Σ'αγαπώ. Ό,τι κι αν γίνει ψυχ...

By elench90

313K 17.7K 591

Η Μαρίλια μένει έγκυος από τον αγαπημένο της Ορέστη σε ηλικία δεκαοκτώ χρόνων. Ο Ορέστης όμως φεύγει για σπου... More

Κεφάλαιο 1
Κεφάλαιο 2
Κεφάλαιο 3
Κεφάλαιο 4
Κεφάλαιο 5
Κεφάλαιο 6
Κεφάλαιο 7
Κεφάλαιο 8
Κεφάλαιο 9
Κεφάλαιο 10
Κεφάλαιο 11
Κεφάλαιο 12
Κεφάλαιο 13
Κεφάλαιο 14
Κεφάλαιο 15
Κεφάλαιο 16
Κεφάλαιο 17
Κεφάλαιο 18
Κεφάλαιο 19
Κεφάλαιο 20
Κεφάλαιο 21
Κεφάλαιο 22
Κεφάλαιο 23
Κεφάλαιο 24
Κεφάλαιο 25
Κεφάλαιο 26
Κεφάλαιο 27
Κεφάλαιο 28
Κεφάλαιο 29
Κεφάλαιο 30
Κεφάλαιο 31
Κεφάλαιο 32
Κεφάλαιο 33
Κεφάλαιο 34
Κεφάλαιο 35
Κεφάλαιο 36
Κεφάλαιο 37
Κεφάλαιο 38
Κεφάλαιο 39
Κεφάλαιο 40
Κεφάλαιο 41
Κεφάλαιο 42
Κεφάλαιο 43
Κεφάλαιο 44
Κεφάλαιο 46
Κεφάλαιο 47
Κεφάλαιο 48
Κεφάλαιο 49
Επίλογος
Ανακοίνωση-Νέα Ιστορία

Κεφάλαιο 45

5.9K 322 20
By elench90

Ακούω το σταθερό τηλέφωνο να χτυπάει αλλά δεν προλαβαίνω να το απαντήσω και έτσι ακούγεται ο τηλεφωνητής.

"Αλέξη όταν ακούσεις το μήνυμα μου πάρε με. Έχω κάτι σοβαρό να κάνω μαζί με τον Ιάσονα αλλά δεν είπα ακόμα τίποτα στην Μαρίλια. Θα σου εξηγήσω μετά το ίδιο και σ'αυτήν, απλά από σένα θέλω να πεις στην Μαρίλια να μην ανησυχεί αν αργήσω να επιστρέψω. Αντιγόνη αν ακούσεις αυτό το μήνυμα μην πεις τίποτα στη Μαρίλια μέχρι να της μιλήσω."

Ο Ορέστης ζητά κάλυψη από τον αδερφό μου; Τι έχει κάνει επιτέλους; Αν έχει άλλη γυναίκα στη μέση γιατί δεν μου το λέει να τελειώνουμε; Γιατί με κοροϊδεύει; Αλλά και πάλι ανέφερε και τον Ιάσονα. Αχ δεν ξέρω τι συμβαίνει και όλη αυτή η μυστικότητα με τρελαίνει.

Κάνω μεταβολή αλλά πέφτω πάνω στην Αντιγόνη η οποία μάλλον άκουσε το μήνυμα που άφησε ο Ορέστης. Δεν θέλω να την ανακατέψω σε αυτό αλλά ο Ορέστης έκανε την αρχή για αυτό και θα με βοηθήσει να ανακαλύψω τι συμβαίνει μαζί του.
"Πάρε τώρα τηλέφωνο τον Ορέστη. Εδώ και μέρες ξέρω πως κάτι κρύβει αφού έχει πάρει άδεια από την δουλειά χωρίς να πει κάτι. Σε παρακαλώ πρέπει να μάθω." την ικετεύω.
"Μαρίλια δε νομίζω..." προσπαθεί να με μεταπείσει για αυτό που της ζήτησα αλλά είμαι ανένδοτη.
"Αν έκανε ο Αλέξης κάτι τέτοιο δεν θα ζητούσες από μένα να σε βοηθήσω;" της λέω και προσπαθώ να ηρεμήσω.

Με κοιτάζει για μια στιγμή και τελικά παίρνει το τηλέφωνο. Καθόμαστε στο σαλόνι και παίρνω μερικές ανάσες για να προετοιμάσω τον εαυτό μου να δεχτεί ήρεμα αυτά που θα ακούσει γιατί μπορεί να κρύβεται γυναίκα πίσω από τη συμπεριφορά του Ορέστη. Με ένα νεύμα μου δείχνω στην Αντιγόνη το τηλέφωνο και εκείνη αμέσως σχηματίζει τον αριθμό του Ορέστη.

"Βαλε το σε ανοιχτή ακρόαση." Ψιθυρίζω και κάνει αυτό που ζητάω. Ακούω τους χτύπους του τηλεφώνου αλλά αμέσως μετά ακούω τη φωνή του Ορέστη. "Έλα Αλέξη εσύ είσαι;" ρωτάει ο Ορέστης και μπορώ να ξεχωρίσω την αγωνία στη φωνή του.
"Όχι Ορέστη η Αντιγόνη είμαι." απαντάει διστακτικά η Αντιγόνη και αμέσως σιωπή πέφτει από την άλλη άκρη του ακουστικού. Της γνέφω να μιλήσει γιατί από ότι φαίνεται ο Ορέστης δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη.

"Πήρα να μου εξηγήσεις Ορέστη όπως είπες και στο μήνυμα που άφησες." Η Αντιγόνη πλέον έχει μπει δυναμικά. "Αντιγόνη θα μιλήσουμε όταν φτάσω στο σπίτι. Εντάξει;" Ακούγεται πολύ αμήχανος για αυτό και προσπαθεί να ξεφύγει από την Αντιγόνη.
"Όχι Ορέστη δεν είναι εντάξει. Τώρα θα μου πεις τι συμβαίνει αλλιώς θα πάω αμέσως στη Μαρίλια. Πες μου λοιπόν τι συμβαίνει και ζητάς κάλυψη από τον Αλέξη;" του λέει η Αντιγόνη και ευτυχώς που η φίλη μου είναι έξυπνη και μπορεί να διαχειριστεί τέτοιου είδους καταστάσεις.

"Απλά Αντιγόνη είμαι με τον Ιάσονα και θα καθυστερήσω να έρθω στο σπίτι Δεν χρειάζεται να ξέρεις όμως κάτι άλλο." Ναι πες μας και κάτι καινούριο κύριε Νικολάου. Που ανάθεμα είσαι Ορέστη και θέλεις κάλυψη;

"Δεν κατάλαβες καλά Ορέστη. Από τη στιγμή που ανακατεύεις και εμάς σε αυτό θέλω να γνωρίζω τα πάντα. Όπως σου είπα και πριν ή μιλάς ή πηγαίνω τώρα αμέσως στη Μαρίλια."

Η απειλή της Αντιγόνης φέρνει σε δύσκολη θέση τον Ορέστη αφού τον ακούμε να ξεφυσάει. "Εντάξει θα σου πω αλλά δεν θα πεις κάτι στην Μαρίλια μέχρι να της μιλήσω εγώ." λέει και η καρδιά μου σφίγγεται.

"Εντάξει. Λοιπόν;" Βλέπω πως η Αντιγόνη έχει νευριάσει αρκετά με αυτό που της είπε.
"Είμαι με τον Ιάσονα σε μια φίλη. Βασικά χρειάζεται τη βοήθεια μας, περνάει δύσκολα τελευταία και ήρθα να την βρω και μάλλον θα καθυστερήσω να επιστρέψω. "

Μάλιστα, απλά φίλη. Αύριο τι θα του είναι, γκόμενα; Αν ήταν απλά μια φίλη του θα μου έλεγε για αυτή και εξάλλου τόσο καιρό δεν μου ανέφερε κάποιους άλλους φίλους του εκτός από τον Ιάσονα και κάποιους άλλους.
"Ναι ε; Και για πες μου τι έχεις να κρύψεις και δεν λες στη Μαρίλια αυτό ακριβώς που μου είπες και εμένα; Το ξέρεις πως η Μαρίλια είναι άτομο με κατανόηση και για τη φιλία κάνει τα πάντα. Άρα άμα είναι φίλη σου γιατί δεν της το λες;"

Είμαι σίγουρη πως η Αντιγόνη σκέφτεται ακριβώς το ίδιο πράγμα με μένα αφού βλέπω πως του μιλάει με θυμό και ειρωνία. Γκόμενα του είναι σίγουρα.
"Κοίτα Αντιγόνη δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν θέλω να την ταράξω. Η κοπέλα απλά χρειάζεται την βοήθεια μας και αυτό θέλω να το κάνω μόνος μου χωρίς να ανακατεύω άλλους στην υπόθεση." Η φωνή του τον προδίδει πως νιώθει άσχημα. Είναι αμήχανος και διστακτικός.
"Γιατί το λες αυτό; Η Μαρίλια θα σε βοηθήσει αν μάθει πως κάποιος φίλος σου έχει πρόβλημα και..." προσπαθεί η Αντιγόνη να τον ξεβγάλει αλλά την διακόπτει λέγοντας της κάτι που με κάνει χίλια κομμάτια.
"Αντιγόνη δεν είναι μόνο φίλη είναι και πρώην μου και αν μάθει κάτι τέτοιο η Μαριλια θα ταραχτεί και θα νομίζει άλλα. Δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ μας απλά θέλει βοήθεια και..."

Η πρώην του λοιπόν. Δεν μπορώ να ακούσω άλλο τη συζήτηση τους από τη σύγχυση που με κυριεύει. Πήρε άδεια για να πηγαίνει στην πρώην του έχοντας εμένα την ηλίθια στο σπίτι να τον περιμένω. Αφού δεν συμβαίνει τίποτα γιατί δεν μου μίλησε; Γιατί μου έστειλε το μήνυμα που μου έλεγε πως θα καθυστερήσει στο νοσοκομείο; Τωρα κάνει χειρότερα τα πράγματα.

Σηκώνομαι και τρέχω έξω αναζητώντας καθαρό αέρα αφού όλα αυτά νιώθω να με πνίγουν. Ακούω την Αντιγόνη να με φωνάζει, άρα μάλλον τελείωσε ο διάλογος αποκαλύψεων, αλλά δεν είμαι σε θέση να ακούσω τι άλλο της είπε. Πρέπει να φύγω από εδώ τώρα, δεν μπορώ να μιλήσω με κανένα αυτή τη στιγμή.
Παρόλο που είχα υποψίες για το τι συμβαίνει δεν μπορώ εύκολα να το χωνέψω.

Πριν φύγω όμως πρέπει να μιλήσω στον Ανδρέα. Ό,τι και να συμβαίνει πάντα ο γιος μου είναι η πρώτη μου σκέψη. "Ανδρέα μου πρέπει να πάω κάπου αλλά δεν μπορώ να σε πάρω μαζί μου. Εσύ τέτοιος άνδρας που είσαι πρέπει να μείνεις εδώ μαζί με την νονά για να την προσέχεις. Πρέπει να προσέχουμε και εκείνη αλλά και τον μικρό Δημήτρη που θα γεννηθεί σε λίγο και είμαι σίγουρη πως εσύ μπορείς να προσέχεις και τους δύο. Μου υπόσχεσαι πως θα είσαι συνεχώς κοντά της; Εξάλλου σε λίγο θα έρθει και η Έλενα και θα σε βοηθήσει να προσέχεις την νονά σου." Μόνο αν αντιμετωπίσουμε ένα παιδί σαν ενήλικα μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και αυτό το τρόπο τον υιοθέτησα καιρό τώρα με το γιο μου.

"Ναι μανούλα. Είμαι μεγάλος τώρα και θα προσέχω και τους δύο." λέει περήφανος για τον εαυτό του πράγμα που με κάνει να χαμογελάσω.

Πηγαίνουμε και οι δύο στην διθέσια κούνια που κάθεται η Αντιγόνη με τον μικρό να τρέχει και να κάθεται και αυτός διπλα της. Έχει ξεκινήσει ήδη τα καθήκοντά του ως φύλακας.

"Νονά η μαμά μου θα φύγει αλλά μην ανησυχείς εγώ θα μείνω μαζί σου για να σας προσέχω και εσένα και το μωράκι σου."
Α, έχει πάρει πολύ σοβαρά τη δουλειά που του ανέθεσα. Η Αντιγόνη του χαμογελάει και μετά γυρίζει σε μένα περιμένοντας να της μιλήσω.

Αρκούμαι να την ενημερώσω για το που πάω αλλά την ικετεύω να μην πει τίποτα στον Ορέστη και αφού την πείσω φεύγω.

"Το αντίθετο της αγάπης δεν είναι η απέχθεια, ούτε η αδιαφορία, αλλά το ψέμα."
Σ. Ντοβλάτοφ

Continue Reading

You'll Also Like

50K 7.1K 38
"Ειλικρινά τι υπέροχο έχω δεσποινίς Ντέιζι? Πάντα καταλήγετε να ξεστομίζετε ανοησίες!"
1.2M 89.7K 33
Η Ζωή, μια νέα κοπέλα, σπουδάζει εδώ και λίγο καιρό σε μια μεγάλη πόλη. Η ζωή της είναι ήρεμη μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Μάρκο. Όμορφος, άκρως...
2.6M 181K 69
"Σταμάτα να τρέχεις, αστυνομία!" άκουσα μια ανδρική φωνή πίσω μου. Σκατά!Άρχισα να τρέχω πιο γρήγορα. Τελικά ,ο μπάτσος με έφτασε και με άρπαξε. Τα...
464K 28.8K 55
''Θα σου μάθω εγώ.'' μου είπε και έσμιξα τα φρύδια μου. ''Τι πράγμα;''τον ρώτησα με απορία. ''Να φιλάς ρε Μητσάκο.''μου είπε σαν να ήταν αυτονόητ...