Agyparádé

By anna_gyorgyi

117 4 0

Allan egy furcsa gimnazista. De nem csak azért, mert más zenéket hallgat, vagy más ruhákat hord, mint az átla... More

1. rész
2. fejezet
3. rész
5. rész

4. fejezet

20 0 0
By anna_gyorgyi


  - És most készítünk neked egy boldogság füzetet! – mosolygott rám Sophie.
Már náluk voltunk, pontosabban a szobájában. Ha jellemeznem kéne a helyet, akkor leginkább a gondolataimra hasonlítanak.
Vegyes és rendetlen. Igen, pontosan ezek a szavak kellenek ide. A fal zöld színűre volt festve. Azt hiszem a zöld nyugtató szín. Valami ezomagazinban olvastam. És Sophie is szereti az ilyen magazinokat. Ez mondjuk megmagyarázza a hatalmas illatgyertya gyűjteményét, ami most is egy kis üvegasztalon álldogált. A fele most is égett, habár szerintem büdös lett tőle a szobában. Fahéj, kakaó és még valami... valami keserű.
A szoba két részre volt osztva. Legalábbis stílusilag biztos. Az egyik falon nem lehetett üres falfelületet találni a poszterek halmaza mellett, a másik oldalon pedig egy egész felület betöltő erdő terpeszkedett... bizony, ezt is Soph festette. Ő ilyen művészlélek. Én nem.
A sok furcsaság között továbbá volt még egy kibelezett Barbie baba, egy doboz csillámpor és egy láda föld. Sokáig gondolkoztam rajta, hogy miért tart a lány egy láda földet a szobájában, de aztán csak rájöttem.
Mondjuk nem kis fejtörést – remélem itt mindenki értette a poént – okozott a gondolatai közt megtalálni azt a párat, ami segíthet megfejteni a rejtélyt. A válasz viszont egész egyszerű: Sophie egyik kedvenc sportja a horgászat és valami csalira is szüksége van hozzá.
Bizony... a lány gilisztákat nevelt a hálószobájában. A múltkor ellenőriztem. És igazam volt. Lehetett volna most az egyszer hibás a feltételezésem.
- Allan, ide rakhatok még egy kis csillámport? És az „ezért érdemes élnem" oszlopba mit írjunk? Allan, tulajdonképpen neked mi a kedvenc színed?
- Rakhatsz. Nincs semmi, ami eszembe jut. És fekete. De azt hiszem ezt már megbeszéltük.
- Allan, tudod, hogy a fekete nem szííín! Az iskolában is úgy tanítják, hogy az: árnyalat. – az utolsó szót úgy tagolta, mintha egy csecsemőt próbálna megetetni.
Érdekes. Az iskolában soha nem ilyen. Sőt, azt hiszem, hogy ezt csak megjátssza. A fejében teljesen más világ él. Csak még ő sem meri beismerni. Azért az vicces, hogy engem küldenek folyton pszichológushoz. Pedig ha úgy vesszük én eléggé hétköznapi, normális ember vagyok. Nem rejtegetem a valódi személyiségemet. Vagy pont ez a probléma? Kéne valami jó álarc... egy új Allan, akire mindenki azt fogja mondani, hogy: „Hé, nézzétek azt a srácot! Ugye milyen menő? Micsoda? Hogy az Allan? AZ az Allan? A drogos..." – várjunk, ezt nem akartam leírni.

Continue Reading

You'll Also Like

109K 5.3K 49
"Bárcsak árnyvadász lehetnék!" Ezt kívánta Pásztor Evelin a 15. születésnapján. De arra nem számított, hogy a kívánsága teljesül. Feltűník az életébe...
27.3K 1.9K 46
Minsung oneshotok minden temában és mennyiségben! Yeey!
18.1K 1.7K 86
Türannosz. Hallottál már róla? Vespera sem, egészen addig, amíg egy nap le nem ült mellé egy csokiimádó idegen. Az iskola malackájának csúfolt lány n...
71.6K 6.3K 41
Balsorsú főszereplőnk a sötétben meglát egy fekete macskát, közeledik felé, meg akarja simogatni de az nem engedi elszalad. Csak ahogyan visszanézett...