Ridicule, ten který tančí

By Jey-chan

544 85 7

Měl prý běhat, pro to se přece narodil... On ale tančil... Na dráze nepochopený a lidmi týraný - černý hřebec... More

Ridicule I. - Bělouš, dívka a trenér
Ridicule II. - Le Nardo
Ridicule III. - Kůň Ridicule
Ridicule IV. - On se s tebou kamarádit nebude
Ridicule V. - Je to těžší...
Ridicule VI. - První zacinkání
Ridicule VII - Asezz!
Ridicule VIII. - Řečí divokých koní
Ridicule IX. - Napojení
Ridicule X. - Všechno nové
Ridicule XI. - Vánoční výlet
Ridicule XII. - Nejkrásnější dárek k Vánocům
Ridicule XIII. - Tahy tužkou, stopy lásky
Ridicule XIIII. - Průchod citům
Ridicule XIV. - V drezurním víru

Ridicule - Prolog: No tak běhej!

70 9 0
By Jey-chan


Dostihové závodiště bylo plné nadšeně diskutujících lidí. V jejich řeči člověk mohl zaznamenat útržky o právě skončeném dostihu a dostihu, který za pár minut začne. A uprostřed tohohle rozruchu byl i on, vraník se všemi čtyřma nohama vysoko bílýma.Házel svou krásnou hlavou někam k výšinám, jeho úzký nosní pruh vždy bílé zasvítil a on vypoulil své oči, souhrou podivných náhod se narodil s modrýma očima.

Kvůli něm se mu všichni posmívali, nejen jeho ošetřovatelé, ale i trenér,který ho měl vzít do tréninku.

Ten teď stál u majitele koně uprostřed padocku a díval se na vraníka, stejným pohledem jako před několika měsíci, když mu ho přivedli, aby s ním učinil zázraky.

Tenkrát prohlásil: "Ce bouffon je m'entraîne" což by se do češtiny mohlo přeložit jako: "Tohohle kašpara mám trénovat?"

Bohužel, co předurčí geny, ani pro plnokrevníky nepatřičné světlé oči nepřebije A tak byl hřebec do tréninku zařazen. Nikdo z pracovních jezdců ho nechtěl jezdit, přezdívali mu Ridicule, tedy směšný, i když jeho jméno znělo Le Nardo.

Jediným se vymykal, a to svou krásou. Hravě předčil veškeré koně ve stáji. Když klusal, vznášel se nad zemí a pokaždé dokázal svým hrdým postojem to, že on moc dobře ví, že je ztělesněnou krásou, ale ten kůň přece "má umět cválat a ne si tu vykračovat jako drezůrák!" říkával trenér a při zapisování rozpisu tréninku, připsal onomu vraníkovi ranní trénink navíc.

Jeho rodokmen je plný šampionů, je to plnokrevník, tak má i běhat! Majitel ho do závodů prosadil, chtěl dát každému ze svých koní šanci a kdo ví, třeba se I tenhle projeví teprve až na dráze nebo možná po několika dostizích.

A proto právě teď onen plnokrevník trhal vodítkem, na kterém ho vedl jeho vodič a čekal, kdy se postaví do startovního boxu, zvonek oznámí začátek dostihu, stejně tak jako se otevřou ty malá vrátka pro dostihové koně znamenající jediné – jdi! Běž!A vyhraj!

Na toho posledního se nečeká a nikdo mu věnovat pozornost nebude.A platí to tak napořád.V poli dvanácti koní se všichni zajímají o ty, co se perou o vítězství.

Dva krásní ryzáci, dotahují na sebe, navzájem se předhánějí a dokazují své kvality a o konečném výsledku rozhodla pouhá hlava!

Někteří lidé a ten, kdo si úspěšně vsadil, provolávali slávu vítěznému ryzákovi, když pod potem stále ještě rozverně poskakoval a na uzdečku mu připínali barevnou kokardu.


Majitel,žokej i trenér ho zaplavovali chválou. Na posledního vraníkačtyřicet délek za prvním z ryzáků si nikdo nevzpomněl. Jenjeho vodič ho útěšně poplácal po zpoceném krku a zašeptal mu:"Ty sem nepatříš!"

Continue Reading

You'll Also Like

36.8K 3.4K 70
Dobra, słuchajcie. Ja naprawdę nie chciałam poznać boga i być wplątana w jego interesy. To było ostatnie co mogłabym sobie zażyczyć od świętego Mikoł...
41.4K 334 29
Hipotetyczna sytuacja. Chodzicie spokojnie do szkoły, ostatnia klasa, cisza, spokój. Któregoś dnia zwyczajnie przychodzicie na zajęcia, które okazały...
3.8K 241 31
Niemcy chłopak Polski , zostawia go dla Ameryki. Za to Ameryka nie przyjął wyznanie Rosji, który się w nim podkochiwał. Jako iż i Polak i Rosjanin ma...
424 17 9
Hejka to już moja trzecia książka! W tej Alek i Gabryś rywalizować będą o Julkę! Książka będzie miała 2 tomy, drugi będzie na pewno dłuższy!