Say Hi To My Roommate: The Ba...

Av xwhiteroses

1.6M 35.5K 9.8K

Kacy Brooks (17) gaat naar een internaat nadat haar ouders zijn gestorven wegens een auto-ongeluk. Ze krijgt... Mer

1.
2.
3.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
37.
38.
39.
40.
41.
42.
43.
Epiloog.
Dankwoord.
NIEUW BOEK ONLINE

4.

42.6K 926 424
Av xwhiteroses

*Chase*

Mijn knokkels doen pijn, maar nog steeds hou ik zijn kraag stevig vast. 'Laat me merken dat je haar nog één keer lastigvalt, en ik zorg er persoonlijk voor dat je van school gehaald word.'

Ik laat hem los voordat hij antwoord kan geven en loop de deur uit. Hoe moet ik het haar uitleggen?

Met een zwiep open ik de deur waar ik les heb, iedereen kijkt geschrokken. Daniel en Bryce zitten achterin, ze zitten naast elkaar dus daar kan ik in ieder geval niet zitten.

'Chase! Je bent laat.. zoals altijd,' zucht mevrouw Huyter. 'Neem snel plaats graag, ik bespreek het onderwerp eukaryoten.' Ze wuift me een plek toe en vervolgt weer haar les.

Ik neem plaats op de plek die ze me had aangewezen en ga een beetje onderuit gezakt zitten. Vluchtig kijk ik naar links en dan rechts... Kacy zit twee plekken naast me.

Niet veel later krijg ik een briefje op mijn tafel gegooid. Degene die hem gaf wijst naar Kacy, als teken dat zij de afzender was.

Dank je. Hoe?

Tuurlijk wilde ze het weten.

Snel krabbel ik iets terug. Ze kijkt afwachtend naar het briefje.

Ik moest er zeker van zijn dat je wist waar je les had.

Onhandig probeer ik het briefje teruggeven, waardoor het op de grond valt. Mevrouw Huyter merkt het op.

'Zijn jullie nou briefjes aan het uitwisselen?' vraagt ze geërgerd. 'Nee, um, het was...' Kacy stottert en weet niet wat ze moet zeggen.

'Gewoon een prulletje. Kacy zit dichterbij de prullenbak, dus ik dacht dat het handig zou zijn als zij het voor me erin wilde gooien.' Nep-glimlachend kijk ik Huyter aan. Ze trekt achterdochtig een wenkbrauw op en gaat weer verder met haar les.

Het duurt niet lang voordat Kacy weer mijn aandacht probeert te trekken. Deze keer in vorm van een pen.

Ze heeft het zo laten vallen dat het naar mij toerolt. Haar acteerkunsten zijn wel om te prijzen.

Als ze dichtbij genoeg staat, begint ze te fluisteren. 'Waarom achtervolgde je me?'

'Heb je het briefje gelezen?' Ze schud haar hoofd, dat briefje is al weggegooid.

'Ik dacht dat het wel beleefd zou zijn als ik ervoor zorgde dat je je klas zou vinden,' lieg ik. Argwanend staart ze me aan. Ze gelooft het niet. Niet na wat er gister en vanochtend is gebeurd.

'Eerlijk gezegd heb ik een weddenschap gesloten met Bryce dat je op de eerste dag al een jongen zou strikken. Ik heb gewonnen.' Dat kwam geloofwaardiger over, want ze slaat me met de vlakke hand.

Het branderige gevoel op mijn wang herinnert me er weer aan dat ze me zojuist heeft geslagen, vanwege iets dat niet waar is.

Ze kijkt geschokt, alsof ze niet kan geloven dat ze me een bitchslap heeft gegeven.

Kacy ruimt haar spullen op en loopt het lokaal uit.

Zij wordt lastig.

*Kacy*

Even dacht ik dat hij toch anders was, maar mijn instinct had het flink mis.

Gekwetst slenter ik naar de kantine. Zoals gewoonlijk koop ik een latté, met vandaag een chocoladereep erbij. Mijn blik glijdt over alle tafels en blijft dan hangen bij eentje.

Lynn en Jason zitten aan een tafeltje, gezellig te praten. Ik besluit om bij hen te gaan zitten. Zodra ik in de buurt kom merkt Lynn me op en groet me enthousiast.

'Kacy! Hoe gaat het? Heb je nog problemen gekregen?' Jason kijkt me ook aan en begint na een tijdje te beseffen wie ik ook al weer was.

'Oh hey, jij was dat ene meisje die ik heb geholpen met de koffers!' herinnert hij zich. 'Ja, ik heb ontdekt waarom je schrok toen ik je mijn kamernummer vertelde,' zeg ik met een scheve glimlach.

'Hoe bedoel je?' vraagt Lynn. Ze kijkt van mij naar weer Jason.

'Ik zit op de kamer met Chase,' antwoord ik.

Haar blik staat vastgevroren. Lynn gaapt ons ongelofelijk aan.

'Dat meen je niet.' Jason knikt. 'Maar wij slapen ook op één kamer, dus wat maakt dat uit?' Hij haalt zijn schouders op. 'Jason, wij zijn een koppel. Zij zit met Chase. Cháse!'

'Hebben jullie iets?' vraag ik, wijzend naar ze. 'Uhu, al 2 jaar,' antwoordt ze glimlachend.

'Wat leuk! Ik ben al 12 jaar single!' grap ik. Ik neem plaats bij het gezellige stel en vertel over mijn peuterverkering met de knapste peuter van de kinderopvang.

'Maar hoe komt het dat je nu hier zit in plaats van in de les? Wij hebben een tussenuur,' vraagt Lynn. 'Nou, er gebeurde iets tussen het uur 1 en 2...' Ik vertel ze het verhaal. Ze leken eerst allebei geschokt bij het stukje van de jongen, maar dat sloeg snel over naar boos vanwege Chase.

Ik vond het geen probleem dat hij me volgde. Hij heeft me gelukkig kunnen helpen. Maar de uiteindelijke reden wáárom hij me volgde, deed me pijn. Denken mensen nou echt op de eerste dag dat ze me kennen, dat ik me als een slet gedraag?

De bel gaat en de kantine stroomt vol met leerlingen. Ik draai mijn rug toe naar de gang waar alle leerlingen langskomen, zodat Chase niet kan zien dat ik hier zit.

'Chase komt... nu de kantine in,' informeert Jason me. Ik weet niet waarom, maar ik neem kleine slokjes van mijn koffie in de hoop dat ik niet opval. Ik weet dat het niet werkt, maar toch.

Alsof er naar mijn gebeden zijn geluisterd zucht Jason dat ze weg zijn.

'Ik ben kapot. Ik ga slapen, denk ik. Ik heb nu toch een tussenuur.' Gapend sla ik een hand voor mijn mond. Ze zeggen dag en laten me dan gaan.

Onderweg op de trap, ben ik zo in gedachten verzonken, dat ik tegen een jongen aanloop. Niet weer, denk ik bij mezelf.

Ik mompel snel een onduidelijke sorry en baan me een weg door de andere mensen.

'Hey!' De stem is van de jongen van vanochtend. Ik draai me met een ruk om en kijk hem strak aan.

'Heb je misschien zin in een excuus?' Hij staart me met een scheve glimlach aan. Niet-begrijpend staar ik terug. Wat is zijn probleem?

Hij doet een paar stappen naar voren. 'Luister. Het spijt me van vanochtend. Ik wist niet wat me bezielde. Ik had het anders moeten aanpakken, maar ik vind je echt een mooi meisje.' Een hete blos trekt naar boven.

'Dus ik ga het nu via een andere manier proberen. Mag ik je nummer? Ik wil het echt heel graag opnieuw proberen.' Ik vind het lachwekkend hoe makkelijk het hem afgaat. Hij heeft dit waarschijnlijk vaker gedaan.

Toch weet ik niet wat mij bezielt, en zeg ik ja. Ik wil weten wat hier uitkomt.

'Tuurlijk. Ik ben Kacy.' Ik loop naar de jongen toe en blijf staan. 'Ik ben Brandon.' Hij wrijft over zijn nek en haalt zijn telefoon uit zijn broekzak. Ik leg mijn tas op de grond en neem de telefoon aan. Na 10 seconden staat mijn nummer opgeslagen en al in zijn telefoon.

'Zo, bellen he? Dan kunnen we afspreken.' Ik zwaai hem uit en vervolg mijn loopje naar mijn kamer weer. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, maar een stemmetje in mijn achterhoofd waarschuwt me.

Onverwacht word ik apart genomen. Mijn hart zakt naar mijn maag en van de schrik hap ik naar adem.

'Wat was dat net?' briest Chase. Hij houdt nog steeds ferm mijn arm vast.

'Haal je handen van me af of ik sla je weer,' waarschuw ik hem. Hij laat los maar blijft wel op dezelfde plek staan.

'Jij bent Chase en ik ben Kacy. Ik ken jou niet en jij kent mij niet. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil je niet leren kennen of iets anders in die richting.' snauw ik.

'Je zal geen keus hebben,' grijnst hij ondeugend. Ik duw hem weg en de woede begint nu op te borrelen.

'Praat niet tegen me. Doe alsof ik niet besta,' zucht ik.

'Het spijt me, maar dat zal best moeilijk zijn als ik steeds aan je denk.'

Gatver. Ik rol nog eventjes heftig met mijn ogen, en draaf naar mijn kamer.

Als ik achter me kijk, is Chase al weg.

Fortsätt läs

Du kommer också att gilla

568K 10.6K 58
Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Dit kan niet waar zijn. Ik knijp mezelf in mijn armen, ik sla mezelf wel duizend keer, maar ik ontwaak maar niet uit d...
191K 7.9K 36
Dit is het vervolg op My brother's best friend, deze moet je eerst lezen ;) In één jaar tijd hebben Hanna en Jaden veel meegemaakt. Hanna wil een sch...
242K 5.2K 32
Zij is spontaan en onervaren. Hij is niet bezig met relaties en gebruikt elk meisje voor 1 nacht. Zij is onzeker over haar lichaam en uiterlijk. Hij...