Asha: O altfel de poveste

By writterwannabe2112

386K 24.3K 5.8K

„ ― Ești întotdeauna atât de enervant? îl întreb încercând să par serioasă. ― Nu chiar, ești tu ma... More

Trailer
Prolog
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Non capitol
31
32
33
34
Epilog

1

14.6K 738 290
By writterwannabe2112

     1.  Misoginul are un nume și  Noelle e enervantă

          Ignor scena ce tocmai s-a întâmplat și continui să caut sala de care am nevoie. Frate, de ce trebuie să fie atât de întortocheată școala asta?

       — Cauți ceva anume? o voce subțire mă surprinde din dreapta mea. Îmi întorc capul și dau de o fată blondă care mă privește cu un zâmbet larg pe față.

      — Da, spun atât de încet încât mă rog să mă fi auzit, sala A14.

      — Atunci este ziua ta norocoasă, fato. Acolo am și eu oră acum, vino cu mine, mă îndeamnă.

       Dacă din toate experiențele rele, am sustras ceva bun, aceea e abilitatea de a simți dacă persoana din fața mea este sau nu compatibilă cu caracterul meu, și ceva îmi zice că fata asta este.

      — Meredith Smith, spune în timp ce mă țin după ea și îmi întinde mâna.

     — Asha Brown, îi răspund cât pot de tare. Uneori mă enervează că, deși în minte procesez cuvintele tare, când vorbesc, de abia mă aud.

       — Asha? Interesant nume, e exotic? mă întreabă cu un iz de ironie în glas.

       — Habar nu am. A fost ideea tatei din câte am înțeles, niciodată nu știu la ce îl poate duce mintea, îi explic eu.

      Cred că este prima dată în mult timp când vorbesc liber cu cineva necunoscut. Nu știu dacă e de la mine sau e faptul că Meredith e prea prietenoasă, dar cumva îmi este ușor să mă exprim.

       — Știu cum e. Și tata are idei tâmpite, spune și începe să râdă stârnindu-mi ulterior și mie râsul.

      O analizez din profil. Are niște trăsături foarte finuțe și bine delimitate. Ochii săi sunt de un verde combinat cu albastru, iar părul blond platinizat îi ajunge undeva până la umeri.

      — Stai pe loc! Mă atenționează și își pune brațul în fața mea creând o barieră.

       — Ce naiba? fac și îmi ridic privirea. Zăresc doi tipi, iar unul dintre celălat este misoginul care a dat peste mine mai devreme. Minunat!

     
       — De ce ne-am oprit? o întreb în speranța că voi afla răspunsul.

      — Elijah și Alexander, îmi șoptește scurt nelămurindu-mă.

      Mă holbez la cei doi, iar misoginul își mută privirea direct în ochii mei. Mă privește insistent, iar când trece pe lângă mine se încruntă și își trece mâna prin păr. Mă mir că nu mai are fesul pe cap.

       — Crede-mă, nu vrei să te pui cu ei, mă avertizează Meredith imediat de cum băieții trec pe lângă noi.

      O urmez pe blondă în sală, iar ea îmi face semn unde să mă așez.

     — Ce-i cu tipii ăia până la urmă? Curiozitatea mă împinge să întreb.

     —  Tipii ăia, îmi imită tonul într-un fel ciudat, sunt șefii școlii. Știi tu, „ băieții răi" de care toți se tem. E deja demodat, nu înțeleg de ce încă se mai practică asta.

       Îmi întorc capul și îl privesc pe tipul enervant. Păcat de înfățișarea sa. Trăsăturile îi sunt conturate foarte bine. Poartă o cămașă albastră care îi scoate ochii în evidență, iar pe gât i se zăresc câteva tatuaje. E înalt și destul de zvelt, dar tot nesimțit rămâne!

      — Acela e Elijah, șeful principal. Ori faci ca el, ori nu exiști, cam asta e deviza lui, îmi explică Meredith când observă că mă holbez. Iar celălat este Alexander, la fel de drăguț, dar nu atât de manipulator.

      Elijah, deci.

     — Elijah a dat peste mine pe hol și m-a tratat cu cea mai grețoasă atitudine posibilă.

     — Tipic lui, spune blonda.

      Îmi întorc capul când ușa se deschide, iar în sală intră un bărbat cam de patruzeci de ani.

      — Bună dimineața, dragi elevi, mă bucur să vă revăd și bineînțeles să văd o față nouă, îmi zâmbește. Domnișoară, ai vrea să ni te prezinți înainte să trecem la oră?

       Înghit în sec și zâmbesc fals inocent după care mă ridic și îmi plec capul. Sper să o scot la capăt!
      Ajung lângă catedră și mă proptesc în fața clasei. Treizeci de fețe străine ațintite asupra mea. Aproape că simt un atac de panică venind.
      Îmi dreg glasul și încerc să scot un prim cuvânt pe gură. Ochii lui Elijah mă urmăresc în detaliu, care e problema lui?

      — Mă numesc... Asha Brown și am șaptesprezece ani, reușesc să spun încă privindu-l pe misoginul din ultima bancă.

     — Minunat Asha! Ce ziceți dacă îi urăm un bun venit Ashei?

      Clasa îmi zâmbește și spun toți la unison un călduros bun-venit, mai puțin Elijah care îi șoptește ceva lui Alexander după care îmi zâmbește ciudat. Nici măcar nu am nevoie de bun-venitul lui!

      Dau să mă duc la locul meu când ușa se deschide din nou, în clasă intrând o fată brunetă.

      — Mă scuzați pentru intarziere domnule Jones, își flutură genele fals și zâmbește ciudat. Am avut câteva treburi de rezolvat pentru petrecerea de sâmbătă, spune și se încruntă către mine.

      — Noelle, spune profesorul și își împreunează degetele aproape de gură, știu că ești ocupată cu petrecerea de început de an, dar te rog să nu se mai întâmple.

      — Desigur, chițăie și trece țanțoș pe lângă mine.

      Asta sigur este cea mai falsă persoană pe care am întâlnit-o vreodată.  Chiar trebuie să existe specimene de genul în toate liceele?

      Mă strecor pe lângă catedră și mă duc înapoi la locul meu. Mă bucur că am reușit să îmi găsesc un loc. Meredith chiar este o persoană drăguță, în comparație cu fetele de la Andrews.

                           ***

      După trei ore destul de interesante, a sosit pauza de prânz. Cu siguranță cantina asta e cu mult mai mare și mai curată. Fel de fel de copii stau la mese râzând și vorbind împreună, lucru diferit pentru mine.

      — Nu știu ce fel ți se pare, dar eu nu prea am prieteni pe aici, îmi spune Meredith în timp ce mănâncă zgomotos un morcov. Mulți mă cred diferită, ciudată, doar pentru că nu sunt ca ei, dar sincer, nici eu nu îi am la inimă, dar de tine chiar îmi place.

      — Nici eu nu aveam prieteni la fostul liceu, cam de-asta m-am și mutat aici și sincer, și mie îmi place de tine, îi zâmbesc iar ea face la fel.

      Încerc să mănânc măcar o bucată de șnițel de pui și, surprinzător, reușesc.
      Aproape că mă înnec când ridic privirea din farfurie și o zăresc pe Noelle stând în fața noastră.

      — Vă aștept la petrecerea de început de an, sâmbătă la șapte. Adresa e pe hârtie, spune pe un ton pițigăiat și trântește o foaie pe masă. Chiar și pe tine, fata cea nouă.

      — Mulțumim, Noelle, ești o scumpă, îi răspunde Meredith sarcastic iar eu mă abțin să nu râd din cauza tonului folosit de ea.

      — Cu plăcere! răspunde Noelle vizibil enervată după care pleacă mergând ca o rață.

      — Asta e târfa de Noelle. Mai mult ca sigur ai mai dat de altele ca ea, spune Meredith iar amândouă pufnim în râs.

      Cu siguranță va fi interesant...  

     

     

Continue Reading

You'll Also Like

181K 7.9K 41
Elliot nu crede în finaluri fericite nici măcar în profunzimile ființei sale. Tot ceea ce înseamnă el este foc. Un foc ce trăiește și arde pe oricine...
33.7K 1.2K 39
Ethan-doar un alt băiat ce se angajează ca dādacă în casa bogătašilor Evans,pare genul de care Raluca este total dezinteresată,dar ce va face aceasta...
28.1K 3.3K 22
❝Nu totul e ca în povești.❞ Hell domnește străzile din Acapulco în fiecare noapte, iar luna îi e martor la fiecare păcat. Trăiește fiecare z...
29.6K 2.3K 74
Ne-am întâlnit, ne-am plăcut, ne-am vorbit, ne am îndrăgostit. Te iubeam. M-ai iubit, m-ai rănit, m-ai lovit, m-ai prostit, m-ai distrus, m-ai nenor...