"Călăul"

By EvaAse

7.4M 287K 20.6K

CARTE NEEDITATĂ " Dacă nu exprimi vreo emoție, nu înseamnă că nu trăiești una. " Megaloman. Acerb. Ardent... More

"Călăul"
Capitolul 1
Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7
Capitolul 8
Capitolul 9
Capitolul 10
Capitolul 11
Capitolul 12
Capitolul 13
Capitolul 14
Capitolul 15
Capitolul 16
Capitolul 17
Capitolul 18
Capitolul 19
Capitolul 20
Capitolul 21
Capitolul 22
Capitolul 23
Capitolul 24
Capitolul 25
Capitolul 26
Capitolul 27
Capitolul 28
Capitolul 29
Capitolul 30
Capitolul 31
Capitolul 32
Capitolul 33
Capitolul 34
Capitolul 35
Capitolul 36
Capitolul 37
Capitolul 38
Capitolul 39
Capitolul 40
Capitolul 41
Capitolul 42
Capitolul 43
Capitolul 45
Capitolul 46
Capitolul 47
Capitolul 48
Capitolul 49
Capitolul 50
Capitolul 51
Capitolul 52
Capitolul 53
Capitolul 54
Capitolul 55
Capitolul 56
Capitolul 57
Capitolul 58
Capitolul 59
Capitolul 60
Capitolul 61
Capitolul 62
Capitolul 63
Capitolul 64
Capitolul 65
Capitolul 66
Capitolul 67
Capitolul 68
Capitolul 69
Capitolul 70
Capitolul 71
Capitolul 72
Capitolul 73
Capitolul 74
Capitolul 75
Capitolul 76
Capitolul 77
Capitolul 78
Capitolul 79
Capitolul 80
Capitolul 81
Capitolul 82
Capitolul 83
Capitolul 84
Capitolul 85
Capitolul 86
Capitolul 87
Capitolul 88
Capitolul 89
Capitolul 90
Capitolul 91
Capitolul 92
Capitolul 93
Capitolul 94
Capitolul 95
Capitolul 96
Capitolul 97
Capitolul 98
Capitolul 99
Capitolul 100
Epilog
Nota autorului
6M
Alt Browns

Capitolul 44

78.4K 2.9K 412
By EvaAse

                                                  " Adevărul "

Kevin povestește:

  În cele din urmă ajungem în fața apartamentelor. Max parchează chiar în fața blocului ca mai apoi să coborâm amândoi. Trebuie să merg să-mi iau echipamentul, am decis să mergem la sală. Până acum am fost la înot iar acum mergem la sală, probabil Emma va face o criză de nervi că nu stăm și cu ea dar acesta este cam ultimul timp când ni-l putem petrece împreună, mă voi muta peste câteva zile.

" Te duci să-ți iei echipamentul, al meu este deja în mașină, te aștept aici jos, bine? " tipul cu ochi albaștri mă întreabă iar eu bat palma cu el și mă pregătesc să urc scările. Iau liftul deoarece nu vreau să trag de timp și să ajungem repede la sală deoarece timpul ne presează pe amândoi.

   Deschid ușa apartamentului cu cheia și niște voci cunoscute fac ecou în încăperea alăturată. Merg grăbit și mă opresc brusc la contactul vizual cu Lara care tot țopăie de colo până colo în sufragerie. Îmi mișc ochii rapid și-o văd pe Emma stând pe canapea alături de Mia, Mark și-un tip care n-am habar cine este iar în picioare stă Bryan alături de Mark care umbla pe telefon.

" Salut, prieteni! " spun și mă îndrept spre canapea ca s-o sărut pe Emma pe frunte și să bat palma cu  băieții.

" Salut! Pe unde ai fost omule? Și tu și Max lipsiți de azi-dimineață, chiar vă duceam lipsa în special pe al lui Browns. " Mark face caterincă iar eu îl lovesc cu pumnul în joacă în umăr. Îmi reîntorc privirea spre tipul blond-șaten cum stă pe canapea și privește discuția. " Kevin, tu ar trebui să fii? " îl întreb și bat palma cu el.

" Ken! " vorbește iar eu dau din cap. Sfinte prăjiturică, unde-i Max? Probabil va face un atac de cord când îl va vedea, eu unul voi leșina de râs cel mai probabil. Nu știu dar tipul îmi inspiră pace ceea ce Max nu inspiră. Pare destul de prietenos dar voi afla mai multe imediat ce-i trimit lui Max un mesaj să se miște puțin până sus. Îi voi face o mare surpriză.

" Eu trebuie să cobor până jos. Revin imediat! " spun iar fruntea Emmei este încruntată. Îi zâmbesc și-i fac din ochi ca mai apoi să merg către ieșire. Sper că el este deja în fața ușii, trebuie să-i spun cele întâmplate și să-l avertizez până intrăm amândoi.

  Cum deschid ușa pot auzi zgomotul făcut de bocancii lui Max care se pare că urca scările, nu a luat liftul, face sport băiatul, nu că ar avea nevoie sau ceva. În cele din urmă îi pot zări tricoul negru și podoaba lui capilară de aceeași nuanță.

" De ce m-ai pus să urc până sus? Nu puteai coborî tu? Ai probleme cu picioarele? Liftul nu mergea? Vrei să te iau în brațe, prințesă? " tot mă întreabă acolo iar eu îmi dau ochii peste cap. Îi iau de braț și-l trag într-un colț al holul așa fel încât dacă iese cineva de pe ușă să nu ne vadă deloc.

" Știi cine este în apartament alături cu Emma? Mia. " spun iar el bufnește. Îl tot sâcâi la cap cu Mia încă din seara în care mi-a spus că va face orice este posibil să și-o scoată din cap. Nu l-am crezut până nu am primit un bocanc în față când i-am pronunțat numele în contextul: Max + Mia = combinația fatală.

  Se încruntă la mine și-mi arată degetul din mijloc. " Mi-ai stricat ziua. " mormăie și-și trece o mână prin păr. Rânjesc ca un dobitoc la el iar privirea lui îmi cere explicații.

" Lasă, ți-o îmbunătățești imediat cum o vezi! " îi dau replica iar el mă înjură. Rânjesc la el inofensiv ca mai apoi să adaug. " Mai este cineva cu ea, știi cine? Ken. " spun iar fața lui Max prinde toate culorile. " E dat dracu, tipul, e bine făcut, înalt dar stai calm, nu e mai mare ca tine și oricum îl poți bate. " gesticulez în fața lui iar el răsuflă disperat." Eu îl țin și tu îi dai, bine? "

" Serios, Kevin? Serios? Zi-mi și mie, noi de ce suntem prieteni? " mă întreabă ironic iar eu îmi duc mâna la barbă frecându-mă, parcă gândindu-mă de ce eu și Max suntem prieteni.

" Mh, de ce? " mormăi în barbă iar el își lipește agitat o palmă de frunte. " Pentru că ne știm de când eram o șchioapă, pentru că-mi luai apărarea la grădiniță, pentru că în clasa a 2-a mai lăsat să stau cu colega ta de bancă pentru că-mi plăcea de ea, pentru că în clasa a 4-a am fugit amândoi de acasă pentru că părinții noștri nu ne lăsau la joacă până seara târziu, pentru că în clasa a7-a l-ai bătut pe tipul care mi-a rupt mâna sau pentru că în clasa a-10a ne-am îmbătat amândoi pentru prima oară sau în a 12-a când am fumat amândoi în spatele magazinului de la colț sau pentru că știu că ești îndrăgostit de Maria? " îl tachinez cu ultima frază iar el bufnește.

" Mda, mulțumesc pentru că mi-am amintit de ce suntem prieteni. " afirmă și eu deschid ușa apartamentului. Eu intru primul ca mai apoi să intre și el încercând să-și dea bocancii jos, să nu facă Emma vreo criză în legătură cu încălțămintea lui murdară.


Max povestește:


   I-am recunoscut hanoracul de culoare neagră din cuierul de pe hol, am impresia că-i este destul de mare pentru ea. Ea e un mic ghemotoc, sensibil și fragil. Tenișii ei de culoare albă erau așezați într-un colț alături de alte perechi de încălțăminte bărbătească care nu era ale mele și pun pariu că nici ale lui Kevin.

  Am pătruns în încăpere unde se aflau câteva persoane și-am căutat-o imediat pe ea. Stătea pe canapea alături de Lara, Emma și-un tip blond spre șaten care râdea și se juca cu degetele de la mâna ei stângă. De ce vreau să-i sparg fața?

" Hm, în sfârșit Browns ți-ai făcut apariția. " Bryan vorbește în timp ce mă salut cu restul persoanelor din cameră.

" Ți-a fost dor de mine? " îl tachinez și un val de râsete este stârnit în încăpere. Privirea îmi cade pe bărbatul de pe canapea care cică se numea Ken, deci el era vestitul Ken care acum nu se mai juca cu degetele Mariei, mda eu trebuia să fac asta nu el.

" Să înțeleg că tu ești Max, nu? " în cele din urmă disting vocea tipului care se ridică de pe canapea și vine în fața mea întinzându-mi mâna. E mai mic ca mine de înălțime foarte puțin iar pe antebrațul lui este tatuat un lup alb-negru. Dau din cap ca mai apoi să-i cuprind mâna și el să spună. " Ken! " De asemenea dă din cap ca mai apoi să se retragă înapoi pe canapeaua unde încă se aflau și fetele.

  Ea stătea ghemuită într-un colț al canapelei îmbrăcată într-o pereche de pantaloni negrii și-un tricou alb. Avea privirea pe mine și mai exact pe mâinile încă bandajate. Nu mă mai dor așa tare, la înot am preferat să mi le protejez, nu voiam să-mi agravez rănile. Oricum le port bandajate până mi se vor vindeca închide rănile cât de cât.

" Și voi cum vă petreceți timpul liber de obicei? " tipul vorbește către noi și își pune o mână pe genunchiul Mariei. Ok, simt că nu mai am aer. Ea doar zâmbește și-i spune ceva la ureche.

" Hm, de obicei mergem în club, în cafenea, la sală, la piscină sau stăm aici și ne uităm la filme, găsim noi ceva de făcut. " Bryan vorbește iar el doar îl aprobă din cap. Când dă să spună ceva soneria de ușă sună iar Emma se ridică alertă de pe canapea. Face câțiva pași și îi pierdem urmă cum intră direct pe hol.

" Și ce club frecventați de obicei? " el întreabă iar începe să se joace cu degetele de la mâna ei dreaptă. De ce am starea aia de vreau să omor pe cineva? Nu, nu sunt gelos. Bine doar puțin, fie, drăcie, mai mult. Chiar vreau să-i trag una în fața aia, gata, Max! Calmează-te!

" În Wild, mergem mereu, nu trebuie să profităm de faptul că îl avem printre noi  pe fiul patronului acelui club, oricum e vedeta orașului și e cel mai frecventat. " Mark îi răspunde la întrebare iar el își încruntă privirea către Bryan. " Oh, nu, nu. Ce Bryan are față de fiu de patron? " Mark îl ia peste picior iar blondul îl lovește în umăr cu pumnul. " Max. Datorită lui intrăm gratis în acel club. " continuă să vorbească iar fetele încep să râdă.

  Ușa de la intrare se aude cum este închisă iar Emma apare după câteva minute în încăpere cu un buchet imens de trandafiri galbeni. Privirile tuturor sunt îndreptate spre ea iar Kevin se apropie pentru a vedea mai bine. Pot vedea în mâna stângă un mic pliculeț alb care se poate distinge că scrie ceva.

" Nu vă uitați așa, nu sunt pentru mine, le-am găsit la ușă și sunt pentru Mia. Vino încoace! " blonda îi ordonă prietenei ei iar șatenă se ridică de pe canapea oarecum sceptică. Emma îi întinde biletul, citește ce scrie pe el ca mai apoi să-l deschidă. Ochii îi călătoresc pe biletul extras din plic ca mai apoi să-l bage la loc și să-l așeze în buzunarul pantalonilor.

" De la cine este? " Bryan întreabă în momentul în care Emma așează buchetul de trandafiri galbeni pe masă iar Mia se întoarce pe călcâie către el. Ridică ușor din umeri și se întoarce înapoi cu fața la prietena ei și buchetul de trandafiri galbeni.

" Sigur nu de la tine. " Ken vorbește iar restul grupului începe să râdă. " Știi tu, nu ești genul ei. " a vorbit iar ochii lui Bryan tunau a furie.  " Și ei nu-i plac blonzii, apropo, nu-i așa Mia? " a întrebat și tipul vizat s-a încruntat, Pe mine unul aproape mă bufnea râsul la ce comentariu i-a băgat Ken, prietenului meu de-o viață, Bryan.

" Serios? Dar tu ești blond, omule. " a spus iar Mia și Ken au început să râdă. Mi-am revenit ca mai apoi să fiu atent la discuția celor 2.

" Știi, Mia, nici dacă ne propuneam să-i minți că formăm un cuplu nu ne ieșea așa bine. " tipul vorbește către ea iar Mia zâmbește inofensiv. Ia stai, a spus asta ca și cum ei nu sunt un cuplu? Și când credeam că sunt un mega ghinionist. Privirea lui Kevin era pe mine și puteam vedea rânjetul din colțul gurii.

  Bryan se întoarce către tipul care se așeză pe canapea și-l întreabă. " Adică, voi nu sunteți împreună? " și sincer, a făcut și el ceva bun întrebând asta. Maria a dat negativ din cap și s-a așezat pe canapea alături de Emma și Ken.

" Ți-am spus, ei nu-i plac blonzii, ea are alte preferințe. " prietenul ei a spus și s-a întorc către ea cu e privire puțin vicleană. " Plus că eu sunt cel mai bun prieten al ei, ne știm de la grădiniță. Să fi văzut cât de adorabilă era, fălcuțe micuțe și zâmbetul acela criminal. Oh, Dumnezeule, ce viață! " o tachinează iar Maria se strâmbă la el.

  Cei din încăpere au început să râdă și logic i-am urmat și eu, având de asemenea două motive: șicanarea lui Ken și faptul că Maria e singură. Mi-o imaginez pe Maria când era micuță, ea acum e mică dar atunci când era la grădiniță? Era un grăuncior probabil, cu părul ei prins în două codițe împletite și zâmbetul acela criminal, da, aici Ken are dreptate. O fi ea mică, dar e periculoasă.

" Și nu aveți de gând să mă plimbați și pe mine prin oraș, undeva? Doar n-am revenit în țară să stau degeaba. " tipul care stătea lângă șatenă vorbea iar băieții discutau între ei despre posibilitatea de a ieși în seara asta împreună.

" Am eu o idee, mergem la sală și așa este ora 16:00 ca mâine seară să mergem în club, ce ziceți? " Lara mă întreabă mai mult pe mine la fraza cu mersul în club iar eu îmi mut privirea pe Maria care se uita concentrată la discuția băieților.

" Dacă toți sunt de acord, mergem! " spun deși chiar nu vreau să-l văd pe tata pe acolo. Am impresia că deja își etalează viitoarea soție și noii lui fii. Poate ei nu o să-l dezamăgească cum am făcut-o eu de atâtea ori.

  Restul se retrag hotărând să ne întâlnim peste o oră în fața blocului. Ken și Maria au plecat jos la ea ca mai apoi să se retragă și Emma pentru a se pregăti.Eu și Kevin aveam făcute deja bagajele, trebuia ca el doar să și-l ia de pe hol, al meu se afla deja în mașină.

" Și te-ai înșelat și de data asta. " Kevin vorbește cu mine și eu mă așez pe canapea. Mă chinui să nu-i dau una în fața aia de idiot. " De două ori, știi a treia oară va fi cu noroc dar nu pentru tine ci pentru ea. Probabil a treia oară când tu crezi că nu-i cu nimeni, ea să fie cu cineva. Asta ar durea, nu, Max? " mă întreabă și știu ce încearcă să facă.

  Știu ce vrea să spună, că toate lucrurile au un timp al lor. Și atunci când eu aș dori să fac o dezvăluire ar fi prea târziu pentru mine, pentru ea și pentru noi. Dar dacă avea să fie ceva între mine și ea va fi, cred că aici se aplică principiul acela dacă va avea să fie va fi. Dar păcat că aplic asta târziu, după ce-mi dau seama unele chestii, atunci când pierd deja oamenii și-i rănesc.

" Da, ar durea. " spun iar el își dă o palmă destul de zgomotoasă peste față.

" Atunci de ce dracu stai aici? În loc să te duci la ea și să vorbești stai pe canapea ca un idiot care așteaptă să plouă cu bani. " mormăie către mine iar eu ridic brusc din umeri. Toate au timpul lor și dacă va avea să fie, eu și Maria vom avea un timp. " N-ai văzut? A început să primească buchete de trandafiri cu bilete, la dracu, Browns, așa se cucerește o fată, nu ca tine, stai pe canapea. " continuă să vorbească ca o moară stricată.

" Și ce ai vrea să fac acum? Să-i cumpăr un camion de trandafiri? Florile sunt nașpa. " spun și-mi las capul pe o pernă. " Acum gura! Vreau să dorm măcar 10 minute până ceilalți sunt gata. " șuier către el iar prietenul meu cel mai bun își rostogolește ochii peste cap.

 A\N:  Vă mulțumesc pentru cele peste 400.000 lecturi.

Întrebare: Cum vi se pare relația de prietenie dintre Max și Kevin?

Continue Reading

You'll Also Like

1.2M 77.8K 60
"River face parte dintr-o bandă, umblă vorba prin liceu. Juliana se înțelege bine cu toată lumea. River poartă mereu după el aceeași bandană neagră...
180K 9.2K 58
|| Dramă || Dragoste || Ficțiune || La vârsta de optsprezece ani, când majoritatea fetelor se bucură din plin de viață, Meredith își năștea fii...
1.3M 90.2K 57
Ochii lui trişti, distanţi, atitudinea rece, postura ameninţătoare şi acele cicatrici. Aşa îşi ţine Damien Assante sufletul la adăpost de oameni...