Okuyucu Birliği Rapor Defteri

By WattyTurkiye

10.8K 387 35

Ne olduğu içinde yazmaktadır. More

Ne Nedir?
Yanıtlanacak Sorular
18 Haziran 2014 Okuması
Aşk İçin Oynamak (Ezgikkaya)
Güven Bana (PiesAwesome)
Tanrılar Okulu (EzgiDeniz293)
26 Haziran 2014 Okuması
Hizmetkar (alyamina)
Marmara (purpleleon)
Kaçak (pofidikterlikli)
İz (ilkm_zgr)
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker (haticesmetolu)
1 Temmuz 2014 Okuması
Çıkış (dantika)
Eksik Yanım (meryve)
Kalbini Aya Ver (JayAckles)
Soğuk Beyaz (MineDuman)
6 Temmuz 2014 Okuması
Sayılı Günahlar (Utumyo)
Fedai (BayanDenisik)
12 Temmuz 2014 Okuması
Külkedisi (dolaptakiburger)
Portakal Çiçeği (BeyzaErdem)
7 Ağustos 2014 Okuması

Anonim Blog (iremsel)

243 9 1
By WattyTurkiye

—İnsanlar Ne Diyor?—

EZGİ TÜLÜ

1) Ben genelde hikayelerime çok belirgin isimler vermeyi sevmem, (elbette istisnalar var), o yüzden bu hikayeye "Anonim Blog" yerine büyük olasılıkla daha kenarda köşede kalmış, küçük bir detayın adını verirdim. (Kurguyu bilmediğimden de bu detayın ne olabileceği hakkında en ufak bir fikrim yok.)

2) Ihm, bu anonim kullanılan dedikodu blogu fikri hep eğlenceli bulduğum bir fikirdir, fakat ilk defa gerçekten bu blogu kullanan kişinin bakış açısından yazılmış bir hikaye görüyorum, bu ilgimi çekti. 

3) Henüz bir eksikliği olup olmadığını söylemek için çok erken. (Ama elbette bölümlerin uzunluğu her zaman bir eksiklik olabilir; daha uzun istiyorum!)

4) Gördüğüm tüm karakterler yeterince gerçekçi geldi.

5) Evet, hele ki öğretmen-öğrenci arasındaki diyaloglar o kadar doğru ki... *yazar burada iç çeker*

6) Bulmasam okuduğum hikayeler arasında tutmazdım; yani verebileceğim pek bir tavsiye yok.

7) Açıklama yeterli ve uygun, fakat pek etkileyici olduğu söylenemez. Blog olayını açıklıyor okuyucuya ama onun dışında pek bir işlevi yok. Bilmiyorum; belki gelecekten etkileyici bir kesit falan olabilirdi, fakat o kesitleri sonradan hikayeye işlemenin ne kadar zor olduğunu bildiğimden bir şey de demek istemiyorum pek.

8) Devam etmeyi planlıyorum.

SERHAT BİLİR

1) Bence başlığı tam hikayeyi yansıtıyor. Sonuç olarak bloğun sahibi gizli bir kimlik olarak tanıtılıyor diğer insanlara. E zaten sosyal medyada gizliye anonim bloğa da blog dendiği için bence başlık vermeye gerek yok. Bu gayet yeterli

2) Immm. En çok bloğun özgürlüğünü sevdim. Blogun sahibi anonim olduğu için istediği kişiyi yüceltiyor, istediğini aşağılıyor ve istediğini yerden yere vuruyor ve bu mükemmel bir özgürlük hissi veriyor. Evet bu yapılan şey belki çok yanlış. Çünkü insanlar sevmediği bir insanı o blogta rezil edebilirken -ki bu insan iyi bir insanken- , sevdiği halde kötü olan birini de yüceltebilir fakat beni en çok bağlayan şey bu nokta oldu.

3) Bunu söylemek için çok erken.

4) Yani çok fazla karakter görmedim -ayrıntısıyla anlatılan- Fakat gördüğüm tüm karakterlere gerçekçi diyebilecek kadar gerçekçilerdi.

5) Özellikle öğretmen-öğrenci diyalogları çok ama çok uygun  Zaten diğer konuşmalarda da uçan veya kaçan noktalar yoktu.

6) Okurken beni sıkan noktalar oldu diyemem. Fakat diğer romanlarım gibi -gerçek hayatta ki- beni bağlamadı. Ama zaten wattpad de okuduğum sayılı hikaye beni bağladı. Bu yüzden beni bağlamasını beklemeyerek okumuştum ve hoşuma gitti. Pek bir tavsiye verecek gibi değilim.

7) Açıklama yeterli fakat etkileyici diyebileceğim bir açıklama değil. İki bölüm okuduğum bir hikayeye açıklama yazamam fakat yazar gelecekte ki olayları da bildiği için daha dikkat çeken kesitlerden alıntılar veya heyecanlı cümleler kullanabilirmiş.

8) Okumayı düşünüyorum.

MELİKE KARABULUT

1-) Anonim blog ismi bence uygun. Hani, Gossip Girl, Dedikoducu kız, Dedikoducu gibi isimler verseydi, çok klişe olurdu. 

2-) Açıkçası, beni hikayeye çeken çok bir şey olmadı. Çünkü, bu konunun benzeri olan başka bir kitabı okuyorum. 

3-) Hikayenin en büyük eksikliği; kurgusu. Kurgusu çok klişe. Bu konunun hem dizisi var. Hemde Wattpad'de okuduğum başka bir kitabı daha var. Yazarı, kırmayı hiç istemem. Çünkü bu kitabı için çok emek veriyor. Belki ilerleyen bölümlerde özgünlüğünü yakalayabilir. Kim bilir?

4-) Karakterlerin hepsi gerçekçi. Hiçbir karakterde, "Aaa, bu nasıl karakter? Gerçek hayatta böyle bir şey yok ki..." demedim. Silik karakterler de var, popülerler de...

5-) Diyaloglar gerçek hayata uygundur.

6-)Yazarın anlatım biçimi de bence yeterli. Karaktere bürünerek anlatmış adeta. Bu konuda onu tebrik ediyorum. 

7-) Hikayenin tanıtım kısmı, hikayenin en kısa özeti diyebiliriz. Çok etkileyici bir yanını görmedim. Ama, hikayeyi çok güzel özetliyor. 

8) Hikayeyi bir kaç bölüm daha okuyup, -yazar- özgünlüğü yakalayabilecek mi diye bakmayı düşünüyorum. Eğer, çok klişe olarak devam ederse, bırakacağım.

İREM EZGİ BAYBURT

1)Bence hikayenin ismi uygun ama 'Gizli kimlik' gibi bir şeyde olabilirdi.

2)Benim en çok dikkatimi çeken kısım neresi bilmiyorum.Açıkçası o kadar ilgi çekici bir yeri yoktu ama nedensiz bir sebeple beğendim.

3)Şuan hikayenin eksikliği ile ilgili konuşmak için çok erken ama bölümler daha uzun olabilir.

4)Şuana kadar gördüğüm bütün karakterler gerçekçiydi.

5)Diyaloglar gerçek hayata uygundu.

6)Anlatım biçimi gayet yeterli.Ben uygun buldum.

7)Bence tanıtım güzel fakat tanıtımı daha dikkat çekici olacak bir şekilde yazabilirdi.

8)Evet hikayenin konusu ve yazarın anlatış biçimi hoşuma gitti.O yüzden okumaya devam edeceğim.

SILA HOŞOĞLU

1)Hikayenin adı uygun ama ben olsam daha değişik bir ad koyabilirdim.

2)Hikayede beni çeken şey,ilk başta adı oldu."Anonim Blog" ismi farklı geldi ve hemen hikayeyi okumaya başladım.Birde okulda çok farkedilmeyen bir kız olan Bade'nin oluşturduğu blogda düşüncelerini alayla karışık ifade etmesi ilgimi çekti.

3)Şu anlık birşey söyleyemem çünkü eksikleri hakkında yorum yapmak için çok erken.

4)Şimdilik az karakter tanıyoruz,bana hepsi gerçekçi geldi.

5)Diyaloglar gerçeğe uygun.

6)Yazarın anlatım biçimi şu anlık yeterli bence.Çünkü yayınlanan bölümler hikayenin konusunu kavramamız içindi ve yazar gayet iyi anlatmış.

7)Hikayenin tanıtımı daha ihtişamlı olabilirdi.Pek etkilendiğim söylenemez.

8)Hikayeyi okumaya devam edeceğim.

ELÇİN DUMAN

1) Bence hikayenin adı uygun.

2) Sanırım ilgimi çeken şey resim yapan arkadaşı Koray oldu çünkü bende resim yapmayı seviyorum. Uzun zamandır elime tuval almadım ama bir hikayede tuval yapan bir karakteri görmek benim dikkatimi çekti.

3) Bence belli bir eksiklik yok çünkü daha sadece 2 bölüm var. Bence bölümler daha uzun olursa daha hoş olur. Sanırım uzun hikayeleri okumaya alıştığımdan böyle yazıyorum.

4) Bunu söylemek için erken olsa da bana her karakter gerçekçi geldi.

5) Diyaloglar uygun.

6) Anlatım biçimi yeterli bence.

7) Tanıtım güzel ama bu kurgu sayesinde çeşitli tanıtımlar ortaya çıkabilir. Yani tanıtımı daha güzel bir şey yapabilir ama bu hali yine de benim hoşuma gitti.

8) Okumaya devam ederim herhalde.

GİZEM BİEBS

1)Hikayenin adı uygun ama ilk bakışta okuma isteği uyandırmıyor,daha yaratıcı olmalıydı.

2)kızın güçleri elinde tutması olabilir,sonuçta blog un sahibi o .

3)yeni bölüm hemen gelmiyor,bugün yeni bölüm geldiğinde,hikayeyi unutmuşum resmen,baştan okudum.

4)Ateş en gerçekci olanları bence.

5)Diyaloglar uygun.

6)Anlatım biraz sıkıcı gibi,olay olmadan yazar cümlelerinden bildiriyor sanki,heyecanını kaçırıyor.

7)Kapak yeterli değil gibi,tanıtım biraz daha okuyucuyu içine çeken bir şey olabilirdi.

8)devam ederim

SENA YILMAZ

1) Başlık uygun fakat bir arkadaşın da söylediği gibi okuma isteği uyandırmıyor. Daha önce görmüştüm ve "meşhur" Non-Fictionlarımızdan olduğu düşüncesine kapılarak hiç bakmadım. Ne eksik, ne fazla.

2) Aslında çeken bir şey oldu dersem yalan söylerim fakat kızın parti de nasıl mesaj yazacağını öğrenmek istediğim ilginç bir gerçek. 

3) Fazla bölümü yok. Bundan dolayı olan yere kadar dikkatimi çeken şeyi söylemek isterim ki, bir çırpıda gerçekleşiyor her şey. Keşke biraz daha uzun tutsaydı dedim her defasında. Yani o an okuduğumuz olayı. 

4) Yorumlara bakıyordum da, herkese gerçekçi gelmiş. Bana gerçekçi gelen pek olmadı sanki. Belki bir tık Bade. (Hikâyenin başından beri kızın ismini Beyd diye okuduğum ve neden bu kızın ismi yabancı bir dilde de, diğerleri Türkçe düşüncesinin geçtiği gerçeği)

5) 3. bölüm gayet uygundu aslında. Fakat birinci bölümde öğretmenin kıza seni Enver Bey'e götüreceğim dediği kısım.. Bana veya etrafımdakilere böyle bir şey söylenmedi hiç. Çünkü direkt tutanak tutacaklarını söyleyerek tehdit ederlerdi. Belki de bundan dolayı biraz tuhaf karşıladım. Onun dışında fazla bir şey diyemem sanırım.

6) Kahraman bakış açısından anlatıyor. Fakat ilk bölümde bir şimdiki zaman, bir geçmiş zaman kullanmış yanlış hatırlamıyorsam. Kahraman bakış açısından yazıyorsan bile dikkat etmen gerekebilir böyle ufak noktalara. Çünkü göze çarptı mı hoş durmuyor. Bir gelgit düzeneği içerisindeymiş gibi hissettiriyor okuyucuya.

7) Kötü desem yalan olacak. Ancak cümlelerini biraz daha uzun kurmalı ve merak uyandıracak şekilde tabii ki. Birkaç ipucuya da yer verebilirdin. Yani, bu kız tüm hikâye boyunca pençesine takılan kişiler hakkında mı bir şeyler yazacak yoksa bizi etkileyecek olaylarda yer alacak mı? gibisinden.

8) 4. bölüm karar verecek buna sanırım. Çünkü o bölümü merak içinde bekliyorum.

NOT: HİKAYENİN LİNKİNİ “DIŞ BAĞLANTI”DA BULABİLİRSİNİZ.                

Continue Reading