KARANLIK TOPRAKLAR ALEVYON

By ZATAWOLF

24.3K 6.2K 1.9K

Malik piramitlerin gölgeleri altında Mısırın eşsiz güzeliği ve muhteşem Nil nehri kıyısında büyüdü. 19 Yaşınd... More

_YOLCULUK _
Turkiye -İstanbul
Ölüler Kitabı
**Ruhlar Bölgesi**
Büyücü Karla ve Kral Niu
{CADILAR ORMANI }
..GİZEMLİ PATİKA ..
★Ş£H®İ ©£H£NN£M★
«AL£VYON»
●M£L€KL£®◎Yμ®Dμ●
↓←Kμt§anmıš K€mikl£®→↓
Enfal Kalesi
ÖLÜMÜN MELODİSİ
Krallıklar Savaşıyor

**Kurtlar Geçidi**

1.9K 561 138
By ZATAWOLF

Kapı açıldı . İki kardeş içeriye girdiler . İçerisi çok karanlıktı . Biranda gazlı bir fenerle bir cüce belirdi karanlıkta
. Arkasında yere yatık büyük bir kapı . Dört tane kocaman halkadan kolları vardı. İki kardeş korkuyla geriye çekildiler .

Cüce
"Korkmanıza gerek yok . Ben yedi asırdır bu kapıyı koruyorum . Sen !!!"
" Kim ?"
"Sen elinde kitabı tutan çocuk . "
Malik

"Ben mi ? "
"Evet sen , yaklaş ."
Cabir ani bir hamleyle .
"Sende kimsin ? "
Kocaman gözleri küçücük elleri belinde genişce bir tokalı kemer başında cadı şapkasını andıran bir şapkayla başını öne doğru uzatarak çatık kaşlarıyla "benim adım mehd bundan sonra ben sizinle beraberim tam yedi asır üç yüz onaltı aydır kardeşini bekliyordum".
"Ama bizim geleceğimizi nerden biliyordun ."
" Yedi asır önce görevi devir aldığım kardeşim Malik isminde birini geleceğini bildiriyordu ." Mehd ,Malikten yaklaşmasını istedi . Malik yavaş adımlarla Mehd e yaklaştı . Güvenmekte biraz kuşkuluydu. İsmini bilmesi bir nebze de olsa rahatlatmıştı Malik'i .
Yanına bir iki adım kala durdu . Biraz daha yaklaşmasını istedi . Cücenin yanina kadar gelmişti . Eğil lütfen dedi . Malik eğildi . Cüce Malik 'ın başını ellerinin arasına aldı gözlerine bakmasını ve sadece karanlığı düşünmesini ve gözlerini ne pahasına olursa olsun kaçırmamasını istedi.
Malik söylediklerinî anladığını belirtmek için başını salladı . Daha sonra göz göze geldiler . Cüce birşeyler mırıldanmaya başladı . Ain yapar gibi başını sağa ,sola salladıktan sonra . Gözlerini tekrar Malikin gözlerine dikti ve sabitledi . Tekrar mırıldanmaya başladı . Fısıldaşma az sonra yerini yüksek tonda seslere bıraktı . Mehd gözlerine baktığından beri kımıldamıyordu Malik . Ellerini çekti yavaşca gözlerini gözlerinden ayırdı . Ne gördüğünü sordu Mehd . Kılıçlar savaş , kan , ölüler , nehirler , ağlayan cocuklar , tek bir göz bunları gördüm . Malik eğildiği yerden kalktı. "Buda ne anlama geliyor neden böyle bir şey yaptın .?"

"Beklenin sen olduğundan emin olmalıydım . Aksi taktirde ikinizi öldürmek zorunda kalırdım."

"Evet sen osun beklenen safir, asırlardır isminden bahsedilen . "Şimdi bu kapıyı açacaksın bunu sen yanlız yapmalısın burda hiç birimizin sana yardımı dokunmaz."

Malik kapının halka olan kollarından tut kaldır . Sizinle uzun bir yolculuğa çıkıyoruz . Bunun için hazırlıklı olun . Kapı açıldıktan sonra geriye dönüş mümkün olmayacak . Hadi aç kapıyı . "Kapının kollarından tutu Malik var güçüyle kaldırdı. Ama kapı açılmadı . "Sıkışmış olmalı" dedi Malik . "Hayır "dedi cüce Mehd.
"Sadece korkma, korktuğunu seziyor kapı şimdi tekrar dene . "
"Sakin ve korkmadan ."

Biraz durduktan sonra tekrar kaldırmayı denedi . Kapı açıldı yüksek bir gürültüyle yana devrildi. Kül renginde sise benzer bir duman çıkıyordu acılan kapının ardından . Malik acılan kapının önüne geldi . Kardeşi olan biteni şaşkınlıkla seyrediyordu . Öyle şaşırmıştı ki öylece baka kaldı . İçeriye doğru bir adım attı Malik dumandan birşey görülmüyordu . Cüce Mehd Malikten göğsünü açmasını istedi . Elini gömleğine attı ve göğsünü açtı . Açar açmaz mühür parlamaya başladı kül rengindeki duman, sis dağılmaya başladı . Bir merdiven göründü. Uzun uzadıya devam ediyordu . İnmek için adım attı . Cüce Mehd engel oldu . Nasıl bir şeyle karşılaşacaklarını bilmedikleri için kendisi ilk olarak indi . İki kardeşten kendisini takip etmelerini istedi . Onlar içeri girdiği gibi kapı kapandı .Cüce Mehd önde iki kardeş arkasında merdivenlerden inmeye başladılar gittikçe nefes almakta zorlanıyorlardı. Onlar indikçe Malikin göğsündeki mührün parlaklığı artıyor içerdeki karanlığı aydınlatıyordu. Cabir cüce Mehd'e "nereye gittiklerini sordu ." Cüce Mehd "gideceğimiz yerin adı kurtlar geçidi çok tehlikeli bir yer daha sonra ruhlar bölgesine geçeceğiz tabi kurtlar geçitinden sağ salim geçebilirsek ."


****
Bir süre daha merdivenlerden indikten sonra merdivenin sonlarına gelmişlerdi . Malikin göğsündeki mühür yavaş , yavaş parlaklığını kaybetmeye başlamıştı. Cüce Mehd artık dışarı çıkacaklarını kardeşlere bildirdi . Çok dikatli olmalarını söyledi . Dışarı çıktıklarında sarp kayalıklara sahip çok yüksek bir dağın eteğinde kendilerini buldular . Hava çok soğuk tipi bir kar yağıyordu.

Okadar çok kar yağıyordu ki beş adım ilerisi görünmüyordu . Ağır ağır yürümeye başladılar . Az ilerde bir vadi görünüyordu . Cüce Mehd işaret parmağıyla vadii gösterek işte orası kurtlar geçidi .
"Atalarımın tarif ettiği yer tamda böyle bir yere benziyordu . "
"Burda mağaranın birine girelim tipi yatıştıktan sonra tekrar yola koyuluruz. "

Yakınlarda bir mağaraya sığındılar . Biraz uyudular kalktıklarında cüce Mehd in yerinde olmadığını gördüler . Cabir yattığı yerden kalktığı gibi dışarıya koştu . Telaşlı gözlerle dışarıya baktı . İçeri girdi dışarda kimsenin olmadığını söyledi. Kısa bir zaman geçtikten sonra cüce Mehd elinde dört dağ tavşaniyla mağaraya girdi.

"Acıkmış olmalısınız size yiyecek birşeyler getirdim. Biraz odun getirin ateş yakalım ve karnımızı doyuralım . "
Cabir .


"Senin gittiğini sandık . Çok telâşlandık. "
Cüce Mehd "sizi bırakıp nereye gidiyorum . Sizin hayatınız bana bağlı ama bundan daha önemli birşey var her iki dünyanın hayati Malike bağlı ona birşey olmasına izin veremem . "Ona bir şey olursa iki dünyanın bütün güçleri karanlık güçlerin eline geçer buda hem sizin hemde bizim sonumuz olur . Artık yemeğimizi yiyelim . Yemekten sonra yola tekrar koyuluruz. Karınlarını doyurduktan sonra tekrar yola koyuldular .

***

Siyah kurtlar pusuya yatmış Malik ve arkadaşlarını bekliyorlardı . Vadinin bir ucundan Malik ve arkadaşları görünmeye başladı bütün siyah kurtlar liderleri gece kurdun emirlerini bekliyorlardu . Malik ve arkadaşları siyah kurtların gizlendiği yere geldiler . Hiç bir şeyden habersiz bir şekilde yürüyorlardı . Gece kurdu ulumaya başladı. Bu bir saldırı emriydi .Bütün Siyah kurtlar bir anda saldırıya geçtiler . Ulumayı duyan Malik abisi Cabir ve öncüleri cüce Mehd duraksadılar . Cüce Mehd sırtında bulunan dizine kadar uzanan çantasından bir balta çıkararak . Dikkatli olmalarını söyledi . İşaret parmağını dudağına götürerek sesiz olmalarını istedi. Ansızın kayaların ve ağaçların arasından siyah kurtlar hırlayarak üstlerine geldiler . Her nekadar kaçmaya çalışsalar da bunun için çok geçti siyah kurtlar etraflarına çember kurmuş onları süzerek dönmeye başlamişlardı . Uygun bir zamanda ele geçirmek için hamle yapabilecekleri bir an bekliyorlardı.

Liderleri gece kurdu diğer kurtlardan daha iri ve cüsseliyidi . Gözleri zifiri gece gibi karanlıktı . Öylece durmuş gözleriyle Malikin hareketlerini izliyordu. Cüce Mehd in bir açık vermesini bekliyorlardı çünkü tek silahlı ve onlar için tehlikeli olan tek kişiydi. Gece kurdu arka bacaklarını yere sabitledi yere doğru başını eğdi saldırma pozisyonuna geçti diğer kurtlar onun hamlesini bekliyorlardı
.
Cüce Mehd in bir açığını yakalamıştı bir anda atladı . Dört bacağı yerden kesildi . Malikin göğsüne kılıç gibi pençesini savurdu .Malik kıvrak bir hareketle eğildi kurt arkasına düştükten sonra bir iki takla attı . Diğer kurtlar da tam saldırıya geçecekken bir anda beyaz kurtlar kayalardan siyah kurtların üstlerine atladılar . Beyaz kutlar ve siyah kurtlar boğuşmaya başladılar . Siyah kurtlar beyaz kurtların baskısına fazla dayanamadılar ve geri çekildiler. Siyah kurtların ordan gittiklerine emin olduktan sora beyaz kurtların lideri ay kurdu Malikin yanına geldi . Malik korkuyor gelecek bir saldırı için tedbirliydi. Ay kurdu korkmamasını söyledi . Sakin olmasını ve onlara dost olduğunu belirtti . Malik biraz gevşemişti. Yanlız abisi Cabir ve cüce Mehd hala telkinliydi . Ay kurdu onlar beni duyamaz onlara sakin olmalarını söyle . Malik şaşırmıştı . Şimdi onlar benim senin sesini duyduğum gibi duymuyorlar mı ? Nasıl oluyorda bir kurt konuşuyor diye düşünmeye başladı . Şaşkınlığı üstünden attı iki eliyle abisi ve cüce Mehd e işaret ederek sakin olmalarını istedi . Onlar yani beyaz kurtlar bizim dostumuz.

Cabir
"Nerden biliyorsun bu kurtların bize dost olduğunu ? "
Malik
"Az önce liderleriyle konuştum sizin onu duyamadığınızı söyledi . Bizimle dost olduklarını ..... "

Ay kurdu araya girerek Malike "sizi korumak için buradayız aksi taktirde sizi düşmanlarımızdan kurtarmazdık "dedi .
Malik te söylediklerini kardeşi ve cüce Mehd söyledi .
Ay kurdu ruhlar bölgesine kadar Malik ve arkadaşlarına eşlik edeceğini belirtti . Malik bunu kabul etti. Vadide ilerlemeye başladılar . Ay kurdu Malik ve arkadaşlarıyla vadinin içinden diğer kurtlar vadinin yüksek kesimlerinde gözlemci olarak takip ediyorlardı. Ay kurdu yürürken Malike mührü göstere bilirmisin diye sordu . Malik göğsünü açtı ve mührü gösterdi . Mührü neden görmek istediğini sordu . Mühür bizim için çok önemlidir . Hayatımız senin elinde orta dünyanın kaderi senin kaderine bağlıdır .

****
Malik ve dostları vadide ilerlerken gece kurdu onlar için yeni pılan lar ,tuzaklar hazırlıyorlardı . Vadinin en dar yerine mevzilenen siyah kurtlar tekrar saldırmak için daha büyük bir kurt sürüsüyle gelmişlerdi . Ama bu defa yanlız gelmemişlerdi yanlarında alp devlerini de getirmişlerdi . Alp devleri tek gözlü devlerdir . Acımasızlıklarıyla bilinirler .

Siyah kurtların liderleri" kara şövalye orta dünyanın karanlık gücünü elinde tutuyor. "Tek amacı Maliki ortadan kaldırıp iki dünyaya hükmetmekti . "

Malik ve kurt dostları dar geçite gelmişlerdi .
Gözcü kurtlardan bir tanesi yüksekce bir kayanın başına çıkıp biraz etrafa göz gezdirdikten sonra hızla vadiye indi ay kurdun yanina geldi dar geçitte aşırı bir sessizlik var siyah kurtlar burda pusuya yatmış olabilirler dedi . Çok geçmeden beyaz gözlemci kurtlardan birtanesi daha geldi ileride pusu olduğunu ama bu sefer yanlız olmadıklarını beraberinde alp devlerini de getirdiklerini bildirdi . Ay kurdu bunları duyar duymaz Malik ve arkadaşlarını gizli geçitten geçirmeye karar verdi. Ay kurdu Malik e sizi kral kobra geçitin 'den geçireceğim . Gece kurdu ve diğer işbirlikçileri bize pusu kurmuşlar . Onlara fark ettirmeden arkalarından dolaşmalıyız. Bütün beyaz kurtlar haberleşerek vadiye indiler . Yamaca doru çıkan bir patika yoldan yukarı sessizce tırmanmaya başladılar . Ay kurdu Malik ve arkadaşlarının onu takip etmesini istedi . Malik eliyle kardeşi Cabir ve cüce Mehd e ay kurdunu takip etmeleri için işaret verdi . Patikadan dikatli bir şekilde yürümeye başladılar . Önde bir gözlemci beyaz kurt arkada bir koruyucu kurt ilerliyorlardı . Önden giden gözlemci beyaz kurt önlerinde bir siyah kurdun patikayı kontrol için durduğunu söyledi . Ay kurdu gizli ve hızlı bir şekilde önlerine geçti . Herkesin durmasını ve'de sessiz olmasını istedi . Malik ve arkadaşları bir yere gizlendi. Ay kurdunu seyrediyorlardı . Ay kurdu kendinden emin bir şekilde sessizce kurda yaklaştı arkası dönük kurt az sonra başına gelecek felaketten habersiz bir şekilde saga,sola bakıp gözcülük ediyordu . Ay kurdu bir iki adım kala durdu ve birden sıçrayıp siyah kurdun boğazından tuttu . Okadar sıkı geçirdiki dişlerini siyah kurdun boğazına sesinin çıkmasına izin vermedi .
Hareketsiz kalana kadar bırakmadı . Siyah kurdun artık hareket edecek bir durumu kalmamıştı öldüğünden emin olunca bıraktı . Başıyla işaret ederek gelmelerini istedi . Ağır ağır sessizce ilerliyorlardı . Siyah kurtların ve alp devlerinin arkasından geçtiler . Bir mağaranın girişine geldiler . Burası kral kobra geçidi . "Elimizden geldiği kadar bu mağaradan cabuk geçmeliyiz "dedi ay kurdu . Malik cüce Mehd e ve abisi Cabir çabuk geçmemiz gerekiyor ay kurdu bu mağaranın çok tehlikeli olduğunu belirtti . İçeriye girdiler az sonra koşun diye bağırdı Cüce Mehd . Arkaları na baktıklarında büyük bir kral kobra peslerine düşmüştü. Beyaz kurtlardan bir tanesi kobraya aldatmak için başka bir yere yöneldi . Kobra beyaz kurdun arkasın dan gitti.

"İleride ışık görünüyor birazdan mağaranın çıkışına geleceğiz . "Mağaradan çıktılar . Ay kurdu Malikin yanına gelerek "bizim sizinle olan yolculuğumuz birazdan sona erecek . Ama bana ihtiyacın olduğunda mührün üstüne elini koyup beni düşünmen yeterli . Her nerde olursan ben seni bulurum "dedikten sonra kayaların ve ormanın içinde izlerini kaybettirdiler .
Ruhlar bölgesi çok uzakta değildi . Malik ve arkadaşları az bir yol katetikten sonra ruhlar bölgesine gelmişlerdi.

Continue Reading

You'll Also Like

303K 26.3K 47
Astsubay Kıdemli Başcavuş Tuğra Duman, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin seçkin bir birimi olan Pençe timinin yardımcı komutanıdır. Görev, sınır ötesindeki...
341K 5.5K 28
Kocam ve arkadaşımın inlemeleri koridorda yankılandı. Gabriel, "Bir saniye bekle burada," dedi, kapıyı açtı. Öne doğru hamle yapmak istedim, koluyla...
72.7K 4K 29
Gece yarısı sokakta karşısına çıkan evsiz bir kediyi evine alan bir kız en fazla kediyle ne yaşayabilirdi? "ben aslında evine aldığın kediyim, " ger...
3.8M 312K 86
Ölüm uşaklarını peşime salmıştı. Soluğum korkunun soluğuna karışmıştı. Koşuyordum. Sivri dalların berelediği bacaklarım hiç durmadan hareket ediyor...