Το Πείσμα Της Αγάπης

By moon2323

1.7K 101 6

Αγγλία 1826 Με την καρδία της χίλια κομμάτια η Λούση ανοίγει πανιά ψάχνοντας τους δολοφόνους του αγαπημένου... More

Εισαγωγή
1
2
3
4
5
6
8
9
10
11
Γνωριμία με τους πρωταγωνιστές μας
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34

7

64 5 0
By moon2323

     Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο βαρετή θα ήταν η ζωή αν γίνονταν τα πάντα έτσι όπως τα ήθελες ?.

Η Μάγια και η Λούση περίμεναν μέχρι αργά το απόγευμα ως που να έρθει η λαίδη Μαρίνα που για κάποιον ανεξήγητο λόγο αργούσε πολύ κάνοντας τα δύο κορίτσια εντελώς ανυπόμονα.

Τελικά γύρο στης εννέα το βράδυ έφτασε η Μαρίνα και ξοπίσω της έρχονταν και η Φιλ. Η Μάγια που τόση ώρα έπαιζε με τον Ρικ, τον άφησε γρήγορα, γρήγορα κάτω άρπαξε την Μαρίνα από το μπράτσο και ανέβηκαν γρήγορα τις σκάλες ως το δωμάτιο της Λούση.

Η Μαρίνα έμεινε έκπληκτη από την πολυτέλεια του δωματίου. Είχε ένα μικρό σαλονάκι μπροστά από το τζάκι με έναν τριθέσιο καναπέ με μπλε κάλυμμα ενώ αριστερά και δεξιά του ήταν δύο πολυθρόνες στο ίδιο χρώμα και στην μέση ένα μικρό τραπεζάκι, ποιο πέρα ήταν το γραφείο της, ακόμα ποιο πέρα η ντουλάπα της και τέλος προς το παράθυρο ήταν το μεγάλο κρεβάτι της με τον ουρανό.

Η Λούση κάθονταν στην πολυθρόνα που τους είχε γυρισμένη την πλάτη έτσι δεν τις είδε ούτε τις άκουσε καθώς φαίνονταν πολύ απορροφημένη στο βιβλίο της. Η Μάγια καθάρισε λίγο τον λαιμό της και τότε της κατάλαβε άφησε το βιβλίο της πάνω στο τραπέζι και γύρισε και τις κοίταξε χαμογελώντας. Τους έκανε νόημα να καθίσουν και χτύπησε το κουδουνάκι της για να έρθει η Σάντρα.

" Με φωνάξετε "

" Σάντρα γλυκιά μου μπορείς να μας φέρεις κάτι να πιούμε και να τσιμπολογήσουμε όσο θα μιλάμε ?"

" Φυσικά κυρία" είπε και εξαφανίστηκε γρήγορα στον διάδρομο.

" Λοιπόν Μαρίνα έχουμε να σου κάνουμε κάποιες σημαντικές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με τον νεαρό κύριο που συνάντησες εχθές το βράδυ." Ξεκίνησε να λέει Μάγια μη χάνοντας άλλο χρόνο.

" Για τον Φρανς εννοείς?"

" Έτσι τον λένε?" πετάχτηκε η Λούση

" Ναι μήπως τον γνωρίζεις ?" αναρωτήθηκε Μαρίνα

" Όχι χθες το βράδυ τον συνάντησα πρώτη φορά"

Λούση

Το ξέρω είπα ψέματα και το απεχθάνομαι αυτό. Αλλά τι να έκανα ? να της έλεγα: ναι τον ξέρω πολύ καλά γιατί παραλίγο να με σκοτώσει και η οικονόμος μου που παραλίγο να του ανοίξει το κεφάλι? Αλλά το όνομα του μου φαίνεται πολύ γνωστό. Κάποιον που γνώριζα πρέπει να τον έλεγαν έτσι αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα τώρα.....

" Για συνέχισε Μαρίνα τι μας έλεγες για τον Φρανς?" ρώτησε επίμονα η Μάγια την Μαρίνα ρίχνοντας μου ένα απειλητικό βλέμμα για να μην την ξανά διακόψω άλλη φορά.

" Λοιπόν τι έλεγα? Α ναι λοιπόν ο περιβόητος εργένης μας τελευταία σκέφτεται πολύ σοβαρά να παντρευτεί έτσι είναι φυσικό να τον κυνηγάνε όλες οι ανύπαντρες κοπέλες της καλής κοινωνίας."

"Καλά όλα αυτά, όμως εμείς θέλουμε να μάθουμε κάτι άλλο. Ο Φρανς σε ρώτησε τίποτα σχετικά με την Λούση?" αυτή την φορά δεν την διέκοψα εγώ αλλά η Μάγια και ευτυχώς που το έκανε.

" Κάτι με ρώτησε αλλά γιατί καίγεσαι τόσο πολύ να μάθεις ? " ρώτησε την Μάγια πιάνοντας την εντελώς απροετοίμαστη.

" Θα σου πω εγώ ..... Γιατί..... Γιατί.." Γιατί?? Τι λέω τώρα?

"Γιατί? " επέμενε η Μαρίνα να μάθει.

" Γιατί η αδελφή μου είναι... Ερωτευμένη με τον Φρανς "

Εκείνη την στιγμή έπινα λίγο από το τσάι που μας είχε φέρει η Σάντρα και λίγο έλειψε να πνιγώ... Πως της ήρθε αυτή η παλαβή ιδέα?! Κοίταξα την Σάντρα που κρατιόταν να μην βάλει τα γέλια από την τροπή που είχε πάρει η κατάσταση. Αλλά ένα παγωμένο βλέμμα της αδελφής μου την έκανε να αποχωρήσει με ελαφρά πηδηματάκια έξω από το δωμάτιο.

" Είναι αλήθεια αυτό Λούση?" με ρώτησε η Μαρίνα με ορθάνοιχτα μάτια.

" Για να το λέει η Μάγια αλήθεια είναι !" είπα κάπως ειρωνικά αλλά ελπίζω να μην το πρόσεξε.

" Τώρα με κάνατε να νιώθω πολύ χάλια αν το ήξερα δεν θα έκανα αυτή την γκάφα που έκανα "

"Δηλαδή?"

" ο Φρανς έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για σένα Λούση καλή μου και δεν σταμάτησε να κάνει ερωτήσεις "

" Τι είδους ερωτήσεις δηλαδή " Θέλησε να μάθει η Μάγια

" Να για το πόσο χρόνων είσαι γιατί νόμιζε πως ήσουν ανήλικη , πως σε λένε, ποια είναι η οικογένεια σου, αν έχεις αλλά αδέλφια και ένα σωρό αλλά." είπε κάπως κατσουφιασμένη η Μαρίνα και αναστέναξε πίνοντας λίγο τσάι.

" Και εσύ του απάντησες σε όλες τος ερωτήσεις του ?" αυτή την φορά ρώτησα εγώ.

" Απάντησα στις περισσότερες. Του είπα πως λέγεσαι και ποια είναι και η οικογένεια σου, του είπα επίσης, η μάλλον του έδειξα και ποια ήταν η αδελφή σου δηλαδή εσένα Μάγια χρήση μου. Αλήθεια τι έγινε με τον αδελφό του Φρανς δεν μου είπες "

" Στο θέμα μας σε παρακαλώ, αλλά ποια είναι η γκάφα που είπες ότι έκανες?. την ρώτησα.

" Να επειδή του όλη την ώρα ρωτούσε για σένα να του είπα πως ήσουν αρραβωνιασμένη.. Συγγνώμη Λούση μου αλλά δεν το ήξερα ότι σε ενδιέφερε και όταν το άκουσέ άλλαξε απότομα στάση και σταμάτησε αμέσως να σε ψάχνει μέσα στον κόσμο και άρχισε να δίνει προσοχή και σε μένα.... Λυπάμαι πολύ !! "

Η Μαρίνα ήταν έτοιμη να κλάψει από τις ενοχές της γεμίζοντας με εμένα ακόμα περισσότερες. Δεν ήταν δικό της λάθος να ζηλέψει και να θέλει και αυτή λίγη προσοχή. Γιατί κακά τα ψέματα ο Φρανς ήταν ωραίος άντρας, ίσως αν δεν είχαν γίνει έτσι τα πράγματα να μην μου έδινε καν προσοχή και κάτι καλό να συνέβαινε ανάμεσα σε αυτόν και την Μαρίνα. Αχ πως τα έχω κάνει έτσι?!

Την ίδια στιγμή σε ένα πανδοχείο της πόλης ο Φρανς στέκονταν στο μπαλκόνι με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι και σκέφτονταν.

Φρανς

Η νεαρή δεσποινίδα Λούση, ηλικίας δεκαεννιά χρόνων έχει μια μικρότερη αδελφή την Μάγια ηλικίας δεκαοχτώ. Κατάγονται από μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Αγγλίας και όμως όλα αυτά αν και γνωστά σε όλο τον κόσμο εδώ, γιατί ώμος όσες φορές και αν φέρω στο νου μου την εικόνα της Λούσης με τα τόσο παιδικά χαρακτηριστικά της πάντα κάποια να μου θυμίζει, κάποια που έχω ξανά δει κάπου. Αλλά σίγουρα όχι εδώ αλλά που ?. Θα σκάσω αν δεν θυμηθώ.

Ο Φρανς ένιωθε πολύ εκνευρισμένος με τον εαυτό του που δεν μπορούσε να θυμηθεί. Έτσι  άφησε το ποτήρι του στο τραπέζι και έπεσε να κοιμηθεί αλλά οι σκέψεις του δεν σκόπευαν να τον αφήσουν να ησυχάσει.

Φρανς

Αύριο είναι ο χορός μασκέ και λογικά θα είναι εκεί. Ίσως αύριο μπορέσω να την θυμηθώ. Αουτς καταραμένο σημάδι ακόμα δεν θέλεις να σταματήσεις να με πονάς.

Τότε σαν να τον φώτισε η θεία φώτιση τα θυμήθηκε όλα.

" Δεν μπορεί !! Η πειρατήνα, πόσο μικρός είναι ο κόσμος ! " μονολόγησε και ακούμπησε το σημάδι στο κεφάλι του.

Ένα κρύο ρίγος διαπέρασε την Λούση και ένα άσχημο προαίσθημα την ανησύχησε. Όμως τώρα δεν θα του έδινε πολύ σημασία καθώς έπρεπε να πείσουν τη Μαρίνα να συμφωνήσει με το σχέδιο που είχαν σκαρφιστεί όση ώρα την περίμεναν, σχετικά με αύριο το βράδυ.

Το σχέδιο ήταν απλό: να ντυθούν και οι τρείς παρόμοια έτσι ώστε να μην τις αναγνωρίσει κανείς η τουλάχιστον να τους μπερδέψουν όσους έπρεπε. Έτσι ούτε η Λούση δεν θα αναγνωρίζονταν από τον Φρανς και θα είχε το ελεύθερο να πηγαίνει όπου θέλει. Επίσης εκείνο το βράδυ η Μάγια θα βεβαιώνονταν για τα συναισθήματα του Μπραντ και το μόνο που έμενε θα ήταν να ανακοίνωναν τους αρραβώνες τους. Όμως για κάποιο λόγο η Λούση υποψιάζονταν πως η αδελφή της κάτι της έκρυβε σχετικά με τον Μπραντ και την τόση της μεγάλη επιμονή να τον παντρευτεί και μάλιστα τόσο σύντομα.... Μετά τους αρραβώνες η Λούση είχε δώσει τον λόγο στην αδελφή της ότι θα έφευγε για πάντα από εδώ και δεν θα ξαναγύριζε παρά μόνο αν χρειάζονταν. Το μόνο πρόβλημα τους τώρα ήταν η Μαρίνα. Πως θα την έπειθαν να συμφωνήσει χωρίς πολλές ερωτήσεις. Όταν ξαφνικά η Λούση είχε μια ιδέα.

" Μαρίνα είπες πως λυπάσαι πολύ για το λάθος που έκανες σωστά?"

Η Μαρίνα δεν απάντησε μόνο κούνησε το κεφάλι της καταφατικά.

" Λοιπόν για να σε συγχωρέσω θα πρέπει να συνεργαστείς μαζί μας σε αυτή ε... Την μικρή φάρσα που ετοιμάζουμε."

Η Λούση σιχαίνονταν τον εαυτό της που εκμεταλλεύονταν έτσι τις ενοχές και την άγνοια κάποιου. Όμως δεν είχε επιλογή η αυτό θα γινότανε ή θα καταστρέψει την ζωή όλης της οικογένειας της.

" Αχ πολύ καλά αν το θέτεις έτσι. Ώμος δεν θα ντυθώ τίποτα άλλο παρά νύμφη του χιονιού, έχω ήδη έτοιμο το φόρεμα μου και δεν ακούω κουβέντα πάνω σε αυτό."

Οι δύο αδελφές δεν είχαν άλλη επιλογή πάρα να συμφωνήσουν μαζί της. Και μόλις έφυγε έτρεξαν μέχρι τα δωμάτια των οικονόμων τους να τους που να φέρουν γρήγορα τις μοδίστρες τους για να φτιάξουν τα φορέματα για αύριο το βράδυ. 

Continue Reading

You'll Also Like

124K 3.7K 75
"Τι στο διάολο ήταν όλο αυτό Λουκ?" Με είχε φέρει εκτός εαυτού "Δεν γουστάρω να σε ακουμπάει κάθε παπαρας ρε πουστη μου" Είπε και με στρίμωξε στον το...
74.2K 2.7K 30
Ένας Ιταλός αρχιμαφιόζος...... Μια Ισπανίδα..... Μια συνάντηση μεταξύ τους δεν θα βγει όπως την σχεδίαζαν.... Αλλά τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί...
303K 12.7K 48
Τι θα γίνει όταν ο μπαμπας σου φευγει για επαγγελματικο ταξίδι και βάζει τον πολυ νεοτατο και σεξυ φίλο του να σε προσεχει? Η Ava είναι μόλις 18 και...
158K 4.5K 60
Νάντια και Άρης. Άρης και Νάντια. 10/10/21 - 03/07/22