Без орбіти

By user79601064

89 9 3

Не варто скаржитися на долю, адже вона у наших руках.." Юна учениця академії розвідки навіть не здог... More

Передумова - частина 1
Частина 3
Частина 4
Частина 5

Частина 2

17 2 0
By user79601064



Вона легкою ходою йшла верандою на заняття. Погода була не з кращих: в знаки давався початок весни – пронизливий холодний вітер, сіре небо, похмурий колір дня пригнічували душевний позитив. Ні про що не думаючи, вона спостерігала за цією бурею навколо. З кімнати попереду вийшов чоловік, Лара відразу впізнала цю потилицю: волосся кольору темного шоколаду з природним блиском і оливкового кольору шию, на якій красувалося знайоме татуювання. Завжди було цікаво, - в честь чого воно набите?! Він був одягнутий не по робочому: важко було не звернути уваги на його накачані стегна і ікри, які було помітно через чорні брюки, що облягали його, напрочуд, гарні ноги. Дівчина зменшила крок - не хотілося зараз з ним зустрітись обличчям до обличчя. Їй було просто приємно йти поряд і розглядати його прекрасну статуру. На її обличчі з'явилася ледь помітна посмішка від думки про це. Вона спостерігала за його плечима, руками, що при ході легко гойдались,- мабуть, він в гарному настрої, з посмішкою на її юному личику подумалося Ларі.

Але такій прекрасній хвилині не судилося тривати довго. Позаду почулися голоси, хм.. знайомі голоси, знайомі кроки, а потім... біг...і на Ларі вже повисла Алексі.

-Я так скучила, -душачи мене в обіймах, закричала вона. І це звичайно призвело до того, що володар моїх думок повернувся на наш ґвалт. Доки я обіймалася з усіма хто мене зустрів, до нашої компанії підійшов той, кого сьогодні я бажала уникати.

- Радий вас всіх бачити живими і здоровими,- з легкою посмішкою привітався він. При цьому він обвів нас всіх своїми сталевими очима, а коли черга дійшла до мене, я навмисне уникла зіткнення наших поглядів.

Видно такий хід подій йому не сподобався: м'язи на його вилиці стали особливо помітними.

- Що у вас зараз?- звернувся він до моєї групи.

- Ем.. та ж...,- загаялася на секунду Алексі, як завжди випереджаючи своєї відповіддю всіх,- народ, підкажіть!

- А сама ти куди зібралась?- запитала я з явним сарказмом у своєї явно забудькуватої подруги.

- Куди й юрба!- з веселою та щирою посмішкою відповіла вона, на що ми всі дружно засміялися. Я несвідомо в це момент зустрілася поглядом з ним. На його обличчі промелькнула тінь неспокою.

Кожного разу, намагаючись дивитися їй у вічі, вона тікає від мого погляду, невже соромлячись?! Так дивно, дівчина в двадцять один рік соромиться дивитися своєму викладачеві у вічі.

Але при цій згадці, насправді ж , в його душі з'являється почуття не здивування, а образи, яка обпікає зсередини його груди.

***

- До побачення, Ларочко!- пані Беатріс Рамон покинула кабінет східних мов.

Я відразу вийшла за нею слідом, тільки зібрала свої речі зі столу. Я вже йшла в напрямку своєї кімнати по лівому крилу будівлі, як несподівано в коридорі пролунав голос нашого наставника: «Після занять чекаю в кабінеті всіх!» Хм...я не кваплячись на цю зустріч, забігла до своєї кімнати і поклала речі на ліжко. А навіщо кудись поспішати, ніби він скаже нам щось важливе, думала я дивлячись на себе у зеркало.

Ларі дуже подобалося це дзеркало: воно було величезне, поставлене при правильному освітлені, а внизу була намальована пташка схожа на ластівку. Хоча, можливо, ця пристрасть була викликана відображенням, яке вона там бачила.

В цей момент її вигляд не був втомленим, незважаючи на виснажливий перший день після відпочинку. По волоссю можна помітити, що цілий день вона провела на ногах: деякі золотисто-русі песики вибилися з її високого хвоста, але в її тигрових очах залишився помітний блиск, а ця посмішка повних уст додає привабливості її образу. Лара посміхнулась своєму відображенню ще відкритіше – і залишилася задоволеною. В цю мить, дивлячись на свою чарівну посмішку, в її пам'яті мимоволі зринули спогади: півтора роки тому всім учням було запропоновано підкорегувати зовнішній вигляд. Дехто з моїх одногрупників ліг під хірургічний ніж в надії виправити вади обличчя, я ж не пішла на такі радикальні зміни: скористалася послугами стоматолога, який виправив форму моїх зубів методом «штукатурки». Після тих вихідних дехто повернувся зовсім іншою людиною...Адже, працюючи з людьми, ми повинні виглядати ефектно, а краса - це все, що потрібно для першого враження і легкої довіри. В усій нашій роботі лише і відчувається підступ...

Вже виходячи з кімнати я побачила Ріаз, свою сусідку. Ох, як добре, що я запізнюся не сама.

-Ріаз, я бачу ти не дуже поспішаєш?-з посмішкою запитала Лара.

-Пф, та нафіг треба?!-фиркнула темноволоса дівчина. Лаурі подобався цей природній, як вона сподівалася, темно-коричневий колір з легким пурпуровим відливом. Її світло-зелені очі неймовірно вдало пасували до волосся. Завдяки такому поєднанню фарб вся зовнішність здавалася чимось прекрасним і загадковим...

Ми не спішно йшли в напрямку кабінету нашого наставника, обговорюючи вихідні. Незнаю чому, але їй я могла розповісти більше, ніж іншим. Щось є таке в ній, що викликає довіру, може, на мене так впливає й досі її одкровення, яке вона мені повідала декілька років тому при нашій першій зустрічі. Мабуть, зробивши перший крок назустріч, вона несвідомо підштовхнула і мене до цього.

За декілька метрів попереду я вже бачу табличку з ім'ям «Арес Дейкл». Кожного разу бачачи ці двері мене смішить в них напис Арес... Арес. На нашому першому знайомстві я ледь стримувалася від сміху.Арес – бог війни?! Та годі?! Арес – бог війни, тоді він просто майстер своєї справи, якщо він вже БОГ ВІЙНИ...Навіть зараз мене це не залишає байдужою. Ох.. я вже відчуваю на своєму обличчі зрадливу посмішку, яка колись мене видасть..

-Греморі, Телль! Чого ви запізнюєтесь?-крикнув на нас злий Дейкл, як тільки ми ступили на поріг кабінету, що я б назвала аудиторією через її розміри. Ми поспіхом зайняли місця в першому ряду, а його погляд не відпускав нас доки ми не сіли.

Треба ж, тільки малесеньке запізнення, перетворило його такий ще люб'язний голос вранці на грізний крик.

- Хочу нагадати вам,- почав наставник,- що ви вже переступили високий рівень підготовки, залишилося не так багато часу до випуску...- Я підперла голову руками і намагалася не думати ні про що зайве, але чим далі він вів ці пусті розповіді про зусилля, старання, наполегливість...я починала відволікатись, наглядаючи за ним – як він опершись руками на стіл, вдивляється в наші обличчя і хоче знайти там розуміння і підтвердження своїх слів...але для мене його голос був як музика на задньому фоні:він говорить, а я ніби уважно слухаю, і ледь-ледь в такт цій мелодії киваю, показуючи свою зацікавленість. Від цього блефу на моєму обличчі з'являється посмішка, я поступово повертаюся до реальності, тепер сприймаючи його слова, які всього декілька хвилин тому розчинялись в моїх мізках.

- Добре, думаю ви зрозуміли, що все залежить від того, як ви настроїте себе,-закінчив нарешті свою промову Арес, так ні. - Завтра о 6.00 чекаю вас на полі.

- Фуу,- почулись незадоволені вигуки одногрупників.-А для чого так рано? -спитав Марк Таргар.

- Бо завтра ми вчимося пілотувати,-з їдкою усмішкою відповів Арес своєму вихованцю.

- На чому?- не втрималася я від запитання. Він перевів свій погляд на мене, і вираз його обличчя перемінився: його сірі очі ледь прищурились, уста витягнулися вперед, а сам він якось приторно відповів:

- Нехай це буде сюрпризом.

- Тож нам чекати посадки пасажирського літака на майданчику?- обпершись ліктем на бильце стільця, так же приторно запитала я, а потім разом з його відповіддю до мене дійшо, - а не виглядало це ніби я фліртую?

- Все буває вперше,- ухилився від конкретної відповіді наставник, провівши рукою по волоссю, відкидаючи свою масивну чолку назад. Що це за жест?

Ми всі скоро покинули його кабінет, направляючись у корпус лівого крила, де розміщені наші кімнати, і домовились зустрітись на вечері.

***

- Ще не всі зібрались?- запитала я, оглядаючи присутніх.

- Ні, ще Емі, Марк, Алексі,- мило відповів Айзек. Пф, не пам'ятаю такого разу, щоб цей люб'язний юнак залишив мене без уваги. Але мене насторожує голодний блиск його чорних, темно-карих, очей. І зараз він дивиться на мене мило з посмішкою, а його очі видають душу – вони прищурені і звернені кудись позад мене, і від цього павлина форма очей стає ще більш продовгуватою і хижою. Я відчула легкий вітерець, ніби хтось пройшов поряд. Я обернулася – так і було: це Арес прямував до свого звичного місця в нашій їдальні. Я слідкувала за його рухами, доки голос Марка не повернув мене до реальності. Хуух, я довго так витріщалась? За столиком я помітила нових людей: Алексі вже сиділа поряд зі мною,- і чого я цього не помітила? Емі обіймала спину Макса і не сіла з нами,- чесно, я навіть не уявляю, що між ними, хоч я трішки розумію її – така приваблива дівчина, а вішатись тут особо ні на кого, як і обирати. Марк, відкриий смуглявий юнак і близнюк Айзека, вже зайняв центральне місце між нами. Я мимоволі краєм ока звернула увагу на Айзека, - все-таки близнюки – це зовсім різні особистості: дивлячись на добродушне обличчя Марка, і якесь хитре Айзека не зрозуміти яка риса характеру так радикально впливає на зовнішність. Ніби схожі, як дві каплі води, але ж ні, не так.

- Народ, коротше кажучи, завтра у мене з братом днюха, і ми хочемо вибратися відгуляти! – з особливою веселістю повідав Марк. Хм.. відразу в голові спливає завтрашня дата – 13 березня?!Хах, отже ці хлопці - справжні дияволи. І з цією думкою я несвідомо обернулася до людини, яка навіть подумки мене зрозуміє. О так, по прекрасному личику Ріаз пробігла усмішка, а її очі блиснули вогником відповіддю на мій виразний погляд. 13 березня – день народження грішного ангела,хмм... дуже іронічно..

- Мені ідея подобається, я – за!- скрикнула Емі, а потім всі гуртом за нею, крім мене,- якось ця ідея мені не по душі, але покинути їх не зможу, тим паче, Алексі, мою милу подругу, яка в приступі кайфу має здатність творити дивні речі - і як вона тільки пройшла іспити?!

-А хто нас випусте за межі корпуса, коли будні тільки-но почались?! Ви про це подумали?- я мала намір відговорити їх.

- Це ми зараз владнаємо:коротше, народ, завтра один з наших гостей за свою відвагу може приходити без подарунка,- з посмішкою оголосив Айзек.

- І чим нам треба пожертвувати?- запитала Алексі.

- Відпроситися за всіх у Дейкла.

- Та ну його!- поспіхом сказала Алексі. Пф, хто на таке погодиться? Тільки самі винуватці свята і повинні брати на себе таку відповідальність..боягузи...

- Зараз розбиваємося на групи і граємо на юзефа – хто програє, той і піде просити.- Спокійно мовив Айзек. Мда.. і як таких дітей я покину?

Всі так і зробили: я грала з Алексі і Марком. Мені було ой як смішно, коли я програла. Мене кинуло в жар, як подумалося, що мені загрожує зазнати повного краху. Залишився Макс – я повинна востаннє зіграти з ним. Я в голові швидко перебирала комбінації, доки ми трусили руками, і вже зупинилась на папері, як мене накрило - і я показала ножиці... Це провал:

- Бліннн..- розпачливий крик душі, який вирвався на зовні.

- Успіху...давай...я в тебе вірю,- всі ці голоси мені одній здаються лицемірними?

Я повертаюся в бік його столику, але там нікого вже немає... Мені пощастить, якщо він недалеко відійшов, а то доведеться шукати по всьому корпусу, про що я не хочу навіть думати.

Я вибігаю в коридор в надії зустріти його тут..Пусто..Біжу далі...Яка іронія:переді мною розгалуження на ще два коридори,- більше всього він піде в свою кімнату, тому треба звертати вліво в напрямку правого крила будівлі. Ні, я не йду спокійно, я біжу, біжу, щоб встигнути до того, як він зайде в кімнату. Пробігши хвилину в швидкому темпі, я помічаю, що в коридорах справжня пустка, нікого немає..якщо йому не сподобається моя пропозиція, боюся він мене проковтне, і ніхто про це не дізнається..Ця знайома обстановка підказує мені, що за цим коридором двері в його кімнату, і якщо зараз я його тут не зустріну, то знаючи себе, в мене не вистачить сміливості зайти до нього – я просто підведу всіх...

Хох, я зупинилась: переді мною йшов він, він, я це знаю, без ніяких «але», це він - я вірю...Хм... і тут до мене доходе, що за весь цей шлях я не вигадала, що мені сказати - доведеться імпровізувати:

- Аресе...- голосно КАЖУ я. Він зупиняється..в сутінках коридору я бачу як він обертається, вдивляючись в мій силует...А я невпевнено ступаю, моя ліва рука несвідомо потирає шию - і цей жест видає мою ніяковість..Я наближаюся, його очі впиваються в мене, а мені ні на кого відвести погляд:

- Я хотіла поговори, - починаю я не доходячи до нього ще на два кроки, і застигаю. Він сам неквапливо підходить до мене.. Хух, краще мені самій було обрати дистанцію між нами – тепер вже пізно..

-Я слухаю,- піднімаючи угору брову, він не відводе від мене свого сталевого погляду, я вже відкриваю рота, щоб говорити, але так і стою з напіввідкритими устами, витримуючи погляд його сірих очей, які через густі вії здаються підфарбованими. Я різко переводжу зір на те, що в нього за спиною: коридор в коричневих тонах в сутінках здається таким таємничим, ніби ти зараз перетнеш свою свідомість, потрапивши на інший кінець..

- Лара!- він взяв мене за плечі, щоб струснути?!

- Я тут,- блін, дурна відповідь. - Я хочу попросити у Вас дозволу вийти завтра ввечері моїй групі в місто!- це я від шоку так поспішила з відповіддю?! А досі не могла сказати ні слова..

- Навіщо?- його руки почали спускатися з моїх плеч, щось він затягує цей момент..можна просто відсмикнути їх.

- В наших близнюків день народження, і вони влаштовують свято в кафе,- вигадала на ходу я. Хоча, я це так впевнено сказала - що можна і повірити..

- Надовго?

- Години на чотири,- знову обманула я, коротше завтра веселитимемось за графіком..

- Якщо ти тільки береш на себе відповідальність за цю вилазку в місто?

- Беру,- поспіхом сказала я, щоб швидше піти від нього. Тепер його руки опустились до моїх пальців – мене вдарило током. Я відскочила, зробивши вид ніби все вирішено і готова йти. Я вже збиралась обертатись, коли до мене дійшло те, на що я погодилась.

- А в чому полягає моя відповідальність?

- В тому, що всі повернуться вчасно, живі і здорові, плюс – в тверезому стані,-і на останніх словах до мене дійшла думка, що я підписуюсь зараз на нездійсненні умови. Тому я обережно запитала:

- А що буде, коли я чогось випадково не дотримаюсь?

- Сюрприз.-З посмішкою відповів він, але його позитив мені нажаль не передався. Я піджала рот і покивала - ну, це не дуже впевнений жест на випадок важливих переговорів, але більше мені сказати нічого - розвернулась і швидко, набираючи темп до бігу повернулась до їдальні.

Арес дивився услід доки її постать не зникла за рогом. З його обличчя не сходила самовдоволена посмішка.

Continue Reading

You'll Also Like

182K 5.4K 108
After the death of Gwen Stacy, Peter hadn't had the courage to become a hero again. Meanwhile, the Justice League were looking for a more experience...
24.5K 544 43
What If Chloe lukasiak has a twin sister who is the favorite?
586K 19.7K 84
Child of the Eldest Gods from the East, Heiress of Earth and Legacy of Stars and Magic, Has the Affinity to Balance the Peace of Nature, Fated Love i...
50.6K 1K 66
A student from the Paldea region took an interest in traveling to other regions to learn new things.