Bleeding souls 2

By ihatemyself_24

13.6K 811 286

| Втора книга от поредицата 🥀 | След заминаването на Сюзън всичко се преобръща с главата надолу. Тя се насла... More

Въведение
1. Глава
2. Глава
3. Глава
4. Глава
5. Глава
6. Глава
7. Глава
8. Глава
9. Глава
10. Глава
11. Глава
12. Глава
13. Глава
14. Глава
15. Глава
16. Глава
17. Глава
18. Глава
19. Глава
20. Глава
21. Глава
22. Глава
23. Глава
24. Глава
25. Глава
26. Глава
28. Глава
29. Глава
30. Глава
31. Глава

27. Глава

390 27 11
By ihatemyself_24

Leon' s pov

Разтрих слепоочията си и потропах нервно по волана с пръсти. Умирах за сън, но щях да изтърпя една вечер. Погледнах към часовника на китката си и се прозях. Минаваше три. Бях пристигнал едва преди двайсетина минути и в момента сканирах обстановката.

Двама охранители, които патрулираха на смени отпред, по четири псета на камион и група от петнадесет човека, пиещи кафе на беседката пред склада.

Обърнах се към задната седалка и придърпах дървеното правоъгълно куфарче, в което държах обурудването си. Естествено, че нямаше да дойда с празни ръце.
Сложих го в скута си и го отворих.
Взех черният пистолет със златисти орнаменти и го разгледах от близо. Един от любимите ми. Усмихнах се и отворих пълнителя. Заех се да презареждам патроните един по един, като в същото време и следях онези некадърници пред мен.

Напъхах пищова под колана и се заех със снайпера и другите неща.
Щом приключих, слязох от колата екипиран и започнах да търся начин как да премина през охраната, камерите и бариерата отвън.

Огледах се, мястото беше неравно и отдясно се издигаше едно възвишие като хълм. Облизах устни и приклекнах в сумрака. Изтичах до него и се слях със сенките на дърветата. Изкатерих се нагоре и пропълзях по тревата. Наместих се удобно зад един огромен камък и настроих оптиката на снайпера.

Проследих от местоположението си двамата идиоти един, от които си бъркаше в носа. А другият гледаше футболен мач на телефона си, скръстил крака. Изгубих време да се кача дотук. Можех да ги очистя и долу, едва ли щяха да ме забележат. Прицелих се в тоя, който търсеше носно злато и погалих спусъка.

Преди да успея да му пръсна мозъка, чух стъпки зад себе си и се обърнах назад. Сякаш някой се спотайваше в мрака и ме дебнеше. Изкарах пистолета от пазвата си и завъртях заглушителя в края.

Среден на ръст силует се подаде от храсталаците и насочих оръжието към него. Щях да го пречукам без да ми мигне окото, но той повдигна ръце, че се предава и пристъпи към мен предпазливо. Лунната светлина освети лицето му и спуснах ръката си в гъстата растителност.

- Мамка ти, Дерек ! Белята ли си търсиш ?!-изругах и разтрих слепоочията си.- Ей толкова оставаше да те пратя в оня свят.

- Съжалявам, шефе. Не исках да се промъквам.-промълви

- Какво става, защо си тук ?-попитах

- Г-жа Сюзън..-рече задъхано и сърцето ми трепна, мислейки си най-лошото, което може да се случи с нея.- Нямаше я в къщата на Шон и реших да ти асистирам, вместо да вися там с другите.

- Как така я нямаше, къде е ?-попитах през зъби

- Беше излязла заедно със съпруга си и дъщеря ви. Проследих ги, разбира се. Отидоха при приятелката и. Не видях нищо нередно и изпратих момчетата да отидат да патрулират там.-обясни

- А мен как ме намери ?-издишах и го погледнах в очите, за да видя дали ще трепнат, ако ме излъже. Можеше да е в комбина с Карлос, знам ли..

- Поставих проследяващо устройство под кола ти преди да излезеш. Не можех да те оставя напълно сам с тези тук. Познаваме се от години и предполагах, че ще си изключиш телефона.-обясни

- Щях да се справя и сам, Дерек. Нямаше нужда.-извъртях очи.-А и откога започна да вършиш неща зад гърба ми ? Проследяващи устройства, разпореждаш се на хората ми.

- Направих го с добри намерения.-постави длан на гърдите си- Кълна се.

- Добре, вярвам ти. Ела тук.-усмихнах се и му връчих втория пистолет, който бях взел със себе си и кутийката с амуниции.- Готов ли си да започнем ?-попитах и той кимна

Susanne's pov

Събудих се сутринта в 4:00 подир кошмар и не успях да мигна отново.  Бях обляна в пот от глава до пети и не можах да си намеря място от безпричинна тревожност. Нещо като лошо предчувствие.

Прокарах ръце през врата си, масажирайки го, за да улесня дишането си, не се получи.
Станах от леглото и стоях на отворен прозорец, но това чувство не отминаваше. Започнах да се плаша и да измислям какви ли не сценарии за баща ми, майка ми и дори за Леон. А може би пък е нещо с Тео.

Не, нямаше да издържа до сутринта.
Набрах първо съпруга си, звънеше продължително. На втория опит да се свържа с него се включи гласовата поща. Загризах устни и погледнах към замръзналият ми палец върху името на проклетникът Доусън.

Натиснах го ловко и стиснах очи, боейки се да не вдигне жена му.
За жалост и неговия беше изключен.
Тук имаше нещо нередно. Разрових косата си и закрачих напред-назад в стаята.

Можех да звънна на Блеър, но тя едва ли ще е наясно за проблемите, в които се е забъркал брат и. Кой можеше да ми помогне освен нея ?

Дерек.

Двамата бяха постоянно заедно и няма начин да не знае. Проблемът бе, че не разполагах номера му в нова си.

По дяволите.

Последният ли човек беше Ева.
Когато става въпрос на живот и смърт, човек може да опре и до най-големия си враг за жалост.

Leon's pov

Бяхме приключили точно за двадесет и пет минути с всички копеленца, като се разминахме с няколко драскотини.

- Прах за пране, а ?-подсмихнах се, гледайки към отвореното ремарке, пълно с кока. Бяха ги натъпкали в найлонови пликове на някаква  марка перилни препарати, измислена от тях.

- На ченгетата ще им хареса.-поклати глава Дерек със самодоволно изражение, набирайки 911.

- Липсваше ми миризмата на кръв и барут.-извих врат към изгряващото слънце на хоризонта и посрещнах първите му сутрешни
лъчи.- Следваща спирка- ботаническата им градина в Спрингфилд, Охайо.-изрекох, запътвайки се към бариерата, подминавайки няколко трупа по пътя си.

Вървейки, притиснах бицепса си, откъдето се стичаше струйки кръв от огнестрелната рана. Изхрачиш се в лицето на един от тях и се обърнах към Дерек.

- Блумфилд, близост до кънтри клуба. Да, точно..-разясняваше той на униформените по телефона, докато вървеше зад мен.- Мм..-рече провлачено.- Мисля, че на името на Карлос Ривиера. Да, разполагаме с доказателства.

- Без подробности, затваряй.-наредих му, мятайки му с два пръста. Той изпълни заповедта и ме настигна, притичвайки с телефона.- Шефе, Ева се обажда.-уведоми

- Вдигни и я питай какво иска.-отвърнах с отегчено изражение

Отключих автомобила и изкарах бутилка с вода от там. Отпих няколко глъдки и налях останалото количество право в раната, за да я промия. Заобиколих джипа и потърсих нещо в багажника, с което да спра кръвотечението. Намерих една стара захвърлена тениска и я ръзкъсах на дълго.

Докато я омутавах около бицепса си, Дерек дойде с телефона и пусна на високоговорител.

- Какво искаш, Ева ?-попитах директно

- Какво искам ли ?-отвърна заядливо-Да се прибереш, може би.
Кое време стана, а не мога да се свържа с теб ? Къде си се запильосал, да не си се върнал към старите навици ?-потърси ми сметка, въпреки че и бях забранил да го прави.

- Ако нямаш друго за казване..-промълвих и стиснах черния плат със зъби.

- Имам, не си и помисляй да ми затваряш под носа.-предупреди.-Не ми е добре, от снощи имам леко кървене. Трябва да отидем на преглед и то веднага. Може да се окаже фатално.

- До час-два ще се прибера.-извъртях очи и му кимнах да затваря- С какво ли не пробва, за да ме върне у дома. От както излязох ме търси.
Изключих си телефона и започна теб да притеснява. Нещо не е наред.-закимах и се обърнах към него, когато тишината отново се наруши от звънящия му
телефон.- Пак ли тя ?-сбръчках нос

- Не, този път е г-жа Сюзън.-отвърна с широка усмивка.

- Какво си се ухилил ?-попитах и му издърпах устройството от ръцете.
Той повдигна рамене и се отдалечи на няколко метра, за да ме остави да говоря на спокойствие. Плъзнах пръст към зелената слушалка и поставих телефона зад ухото си.

- Дерек аз съм, Сюзън.-рече задъхано.-Извинявай, че те притеснявам по това време, но случайно да знаеш къде е Леон ? От 4:00 часа се опитвам да се свържа с него, но телефона му е изключен.

- Какво става, в съня си ли ме видя толкова рано ?-занесох я

- По-скоро на теб какво ти става ? Изведнъж си изключваш телефона и изчезваш безследно. Нямаш право да го правиш, имаш дъщеря и бременна съпруга, която умира от притеснение вкъщи.

- Сега разбирам, двете сте се уговорили предварително.-извих устни в крива усмивка.

- Спри да се шегуваш и по най-бързия начин се прибирай където и да си.-изкомандори

- Където и да съм ?-повторих.- Ами в лятната ми къща в Торонто.
Наслаждавам се на компанията на две прекрасни блондинки в джакузито си.

- Не съм те питала, но те поздравявам. Продължавай в същия дух, изобщо недей да се връщаш.
Никаква промяна, същият егоист.-измърмори

- Не се цупи и теб живот и здраве ще те доведа тук да отпуснеш парата.-прехапах устни

- Знаеш ли каква пара..-не я оставих да довърши и кимнах на Дерек да си вземе телефона.

- Затварям, в момента не е много удобно да говоря.-казах, докато се опитвах да спра кръвотечението си.

- Да не ти духат в джакузито, че не можеш да говориш ?-попита заядливо, разсмивайки ме.- Хубаво, забавлявай се, докато децата ти страдат от егоизъма ти.-рече и ми затвори под носа. Подадох телефона на дясната ми ръка и се замислих на последните и думи.

Съюзили са се с Ева да ме върнат вкъщи, чудо голямо. Върнах телефона на Дерек и довърших превръзването си, след което се качихме по колите и тръгнахме да се прибираме. Бях твърде скапан, че да отида до Спрингфилд и да поема още няколко куршума.

Susanne' s pov

След сутрешният разговор с Ева се сдобих с номера на Леон,  с претекст да го върна, чрез здравословното състояние на Лия. Изненадващо, дори ни покани на обяд при тях, за да се реваншира за последния път, в който им бях поверила дъщеря си.
Предстоеше ми ангажиращ ден, но  въпреки това приех.

Бяха ме одобрили за работа в офиса, който кандидатствах и първият ми работен ден започва днес от 14:00, тоест след обяда при Ева и Леон.
Също така трябваше да проведем и разговор с Лия, тримата с баща и.
А довечера сме на вечеря с Тео.
Стискам палци нещата по между ни да тръгнат. Може би този път ще бъде различно, може би той не е като другите. Успокоявайки се с тези мисли, на вратата се звънна.

Двете с Аника се спогледахме, тя повдигна рамене и предложи, че е съпруга ми. Стана да отвори, защото аз бях заета с Лия, която отказваше да се храни. Случваше се нещо с нея и лошото бе, че не можех да разбера какво.

- Няма да се задържам, само за малко..

- Не, напусни домът ми.

Приятелката ми се разправяше с някого пред вратата и се чуваха далечните им гласове. Оставих детето и отидох да проверя какво става. Преди да се добера до антрето, те вече бяха влезли вътре.

- Опитах се да го отпратя, но го знаеш какъв е нагъл.-врътна очи приятелката ми, кимайки със скръстени ръце към зеленоокия.

- Върнал си се.-отбелязах и хвърлих поглед към ръчния си часовник. Показваше точно 8:00.- Как беше в джакузито ? Добре ти се е отразило, в настроение си.-занесох го, зяпайки вкамененото му изражение и захлюпените ми очи от недоспиване.

- Лия спи ли ?-игнорира думите ми и прокара длани през лицето си.

- В кухнята е.-промълвих и той пристъпи натам.

Двете с Аника го последвахме и когато Лия го зърна очите и засияха от радост, но не посмя да отрони от дума.

- Мишленце ?-дръпна си един стол до нея и се настани на него.- Какво правиш, закусваш ли ?-попита, помилвайки косите и.

- Сюзън аз тръгвам, ще ви оставя да си поговорите на спокойствие.-уведоми Ан и Леон вдигна очите си към нас двете.

- Добре, като изляза ще заключа.-кимнах, разтривайки рамото и.

Изчака я да излезе, за да ме попита за какво ще говорим. Въздъхнах и му кимнах да идем в хола. Той се изправи от стола и закрачи след мен. Обясних му за състоянието на дъщеря ни и за вчерашния ми разговор с учителката.

-...а сега отказва да се храни и не знам какво да сторя. Не е поговорила от снощи, стои като препарина.-прокарах пръсти през косата си.- Може би..-прехапах устни- Може би, ако ти опиташ..

- Вината е твоя, Сюзън. Какво очакваше след като вмъкна в живота и някакъв непознат и
и забрани да общува с мен ?

- А чия е вината за това, че стана свидетел на престрелка ? Застреляха ме пред малките и невинни очички. Как изобщо го допусна, Леон ?-започнахме да се надвикваме, забравяйки факта, че тя е в другата стая и може да чуе абколютно всичко.- Откъде се връщаш ? От малкото ти развратно парти. И си застанал пред мен и най-нагло твърдиш, че аз съм виновната. Напротив, състоянието и се дължи на твоето отсъствие от живота и, защото когато имахме най-много нужда от теб, теб те нямаше.

- Добре, разбрах. Аз съм виновният. Съсипах не само твоя живот, но и нейния. Но, ако ми позволиш, ще поправя нещата..

- И как ще ги поправиш ?-попитах с повдигнати вежди

- Като за начало...

А / Б

Историята се превръща в боза, но
все пак ще се опитам да кача следващата глава в събота 🥱✨..

<3

Continue Reading

You'll Also Like

20.7K 1.1K 53
Един ден тя се събужда като нормално 17-годишно момиче, а на следващия ден се намира на хиляди километри от вкъщи, за да задоволява едно единствено м...
5.8K 501 31
Първа книга от поредицата "Корумпирани" Тереза Срамувах се, че дадох сърцето си на човек, който не умееше да различава доброто от злото и накрая прос...
90.3M 2.9M 134
He was so close, his breath hit my lips. His eyes darted from my eyes to my lips. I stared intently, awaiting his next move. His lips fell near my ea...
625K 24.5K 40
When Ph.D. candidate Scarlett is forced to play loving wife to her mentor's playboy son, the last thing she expects is to fall for the fantasy hersel...