Sa tobom ponovo

By user32752066

4.9K 483 30

More

Prvi Dio
Drugi Dio
Treći Dio
Četvrti Dio
Peti Dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi Dio
Deveti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio

Deseti Dio

186 25 0
By user32752066

Odlučila je još u vožnji da prihvati Azimovu ponudu . Sad kad vijesti o njoj dodju do njenih teško će im objasniti sve . Ovako će im samo reći da je se udala i to je sve . Emu će prihvatiti kao da je njeno djete i svima će biti lakše .
Imala je otvoren prozor i raspravu je čula još od kad je skrenula s glavne ceste . Parkirala je auto u garaži jer je Ema spavala. Lagano zatvori vrata da je ne probudi i lagano na prstima se približi i ako nije bilo potrebe jer je sad sve bilo jasnije .
Ženu i istetoviranog tipa koje je ostavila i otišla , sad je znala ko su . Bila je to majka od Eme. Nije htjela da potpiše razvod kad je otišla i sad nakon dvije godine je sud automatski ih razveo i s tim je izgubila sva prava . Iz njenog bjesa je shvatila da je njoj bio problem novac . Emu nije ni pogledala . Azim je ljutito rekao da je zadnje što će uplatit sad samo da napuste dvorište i da im ne savjetuje da se više pojavljuju jer će već za koji minut podnijeti ponovo zahtjev za zabranu prilaska . Valjda su shvatili da se nije šalio dok su odlazili nešto su medjusobno razgovarali .
Azim se okrenu i ugleda pomalo i uplašeno lice od Selme kako viri iza ćoška . Odmah je razvukao osmjeh . Gurao je telefon u džep od hlača jer ga je izgleda koristio da prebaci novac na račun bivše žene . Selma i dalje u šoku jer nije mogla da vjeruje da je on mogao da oženi nekog poput nje i još da s njom ima djete . Azim se zaustavi na korak i krenu rukama da je dodirne ili uhvati za lice jer ga je uplašila ali se Selam trgnu i promrmlja kako mora da uzme Emu.
Azim je bio brži . Otvorio je vrata i uzeo Emu koja je samo nastavila da spava namještajući glavicu na njegova široka ramena.
Lagano je koračala za njima . Sve ovo danas je bilo previše . Oglasi joj se telefon nekoliko puta . Bez da gleda znala je da je bilo od nekog od ukućana . Do sad im je Kenan sigurno sve rekao . Azim se okrenu kad spusti Emu u krevtac nakon što je provjerio i bio siguran da će nastavi da spava, pogledom dade znak Selmi da se pobrine o telefonu a ona samo ugasi zvuk i spremi ga u džep . Lagano zatvori vrata i odmahivanjem glavom zatraži objašnjene . Selma se uputi prema kuhinji jer više nije mogla da umiri stomak i glad jer je tek kod bola shvatila da nije ništa jela , susret s Kenanom je izbacio iz takta da je bila sretna da je bar Ema bila namirena.
Izvadila je iz frižidera nekoliko kutija s hranom od dan ranije i poreda ih na izbor . Azim uze što je ostalo i pridruži joj se za stolom. Njen telefon se oglasi svjetlucanjem još nekoliko puta i ona ga okrenu uz duboki uzdah i komentar samo za sebe .
Podigla je pogled i zastala . Gledao ju je upitno . Tiho je izustio-"možda je nešto važno ?"
Odgurnula je jelo od sebe i uhvatila glavu sa obe  strane kao da ju je držala da ne padne . Zategnu kosu i kimnu glavom . Trajalo je nekoliko sekundi dok se nije oglasila .

-" Važno je . Moji su upravo saznali ... bila sam sa Emom u tržnom centru . Srela sam nekoliko poznanika jer sam prije živjela tu u blizini . Kako nisam odlazila kući više od dvije godine procijenili su da je Ema moja . Nisam naravno ništa demantovala i sad je vijest stigla do mojih ."

-"Znači buran dan nisam imao samo ja ? "

-"Izgleda."

-" Dužan sam ti objašnjenje ..."

-"Uredu je . Niste mi ništa dužni ."

-" Ponudio sam ti brak . Mislim da smo bar od tad prešli na TI, a i ako budemo morali kod tvojih zbog objašnjenja mislim da bi trebali malo otvoreno da popričamo ."

-" Ja nisam pristala ."

-" Nisi ni odbila ?!"

Oborila je pogled . Izdao je naredbu da nastavi sa jelom . Poslušala ga je . Tek ponekad bi podigla pogled dok je pričao ali bi brzo opet spustila jer nije imala hrabrosti ni snage da ga gleda u oči jer sve je više gubila kontrolu nad samom sobom . Valjda još svježa slika Kenana od njihovog susreta i sad usporedba s Azimom ju je tjerala da shvati kolika je razlika bila . Nije samo glas , već i pokreti , pogledi ...

-"Mila je bila moja žena samo na papiru . Zbog oca sam pristao da brak . Njen otac i moj otac su bili ortaci , poslovni partneri . Ulagali su u nove projekte i htjeli su da ulaganja budu sigurna... ja sam se oženio i ako sam im dao do znanja da između nas neće biti ništa . Dva puta sam bio s njom . Ne sjećam se ničega jer sam siguran bio da mi je sipala nešto u piće . Kasnije sam našao trudnicu u našoj kući . Tvrdila je da je Mila i nju nadrogirala ili šta li već i da je trudna mojim djetetom jer Mila nije htjela da uništi tijelo trudnoćom a otac je vršio pritisak da želi unuče . Podnio sam za razvod braka . Nije pristala . Uzela je novac i otišla . Žena koja je rodila djete se više nije pojavila . Nalazi su pokazali da je Ema moja . Mila je nastavila s modelingom . Koristili su je . Trošila je moj novac i upala u probleme . Postala je ovisnik . Mislim da je isti slučaj bio i s Eminom majkom i da više nije ni živa . Mila je uzela veliku sumu novca navodno za nju i nikad se više nije pojavila . "

-"Za ne povjerovati a ja sam mislila da je moj problem ..."

-"Nastavi ."

-" Mislim da nema potrebe . Za danas je i previše . Nekom drugom prilikom ćemo nastaviti ."

-" Da podnesem zahtjev ?"

-"Nema potrebe valjda će biti prilike narednih dana ."

-" Misim da me nisi razumjela ."

-" Šta ? Razumjela sam . Nema potrebe za zahtjevom . Svoju priču .."

-" Zahtjev za vjenčanje ."( prekinuo ju je .)

Oboriala je pogled . Riječi su zatale u grlu . Azim nije izgledao kao neko s kim bi trebala da se petlja ali nekako kao da više nije mogla da bira . A trebala je i svojima da sve objasni . Današnji susret s kenanom je pridonio odluci . Sa njim ponovo ni u najvećem ludilu .

Osjeti njegovu ruku na svojoj bradi . Podigla je pogled i ogleda se u njegovim očima . Pričao je a kao da su mu misli bile u grijehu s njom .
-"Ema ne zna za drugu majku osim tebe a ni ti nisi se tek tako vezala za nju . Postoji razlog siguran sam . Živimo skupa . Dvije godine te posmatram . Ne trošiš ni pola od sume koju ti ostvim , što mi govori da te materijalne stvari ne dotiču ... Nadam se da ne griješim . Ti nemaš ništa da izgubiš a ja mogu mnogo toga . "
Ema se oglasi i ona odlazeći preko ramena tiho kao da se nadala da ne čuje dobaci da podnese zahtjev.

Continue Reading

You'll Also Like

19.5K 1.5K 39
Dyktafon to przenośny magnetofon lub urządzenie cyfrowe z wbudowanym mikrofonem, umożliwiające nagrywanie dźwięku. Dla Niny jest to jednak najlepsz...
6.1K 208 34
Zauroczona w swoim najlepszym przyjacielu Lydia próbuje ułożyć sobie życie. Jadnak to mężczyźni w nim namieszają.
55.1K 2.1K 14
Ema je devojka koji živi na instagramu, ujedno želi postati umetnik kojeg će ljudi ceniti. Ona je predivna, luda, opuštena i svoja. Dionis je ozbilja...
42.8K 3.2K 23
Nije ni znao da će mu put u pakao zapravo biti put u raj, a možda i natrag.... Drugi dio Cover - Aneta d. Dorian