Okuyucu Birliği Rapor Defteri

By WattyTurkiye

10.7K 387 35

Ne olduğu içinde yazmaktadır. More

Ne Nedir?
Yanıtlanacak Sorular
18 Haziran 2014 Okuması
Aşk İçin Oynamak (Ezgikkaya)
Güven Bana (PiesAwesome)
Tanrılar Okulu (EzgiDeniz293)
26 Haziran 2014 Okuması
Hizmetkar (alyamina)
Marmara (purpleleon)
Kaçak (pofidikterlikli)
İz (ilkm_zgr)
Zıt Kutuplar Birbirini Çeker (haticesmetolu)
1 Temmuz 2014 Okuması
Çıkış (dantika)
Eksik Yanım (meryve)
Kalbini Aya Ver (JayAckles)
Soğuk Beyaz (MineDuman)
6 Temmuz 2014 Okuması
Fedai (BayanDenisik)
Anonim Blog (iremsel)
12 Temmuz 2014 Okuması
Külkedisi (dolaptakiburger)
Portakal Çiçeği (BeyzaErdem)
7 Ağustos 2014 Okuması

Sayılı Günahlar (Utumyo)

188 10 0
By WattyTurkiye

—İnsanlar Ne Diyor?—

RANA IREM GEZGİN

1) Cehennem sözcüğü her bölümde kendini sıkça belli ediyor, belki ilerleyen bölümlerde günahlarla bağdaşlaştırılarak başlığı çözmemize yardımcı olur. Bu yüzden henüz bir karar vermek yanlış olur.

2) Hikayenin en can alıcı kısmının, tanrısal bakış açısının kesinlikle harika bir ustalıkla kullanılışı olduğunu düşünüyorum. Böylesini daha önce okumamıştım.

3) Hikayenin anlatılış biçimi, göz kamaştıran cümleler, karakterlerin gerçekçi diyalogları ve harika fiziksel betimlemeler, eksikleri görmemizi engelliyor. Bu yüzden eksik olmadığını düşünüyorum; varsa da göremiyorum.

4) Gerçekliğine beni inandıramayan hiçbir karakter olmadı fakat en gerçekçi olarak birini seçecek olsaydım, bu Bay Gernard olurdu. Çünkü duygularını yansıtmamak konusunda profesyonel olan bir adamın ölüm korkusuyla karşılaşınca ne hâle düştüğünü görmek beni heyecanlandırdı. Bunun yanı sıra Alexia'nın davranışları da son derece gerçek hayata uygundu. Görüşmeden önce yaptığı provalar başta olmak üzere tabii.

5) Diyaloglar da gerçekçi. Duraksamadan, akıcı bir şekilde devam etmemizi sağlıyor. Sanki gözlerimiz cümleler üzerinde pürüzsüz bir zemindeymişçesine kayar gibi. Sanırım böyle ifade edebilirim.

6) Anlatım biçimi hakkında emin olduğum tek şey, wattpad'de karşılaştıklarım arasında en iyisi olduğu. Böyle bir hikayeyle karşılaştırdığı için bu etkinliğe ayrıca minnettarım.

7) İçindekiler Tablosu'nda bir cümle verilmiş, ilerleyen bölümlerden bir alıntı da olabilir belki. Ayrıca ilk bölüm "Tanıtım" olarak ayrılmış. Yeterli ve olabildiğince etkileyici.

8) Bu hikayeyi okumaya devam edeceğim ve daha iyisini bulana kadar benim için "en iyisi" olarak kalacak.

SİBEL İMAMOĞLU

1) Hikayenin ismini içerikle o kadar özdeşleştirmişim ki bu soruya sağlıklı bir cevap verebileceğimi sanmıyorum. 

2) Hikayenin kurgusu tabii ki. Yazarları hikaye için öyle bir dünya yaratmış ki olanların - ve olacakların- yansıtılış şekli insanı çekiyor.

3) Hikayenin en büyük eksikliği Braden. Gelsin artık. Bunu zaten her yorumumda söyleyerek çok sevgili yazarlarımızı bıktırmış bulunmaktayım. Ama bundan sonraki bölümde geliyor sanırım.

4) Karakterler bütün bunları biraz ötemde yaşıyormuş ve ben kahvemi yudumlayarak onları izliyormuşum gibi bir his uyandırıyor zaten. Eğer Alexia'yı saymazsak bu sorunun cevabı olarak aklıma "Cehennemde görüşürüz Anthony." diyen genç adam geliyor aklıma. Orada bir samimiyet sezdim. Onun dışında Sebastian hikayedeki rolü gereği bana çok itici geliyor. Ki bu da gerçekçiliğe ayrı bir kanıt sanırım.

5) "Cehennemde görüşürüz Anthony." der susarım. (Kendi kendime ben bu cümleye neden bu kadar taktım diye düşünüyorum şuan.)

6) Buluyorum. Ben bu anlatım tarzını böyle güçlü kullanamazdım mesela, bu açıdan yazarlarını tebrik etmek gerek.

7) Bence yeterince etkileyici ve çoğu açıklamadan daha çok merak uyandıran farklı bir estetiği var.

8) Tabii ki. Zaten hikayenin başından beri buradaydım. Sonuna kadar da burada kalmayı planlıyorum.

BEYZA ÖZTÜRK

1) Değiştirmenin düşünülemeyecek olması kadar orijinal ve farklı bir isim; Sayılı Günahlar. Tanıtım videosundan da anlaşılacağı üzere bol aksiyon dolu bir yapıt olacak ve hâliyle, uzaktan bize göz kırpan birçok günahın ışıltısını görerek ismi daha çok benimseyebiliyoruz.

2) Hikâyeye ilk rastladığımda ismi çekmişti dikkatimi. Gözlerim başlıkta gezince bunun oldukça başarılı bir çalışma olacağını anlatmıştım kendime. Anlatım tarzı. Yazarların anlatım tarzı ve kelimelerle oynama şekli kesinlikle mükemmel. Beni asıl etkileyen şey ise dans etmeleri için Beyza ve diğer arkadaş tarafından önümüze itilen kelimeler oldu.

3) Eksik var, diyemeyeceğimiz kadar eksiksiz hikâye. Henüz çoğumuz, gerçek yazar rütbelerine erişmediğimiz için Sayılı Günahlar da tam anlamıyla kusursuz değil; ama kesinlikle kusursuza yakın.

4) Bay Gernard'ta veya amaçlarının Gernard'ı alaşağı etmek olduğunu tahmin ettiğim bankayı baskına gelen adamlarda herhangi bir sahtelik göremedim, hatta öyle gerçekçiydiler ki ölüm korkusunu hissetmeyi de ölüm korkusunu yaşatmayı da birebir canlandırdım zihnimde. Ancak Alexia farklıydı. Alexia, yerine kendimi koyabilmemi daha fazla sağladığı için sanırım bana en gerçekçi gözüken karakter Alexia oldu. -Diğer karakterlerde de hiçbir eksik görmediğimi tekrar belirtmek isterim.

5) Diyaloglar kesinlikle gerçekçi. Özellikle Alexia'nın kendi kendine denemeler yaptığı kısım vesaire, tam anlamıyla heyecanlı bir kadını yansıtıyordu. Ancak diyaloglar biraz daha yoğunlaştırılabilir, diye düşünüyorum.

6) Öylesine yeterli buluyorum ki, söylenebilecek ve istenilebilecek tek şey bölümlerin biraz daha uzun olması, olur herhalde. Beyza'yı, yani benim açımdan nam-ı diğer Ütopya'yı tüm kalbimle tebrik etmek istiyorum.

7) Tanıtım kısmının yalnızca bir cümleden oluştuğunu ele alırsak daha süslemeli cümleler eklenebilirdi belki ilerleyen boşluklara. Ancak kısa olmasının yanı sıra tam anlamıyla öz olduğu için bu, pek de büyütülecek bir nokta değil.

8) İlk bölümünü, yayınlandığı an okuma fırsatı bulabilmiştim. O günden beridir okuyacak gibi olup okuyamıyordum. Ama nihayet, okuma günü etkinliği sayesinde yayınlanmış olan diğer 2 bölümü de okuma fırsatı bulabildim. Yani, bundan sonrasında da kesinlikle okumaya devam edeceğim.

MELİKE KARABULUT

1-) Kitabın ismini kesinlikle ve kesinlikle değiştirmezdim.

2-) Hikayenin gizemli yapısı, beni kendine çekti. Çünkü, bana göre, gizem hikayeleri daha güzel kılan bir etken. Hem de okuyucu sayısını da sabit tutar.

3-) Şahsen, hikaye daha çok başta olduğu için, bu konu hakkında yorum yapamayacağım. Fakat, şu an hikaye kusursuz bir şekilde ilerliyor.

4-) Tüm karakterler gerçekçi bence. 

5-) Diyaloglar da gerçek hayata uygun. Zaten, çok fazla diyalog yoktu.

6-) Yazar(lar)ın anlatım biçimi bence yeterli. Hikayeyi ilk "Üçüncü kişi ağzından, ıyy" diyerek bir ön-yargıyla yaklaştım ama, gerçekten anlatım mükemmel.

7-) Bence, tanıtım yeterince etkili. Kısa ve öz. En sevdiğimden 

8) Evet, devam edeceğim.

FATİH COSKUNER

1)İsim ile hikayeyi özdeşleştirdim değiştirmem o yüzden.

2) Hikayenin konusu itibariyle ilgimi çekti ayrıca Beyza'nın anlatımı gerçekten çok güzel. 

3) Herhangi bir eksiklik görmedim. Gerçekten kusursuz görüyorum. 

4) Tüm karakterler, gerçekten çok iyi yaratılmışlar. Eksik bir şeyleri yok ama artıdan şeyler eklenilebilir. 

5) Uygun olup olmadığını henüz söyleyemem ama gerçek hayata yakın. 

6) Yazarın anlatım biçimini çok seviyorum. Değiştirmesi gereken herhangi bir sorun yok. 

7) Bence bu şekilde çok dikkat çekici. Konusunu çok fazla sevdim. 

8)Kütüphanemde yeni bölüm bekliyorum.

SENA YEŞİLYURT

1) Hikayenin ismi için bir süre düşündüm ama sanırım Sayılı Günahlar ismi oldukça hikayeye yakışmış.

2)En çok ilgimi çeken kısım; tanıtımın son cümlesiydi, tanıtımın tamamı da başarılı.

3)Açıkçası hikayenin konusu daha iyi olabilirdi, daha yaratıcı olabilirdi. Onun haricinde bir eksiklik hissetmedim.

4)Tüm karakterlerin gerçekliği ve özellikleri iyi diyebilirim. Hikayenin içinde fazlasıyla ezilen bir karakter görmedim.

5) Anlatım biçimi iyi ama daha akıcı betimlemeler ve sürükleyici dialoglar olabilirdi, dialogları biraz daha uzun tutabilir ama betimlemeleri geride bırakmamalı.

6)Yeterli buluyorum, 1. kişi ağzından yazmaması da hoşuma gitti.

7)Kesinlikle yeterli düzeyde.

8) Sanırım devam edebilirim.

ELÇİN DUMAN

1) Hikayenin ismi bence çok güzel ve farklı. Ben beğendim. 

2) Hikayenin aksiyon kategorisinde olması ve kapaktaki Matt Bomer baya dikkatimi çekti. 

3) Ben bir eksiklik göremedim ama hikayeyi ilk başta şu klasik holding olaylarından olduğunu falan sandım. Hani kız işe girer, patrona ya da oradan birine aşık olur... Tabii ki de haksız çıktım! Kurgusu çok güzel ve klasik holding olaylarından daha farklı. 3. bölüm çok güzeldi. 

4) Bay Gernard ve Alexia en gerçekçi karakterler bence. Çünkü duygu düşünceleri gayet gerçekçiydi. Zaten en çok bu karakterlerin duygu düşünceleri vardı. Alexia'nın iş görüşmesi için heyecanlanması ve Bay Gernard'ın da ölüm korkusu çok hoştu. 

5) Diyaloglar uygun. 

6) Yazarın anlatım biçimi akıcı. Nasıl olduğunu anlayamadan sayfaları çeviriyorsunuz ve bir bakıyorsunuz, bitmiş! Yeni bölümü merakla bekliyorum, buradan söyleyeyim  

7) Bence tanıtım falan gayet ilgi çekici. Okuma isteği uyandırıyor.

8) 3. bölümü okumasaydım devam etmezdim ama 3. bölüm çok güzel olduğundan meraklandım ve okumaya devam edeceğim! 

HATİCE İSMETOĞLU

1) Bu hikayeye bir isim verecek olsanız bu ne olurdu? 

İsim bulmak konusunda pek iyi değilim ama daha güzel bir isim konulamazdı bu kurguya!

2) Hikayede sizi en çok etkileyen/çeken şey ne oldu? Neden? Tanıtım filmi ve Beyza'nın, "Bu kez düzgün bir kurgu olmalı!" diyerek bu işe kalkışması.

3) Hikayenin en büyük eksiğinin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Bu nasıl giderilebilir? Bir eksiklik olduğunu sanmıyorum, belki de çok beğendiğimden göremiyorum ya da. Eksik demeyelim de, hızlı geçişler oluyor bazen. Minik bir pürüz yaratıyor sadece.

4) En gerçekçi bulduğunuz karakter hangisi oldu? Diğer karakterlerde neleri eksik gördünüz? Alexia. Henüz çok fazla bir bölümü yok, eksik bulduğumu da söyleyemeyeceğim. Ve sanırım olay Alexia etrafında dönüyor. Bu yüzden Alexia'yı gerçekçi buluyor olabilirim.

5) Sizce diyaloglar gerçek hayata uygun mu? Değilse, dikkatinizi en çok çeken şey ne oldu ve yazar bunu nasıl düzeltebilir? Yani sonuçta polisiye- aksiyon kitabı bu. Hayır, bence diyaloglar uygun.

6) Yazarın anlatım biçimini yeterli buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu konu hakkında yazara verebileceğiniz tavsiyeler neler? Hah, şaka mı bu? Bence gayet güzel. Akıcı ve yeterli kelimeler. Bölüme girişlerde bazen etkileyici cümlelerle sizi hazırlıyorlar ve multimedia, sizi fethediyor. Tastamam oluyor her şey. 

7) Hikayenin tanıtımını/açıklamasını yeterli ve uygun buluyor musunuz? Nasıl daha etkileyici olabilir? Gayet güzel 

8) Bu hikayeyi okumaya devam edecek misin? Elbette, tüm desteğimle her zaman SG'ın yanındayım. 

EZGİ AKKAYA

1) Bu hikayeye bir isim verecek olsanız bu ne olurdu?

- Aslında ' Sayılı Günahlar ' ismini kitaba başlarda pek bağdaştıramamıştım. Fakat şu da bir gerçek ki; 'Sayılı Günahlar' ismi o kadar güzel ve orjinal ki okurken de ağzımızda zevk verici bir tat bıraktığından kesinlikle beğendiğimi söyleyebilirim. ^^

2) Hikayede sizi en çok etkileyen/çeken şey ne oldu? Neden?

- Hani Alexia'nın işe girdiği yerin patronu bir şeyler çalıp hile mi ne yapmıştı ya. Heh. Nedenini bilmiyorum fakat orası benim ilgimi çok çekmişti. O kısımda duygular mükemmel bir şekilde yansıtılmıştı ve kesinlikle çok gerçekçiydi.

3) Hikayenin en büyük eksiğinin ne olduğunu düşünüyorsunuz? Bu nasıl giderilebilir?

- Ben pek fazla eksiklik görmedim. Tanrısal bakış açısı gayet iyiydi. Mimikler, diyaloglar vs. gayet iyi aktarılmıştı. Ama sanırsam silah sesinin duyulduğu o kısım ve kaçırılma anı biraz hızlı geçiştirilmişti. Yada ben kendimi çok kaptırdığımdan bana hızlı gibi geldi. İşte bunun dışında hiç bir eksiklik yoktu. Mükemmeldi. 

4) En gerçekçi bulduğunuz karakter hangisi oldu? Diğer karakterlerde neleri eksik gördünüz?

- Ben en çok Bay Gernard -patron olandı şsjdk ya unutmuşum skddhj- gerçekçi buldum. Ne bileyim. Belgeleri vermeyip hile yapması çok gerçekçiydi. Her duygusu mimiği falan. En çok gerçekçi buldum işte. dlkffkdld

5) Sizce diyaloglar gerçek hayata uygun mu? Değilse, dikkatinizi en çok çeken şey ne oldu ve yazar bunu nasıl düzeltebilir?

-Uygun değil dersem Allah çarpar şskdkd

6) Yazarın anlatım biçimini yeterli buluyor musunuz? Bulmuyorsanız, bu konu hakkında yazara verebileceğiniz tavsiyeler neler?

- BeYzanur bu konuda da mükemmel bir iş çıkarmış. Anlatımı sadelikten uzak, etkileyiciydi. Ki okurken her duyguyu yeteri kadar hissettim. Diyecek bir şey yok. Bay W.'ye kıyasla kendini baya geliştirmiş. Zaten Tanrısal yazmak zordur. Fakat onlar baya baya bildiğin yazar edası ile yazmışlar lskjdjk

7) Hikayenin tanıtımını/açıklamasını yeterli ve uygun buluyor musunuz? Nasıl daha etkileyici olabilir?

- Hatırlıyorum da tanıtımını çok sevmiştim. Bilmem kaç kere okuyup yeni bölüm için içimde kocaman bir heyecan duymuştumm sldjkjd özellikle de 'Karanlık tarafa bir adım attığında, siyah senin tüm bedenine sahip olur.' diye bir kısım vardı. Ve ben kesinlikle aşık olmak bir yana dört elle sarılmıştım o cümlelere. Çok sevmiştim tanıtımı yani. ne eksik vardı ne bir şey 

8) Bu hikayeyi okumaya devam edecek misin?

-Ahahahha şaka gibi soru. Tabii ki de devam ETMEYECEĞİM.

ayroni şskd bu kitabın silinmeyeceğine tutunarak okumaya kaldığım yerden okumaya devam edeceğim xd

BEYZA YILDIRIM

Hikaye ismi bulma konusun da yeteneksiz olduğum için bu soruya bir cevap veremeyeceğim. 

2) Beni hikayeye çeken şey hikayenin tanıtımı 

3) Hikaye de bir eksik bulamadım. 

4) Tüm karakterler gerçekçi duruyor. 5) Diyaloglar gerçek hayata uygun. 

6) Yazar hikayeyi muhteşem yazmış verilecek bir tavsiye yok bence. 

7) Hikayenin tanıtımı bence çok güzel. İlk okuduğum da tanıtım beni etkilemişti. 

8) Okuyacağım daha çok hikaye var. Vakit bulursam okumaya devam edeceğim.

NOT: HİKAYENİN LİNKİNİ “DIŞ BAĞLANTI”DA BULABİLİRSİNİZ.

Continue Reading