Fire and Ice {#1 Dark Web}...

By BeLightning_

4.7K 684 155

Знаете това място, нали? Онази тъмна и зловеща част на интернета. Често извратена и много сбъркана.За да оцел... More

⬛▪Бележка▪⬛
▪ 1 глава - Дявола ▪
▪ 2 глава - Дявола ▪
▪ 3 глава - Дявола ▪
▪ 4 глава - Дявола ▪
▪ 5 глава - Кейла ▪
▪ 6 глава - Кейла ▪
▪ 7 глава - Дявола ▪
▪ 8 глава - Дявол ▪
▪ 9 глава - Кейла ▪
▪ 10 глава - Дявол ▪
▪ 11 глава - Кейла ▪
▪️12 глава - Дявол▪️
▪️13 глава - Кейла▪️
▪️14 глава - Дявол▪️
▪️15 глава - Кейла▪️
▪️16 глава - Кейла▪️
▪️17 глава - Кейла▪️
▪️18 глава - Кейла▪️
▪️19 глава - Кейла▪️
▪️20 глава - Дявол▪️
▪️21 глава - Кейла▪️
▪️22 глава - Кейла▪️
▪️23 глава - Дявол▪️
▪️24 глава - Дявол▪️
▪️25 глава - Кейла▪️
▪️26 глава - Дявол▪️
Въпроси и важно за втора част на историята

◼️⚪Eпилог - Кейла⚪◼️

148 20 0
By BeLightning_

"Последвай го."- шепнеше вътрешното ми гласче. Видях как Дан, Рита и Фейт слязоха долу към една от залите. След тях бяха и другите, а накрая бе Дявола. Ходеха по групи, за да не разбера, че ще се събират. Мен не ме бяха поканили, а това значи само едно нещо: Ще говорят нещо тайно и не ме искаха. Както Дрю ми беше казал вчера. Дявола беше спокоен и изглеждаше както обикновенно. Все едно ще излиза или ще тренира, но бяха немарливи и разбрах, че нещо има. Дори и късно, го разбрах. Трябваше да разбера какво крият, защото имах чувството, че има нещо, което не трябва да разбирам. Точно както Дрю спомена. Изчаках няколко минути и тихо тръгнах към една от залите, в която смятах, че ще се събират.

Съвсем леко и внимателно открехнах вратата, тъй като стаята бе звукоизолирана и нямаше как по друг начин да чуя какво си говорят. Веднъж подслушах и разбрах за миналото на Дан, няма да ми е за първи път. Надявах се никой да не е разбрал, защото това щеше да прецака плановете ми. Но явно не бяха, защото чувах гласовете им леко приглушени, но ясни.

- Ще ѝ кажеш ли? - чух да пита Дрю с неговия нервен глас, в който се четеше несигурност. За какво ли става дума? Надявах се да разбера.

- Не. Да. Трябва, но ще я загубя. - студено и несигурно върна Дявола.

- Но тя трябва да знае, ще те намрази... - изписка.

- Не трябва, аз я спасих... - заобяснява той.

- Убил си го без да знаеш кой е... - разпознах гласът на Фейт, която изкрещя това, но последните думи ги каза тихо, прекалено тихо и не я чух. Наострих още повече слуха си.

- Това няма значение. Той я е тормозил. - защити го Айнщайн.

- Защо ни повика? - намеси се Рита. - Само, за да ни кажеш за тази ли... - изсумтя недоволна. Бях готова да вляза и да ѝ извия врата, но се сдържах и просто затворих очи и свих юмруци. Нямаше да развалям прикритието си заради нея.

- Млъкни! - скастри я Дан.

- След месец трябва да замина, сам или с нея. - съобщи им Дявола. А аз, аз бях изненадана и леко ядосана. Как така ще заминава с мен или без? Дори не ми е казвал за нещо такова. Отворих уста и я затворих като риба на сухо, защото не обичах изненадите. Това определено беше такава.

- И? - незаинтересовано попита Рита, която желаех да сритам с цялото си същество.

- Какво искаш от нас? - добави Ханибал, поне на него ми звучеше.

- Ако не дойде с мен, да се погрижите да е в безопасност. - спокойно им обясни чернокосия. Явно този път имам два избора: да отида с него или да остана, но да имам бавачки.

Чудесно!

- Това ще го уредим, а ще ѝ кажеш ли или ще си мълчиш за знаеш кое? - тактично го попита Фейт.

Ядосах се. Нямах намерение да слушам това. Толкова недомлъвки и мърморене. Просто и лесно трябваше да знам за какво става дума! Как така изведнъж имам два варианта и какво не ми казва мистериозния секси тип с черна коса и сиви, стоманени очи.

- Какво трябва да знам? - отворих вратата и пристъпвайки се намесих в разговора. Всички впериха погледи в мен, а аз гледах само чернокосия, който явно трябва да ми каже нещо.

- Ти пък от къде излезе? - изненадано възкликна Кърт.

- Добре, трябва да ѝ кажеш. - Дан го потупа по рамото и отиде при другите, които незнайно как се бяха отдалечили на няколко крачки в нещо като редица.

- Прав е! - Фейт кимна. Рита щеше да подхвърли нещо, но Дан и запуши устата ѝ прошепна нещо. Може би бяха заедно?

- Хайде да ги оставим... - рамбото, тоест Кърт, започна да ги бута навън.

И всички се изнизаха набързо. Оставяйки ни само двамата. Аз и Дявола.

- Виж, той ти е причинявал болка, а всичко стана някак случайно, но не съжалявам за това, което стана... - несвързано започна изненадвайки себе си и мен.

- А сега може ли малко да ми уточниш за какво става дума без да се опитваш да ме объркаш? - присвих очи към него.

- Не те обърквам, искам да знаеш това преди да пусна бомбата директно!

- Слушам те... - нетърпеливо зачаках.

- Първия човек, който убих се оказа, че е твоя псевдо баща.

- Как така псевдо баща? - ококорих се насреща му.

- Твоя "баща", който смяташе за истинския, ти бе фалшив от всякъде. Той е убил истинския ти баща ѝ е взел теб и жена му. Принудил я е да изиграе театър пред всички, че ти си негово дете и мъжа, за който е щяла да се омъжва е бил просто грешка, и че не го е обичала. Виж може би смяташ, че те лъжа, но ти казвам истината. - Дявола започна да ми обяснява с тон различен от нормалния за него.

- Какви са тези лъжи? Лъжи ли са? - гледах го и не знаех как да реагирам. Той беше напълно сериозен. Замигах бързо и преместих блуждаещия си поглед над рамото му. - Тази информация... Откъде я научи?

- Не смятам, че е добре да живееш в лъжа, щях да ти го кажа още като разбрах коя си ти и кой е "баща ти", но просто не знаех как ще реагираш. - обясни ми спокойно. Аз бях като вкочанена. Далече от спокойна. Нито знаех какво да кажа, нито да направя.

- Защо? - беше единственото, което излезе като шепот от мен. - Откъде разбра всичко това? Проучил си ме!? - възкликнах.

- Това не е важно.

- Не ме разбра... - поклатих глава. - Защо го е направил и защо не ми каза някой по рано? Защо си ме проучвал?

- Предполагам, че му е трябвала, за да я използва за пред хората. Да няма съмнение, че той е "любящ мъж" или нещо такова, защото зад тази фасада е имало един зъл и коварен човек с връзки в мафията. - обясни. Винаги съм си мислела разни неща, но не бях предполагала, че този човек може да е такъв. Обаче не ми отговори на един от въпросите, което ме ядоса.

- Какво имаш предвид? Бил е... Като теб? - ахнах и започнах да отстъпвам назад бавно. - Питам те пак: откъде взе тази информация за мен? - изкрещях в лицето му.

- Нещо такова. - ледения му поглед през цялото време нито веднъж не се промени. А аз вече бях ударила стената. Нямаше къде да избягам и да искам. - Но той е бил недостоен и не е спазвал правила. Дори аз да не бях го убил, то тогава друг щеше да го направи. - разясни ми. Бях готова да го питам отново откъде е научил всичко това, но той ме изпревари. - Айнщайн се порови малко... Не знам всичко, само това!

Започнах да се съмнявам в него. Щях да звънна на майка си и щях да проверя дали казва истината.

- Ще го проверя това... - измрънках и после се сетих за предстоящото заминаване. - За какво заминаване говореше?

- Имаш пет дни да решиш дали ще дойдеш с мен и аз ще те науча на нови неща, ще живееш живот, който ще ти хареса. Но също така, ще те превърна в машина за смърт. Все пак имаш избор. А през това време ти ще решиш дали искаш да тренираш. Мога да те оставя да си живееш живота по старому.

- Никога няма да е по старому... - поклатих глава. - Каква е локацията?

- Така е вече знаят, че си била при мен. Сигурно са ни виждали. Локацията за теб, за сега ще е непозната.

- Затова ли им каза да са ми бавачки?

- Не да са ти бавачки, а да те наглеждат...

- Има ли някаква шибана разлика? - изпищях и започнах да се приближавам ядосана.

- Да. Ще те оставя сега, имам малко работа. Между другото може да те заболи, но искай от майка си да ти разкаже всичко, има много неща, които не знаеш. А трябва да знаеш!

- Но... - не успях да кажа нищо повече, защото него вече го нямаше, а аз просто паднах на колене и едва спрях виковете и сълзите, които напираха в мен. Какво трябваше още да науча? Щях да питам майка.

Имах да вземам избори, от които по натам живота ми още щеше да се промени: да науча истината или да не я, да замина с Дявола след това или да не.

Но никога нямаше да мога да живея живота си по старому ако останех. А и не исках и аз самата да живея този скучен и противен живот.

Ами ако се окаже, че баща ми не ми е бил истинския баща?

Какво ще стане?

Той твърди, че е така, но дали просто не ме лъже, за да отида с него? Имах време да реша: да остана или да отида с него някъде.

Дори не знаех къде.

Continue Reading

You'll Also Like

433 8 19
Казвам се Зара и съм на 16. Родена съм в Сеул и съм отгледана в богато семейство с пет деца. А аз съм най-малката. Майка ми и баща ми се разведоха ко...
1.5K 210 39
Дарена е момиче с проблеми във връзките, което е готово да придвижи отношенията си с гаджето на следващото ниво, въпреки различията им. Валентин е п...
1.2K 187 35
Те са забравили човешкото присъствие. Не могат да останат в един и същ свят и събуждайки се на различно място всеки ден, героите Динара и Нейтън се о...
45.6K 1.5K 50
!!! ЗАВЪРШЕНА !!! Тя беше дъщеря на мафиота. Дясната му ръка. BOSS. Заедно с брат и се справяха с проблемите. Но какво се случи в онзи ден когато раз...