Sirius Black ~ Black and Whit...

By ClementineCarson

115K 6.5K 4.1K

Luciana (Lucy) White is een nieuwe studente op Hogwarts. Haar vader, een man met veel macht op het Franse Min... More

Introductie
Hoofdstuk 1
Hoofdstuk 2
Hoofdstuk 3
Hoofdstuk 5
Hoofdstuk 6
Hoofdstuk 7
Hoofdstuk 8
Hoofdstuk 9
Hoofdstuk 10
Hoofdstuk 11
Hoofdstuk 12
Hoofdstuk 13
Hoofdstuk 14
Hoofdstuk 15
Hoofdstuk 16
Hoofdstuk 17
Hoofdstuk 18
Hoofdstuk 19
Hoofdstuk 20
Hoofdstuk 21
Hoofdstuk 22
Hoofdstuk 23
Hoofdstuk 24
Hoofdstuk 25
Epiloog
Dankwoord

Hoofdstuk 4

4.7K 264 174
By ClementineCarson

Hoofdstuk 4 ~ Slug Club

Opgedragen aan LemonadeLemons.

'Wat moet ik aan?' vroeg ik aan Lily. Ik zat met mijn handen in mijn haar. Ik had nog tien minuten om mezelf klaar te maken en ik had helemaal geen avondkleding.

'Trek gewoon een jurkje aan. Dat doe ik ook'. Lily draaide een rondje voor de spiegel in haar smaragdgroene jurkje. Ik zuchtte gefrustreerd en graaide in mijn koffer. Ik trok een blauw jurkje tevoorschijn en vouwde het open. Het was zeker geen jurkje voor een deftige gelegenheid. Vader zou me vermoorden als ik in zoiets naar een feest zou gaan. Ik rende snel naar de badkamer en trok het jurkje aan. Ik liet mijn haar gewoon los hangen en veranderde mijn make-up niet. Zoveel tijd had ik niet meer. Ik hopte vervolgens door de slaapzaal met één schoen bijna aan mijn voet en de ander nog steeds in mijn hand. Toen ik eindelijk klaar was bekeek ik mezelf in de spiegel en knikte goedkeurend.

'Het kan ermee door' zuchtte ik.

'Nou, mevrouw Luciana White' zei Lily met een deftig accent. 'Ik vind dat u er voortreffelijk uit ziet'.

'Dank u' lachte ik. 'U mag er ook wezen. Wat een prachtig plaatje! Ik weet zeker dat meneer James Potter u zal aanbidden'.

'Oké, nu ga je te ver' zei Lily wiens gezichtsuitdrukking plots veranderde. Ze trok haar schoen uit en gooide die naar mijn hoofd. Ik ontweek de schoen en rende lachend de Common Room in. Ik plofte neer op de bank en wachtte totdat Lily haar schoen weer aangetrokken had. Ze kwam de trap afgelopen en schudde glimlachend haar hoofd.

'Goedenavond Evans'. James en de rest kwamen van de trap, die naar de jongensslaapzalen leidde, afgelopen. 'Wat zien jullie er prachtig uit, als ik dat mag zeggen'.

'Nee, dat mag je niet' fluisterde Lily in mijn oor. Ik grinnikte zachtjes achter mijn hand en keek weer naar de jongens.

'Wat doen jullie hier?' zei Lily vervolgens.

'Zie je dat niet?' zei James. Hij draaide een rondje in zijn galagewaad. 'We gaan naar de Slug Club'.

'Wacht? Slughorn was zo gek om jullie uit te nodigen?' vroeg ik.

'Jazeker' grijnsde James. 'Remus hier, is één van de slimste mensen op Hogwarts – samen met mijn kleine Lilypad natuurlijk' zei hij terwijl hij naar Remus wees. Lily gromde geïrriteerd bij het horen van haar nieuwe bijnaam. 'Ik ben James Potter. In één woord: fantastisch. Slughorn moest me wel uitnodigen'. Lily maakte een kotsgeluid en ik begon te schateren.

'En ik ben de date van James' zei Sirius onverschillig. 'Ik breek waarschijnlijk jouw hart, maar schat... dan had je me maar eerder moeten vragen'. Hij boog grijnzend voor me en mijn lach verdween van mijn gezicht.

'Oh, wat vreselijk. Ik ben zo jaloers' zei ik zonder emotie.

'En laat me raden' begon Lily. 'Peter is de date van Remus?'. De jongens knikten.

'Maar we gaan nu, Evans. Beloof me dat je straks even met me danst'. James knipoogde en verliet de Common Room.

'Nooit van mijn leven' mompelde Lily nog snel voordat we de jongens op een afstandje volgden. Toen we bij Slughorns kantoortje aankwamen, was de deur al open. Een klein gezelschap van twintig personen zat aan een lange tafel, die in het midden van de kamer getransfigureerd was.

'Welkom en neem plaats' zei hij tegen ons, terwijl hij naar de twee lege plaatsen wees. We gingen zitten en ik keek rond. De blonde Ravenclaw jongen van een paar dagen eerder zat schuin tegenover me en hij lachte vriendelijk. Ik lachte terug en keek toe hoe ons eten opgediend werd door jongere studenten in witte gewaden.

'Is dit normaal?' vroeg ik fluisterend aan Lily.

'Ja, het is walgelijk, maar ze doen het allemaal vrijwillig. Iedereen wil lid worden van de Slug Club'. Slughorn stond op van zijn stoel en nam zijn glas in zijn hand. Hij tikte met een vork tegen het glas en legde het weer terug op de tafel.

'Welkom iedereen. Wat fijn dat jullie massaal zijn gekomen. Voel je vrij om met je klasgenoten te converseren en geniet van het eten'. De leerlingen die het dichtst bij Slughorn zaten begonnen te applaudisseren. Voorzichtig deed ik met ze mee. Vervolgens werd het voorgerecht opgediend. Alles verliep voorspoedig en ik praatte gezellig met Lily over mijn tijd op Beauxbatons. Ook het hoofdgerecht ging snel voorbij. Pas tijdens het nagerecht was het mijn beurt om door Slughorn ondervraagd te worden.

'Dus... mevrouw White... hoe is het met uw vader?' vroeg hij.

'Uhm... wel goed, denk ik. Het is voor hem weer een beetje wennen om terug te zijn in Engeland' zei ik voorzichtig terwijl ik een hap chocolade ijs naar binnen werkte.

'Ja, dat is begrijpelijk. Hoe oud was je toen je naar Frankrijk verhuisde?'.

'Ik was zeven jaar oud, meneer'.

'En toen heb je les gekregen op Beauxbatons?'. Ik knikte. 'Wat interessant zeg. Hoe bevalt het hier op Hogwarts? Het is vast beter dan Beauxbatons, toch?'.

'Ik vind van wel, meneer. Het eten is in ieder geval veel beter'. Slughorn begon te bulderen van het lachen.

'Het eten?' lachte hij. 'Verder niets?'.

'Natuurlijk wel, meneer. De sfeer is een stuk beter' zei ik beleefd.

'Ja, ik mag er trots op zijn dat ik op de beste toverschool van de wereld les mag geven' zei Slughorn. 'Ik hoop dat ik uw vader snel spreek. Ik hoor alleen maar goede verhalen over de Generaal. Waarschijnlijk zie ik jullie twee wel op het verlovingsfeest van Lucius Malfoy. Alle belangrijke mensen zijn ervoor uitgenodigd'.

'Oh, dat wist ik niet. Misschien zie ik u daar dan wel'. Slughorn zette zijn gesprekken voort met andere studenten en na een tijdje werd de muziek aangezet.

'Dans, kinderen. Dans!' gebaarde hij. Sommigen stonden direct op, maar Lily en ik bleven afwachtend zitten. James stuurde een knipoog naar Lily, die snel weg keek. Ik voelde iemand op mijn schouder tikken en zag de blonde Ravenclaw achter me staan.

'Uh... wil je misschien dansen?' vroeg hij zenuwachtig. Verstomd staarde ik de jongen aan en er kwam geen geluid uit mijn keel.

'Natuurlijk wil ze dat' glimlachte Lily die me van de stoel duwde. De jongen hielp me overeind en begeleidde me naar een leeg plekje in het kantoor. Voorzichtig legde hij zijn hand op mijn zij en ik legde mijn hand op zijn schouder. Mijn andere hand was in de zijne verstrengeld. Heel rustig walsten we op de muziek.

'Ik ben Christopher' zei hij na een tijdje.

'Ik ben Lucy' zei ik nerveus terug.

'Dat wist ik al' lachte hij. 'Ik hoor jouw naam overal'.

'Echt? Overal?' vroeg ik verbaasd.

'Ja, bijna iedereen heeft het over je. Het gerucht gaat rond dat Sirius Black zijn zinnen op jou gezet heeft'. Ik zuchtte diep.

'Sirius is een eikel'.

'Dat zeggen ze allemaal' zei Christopher zacht. 'Maar een dag later...'. Hij liet zijn hoofd zakken.

'Geloof me. Sirius kan van alles proberen, maar het werkt toch niet. Ik val niet op arrogante jongens' verzekerde ik hem. Christopher keek me in mijn ogen aan en glimlachte kort.

'Nou... als je niet op jongens zoals Black valt, wil je dan een jongen zoals ik misschien een kans geven?' vroeg hij hoopvol.

'Vraag je me mee uit?' glimlachte ik stralend.

'Ja, wat dacht je van een date naar Hogsmeade?'

'Klinkt goed'.

'Dan zie ik je snel weer'. Hij kuste mijn hand en verliet Slughorn's kantoor met zijn vriend. Ik rende snel terug naar Lily en ging op de stoel naast haar zitten. Ze keek me verbaasd aan en merkte de rare grijns op mijn gezicht op.

'Wat?' lachte ze.

'Raad eens wie er een date heeft?'

'Niet!' riep ze vrolijk uit. 'Echt? Heeft hij je gevraagd?'. Ik knikte vrolijk. 'Ah, dat is zo leuk! Jullie passen zo goed bij elkaar'. Lily omhelsde me en we stonden samen op om terug te gaan naar onze slaapzaal. Nog voordat we het kantoor verlieten, hoorde ik de Marauders praten.

'Het ziet ernaar uit dat het hart van Miss White veroverd is, maar niet door jou, Padfoot' lachte James.

'Ach, hou toch op, Prongs. Ze realiseert zich vast dat die Chris-gast erg saai is en dan komt ze wel bij mij. Ik geef het nog niet op. Ik bedoel, iedereen valt voor de Black-charme'.

[A/N]

Shit is about to go down! Niemand steelt het meisje van Black!

Trouwens, ik heb Cursed Child gelezen. Ik ga niets spoilen en ik hoop dat jullie dat ook niet doen voor anderen. Als je erover wilt praten, stuur me dan een privé-bericht, want ik moet even al mijn frustraties kwijt.

Love,

ClementineCarson

Continue Reading

You'll Also Like

27.6K 1.1K 80
[gestart 07 juni 2020] Selene Lupin is 16 jaar oud en de tweelingzus van Remus Lupin. Door een incident is ze na zes jaar van haar oude school, Beaux...
115K 6.5K 28
Luciana (Lucy) White is een nieuwe studente op Hogwarts. Haar vader, een man met veel macht op het Franse Ministerie van Toverkunst, werd overgeplaat...
44.9K 1K 24
Ik hoor geschreeuw beneden. Ja hoor, het zijn mijn broer en mijn vader. Mijn moeder is 2 jaar geleden weggelopen en nooit meer terug gevonden, hierdo...
27.6K 1.3K 30
"Aangenaam, ik ben Lily Evans." Ik kijk het roodharige meisje in de deuropening verbaasd aan. Ik had niet verwacht dat iemand bij mij zou komen zitt...