All that glitters isn't gold...

By wbyfam

984 70 8

Bok 1; första delen till "Allt som glimmar är inte guld". Den omtyckta och otroligt jordnära Olivia Dahlin tr... More

Prolog.
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.

17.

27 2 0
By wbyfam

Fredag 16/6 - 20.45

Det var Felix idé att åka till festen hos en kompis till Oscar, och både jag och Erika tyckte det lät som en rolig idé då vi mest festat hos personer vi känner. Kul med omväxling. Den här kompisen till Oscar bodde som tur var inte alls långt ifrån mitt hus så det var lättare att övertala mamma att låta mig få gå. Jag kan ha nämnt att Felix skulle med till den här kompisen och då tvekade hon inte en sekund med att tacka ja. Mamma är rolig. Hon är inte diskret med hur mycket hon uppskattar att jag umgås med bra killar direkt. Men det är bra. Vi har alltid varit ärliga med varandra.

&

Det skulle bli kul att festa med killarna eftersom jag aldrig gjort det förut och de verkade som väldigt bra killar. Jag är lite nervös dock eftersom Felix och jag, clearly have something going on, så jag har ingen aning om vad som kan hända ikväll. Jag hoppas dock att han förblir samma kille som innan, samma kille som får fjärilarna i min mage att vilja flyga ut.
Oscars bil var fullsatt; jag, Erika och Omar i baksätet. Felix i passagerarsätet och Oscar som chaufför. Precis som förra veckan var festen redan igång när vi anlände och hög musik spelades inifrån. Innan vi gick in insisterade jag på att få ta en snap till min my story och killarna suckade.

"Du ska alltid hålla på med din jävla snapchat" sa Felix med ett leende då dom gjorde sig redo för bilden.

"Tyst och se lite glada ut" sa jag och tog fotot.

"Omar blev gulligast" konstaterade jag och Felix protesterade.

"Va, det har jag svårt att tro" sa han och ställde sig bredvid mig. Han pekade på sig själv och kollade sedan på mig.

"Jag blev ju tusen gånger gulligare" sa han och jag skrattade, men förnekade det inte.

"Kom igeeeen, jag vill festa nu!" gnällde Erika och vi gjorde entré i huset. Det var mycket mer folk än jag hade förväntat mig och det var väldigt varmt. Jag tog av mig jackan och hängde den på ett gömt ställe så ingen skulle sno den. Vi rörde oss inåt och letade upp något att dricka. Felix höll sig tätt bakom mig då vi trängde oss förbi den dansande klungan av människor och då och då kände jag hans hand mot min rygg för att hjälpa mig hålla balansen. Då vi hittade "baren" hällde vi upp olika alkoholdrycker i blåa plastmuggar och drack. Felix var aldrig längre bort än 3 meter från mig vilket kändes skönt. Jag antar att han inte ville att jag skulle råka illa ut, och jag kände ju så för honom också. Underligt ändå, med tanke på att vi inte är tillsammans på det sättet. Oscar försvann tidigt iväg med kompisen som höll i festen och Omar hade redan hittat en tjej som han försökte flirta med, men hon verkade inte speciellt intresserad. Jag skrattade en aning åt honom, vilket Felix märkte och slängde ett öga mot honom från där vi stod i utkanten av rummet.

"Han kommer aldrig få till det" påpekade han och jag slog till honom med ett skratt.

"Var inte sån!" sa jag och Felix log mot mig. Jag tittade på honom i några sekunder innan jag räckte honom min plastmugg.

"Kan du hålla? Jag ska leta reda på Erika innan hon gör något dumt" sa jag och Felix nickade då han tog emot muggen. Jag började röra mig dansandes i takt med musiken genom folkmassan med blicken sökandes efter Erika. Den lilla mängden alkoholen jag fått i mig började kicka in och jag kände ett litet rus genom kroppen. Jag dansade med till musiken och glömde av lite varför jag lämnade Felix. Plötsligt stod en kille framför mig. Han hade gröna ögon, var ganska lång, brunt, mellan långt hår och ett vackert leende. Det tog ett tag innan jag uppfattade vem det var då jag först trodde det var Felix.

"Liam?" sa jag högt och förvånat. Min ex-pojkvän skrattade och log mot mig.

"Olivia, jag visste inte att du kände Freddan?" sa han frågande. "Freddan" måste vara Oscars kompis, alltså han som håller i festen.

"Åh, nej jag är här med några andra" sa jag högt för att överrösta musiken och log. Liam nickade och studerade mitt ansikte noga. Det märktes tydligt att han var berusad och jag vet ju hur han blir då.

"Vilka då?" frågade han och jag ryckte på axlarna.

"Du känner dom inte. Erika är här iallafall. Har du sett henne?"

Liam skakade på huvudet och dansade i takt med musiken. "Kom igen, dansa med mig!"

"Jag kan inte Liam, jag måste hitta Erika" sa jag ursäktande och var påväg därifrån då jag kände hur han grep tag om min handled.

"Kom igen, bara en liten stund?" sa han och försökte dra mig närmare men alkoholen gjorde honom yr och svag. Jag skakar bara på huvudet och försökte dra åt mig min handleden.

"Liam snälla" sa jag en aning irriterat. Liam släppte min handled men blockerade min väg istället.

"Liam snälla, jag måste hitta Erika!"

"Hon är ju där!" sa han och pekade någonstans i folkmassan. Jag suckade och glodde på honom.

"Kan du snälla låta mig komma förbi eller?" Nu började jag bli riktigt förbannad. Han betedde sig som ett barn.

"Är det något problem här eller?" hördes Felix röst bakom mig och en känsla av lättnad sköljde över mig. Då han ställde sig bredvid mig kände jag hans hand runt min midja vilket fick mig att hålla andan. Liam kollade först på Felix, sedan på Felix's hand som låg runt min midja. Felix var längre än Liam, men det skiljde bara några centimeter.

"Det är inga problem här" sa Liam och höll oskyldigt upp händerna. Felix's hand smekte lätt den bara huden runt min midja och jag lutade mig en aning mot honom för att visa Liam att jag är här med honom. Liam kollade sammanbitet på mig innan han försvann bland allt folk. Då Liam försvann, försvann även Felix's hand runt min midja och jag önskade att han hade hållit den kvar där.

"Är du okej?" frågade han och kollade oroligt på mig. Jag nickade bara och rynkade ögonbrynen då huvudvärken träffade mig som ett slag i ansiktet.

"Kom igen, vi går ut" sa Felix och ledde mig till baksidan av huset. Jag tog ett djupt andetag av den friska luften då vi kom ut och suckade sedan.

"Ledsen att du behövde se det där" sa jag ursäktande och vände mig mot Felix som stängde dörren efter sig.

"Ingen fara" svarade han och vi satte oss på stolarna till utemöblerna.

"Tack för att du hjälpte mig" sa jag efter en stund och Felix log som svar.

"Vem var han?" Jag suckade och sänkte huvudet.

"Liam. Mitt ex."

"Oh" sa Felix och jag pressade ihop läpparna. "Är du okej?"

"Ja, jag skäms bara över att du behövde träffa honom på det här sättet. Han kanske verkar som en skit, men han är faktiskt väldigt gullig" sa jag och försökte låta så övertygande som möjligt. Felix var tyst i några sekunder och jag pillade nervöst på nagelbanden, vilket jag ofta gör då jag känner mig osäker.

"Har du fortfarande känslor för honom?" Jag kollade upp på Felix som kollade på mig med en knappt märkbar rynka mellan ögonbrynen.

"Nej. Jag tror aldrig jag riktigt hade känslor för honom" sa jag med ett hopplöst skratt. Felix skrattade också till.

"Så du var tillsammans med någon som du inte gillade?" sa han med höjda ögonbryn och ett leende. Jag skrattade åt hur dumt det lät och ryckte på axlarna.

"Jag vet inte. Jag gillade ju honom, men inte på det sättet" svarade jag och fortsatte pilla på nagelbanden.

"Hur vet du det?"

"För att..." började jag, men insåg att jag höll på att försäga mig med att säga att så som jag känner för Felix kände jag aldrig för Liam. Jag skakad istället på huvudet med varma kinder. "Jag vet inte. Bara en känsla jag har."

Felix nickade och vi satt tysta i några sekunder. Eller var det minuter? Jag minns inte.

"Vill du dra härifrån?" frågade Felix och jag kollade på honom.

"Nu?" Han skrattade till.

"Ja, nu."

"Men vi kan inte lämna Erika, hon kommer spy över hela huset" försökte jag som anledning till att stanna, även fast jag helst skulle vilja vara någon annanstans med Felix.

"Oscar och Omar tar hand om henne. Kom igen, vi kan dra hem till mig istället?" föreslog han och jag tvekade en sekund innan jag tillslut nickade.

Continue Reading

You'll Also Like

35.4K 441 88
Om jag bara hade följt mina egna regler som vanligt hade det här inte hänt. Hade jag bara lämnat dig den där julen, innan saker skulle gjort ont, had...
176K 1.2K 142
En Instagram bok i form av inlägg och sms. Ludwig Kronstrand och Tilda Boström som huvudpersoner. Avslutad.
648 55 21
Där står han. Skolan, om inte Stockholms, största fuckboy. Fråga vem som helst och han har antingen legat med henne eller någon som hon känner. Hans...
47.3K 1.4K 41
2016. Året du bokstavligen ramlade in i mitt liv. Historien om Belle och Dante, även kallade Stockholms största idioter. Påbörjad: 2018-08-13 Avsluta...