Ispita trecutului tău

By RunPrettyRun

500 16 6

Loredana este o femeie puternică care a trecut prin multe obstacole, fiind nevoită să îşi întreţină familia d... More

Capitolul 2
Capitolul 3
Capitolul 4
Capitolul 5
Capitolul 6
Capitolul 7

Capitolul 1

159 3 3
By RunPrettyRun

     Capitolul 1

     Loredana POV.



     Atunci când Daniela, cea mai bună prietenă a mea, m-a invitat la ultima ei seară de burlăciță, am acceptat fără să mă gândesc că o să beau atât de mult sau că o să mă plâng de viaţa mea mizerabilă uitându-mă la cuplurile din jur. Într-adevăr, sunt singură de când mă ştiu şi nu aş schimba asta pentru nimic în lume. După ce m-am despărţit de Nicușor, mi-am spus că mai bine adopt 20 de pisici decât să mă implic într-o nouă relaţie. Îmi este mai bine aşa, părinţii mei au nevoie de mine şi nu îmi permit să pierd timpul cu poveşti de dragoste. Acum cinci ani, tatăl meu s-a încăpăţânat să modifice acoperişul într-o zi de sărbătoare, scara s-a dezechilibrat şi tatăl meu a căzut, rămânând paralizat pe viaţă. Am plâns zile întregi atunci când am auzit că nu o să mai poată să meargă în picioare niciodată, însă am reuşit să-i achizitionez un scaun rulant pe măsură şi mama s-a asigurat să nu-i lipsească nimic.

     Tot greul a căzut pe mine, am fost nevoită să schimb multe servicii din cauza salariului nesatisfăcător, iar acolo unde era bine, acolo erau oameni incompetenţi care vărsau vina pe mine la orice pas. Mi-am băgat picioarele, mi-am luat lucrurile şi mi-am găsit în altă parte. Ca asistent manager am reuşit să îmi găsesc întotdeauna un loc de muncă, niciodată nu am intrat în şomaj sau nu am primit oferte interesante. Cu toate că salariul nu este suficient cât să îmi întreţin familia.

     Aşa cum spuneam, tatăl meu a paralizat şi banii au devenit o necesitate pentru toţi 3. Nu era vorba de mine, cât era vorba de tatăl meu care adesea avea căderi nervoase şi plângea noapte din cauza mea, crezând că am obosit, că nu mă descurc, că sunt stresată şi că într-o zi, vom ajunge pe străzi. Ceea ce nu ştia la timpul acela era că eu am avut mereu încredere în mine şi am reuşit să mă adaptez slujbelor anteriorare, dar acum am început şi eu să mă simt nesigură. Mă trezesc de dimineaţa, merg la serviciu, am un şef de tot rahatul, ne certăm ore întregi, ajung acasă, fac de mâncare, curățenie şi dacă ajung în pat la 12 este incredibil.

     Într-adevăr, am nevoie de o nouă motivaţie, de un țel care să mă ţină pe picioare înainte să mai am vreo cădere nervoasă. Cel mai des risc întâlnit în această meserie este căderea nervoasă sau mai grav, depresia. Cel puţin o dată pe an îmi iau concediu atunci când am astfel de momente şi încerc să mă calmez. Dar acum nu sunt în depresie, mai degrabă mă simt foarte tristă, foarte obosită.

     În momentul în care barman-ul aduce o sticlă mare de vodcă şi o pune pe bar, fac ochii mari şi mut privirea spre Daniela care radiază de fericire. Mâine se căsătoreşte cu Cătălin, un bărbat incredibil de atent, delicat, iubăreț, de treabă, ca să nu mai menţionez că este şi foarte bogat. Mă bucur că o face fericită pe Daniela şi că îşi doreşte să fie alături de ea o viaţă, iubirea lor este asemenea unui basm frumos.

     Clipesc uşor obosită spre Daniela care zâmbeşte larg, luminos şi foarte natural. Îmi place foarte mult că se aranjează cât mai natural, are părul drept, lung, şaten, sprâncenele subţiri, ochii verzi, mari, cu gene foarte lungi şi buzele subţiri, colorate cu un roşu aprins. Are tenul mai închis, ceea ce îi scoate în evidenţă trăsăturile frumoase ale feței pe care le-a moştenit de la mama ei. Poartă o pereche de blugi albaştri deschişi, asortaţi cu un maieu foarte elegant, galben, cu un model foarte interesant în jurul gâtului, asemenea unor valuri. Tocurile negre, lungi îi fac picioarele interminabile şi se potrivesc perfect cu bluza.

     În comparaţie cu mine arată incredibil! Am părul lung, negru, tenul deschis, sprâncenele şatene şi frumos pensate, ochii de un albastru închis, cu mici nuanţe de verde, genele vizibil date cu rimel, buzele cărnoase, date cu un ruj de nuanţă crem, foarte natural. Am ales o ţinută de seară, o rochiţă scurtă până la genunchi, foarte vaporoasă cu un model exotic foarte interesant, cu verde închis, roşu, alb, puţin albastru, care îi scoate în evidenţă ochii. Cât despre pantofi, am ales să port o pereche de sandale elegante, albe, cu un model foarte strălucitor. Inițial am vrut să port blugi, am vrut să mă îmbrac mai decent, însă Daniela şi fetele au insistant să mă îmbrac aşa, mai ales pentru că sunt singură şi petrecem într-un club din Centru Vechi.

     Apropriem paharele unul de altul şi le luăm în mână.

     — Casă de piatră, iubita! spune una dintre fete.

     — Să fie cu noroc!

     — Să ai parte numai de bucurii!

     — Casă de piatră, Dani! spun cu multă bucurie în glas şi ciocnim paharele zgomotos, apoi îl bem până la fund.

     Pun paharul pe bar şi mă întorc spre Daniela care mă priveşte insistent. Fetele deja au fugit pe ringul de dans, ameţite de la băuturile luate la bord anterior, însă Dani rămâne lângă mine. Comandă o sticlă de vin roşu şi în momentul în care îmi fac curaj să ridic ochii spre ea, menţinem contactul vizual. Pot să citesc fericirea de pe chipul ei, este aşa de uşor...

     Nu este de la băutură, de la adrenalină, de la distracţie, ci de la ea... de la sufletul ei liniştit. Este linisitita alături de iubirea vieţii ei.

     — Realizezi că băieţii au adus stripteose la petrecerea burlacilor, nu? întreb în timp ce Daniela clatină afirmativ din cap şi râde în hohote.

     — E treaba lor, e seara lor, spune aceasta cu mult calm. Dacă Cătălin ar fi vrut altă femeie, mâine nu ne-am fi găsit la altar, jurându-ne iubire eternă în faţa lui Doamne Doamne, spune aceasta în timp ce afirm printr-o înclinare uşoară a capului şi îmi zâmbeşte.

     În momentul în care barman-ul pune paharele de vin în faţa noastră, le luăm uşor, ciocnim şi bem cel puţin un sfert din acesta.

     Dau ochii uşor peste cap şi apoi ridic uşor din sprâncene, sedusă de gustul fantastic.

     — Mâine vii însoţită? întreabă curioasă.

     — Însoţită de cine? De mama? întreb sarcastică şi mai iau o gură de vin.

     — Mă gândeam că... ai putea să îl iei pe tatăl tău cu tine, spune aceasta în timp ce oftez adânc şi ştie că este imposibil. Mă gândeam că aşa îi vei mai ridica moralul, vei dansa cu el, vom face poze de grup, vom avea mâncare foarte bună, încearcă să mă convingă însă mi-e teamă că trebuie să o refuz în cel mai frumos mod.

     — Nu pot să îl iau, adică i-am mai pomenit de nuntă şi i-am propus asta, spun în timp ce Dani saltă din sprâncene cu multe speranţe. Dar nu vrea, nu vrea să iasă din casă, nu vrea să iasă să mănânce la un restaurant cum obişnuiam să o facem, nu mai vrea nimic, spun cu multă tristeţe în glas şi simt un nod cum mi se pune în piept.

     — O să vorbesc cu cei de la local să îi păstreze tort, spune aceasta cu multă bunătate şi o îmbrăţişez cu mare drag. Dulcele înveseleşte pe oricine, chiar şi pe iceberg-ul de taică-tu. Cum o mai duceţi cu banii? Te plăteşte bine la firma asta? întreabă cu mult interes.

     — Sincer, sunt plătită mai bine aici, dar asta fiindcă fac multe eforturi. Mă ocup şi de partea de resurse umane, şi de contabilitate, şi de femeie de serviciu, şi de psiholog, şi de psihiatru, adică mă ocup de aproape orice în firma asta, iar şefului meu îi convine fiindcă sunt de neînlocuit.

     — Cum de îl mai suporţi? întreabă şocată.

     — Crede-mă, uneori îmi vine să îl împing de la etaj când vorbeşte la telefon în faţa geamului larg deschis, însă îmi amintesc cu multă tristeţe că voi ajunge la închisoare pentru crimă. Am ajuns să ne certăm ore întregi pe subiecte legate de serviciu, iar în majoritatea timpului este vina lui, spun în timp ce Daniela dă din cap şocată de ceea ce aude.

     — Măcar îţi dă un plus la salariu, spune optimistă.

     — Dacă nu mi-ar da, l-aş da naiba de mult timp, îţi dai seama, spun în timp ce Daniela izbucneşte în hohote.

     — Te întreb din curiozitate, tot timpul ăsta petrecut la muncă, de dimineaţă până seara târziu nu v-a făcut să vă apropriați mai mult?

     — Nu, nici pomeneală! Niciodată nu mi-a făcut vreun apropo sau a încercat să facă vreun gest nepotrivit faţă de mine. Bărbatul este singur, este concentrat pe muncă şi tot ce îşi doreşte este să fiu colaboratoarea lui, ca să spun aşa. Dar nu, nu există niciun fel de sentiment amoros între noi şi nici nu va exista vreodată.

     — Mă gândeam eu.

     — Ai emoţii pentru mâine? întreb curioasă şi îi zâmbesc larg.

     — Da! spune aceasta cu ochii mari şi râde lung. Eu sunt emoţionată, familia mea, Cătălin care nu a dormit câteva seri la rând. Sincer, abia aştept! O să fie seara mea, o să fie momentul pe care îl voi trăii o singură dată în viaţă şi asta datorită lui Cătălin care a depus multe eforturi ca această nuntă să aibă loc. Datorită lui mă simt împlinită, fericită şi iubită, spune cu mult etuziasm.

     — Te iubeşte mult, spun cu mare admiraţie în glas.

     — Şi eu îl iubesc enorm şi vreau ca mâine la altar să simtă acest lucru, spune cu multă sinceritate şi abia pot să mă abţin, îmi dau lacrimile. Luna de miere o facem în Grecia, o să stăm acolo în jur de o săptămână şi ceva.

     — Ai spart tiparele cu asta, spun în tmp ce Dani încruntă sprâncenele spre mine.

     — E prima oară când pleci în afară ţării, nu?

     — Da, desigur.

     — În general, majoritatea femeilor pe care le cunosc au făcut luna de miere în ţară, în diferite regiuni ale ţării, dar cum am spus, tu ai spart tiparele. Şi totuşi, este o idee foarte bună, spun în timp ce Dani mă urmăreşte cu atenţie. Până la urmă, ai muncit un an de zile că să ce? Mai bine pleci şi îţi faci amintiri în locuri unde nu ai mai fost până acum, unde o să te relaxezi şi...

     — Şi ce?

     — Şi o să faci un bebe cu Cătă... spun în timp ce mai torn vin în pahare şi mă urmăreşte şocată.

     — Oh, nu! Am vorbit cu el şi mai aşteptăm până să facem un bebe. Momentan, toată faza cu nunta va fi foarte costisitoare şi va trebui să ne strângem apoi câteva luni, aşa că mă gândeam că poate anul viitor voi renunţa la anticoncepţionale şi vom face un copil, spune aceasta în timp ce îi zâmbesc, gândindu-mă că are deja o vârstă.

     — Îmi este frică să încerc din nou, spun în timp ce plimb degetul pe marginea paharului aproape gol.

     — De ce? În viaţă dacă nu rişti, nu câştigi, spune simplu şi pune picior peste picior, blugii scoţându-i în evidenţă picioarele frumoase şi subţiri.

     — Îl ştii pe colegul meu de la contabiliate, pe Nicuşor? întreb în timp ce Dani afirmă printr-o înclinare rapidă a capului, amintindu-şi de figura lui.

     — Da, era tipul acela blond, spune în timp ce afirm imediat.

     — Am fost împreună timp de două săptămâni şi...

     — Da? Oh! Şi de ce nu mai sunteţi împreună? întreabă extaziată.

     — A spus că simte că nu ne potrivim, spun uşor, tristă.

     — Te-ai culcat cu el?

     Eram singură că o să mă întrebe şi sunt la fel de sigură că ştie şi răspunsul.

     — Doamne, nu! Nici gând.

     — Înţeleg de ce nu v-a mers, spune amuzată şi toarnă vin în paharele goale.

     O privesc şocată de ceea ce aud.

     — Sexul nu este totul într-o relaţie. Ai nevoie de o persoană bună, iubitoare, atentă, capabilă să aibă grijă de tine, nu care să îţi ofere doar sex, spun în timp ce beau vinul dintr-o înghiţitură şi simt cum vine înapoi şi îmi înfrânez voma.

     — Asta fiindcă eşti mai virgină decât nepoata mea, spune amuzată. În momentul în care o să îţi începi viaţa sexuală, o să vezi cum o să o iei razna când o să îl priveşte pe bărbatul care o să te atingă aşa cum îţi place ţie, spune foarte sigură pe ea. Ai aproape 24 de ani şi nu ai fost atinsă deloc, cred că ăla care o te dezvirgineze o să i se facă statuie.

     — Crezi?

     — Da, cu siguranţă.

     În momentul în care Dani trânteşte paharul de vin pe bar, mă ia de mână şi mergem spre ring unde ne alăturăm celeorlalte fete. Muzica răsună în boxe, în timp ce luminile colorate fac atmosfera minunată, iar fetele îşi mişcă şoldurile după ritm. Mă mişc uşor pe lângă ele simţind efectul vinului din plin.

     Clipesc uşor în jur şi în sinea mea îmi spun că am băut cam mult. De obicei, atunci când sunt foarte stresată, supărată şi simt că nu o voi scoate la capăt ori beau ori fumez, ori amândouă. Sunt două obiceiuri foarte nepotrivite pentru o femeie, însă e un mod uşor de a mă calma. Mama crede că uşor, uşor îi calc pe urme bunicului şi voi fii alcoolică până să ating vârsta de treizeci de ani. Are dreptate şi ar trebui să o ascult, mai ales că se îngrijorează mereu în privinţa mea, a tatei, a fratelui meu.

     În timp ce mă las pradă atmosferei, adrenalinei şi influenţei alcoolului, dansez cu Dani până fac bătături la picioare. Închid ochii uşor şi mă mişc lent sub ochii bărbaţilor din jur seduşi. Închid ochii uşor şi îi deschid din nou, gândindu-mă că niciodată nu am dansat aşa de provocator, atât de erotic de când mă cunosc. Dani îmi pune mâna pe fund şi amândouă ne mişcăm în acelaşi timp, amuzate la maxim.

     Trece o oră, două, trei, iar în momentul în care văd cât este ceasul ochii mi se măresc instant.

     Este ora 4 dimineaţa.

     În momentul în care sun la taxi, pup fetele şi Dani mă conduce până la ieşirea din club la fel de beată ca mine.

     — A fost o petrecere pe cinste! Mâine vin la nuntă cu ochii umflaţi de somn, spun în timp ce Daniela râde şi mă îmbrăţişează lung.

     — Te aştept la biserică, ştii unde, spune aceasta şi aprob ameţită.

     — Bine.

     — Te pup şi îţi mulţumesc mult că ai venit. Pupă-i pe ai tăi şi sper totuşi că o să vii cu tatăl tău mâine.

     — Şi eu te pup. Noapte bună!

     — La fel.

Continue Reading

You'll Also Like

49 2 3
Doi frați, O poveste, O tabără! Prietenii, secrete, iubiri, mistere si multe altele.. Oare ce se va întâmpla? Urmăriți povestea pentru a afla mai mul...
0 0 5
despre aceasta poveste,pot spune doar ,ca e fix ce trebuie
12 4 3
Bună!Vreu să vă spun ca m-am apucat și eu de cărți și sper să vă placă ce i să scriu și cred ca o să mai greșesc câteva cuvinte
54.5K 1K 3
Negând realitatea, mult prea crudă pentru inimile atât de fragede ale tinerilor, Madeline Berenice, se închide în propria sa lume. Scrierile sale s...