Sa tobom ponovo

By user32752066

4.8K 482 30

More

Prvi Dio
Drugi Dio
Treći Dio
Četvrti Dio
Peti Dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi Dio
Deveti Dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Šesnaesti Dio

Petnaesti Dio

550 29 3
By user32752066

Glavobolja ju je ubijala . Otvoren prozor i pogled u planine je razbudi . Gdje je ? Šta se dešava ? Uspravi se i shvati da soba nije bila njena. Šta se desilo ? Otišla je da spava nakon što je majka rekla svoje ... Da li još sanja ? Nepoznati glasovi su dopirali iz susjedne prostorije ... Ugleda zabrinuto lice majke ... Tim doktora oko nje ... Niko ništa nije govorio ... Božije čudo neko tiho progovori . Selma osjeti slabost . Mislila je da sjedi na krevetu ali je glava i dalje bila na jastuku . Nije imala snage ruke da podigne . Šta se dešava ? Bratov glas ih natjera da se razmaknu . Selam razvuče osmjeh . Govorila je a niko nije slušao ... Majka se umivala suzama . Zar je moguće da je za noć ostarila .... Brat ? Sijeda kosa ? Zar se za noć može ostariti ??
Doktor joj dade nešto kroz infuziju i ona sklopi oči u nekoliko sekundi . Majka skupi snage da progovori . Pitala je šta se dešava ?
Doktor uze njenu drhtavu ruku i dade pokretima glave naredbu drugima da urade isto i sa njenim bratom . Ispratili su ih do sobe glavnog doktora . Ista ona soba gdje su rekli prije nekoliko mjeseci da su nade male jer šansa ne postoji . Požar u zgradi ih je ostavio bez krova nad glavom i Selmu u komi ... preživjela je bez povreda ali se nagutala dima . Mislili su da nije preživjela . Veoma slab puls je Kenan kroz vrisak sve obavjestio . Ubjedjivali su ga da je to samo bila njegova želja ali on nije odustajao . Sam je nekoliko minuta forsirao masku s kisikom i molio je da ne odustane ... ko zna možda ga je i čula pa se borila . Jedan od doktora se sažalio i poslušao Kenana . Prebacili su je posljednjim helikopterom do susjednog grada , u veću bolnicu . Bila je u komi ali još uvjek živa .

Doktor je pričao ... majka je odbijala da sasluša . Podsjetila ih je da su isto grešku napravili i da nije bilo Kenana, Selmu nikad ne bi oživjeli . Rekli su da nema šanse da se probudi iz kome i to je malo čas demantovala . Kenan utrka u sobu . Tražio je da je ne uspavljuju da je puste .... Rekao je da ga nije briga za posljedice i oštećenja da samo želi da još jednom vidi njene oči i čuje njen glas ... svi su plakali . Toliko ljubavi i borbe je bilo u njemu da nije ni čudno bilo da je se i Selma s druge strane borila .

Oporavak je traja još nekoliko mjeseci ... učila je sve iz nova . Nekoliko rupa u memoriji je bilo olakšanje za Kenana . Nije ga radovalo i imao je namjeru sve da joj ispriča kad za to dodje vrijeme. Pomagao koj je da se spremi . Prisjeti se njenog ožiljka na stomaku . Odavno je htio da je pita još od one noći provedene skupa ali mu je uskratila svojim odlaskom i do sad nije dobio prilike . Ispratila je pogledom njegovu ruku . Podigao je majcu i lagano prešao vrhovima prstiju . U mislima joj se ispreplitaše slike . Njegov dodir ali lik Azima. Trgnu se . Kenan se uplaši da ju je zabolilo. Uvjeri ga da nema osjećaja i da je odavno samo po nekad bocka i posjeti da je tu . Čekao je cijelu priču nešto više ali se ona izgleda bacila u razmišljanje o Azimu .
Polako se vraćao film u njenoj glavi ali je prekinu Kenan postavljajući isto pitanje .
Odlučila je da kaže ..,

-"Kad sam otišla nekoliko sedmica kasnije sam saznala da sam trudna ... svijet mi se srušio . Mrzila sam te da niko nikog nije toliko mogao da zamrzi . Razmišljala sam dugo šta treba da uradim . Danima sam se šetala ispred klinike . Odlučila sam da zadržim bebu ali ona nije htjela mene ... nekoliko sedmica  kasnije .... Radila sam na projektu izgradnje dječijeg obdaništa . Spremalo je se nevrijeme . Nisam poslušala upozorenje . Izgubila sam ravnotežu kad sam se popela na sprat i pala . Bio je veći pad nego sam mislila . Potres mozga , dva polomljena rebra , napukla još dva , noga i ruka na nekoliko mjesta frakcija , polom desne , radili su operacije stomaka ... nažalost bebu su morali da vade jer nije bilo šanse da preživi , nisu me pitali ... odustala je deseti dan ... bila je malena da se izbori ... "

-" imali smo bebu ?! Tvoju i moju ? Našu bebu ? "

Gledao ju je pomalo čudno i u šoku . Rukom je nervozno trljao potiljak . Spustio se na koljena ispred nje . Pokušavao je da nešto kaže ali je odustao kad ga je posjetila na sve što joj je učinio . Prisjetila ga je kakav je bio i šta ju je natjeralo da ode ... priznala mu je da je i noć prije požara imala namjeru da ode ali nije uspjela .
Natjerala ga je na razmišljanje kad mu je postavila jedno pitanje koje ga je dobro uzdrmalo , i ako je još more pitanja ostalo da je guši .

-"Zvuči strašno zar ne ? Možeš li bar da zamisliš kako je meni bilo preživjeti sve to ? Da li si se ikad upitao da li je moguće biti sa tobom ponovo ? Šta bi ti učinio da je bilo obrnuto ? Da li bi bio u stanju ti da meni oprostiš ?"

Continue Reading

You'll Also Like

16.8K 677 14
ZADRŽI ME - (Treći - završni - deo trilogije "Iskušenje ljubavi")
55K 2.1K 14
Ema je devojka koji živi na instagramu, ujedno želi postati umetnik kojeg će ljudi ceniti. Ona je predivna, luda, opuštena i svoja. Dionis je ozbilja...
163K 4.7K 39
Nakon teške prošlosti Jessie se odluči za novi početak u New Yorku. Ni slutila nije da će tamo upoznati njega. John Rixton,vlasnik ogromnih kompanija...
90.1K 2.8K 23
Obeležen njenim usnama je priča o Loli i njenoj borbi sa traumama iz prošlosti. Kao mala, Lola je bila nestašna i pakosna devojčica, ali kada je stas...