Úsměv, pane kapitáne! [POZAST...

By Airrius20

15.5K 948 52

Astrid se splní sen a stane se fotografkou na mistrovství světa juniorů. Jenže místo jejího rodného Švédska s... More

1 - Setkání s týmem
2 - Pozvánka
3 - Majitel kufru
4 - Týmová večeře
5 - Fotky
6 - Bramborový salát a ponožky
7 - Překvapující nabídka
8 - Neodbytný obránce
9 - Katastrofa na úvod
10 - Potvrzení nejhoršího
11 - Jsi jedna z nás
12 - Kytice
13 - Nepříjemná snídaně
14 - Omluva
15 - Jiskra
16 - Dvojitý hattrick
17 - Dárek
18 - Konkurence v lásce
19 - Týmové focení
20 - Nechceš na kafe?
21 - Procházka a káva
22 - Krásné probuzení
23 - Pozápasová pohoda
24 - Bruslení
25 - Sapouch jede domů
26 - Hujerovy intriky
27 - Hádka
28 - Rozjímání
29 - Slib
30 - Zam*daná Kadana, vole!

31 - Oslava výhry

394 30 2
By Airrius20

Pohled Jirky

„Zamrdaná Kanada, vole! Jo!"

V kabině nebyl nikdo, kdo by si tuhle hlášku nezopakoval. Přesně tak někteří z nás slavili loňskou výhru nad Kanadou v základní časti, ale letos jsme tím slavili mnohem, mnohem důležitější výhru.

V kabině panovala nálada, jako bychom právě získali zlato. Všichni skákali, zpívali a nebylo nikoho, kdo by si nechtěl u oslav vykřičet hlasivky. Někdo z kluků se chopil telefonu a z reproduktorů začaly znít známé české písničky. Společně jsme se chytili za ramena a skákali a zpívali do té doby, než jsme nepadli únavou.

Spokojeně jsem se rozvalil na lavičce a užíval si ten pocit vítězství. Kanadu. My jsme porazili Kanadu. Tu Kanadu, která nás loni vyřadila ve finále. Spousta z nás měla tenhle zápas ještě pořád v hlavách. Ten pocit hořkosti, zklamání ze stříbra nás provázel po zbytek sezony a mnozí z nás na to mysleli ještě dnes. Ale dnes se to neopakovalo. Vyhráli jsme a budeme bojovat o medaili.

S blaženým úsměvem na tváři jsem se rozhlédl po kabině a všiml si, že v místnosti stojí Astrid a fotí pózujícího Hamase. Neubránil jsem se úsměvu a musel jsem se k dvojici připojit.

„Vyfotíš nás spolu?" zeptal jsem se, přičemž jsem ji trochu vyděsil, jelikož jsem k ní přišel zezadu.

„No jasný," usmála se a já spatřil na její tváři lehký ruměnec.

Postavil jsem se vedle Hamase a oba jsme spustili vítězný pokřik. Nevím, jestli ta fotka byla nějak použitelná, jelikož se Astrid smála tak, že se jí kýval foťák. Miloval jsem, když se smála a na tváři se jí rozzářily světlounké pihy.

„No nic, asi to půjdeme oslavit," zasmál se nakonec Hamas a pokynul nám rukou. Měli jsme naplánované společné jídlo, kterého bychom se asi měli zúčastnit, ale já měl jiné plány. Společné jídlo nás čeká ještě několikrát.

Jakmile jsme dojeli k hotelu, vzal jsem Astrid za ruku a přes všechny její protesty jsme se vytratili do víru velkoměsta. Tenhle zápas jsem chtěl oslavit s ní na opravdu dobrém jídle, ne na tom, co nám uvaří místní Švédi na hotelu.

Při jídle jsem se na ni nemohl vynadívat. Byla plná emocí, nadšená z dnešního zápasu a nepřestala mluvit ani tehdy, kdy ji číšník už potřetí vyzval, aby si něco vybrala z jídelního lístku. Sykla po něm něco švédsky a pokračovala ve chvále našeho brankáře.

„Jsem na vás hrozně pyšná," špitla, když jsme se vrátili k hotelu.

„Jsem rád, že jsme ti udělali radost," odvětil jsem a sklonil se, abych ji mohl políbit. Cítil jsem, jak se usmála, jelikož jsem byl o trochu vyšší než ona, a tak se musela trochu zaklonit.

„Příště si vezmu nějakou stoličku," zasmála se tiše.

Koutky se mi roztáhly do širokého úsměvu, jenže když jsem vzhlédl, úsměv mi povadl.

Z východu hotelu právě vyšel Hamas a se zhrozením na tváři se na nás díval.

xxx

Ano, žiju. :D

Continue Reading

You'll Also Like

23.1K 551 44
Co se stane když se dívka z chudých poměru dostane do španělské smetánk? Svět plný intrik,lásky i nenávisti. „Všechno bylo perfektní" „Ale byl tu jed...
3.3M 270K 50
• Obsession Series • [ SELAMAT MEMBACA ] Menggantikan saudari kembarnya untuk menjadi pengantin wanita dari seorang monster nan manipulatif adalah mi...
39.6K 813 74
Noah Lewis, který se ve škole představuje jako nejlepší fotbalista školy a má dvě skupiny lidí - ti, kteří ho milují a ti, kteří ho nenávidí. Do druh...
561K 16.4K 31
Jmenuju se Lisa, Lisa Johnsová. Je mi 17 let. Do nedávna jsem žila docela normální život, až jednou, když jsem šla na procházku se svým psem Artym. B...