi stopu spustio a kamo se ulogorio , živjeli su sretno izolirano od svih. Većina. 

Tamo gore gdje i Gorštacima zima u kosti udara , na zelenom proplanku smještena je kuća Gavina McCaina. On se mnogo razlikovao od tipičnog Gorštaka. Nije volio imati nikakvo društvo. Samo on i njegov konj. Ali samoća je počela da ostavlja posljedice na njemu i  na njegovu psihu. Mislio je da mu je konj dobar sudružnik , slušao je , ali međutim nije odgovarao , a kad pričate sami sa sobom to ne može izaći na dobro. 

Zato je odlučio da potraži sebi ženu. Nekog ko će mu grijati postelju a i da malo odmori ruku. Nije to više isti osjećaj. Imao je i ideju da napravi rupu u drvetu i ako ništa olakša se , ali onda  mu padoše na um mnoge životinje koje se kriju u tome , a i iskreno to ne bi bilo to. A kad već treba da ga gurne negdje , onda će u vlažnu i mirisnu , željnu ženu.

 Nije on bio ružan, naprotiv , kad god bi otišao među klan , dobivao bi ponude od žena , slobodnih , udanih , udovica . Sve su laskavo treptale okicama i kad niko ne bi gledao podizale suknje i otkrivale članke , spuštale okovratnike i otkrivale te predivne dojke ali nijedna nije dovela do toga da mu se njegova muškost bar trzne.

Zato se on udaljio od klana i društva. Obećao je sebi prva koja dovede do toga da se njegova muškost pokaže u svoj svojoj slavi , biće njegova . Pa makar je morao ukrasti. Ubiće sve koji stanu na put ka njegovoj sreći. Zabacio je svoju crnu kosu , potapšao konja po slabinama i onda ga zajahao. Dok je vjetar lahorio , kroz njegovu kosu , preko njegovog golog poprsja , krenuo je na put po sreću.

पढ़ना जारी रखें

आपको ये भी पसंदे आएँगी

90.3K 2.8K 23
Obeležen njenim usnama je priča o Loli i njenoj borbi sa traumama iz prošlosti. Kao mala, Lola je bila nestašna i pakosna devojčica, ali kada je stas...
16.9K 677 14
ZADRŽI ME - (Treći - završni - deo trilogije "Iskušenje ljubavi")
192K 11.3K 37
Jedan sudbonosni susret promijeni njihov cijeli život. Jedan mali dar i elektricitet koji buja između njih natjeraće ih da premoste kilometre i strah...
100K 3K 20
Eliot & Dijana Sve je počelo od jednog jedinog milimetra koji je trebao da predstavlja početak novih sladunjavih i avanturističkih poglavlja u životu...