STRATEJİK ORTAKLAR

By melikenurm

653 12 9

Ortağıma aşık olabilir miyim? bence de olamam olmamalıyım aşk için yapılan bir ortaklıkta ya aşkın ne demek o... More

Karakter tanıtımı -1-

223 12 9
By melikenurm

Macera başlıyor. Artık 10. sınıf olundu ve okulun ilk günü geldi çattı bizim tayfa ara ara buluştu. Şimdi siz diyorsunuzdur hangi tayfa?
Gelin bir göz atalım bizim tayfaya.

🐳🐳🐳

Durun! Durun! aklıma bir fikir geldi. Ya da diyorum ki bütün herkese bi bakalım he? Ne dersiniz o zaman benim burada yaratacağım küçük dünyama hoşgeldiniz!!!!!!!

🐢🐢🐢

Hmmm kimden başlasam bu da soru mu(?) Tabii ki baş karakterlerim, aşık olduğum iki farklı insan,sonrası ortaya karışık.

Sevda Kara: Sevda belki de yazarken çok zorlandığım karakterler listesine bir numara olmaya aday bir karakter. İç dünyası o kadar değişik ki ama o benim için çok özel bir karakter kimseye gösteremediğim yanım gibi. Yazarken aklımdakileri ruhuna yansıttığım ve zor bir karakter kara Sevdam en sevdiğim ve sevmediğim yanlarımın toplandığı, gizlediğim ben gibi. Peki kim bu Sevda?

Sevda okulun en asi kızlarından biri saplantılı aşık ya da Burak'a karşı hissettiklerini aşk sanan bir karakter bunu zaman gösterecek tabii ki. 10. Sınıfa geçti genelde herkesle anlaşır tabii Burak'a bulaşmayan herkesle, herşeye yetişebileceğini sanıyor dünyayı düşünceleriyle değiştirebileceğini. Aşırı feminist bir karakter bütün insanları din, dil, ırk, mezhep, cinsiyet özelliklede cinsiyet ayrımı yapılmadan eşit görülmesini isteyen bir karakter Sevda. Ama ne yazık ki yaşadığı dünya böyle bir yer değil.

Zengin bir ailenin kızı. Babası inşaat mühendisi annesi matematik öğretmeni. Yani öğretmeniydi. Ailesinde yaşanan bazı problemler nedeniyle annesi çalışmıyor bu problemleri okudukça anlayacak ve Sevda' tanıyacaksınız.

Çok zeki ve çalışkan. Aşırı derecede hırslı ders konusunda. Yakın zamandaki tek hayali okulu birincilikle bitirmek. Ama işi çok kolay değil çünkü okuduğu okuldaki bütün öğrenciler Sevda gibi aşırı çalışkan. Zaten okudukları okul Türkiye'nin en iyi okullarından.

En sevdiği ders matematikken en sevmediği ise edebiyat. Tam bir sayısalcı. Boş vakitlerinde amatör olarak yaptığı bir spor var. Box. Genelde okuldan çıkar çıkmaz eve gitmez. Okul 16.00 da biter ama Sevda genelde eve 19.00 da gider çünkü... çünküsünü boşverin okurken anlarsınız mevzu biraz uzun ve sıkıntılı. Peki bu 3 saat boyunca ne yapar Sevda dediğim gibi box yapar veya salı ya da perşembe günleri arkadaşlarıyla takılır. Ama bir diğer ve en çok yaptığı şey sahilde oturmaktır. Her zaman aynı sahilde aynı yere oturur ve aynı şeyleri düşünür. Kısacası günlük rutini pek değişmeyen hayatı gayet düzenli ve mutlu görünen güzeller güzeli bir kız. Unutmadan okulda da Sevda'ya KARA SEVDA derler.

🌺🌺🌺
Evet Sevda'yı bitirdim peki diğer karakter kim?
🌷🌷🌷

Koray Cerrahgil:
Ahh Koray. Aslına bakarsanız Koray'ı yazmakta pek zorlanmadım şu ana kadar fakat Koray'ın aklından geçenler ne kadar şeffaf olsada dışına söyledikleri bir o kadar zekice ve karşısındakilerin kalbine işleyecek ayrıca düşündürecek şeyler olduğundan arada zorlanıyorum. Koray'ı seven olabilir sevmeyen de olabilir ama ben Koray'a bayılıyorum Koray öyle bir karakter ki sevilmesi güç, bana kalırsa sevilmemesi daha güç. Hem çok iyi, kalbi çok yumuşak hem de bir o kadar vicdansız. Koray mesela Emel gibi değil ya da Tarhan gibi değil Emel'i de Tarhan'ı da çok kolay sevebilirsiniz ya da sevmezseniz sadece sevmezsiniz o kadar ama Koray'ı seven gerçekten seviyor ama sevmeyende gerçekten nefret ediyor.  

Koray zengin bir ailenin en küçük çocuğu bir de abisi var Koray'dan 7 yaş büyük. Annesi ve babası araba kazası geçirip hayata gözlerini yumdukları için abisiyle beraber yaşıyor. Abisiyle çok iyi anlaştığını söyleyemem. Ama onu üzmekten korksada abisine fazlasıyla kızgın olduğundan sürekli kavga ederler.

Kendinden başka kimseye güvenmez ve genellikle etrafındakileri kullanır. Her ne kadar çok zeki bir çocuk olsa da derslere yoğunluk vermez. Efsun kolejinde 2 arkadaşıyla beraber okumakta. Arkadaşları Koray'a fazlasıyla düşkündür. Ama Koray onları kullanır. Böyle dediğime bakmayın aslında Koray'da seviyor ikisini ama işte içinde yaşıyor herşeyi. Bu iki arkadaş Tarhan ve Asya. Koray'ın küçüklükten beri arkadaşları. Üçüde birbirinden zengin bu yüzdendir ki dersleri pek sallamıyorlar. Üçüde 18 yaşında. Çünkü 2 yıl üst üste sınıfta kaldılar. İlk sınıfta kalmaları istekleri üzerine olmasa da ikincisinde öyle oldu. Geçen sene Gözde ve ablası okula gelmişti. Koray ilk görüşte Gözde'ye aşık oldu Koray istediği her şeyi elde ettiği gibi Gözde ile sevgilide oldu ve onun için 1 sene daha sınıfta kaldı tabii ki üçlü olarak kaldılar.

Koray annesinin ve babasının acısını hâlâ unutamıyor ve bunu sürekli abisine yansıtıyor. Kocası kanser olan kemoterapi masraflarını karşılamak için Silivrideki yazlığını satan bir kadınla tanıştı ve o evi 18 yaş doğum günde abisine aldırdı. Ne zaman kafa dinlemek istese sık sık oraya kaçar. Abisi yerini bilmez evin. Abisinden sadece para istedi evi almak için. Orada kendine ait bir dünya oluşturdu ve oraya çok önem veriyor. Gizli tutuyor. Kime kendisi kadar güvenirse o kişiyi götürmeyi düşünüyor. Orası onun gizli yeri 😉.
🦋🦋🦋
İkisinide birbirinden çok sevdiğim karakterleride anlattığıma göre diğer karakterlere geçiyoruz. Valla hiç tarafsız davranamayacağım ikisini diğerlerinden daha çok seviyorum. Ama yazar olmak sanırım tarafsız olmayı gerektiriyor bu yüzden deniyorum.
🐅🐅🐅

Gözde Sarıyaz:
Gözde ablasıyla beraber yaşıyor. Ablası Hayat hoca edebiyat öğretmeni. Annesi ve babası emekli olduktan sonra müstakil, sessiz ve şehir dışında bir evde yaşamaya başladılar ama Gözde ve ablası İstanbulda kaldılar. Hayat hoca hâlâ atanamadığı için özel Efsun kolejinde 1 senedir edebiyat öğretmenliği yapıyor. Ablası sayesinde Gözde'de Efsun kolejinde okuyor. Koray ile sevgili yani sevgiliydi şimdi araları açık.

Gözde güzelliğine çok önem verir makyaj yapmayıda çok sever. Şehir hayatına alışkın biraz şımarık bir kız. Ablasıyla da sürekli kavga eder.

Burak Yaman;
Burak orta gelirli bir ailenin en büyük çocuğuydu. Babası yük kamyonu sürücüsü annesi ev hanımıydı. Bir de kardeşi Can. 4 kişilik normal bir aile yani aileydi ta ki 1 yıl önceye kadar. Babası yaptığı bir araba kazası sırasında hayata gözlerini yumdu. Ailede bütün herkesin psikolojisi bozuldu. Ama Burak bu olaydan en fazla etkilenen kişi oldu.

Burak'ın en büyük hayali çok iyi bir futbolcu olmak. Babası ölmeden önce her gün antrenman yapıyordu beşiktaşın alt yapısında oynuyordu. Babası öldükten sonra işler biraz değişti çünkü artık Burak'ın bir sorunu daha oldu. Çalışmasıda gerekiyordu. Bir araba tamircisinde part time olarak çalışmaya başladı.

Emel Yalçın;.
Emel yazarkende okurkende hep beni mutlu eden bir karakter aslına bakarsanız hikaye genelde Sevda ve Koray'ın ağzından olacak ama arada bazı karakterlerin ağzından da yazıyorum. Çünkü olayların gidişatı için önemli. Emel'in ağzından da yazdım 1 bölüm ve çok eğlendim sizde eğleneceksiniz biliyorum. O zaman bir sürprizim var. Bir sonraki bölüm Emel'in ağzından. 🙌🙌

Emel normal bir ailenin hiç normal olmayan ikinci kızı. Bir de ablası var (hiç anlaşamazlar). Etrafı tarafından tuhaf kız olarak bilinir. Çok güzel ve çok zeki bir kız Emel. Ee o zaman nesi garip bu kızın diyeceksiniz ki haklısınız. Nasıl anlatsam tam bir sosyal medya aşığı. Ve emojilere bayılır. Bundan dolayı tayfa Emel'e Emoji der. Sosyal medya fenomeni olan Emel'in 120k takipçisi var. Telefonsuz 2 dakika yaşayamaz. Hatta okulun müdürü şerif hocaya rüşvet teklif edip okula kendine özel internet bağlattığı dedikodular arasında. Bir de unutmadan söyleyeyim Emel Sevda'nın en yakın arkadaşıdır.

Tarhan Osmanoğlu;
Tarhan çok zengin bir ailenin tek çocuğu. Babası Osmanoğlu holdinglerinin sahibi. Koray'ın en yakın ve en eski arkadaşı. Koray ona ne kadar kötü davransada aslında Koray'ın da onu sevdiğini biliyor. Koray ile ne kadar yakınlarsa aynı şekilde Asya ile de o kadar yakınlar. Tarhan zenginliğine güvendiği için eğitimini pek umursamaz. Ne de olsa tek varis. Ama en çok önemsediği tek bir şey var arkadaşlık. Bu yüzden Koray ve Asya ile hep uyumludur. Her şeyi beraber yaparlar.

Asya Candan;
Asya'da zengin bir ailenin kızı ama tek çocuk değil. Bir de küçük kız kardeşi Melisa var her ne kadar Asya' deli etsede çok iyi anlaşırlar. Koray ve Tarhan'ın yakın arkadaşı olan Asya'nın annesi bir kozmetik markasının sahibi babası ise ünlü bir adamı. Asya ailesine çok düşkündür aslında tek umursadığı şey ailesidir diyebiliriz. Tarhan ve Koray'ı da çok önemser tabii ki.

Aslı Kaynarca;
Aslı erkek gibi konuşmaları ve hareketleri ile bilinir. Bizim tayfa ona bariyer lakabı ile seslenir ilk başta böyle seslenmelerine kızsada sonradan pek umursamamaya başladı. Bir de her lafının sonunda net demezse olmaz.

Nedim Soydan;
Nedim biraz boş boğaz bir arkadaş aklından ne geçerse direkt söyler. Yapışkan ve yılışık olduğundan grupta loçko lakabı ile tanımlanır. Çok sıcak kanlıdır. Bir küçük kız kardeşi ve bir de abisi var. Babası küçük bir aile lokantasının sahibi. Annesi ev hanımı.

Orhan Karayel;
Orhan çok çabuk gaza gelme özelliği sayesinde aragaz olarak bilinir. Her şey üzerine iddia koyar ve kaybeder. Yani çoğunlukla kaybeder. Boş atıp dolu tutturduğu zamanlar da oluyor bazen.

Zeynep Çam;
Zeynep sınıfın en güzel sesli kızı tek hayali konservatuar okumak ve şarkıcı olmak. İyi bir ailenin tek çocuğu.

Abidin Keskin;
Abidin Sevda'nın en büyük hayali olan okul birinciliğinde sanırım en büyük engel. Çalışkanlığı ile bilinir biraz saf bir arkadaş kendisi. İnsanlar tarafından genellikle bu yaşına kadar kullanılmış. Ama tayfa ona sahip çıkıyor genellikle. Şimdi yalan yok bazen Loçko da kullanıyor Abidin'i benden söylemesi. Ha bu arada biraz takıntılı bir çocuktur kendisi.

Hayat Sarıyaz;
Gözde'nin ablası Hayat edebiyat öğretmeni. Ama ne yazık  hâlâ atama bekliyor. Okulların açılmasına 1 hafta var fakat ses seda yok. Hayat boş boş durmamak için özel Efsun kolejinde öğretmenlik yapıyor. Annesi ve babası taşınmaya karar verdikleri zaman Gözde problem çıkarttı ve kalmak istediğini söylediği için Hayat hoca Gözde'nin başında duruyor. Bir nevi annelik yapıyor Gözde'ye. Ama Gözde bu durumdan şikayetçi. Çünkü Hayat Koray'a hiç güvenmiyor ve ilişkilerini hiç onaylamıyor.

Hayat'ın en yakın arkadaşı Yeşimdir. Yeşimle üniversiteden beri arkadaşlar. Yeşim şu an bir Fen lisesinde rehberlik öğretmenliği yapıyor.

Murat Besim Cerrahgil;
Koray'ın abisi olan Murat 5 sene önce mafya işlerine bulaştı. Şu an mafya lideri. Genelde Murat ismini kullanmaz cerrah lakabı ile ünlü. Çoğunlukla da gerçek hayatta Cerrah ismini kullanıyor.

Koray ile ara ara anlaşabilirler ama genellikle anlaşamazlar. Koray annesinin ve babasının ölümünden abisini suçlu buluyor. Fakat olaylar Koray'ın sandığından da karışık.

Melisa Candan;
Asya'nın 6 yaşında minik kardeşi. Tam bir tatlı baş belası. Küçük cadı. Ve çok bilmiş bir karakter. Hikayemizde sık rastlayacağınız belki de tek karakter. Koray'a bayılıyor. Ama onun gönlünde ki isim Tarhan. 😂😄😁

Ayşegül Tepe;
Sevdaların yardımcısı. Aynı evde kalırlar. Sevda'ya küçüklüğünden beri o bakar. Yarı annesi gibidir hatta annesinden daha çok emeği vardır Sevda'da. Sevda neyi sever neyi sevmez. Hangi huyu nasıldır kısacası her sorunun tek cevabı Ayşegül teyze. Sevdanın annesi Sevda küçükkenden beri çalıştığı için hep o baktı ona 2 yaşından 16 yaşına kadar getirdi Sevda'.

Duru Kara;
Sevda'nın annesi. İşkolik bir kadın.

Ömer Osmanoğlu;
Tarhan'ın babası. Osmanoğlu şirketlerinin sahibi.

🐣🐣🐣
Bu bölüm sadece karakter tanıtımı. Ama kendinizi zorlamayın ezberlemek için falan sadece okuyun geçin hikaye içinde zaten ismlerin karakter özellikleriyle falan uyuşucak kafanızda. Üff ben ne diyorum ya sizinde kafanızı şişirdim neyse ben ufaktan kaçıyım. Ama bilgilendirme yaparak kaçıyım. Arkadaşlar öncelikle her hafta hafta da bir gün yeni bölüm gelecek. Bu günü ben değil siz kararlaştırın hangi gün istiyorsanız o günü yorumlara yazın lütfen ki ben göreyim. Saat olarak falanda belirtirseniz o saatte atmayı denerim. Başka ne diyecektimmm.....
Sanırım başka bir şey yok diyeceğim oylamayı ve yorum yapmayı unutmazsanız çok sevinirim.

İnstagram hesabım;
@melikenurmanav
(Kitaptan geldim diye mesaj atarsanız çok sevinirim instagramda sayımız artarsa oradan belki whatsapp grubu falan kurarız ama önce kitabın çok okunması gerek daha yolun başındayım başındayız neyse artık ufaktan kaçtım ben🐿🐿🐿)

🕊🕊🕊

Continue Reading

You'll Also Like

126K 4.6K 31
@Magazindetoksu yeni bir gönderi paylaştı. Şok! Şok! Şok! Genç basketbolcu Çağan Akın Arsal 8 ay önce yumruk yumruğa kavga ettiği takım arkadaşının e...
1.2M 85K 59
Çilek Alança Yıldırım mı demeliyim yoksa sen mi gerçek ismini açıklamak istersin Çilek Alança Saruhan? 17 yaşında tam bir neşe patlaması olan Çilek...
4.3M 121K 41
054* ***: benim seninle sevişme 054* ***: pardon antrenman yapma ihtimalim nedir? - : kapak tasarımı için @gokbuttired 'a çok teşekkür ederim.<3 :
398K 15K 48
"Oo küçük hanım iki gündür sizin peşinizdeyiz." "Siz de kimsiniz niye peşimdesiniz ne istiyorsunuz?" " sakin küçük kız" "Kimsiniz dedim" " babanın öd...