Истории от моя блог

Par everbay

941 30 20

Тук ще публикувам всички постове от моя блог : http://thebook-pub.blogspot.bg/ Това включва ревюта на книги... Plus

Игрите на Глада
Реликвите на Смъртните Ревю-1
Истории от Академията за ловци на сенки
Ревю на Граф Монте Кристо
Хари Потър и Философският камък- ревю
Ревю: Вината в нашите звезди
Ревю на Петата Вълна- книга 1
Ревю на "Изборът" от Кийра Кас
Фентъзи книга, която да прочетете, ако сте чели Властелинът на Пръстените
Ревю на Пърси Джаксън и похитителят на мълнии
Ревю на Хари Потър книга 2
Ревю на Хекс Хол
Съвети как да четем по-бързо
книгата за всеки любител на хубави романи
Ревю на Петата Вълна книга 2
Ревю на Полулош от Сали Грийн
Dream Film Adaption
Най-добрите книги за подарък
Интервю с автора на "Софийски магьосници"
Важно
Най-любимият ми герой от книга
Ревю на Полудив - Сали Грийн
Ревю на Хари Потър и Орденът на Феникса
Софийски Магьосници от Мартин Колев
Ревю на Лейди Полунощ
!!!

Ревю на Полуизгубен - Сали Грийн

7 0 0
Par everbay



Автор: Сали Грийн
Жанр: Фентъзи

Полуизгубен е определено от онези книги, които разбиват мечтите и представите ти буквално в последните 20 страници. Ако досега в предишните две книги е имало чувства, то тук са умножени по сто.

 Действието продължава малко след като Маркус умира. Натан вече е увладял малка част от дарбите на баша си и е изпълнен с желанието за отмъщение. Единствено приятелят му Гейбриъл успява да го успокоява по време на войната. Въпреки, че съюзът е наполовина разгромен, не се отказва от инициативата си и върви напред с пълна сила. Те вече не се занимават с малки атаки върху Ловци, а се целят направо в Съвета. Този път и Съюза и Съвета са напълно оборудвани и очакваме грандиозна битка.

Не мога да се сдържа де не ви споделя за краят на книгата и колко голямо впечатление ми направи. Затова направо започвам.

Най-силният момент от книгата е именно в тези 20 страници, за които споменах.

Главният герой Натан започва книгата с нахъсаността си за отмъщение, а на края на историята е сломен, не физически, а духовно. Това е една от най-сърцераздирателната раздяла, на която съм попадала някога, но в същото време е и книгата с най-красивият край.

 Авторката ни подготвя за ударната вълна (т.е. краят)  от по-рано- още когато е  битката между Съвета и Съюза, усещаме, че всичко става прекалено лесно и бързо за бунтовниците. Всеки момент очакваме неочакваното, но колкото и да се подготвяме няма как да го предотвратим. Не бих искала да ви споделям прекалено много, за да не поставям спойлери.

Няма как да не спомена, че ми допадат Натан и Гейбриъл като двойка и може би надминават другата ми такава любима двойка- Малек (Алек и Магнус от Реликвите на Смъртните).  Сали Грийн много добре пресъздава начина, по който Натан се чувства по време на различните сцени.

Обаче, ми се струва, че забелязах няколко дупки в сюжета. Тази, която си спомням най-ясно, беше някъде към последните 200 страници. Натан казва, че е минала около година от както е бил в Съвета, за да му сложат татуйровките, но на читателя му се струва повече от година. Но това е единственото, което ми направи впечатление.

Вече съм споменавала, че с всяка следваща книга, поредицата става все по-хубава и все още подкрепям това мое изказване, също си личи, че авторката е много по-уверена и е набрала опит.

Книгата успява да ни разчувства по всички възможни начини. “Полуизгубен” е най-силната от цялата поредица и не съжалявам за часовете прекарани с нея. Засега я смятам като най-добрата за годината и очаквам да постигне голям успех сред читателите.

 Благодаря на издателство Колибри за възможността да прочета тези наистина добри книги!

------------------------------------------------------ Издателство: Колибри
Страници: 318
Анотация:

За да отмъсти за смъртта на баща си и да сложи край на тираничното управление на Соул, Натан е готов да проникне сам в крепостта на врага. Първо обаче трябва да се сдобие с амулета на Варда, който прави своя собственик неуязвим за всичко, освен за силата на хитростта. Но когато си неуязвим и всемогъщ, границата между добро и зло се размива още повече и единствената опора остава любовта. Третата част от поредицата „Полулош” върви с още по-устремено и напрегнато темпо към неочакван и разтърсващ финал.
Натан Бърн отново е в ъгъла.
Белите са по петите му,
Черните са разгромени и безпомощни.
Натан е още по-могъщ,
но е на ръба на лудостта.
За да предпази Съюза от унищожение,
той трябва сам да се изправи срещу врага.
И за да спаси тези, които го мразят,
ще заложи на карта всичко, което обича.

Полуизгубен

За щастие авторката на тази поредица ще посети София на 30 май 2017 и я очакваме с нетърпение!

Continuer la Lecture

Vous Aimerez Aussi

1.2K 187 35
Те са забравили човешкото присъствие. Не могат да останат в един и същ свят и събуждайки се на различно място всеки ден, героите Динара и Нейтън се о...
4.4M 24.1K 10
Адам Эддингтон - молод, богат, успешен и невероятно красив. Девушки готовы пойти на все, чтобы оказаться рядом с ним. Однако любые отношения с женщи...
26K 2.9K 101
„Отдавна научих как да мразя враговете си, но никога преди не бях обиквал някой от тях."
2.9K 629 25
Моят изход, твоето начало. Понякога се нуждаем от изход. Понякога се нуждаем от ново начало. Понякога изходът и началото са разделени с много тънка...