Книгата с два различни края

By BlondeNefarious

25 1 1

Тя никога не вярваше на всичко написано. Така промени края, който ненавиждаше.Макар че според истинският край... More

2

1

15 1 1
By BlondeNefarious

   Тя никога не вярваше на всичко написано. Така промени края, който ненавиждаше.Макар че според истинският край той умираше заради "глупавата" и любов.

...А сега вече успяла,двамата вървяха към мистичното място.Заедно. Без лош край.


Алина Блу . Не особено високо момиче със дълга руса коса. Сините и очи бяха като сапфири - сияещи и неповторими. Изключително умно момиче едва на 15 години,но колкото умно толкова и любопитно. Това любопитство предизвика и ...

                                                                                  ***

Закъсня отново дори на последният учебен ден. Майка ѝ беше изнервена отново , но този път не знаеше защо. Точно по тази причина реши да повърви към училище вместо да спори с нея в колата само и само да си спести 500 метра ходене. Алина не обичаше церемониите в края и началото на годината , но отлично знаеше ,че са задължителни. Точно затова се яви ( с малко закъснение , но все пак се яви).

След 1 час "излишно суетене" както тя го наричаше , беше свободна да си върви . Трябваше да събере багажа си - отиваше на село всяка лятна ваканция от няколко години насам. На нея и се струваха векове ,но уви бяха само 3 години. Не обичаше компанията на много хора , точно по тази причина селото беше страшно скучно място според нея. За сметка на това обичаше да бъде сред природата , да чете някоя книга или пък да слуша музика . Фотографията също беше нейна слабост.

Щом се прибра стегна багажа си за около 15 минути и почака майка си . Маргрет беше изключително учудена как така Алина не се оплаква от предстоящата "почивка". Всъщност самата Али не знаеше ..Единственото, което каза по темата беше, че усеща приключение. Майка ѝ не беше очарована понеже знаеше своята дарената с въображение и излишен кураж , дъщеря. Очакваше ги едночасово пътуване под звуците на любимите песни на Алина,които Маргрет не уважаваше особено. Тя смяташе , че рапирането е просто "нареждане".

                                                                                     ***

-И внимавай какво ще спретнеш този път , Блонди - каза засмяна майка ѝ и отиде да се види с Харлет и Харисън ( бабата и дядото на Али ).

- Мамо , мисля че вече се разбрахме да не ме наричаш Блонди..Не съм на 9 !!! - с въздишка отвърна Алина . Не спомена нищо относно предупреждението ,защото знаеше ,че е неспособна да прекара тук 3 месеца без да свърши някоя щуротия.

                                                                                    ***

- Чао ,скъпа Маргрет ! Бъди спокойна за Али ще си прекара страхотно . Имаме изненада за нея - споделиха Харлет и Харисън на дъщеря си .

- Чао , Мамо ! Ще се чуваме освен дните в които съм спретнала нещо , ха-ха . Обичаме те ! - извика Блонди.

- Приятна почивка ! Ако има нещо ме потърсете . - каза Маргрет и потегли обратно за града.

                                                                                    ***

- Е ,Блонди можеш да разтовариш багажа си , след което те чакам до двете върби. Ще ти покажа едно място , в което ще се влюбиш . - Заяви Харисън.

- Страхотно-о-о ! До 10 минути ще съм там.

И в действителност беше навреме на уреченото място . За първи път без да закъснее. Унесени в сладки приказки с дядо си , те пристигнаха пред ..

"Каква е тази джунгла"-помисли си момичето. Но дядо и мина през изключително обраслата част -джунглата- и проведе Алина. Пред очите им се разкри великолепна гледка. Клоните на дърветата едва докосваха тъмната вода на езерото. Камъните покрити с едва забележим мъх , очертаваха не съвсем правилен кръг. . Малки,но много рибки,блещукаха във водата.Топлият вятър галеше нежно клоните и тревичките.

- Нямам думи ! Освен тези- Защо не сте ми показали това място преди ? - възкликна Алина.

- Изключително красиво е , но..Носят се легенди за това място , Алина. Казват , че който остане тук след залез слънце губи пътя наобратно. Знам за какъв ще ме помислиш , но помниш Гилбърт нали ? Най-добрият ми приятел .

- Да,естествено ! - отвръна несигурно тя.

- Е..той ми показа това място преди 15 години . Наскоро реши да покаже на селото , че легендата не е вярна. От тогава никой не го е видял . Показвам ти това място , разчитайки на теб , че вече си голяма и разумна. Знам , че децата тук не са ти приятна компания и за да не ти се наложи да си с тях си задължена да си на нашето място преди залез. Обещай ми , Алина !

- На Големите върби преди залез , ясно ! -

Отново потънали в разговори поеха пътя наобратно. Алина не вярваше какво видя ,а дядо и , че е показа това обладано място на "малкото си момиче" .

На следващият ден Алина....

Continue Reading

You'll Also Like

17.5K 966 17
♫︎ Sᴄᴀᴛᴛᴇʀᴇᴅ 'ᴄʀᴏss ᴍʏ ғᴀᴍɪʟʏ ʟɪɴᴇ. I'ᴍ sᴏ ɢᴏᴏᴅ ᴀᴛ ᴛᴇʟʟɪɴɢ ʟɪᴇs. Tʜᴀᴛ ᴄᴀᴍᴇ ғʀᴏᴍ ᴍʏ ᴍᴏᴛʜᴇʀ's sɪᴅᴇ. Tᴏʟᴅ ᴀ ᴍɪʟʟɪᴏɴ ᴛᴏ sᴜʀᴠɪᴠᴇ. Sᴄᴀᴛᴛᴇʀᴇᴅ 'ᴄʀᴏss ᴍʏ ғᴀᴍɪ...
48.6K 3.1K 109
A dragon. A girl. A deal sealed in blood. Lightning flickered over the dragon's onyx scales. "You will have to walk through fire and death. You will...
307K 4.9K 61
𝐈𝐍 𝐖𝐇𝐈𝐂𝐇 𝖬𝖺𝗂𝗌𝗂𝖾 𝖦𝗋𝖾𝖾𝗇, 𝖺 𝗐𝖾𝗅𝗅-𝗄𝗇𝗈𝗐𝗇 𝖼𝗈𝗇𝗍𝖾𝗇𝗍 𝖼𝗋𝖾𝖺𝗍𝗈𝗋 𝗂𝗌 𝖽𝖾𝗆𝖺𝗇𝖽𝖾𝖿 𝗍𝗈 𝗉𝖺𝗋𝗍𝗇𝖾𝗋 𝗐𝗂𝗍𝗁 𝖬...
13.4K 426 181
DISCLAIMER: I do not claim ownership over this story. I only MTLed and polished it. Original novel: https://www.jjwxc.net/onebook.php?novelid=8391517...