Art share

By Dreaming567

6.1K 642 160

Hierin deel ik mijn creaties. Niet op schrijfgebied, nee. Hier deel ik mijn tekeningen. Dit gaat een beetje i... More

Inleiding + eerste tekening.
Let's go back in time
I want to fly like a bird
Tip one: durf
New sketchbook, new life :D
Let's sketch! (like everyday)
Tip two: Derwent is not done
Its in the eyes
Eerste beoordeling: xUnknownPrincess
Mijn voorbeelden
Tweede beoordeling: De zebraf
Derde beoordeling: InspirationWriterx
Vierde beoordeling: sterrendief
Digitale snel schets
Vijfde beoordeling: AngelAutumn09
Wat vinden jullie het beste?
Zesde beoordeling: waidy1
Cheetah
Zevende beoordeling: kim_1411
Look deeper in the eyes
It was love at first sight
Aquarelverf
Illustrator
Een proevertje van het illustreren

Tip three: welk papier???

227 29 5
By Dreaming567

Het juiste papier gebruiken vind ik toch wel een zeer belangrijk onderdeel bij het tekenen. Vandaar dat ik nu tips ga geven rond papiersoorten.

Ik heb lang een verkeerde papiersoort gebruikt. Ik gebruikte papier met veel structuur in, waardoor je in mijn tekeningen wit zag.

Bij deze leeuwentekening die ik gemaakt heb en die ook op de cover staat, zie je dat bijvoorbeeld heel goed. Moest ik een papier gebruikt hebben dat mooi glad is en zo goed als geen structuur heeft, was het eindresultaat beter geweest en ordelijker.

Nu vraag je je misschien af: maar welk papier moet ik dan gebruiken? 

Ik vind de deze heel goed: 

Ik heb deze foto gewoon van internet by the way :) Maar zo zie je goed welk papier ik bedoel. Die van Canson Bristol. Zo'n papierblok kost geloof ik in mijn tekenwinkel rond de zes euro voor twintig vellen. Maar dat is een best dure winkel dus wie weet kan je hem ergens anders goedkoper krijgen. Ik vind het veel fijner om hier mee te werken!

Om het verschil maar even aan te tonen: 

Deze tekening is nog niet af, al sta ik al wat verder dan je op deze foto kan zien. Maar daar gaat het even niet om :p Zien jullie het verschil? Dit is op zo'n Canson Bristol papier getekend en het tekent veel vlotter!

Nu kan het ook heel tof zijn om op bruin papier te tekenen. Vooral als je met krijtjes (soft pastels) tekent, of iemand blond haar heeft of er veel lichte kleuren in voorkomen.

Zoals bijvoorbeeld deze jachtluipaard. Dit heb ik weliswaar getekend op gerecycleerd papier. En persoonlijk vind ik deze blok papier vele beter (die heb ik nu in A3 formaat)

Bij het gerecycleerd papier zitten wat donkerbruine streepjes in het papier. En dat zie je soms door de tekening heen wat mij ietwat irriteert. Bij dit papier heb je dat dus niet :) Maar het is zalig om daarop te werken met soft pastels! Wat je ook kan doen is tekenen op zwart papier moest je met krijtjes werken. Dat kan ook mega tof zijn!

Maar je hebt nog ZOVEEL andere materialen!

Wat voor papier moet ik bijvoorbeeld gebruiken als ik met acrylverf werk? Simpel: acrylpapier. Het heeft een beetje de structuur van een schildersdoek.

Dit heb ik enkele jaren geleden geschilderd op zo'n soort papier. Maar een groot voordeel is dat je met dat Canson Bristol papier (die oranje blok in het begin van dit stuk) ook voor acrylverf kan gebruiken. 

Zo heb ik dit geschilderd op Canson Bristol papier. (Later post ik sowieso nog het eindresultaat van dit schilderwerk) 

Voor aquarelverf kan je het best aquarelpapier gebruiken (wat een beetje voor zich spreekt) Het is dikker en dat het een structuur heeft maakt in dit geval niet veel uit aangezien je erop schildert. Maar moest je dit op een normaal tekenblad doen, komen er stukjes papier af en heb je allemaal kleine stukjes papier op je blad (ik spreek uit ervaring) Normaal papier kan het gewoonweg niet aan.

Even random maar ik werk echt te weinig met aquarelverf en met mijn aquarelstiften :o En dat terwijl ik het echt een zot zalig materiaal vind. Shame on me x) 

Dit heb ik geschilderd op aquarelpapier en heb ik afgewerkt met kleurpotloden. Het is niet zo heel mooi vind ik, maar ik heb het twee jaar geleden geschilderd dus het kan er nog mee door I guess.

Let wel op dat aquarelpapier vele duurder is! Dat is omdat het vele dikker is.

Hopelijk hadden jullie iets aan deze tip ^^ Er volgen zeker nog meer tips, so be prepared! 

Continue Reading

You'll Also Like

9.9K 321 26
Van samen opgesloten zitten tot ontvoerd worden naar een ander land tot vroeger liefde gevoeld te hebben voor elkaar komen ze opeens online elkaar te...
19.2K 1.6K 92
De 18 jarige Almas, verkracht, mishandeld en uit huis gezet. Niks lijkt goed te gaan tot ze gaat werken als bediende in een enorme huis en voor ruil...
4.9K 33 35
dit gaat over hoe alles gaat na dat ze zijn afgestudeerd aan het sas
4.3K 126 22
Milo heeft een moeilijk verleden gehad waar hij nu nog last van heeft. Hij heeft moeite met eten en heeft trauma flashbacks. Mentaal gaat het slecht...