Sa tobom ponovo

By user32752066

4.8K 482 30

More

Prvi Dio
Drugi Dio
Treći Dio
Peti Dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi Dio
Deveti Dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio

Četvrti Dio

348 39 6
By user32752066

Zadovoljna izgledom pokloni osmjeh samoj sebi u ogledalu i ako je teško odabrala haljinu koja bi pokrila i sakrila ožiljke od pada . Onaj glavni posjetitelj nije bilo problem sakriti , osjetila ga je i bez dodira . Majka joj prouči molitvu i lagano puhnu niz nju . Zasijaše oči pune suza . Bila je sretna što je uspjela ali je duboko osjećala što i Selama ... prazninu i bol od odlaska .
Dopuni svoj izgled visokim potpeticama i još jednom dokaza svoju veličinu . Kao da je rodjena u njima s lakoćom se kretala a majka je s ponosom držeći sina pod ruku je gledala moleći Boga da je sačuva kao što je to činila svako veče .
Selma uze mladju sestru i brata pod ruku i s ponosom udje  u salu za slavlje . Sve je bilo baš onako kako je u razgovoru joj Sabiha govorila a Tarik dobacivao da će sve niti kako poželi samo da je prevari da se uda za njega ...
Kenan je odavno stajao u blizini ulaznih vrata jer nije htio da je ne vidi pri dolasku jer nakon što je tražeći je pogledom shavtio da nije bila tu a ni niko od njenih .
Zaustavio je razgovor kad je ugleda . Svi su pogledi zastali na njoj . Koraci kao izvježbani . Hodala je nasmijana kao da je prkosila i ako to nikad nije volila niti je sad željela da izgleda tako , ali radoznali pogledi su je natjerali. Sa svima je se pozdravila ,skarćivala je razgovor jer se osjećala neugodno . I bratu je dobacila kako ne želi da se Sabiha osjeća da joj je njen dolazak ukrao pozornost koju zaslužuje ona kao mlada na svom najsretnijim danu.
Nakon plesa mladenaca zaplesaše i drugi parovi . Kenan se nije usudio da zatraži ples ali je u njegove ruke ugura prijatelj kojeg su onaj dan sreli kad se vratila.
Nije imala priliku da negoduje jer je već bila u njegovim rukama. I kao da je imao strah da će odbiti ples s njim držao ju je čvrsto uz sebe . Pokuša da ga natjera da popusti stisak ali je on bio uporniji i ona odustade . Mislila je da će samo odpesati i da će ostati na tome ali dok je još trajalo mišljenje on je natjera da podigne pogled svojim pitanjem .
" Još uvjek nisi sama?"
Nije stigla ni da otvori usta on nastavi .
" Ne moj me gledati . Valjda imam pravo da pitam da li imaš nekog u svom životu ."
Prisjeti se prstena na lijevoj ruci i palcom ga popravi . Sa osmjehom kimnu glavom i obori pogled jer je pomislila da bi mogao da shvati da laže jer je nekako nesigurno sve odglumila .
" Ozbiljno nešto ?"
Sad je u njoj probudio prošlost . Više nije bila slaba na njega bar je tako osjećala se sad .
Namjesti ruku s prstenom na njegova prsa i zakuca pogled . Osjeti da se topi u njegovim očima i da bi opet mogao da je povuče njegov vir , nagnu glavu na svoju ruku i tiho kao da je ubjedjivala samu sebe reče :" Osjećam da je tako ... znaš nisu svi kao ti neodlučni . Za ovo vrijeme me nije ostavljao i vraćao se kao što si ti to činio . Čovjek zna šta hoće a ja sam svjesna šta nudim i brzo smo se dogovorili ..."
Kao da je osjetio provokaciju u njenom glasu , stisnu joj ruku malo jače a drugu koju je imao malo više njenog struka laganim pokretima predje uz kičmu pa nazad . Da je nije držao čvrsto uz sebe svi bi primjetili kako drhti .
Isprati je plesom do izlaznih vrata i povuče za sobom u neku zamračenu prostoriju .
Svjetlost iz vana je bila dovoljna da može da vidi da je bio ozbiljan dok je govorio prateći je sve dok nije ostala zarobljena uz zid .

" Slabo ti ide gluma . Da imaš nekog zar bi večeras došla s majkom a ne sa njim ?! Znam da si završila školu , znam da živiš u stanu u dvije ulice niže od posla kojeg radiš od nedavno . Znam i to da si imala nesreću nedugo nakon odlaska i da si požurila sa oporavkom da ne bi odsustvo s nastave uticalo na diplomiranje. Ne muči više ni sebe ni mene ."

Udarila ga je s obe ruke u prsa i naglo odgurnula od sebe . Pogledom je tražila vrata i dok je odlazila u glasu više nije imala strah niti je podrhtavao , po malo i prijeteći je završila svoje obraćanje zatvarajući vrata malo jače za sobom .

" Ti nisi normalan ! Dvije godine mog života si strpao u tri rečenice i smatraš da znaš sve o meni ! Ja više nisam ona naivna balavica koja ti slijepo vjeruje ! Shvati više da i prije kog odlaska više nismo postojali ! Odustani ! Olakšaj samom sebi i odustani od lažne nade . Gotovo je odavno ! Ne izlazi više pred mene jer sigurno se više neće završiti ovako !"

Spustio je čelo na staklo prozora i lagano udari pesnicom od zid pa nastavi da udara jače i jače dok nije osjetio da mu ruka gubi jačinu . Da je krvarila nije osjetio jer ga je srce i duša boljela .
Nekoliko puta kad je imao priliku odlazio je i posmatrao je iz daleka . Po nekad bi onako u prolazu se parkirao i posmatrao njene prozore .
Valjda je shavtio šta je imao pa izgubio kad je otišla . Valjda je i ozbiljnost i pamet došla s godinama ali hrabrost da zakuca na njena vrata nije nikad došla ili je on prerano odustajao .
Tarik otvori vrata i zabrinuto ga odmjeri . Došao je bio da mu očita lekciju kad mu je Sabiha došapnula da Selam odlazi jer je uznemirava Kenan , a nekako je predosjetitio da je Kenan u ovoj prostoriji kad je izašao da ga traži .
Svuče nešto poput stoljnajaka s police i uze Kenanovu ruku a on tek tad osjeti bol i peckanje .
Istrgnu ruku od Tarika i kao da je samom sebi govorio više nego njemu reče prije odlaska :"izvini stari nije mi bila namjera da ispadne ovako . Mislio sam da nije kasno . Mislio sam da me još uvjek voli . Htio sam da je uvjerim kao i samog sebe ali sam se prevario . Valjda će jednog dana i ovo otići u zabor kao i sve do sada . "

Continue Reading

You'll Also Like

83.1K 3.3K 28
Ja sam posesivna, al ne " kao posesivna" nego baš ono jako posesivna i šarmatno luda. Trepnem, osmehnem se, gle uhvatim te i ne puštam te. Ne vredi s...
2.5K 150 17
Oddech. Grunt osuwa ci się spod nóg, tracisz kontrolę. Jeden świat, dwa istnienia, dwie rzeczywistości. Toniesz w rozpaczy, ból pochłania twoją...
42.8K 3.2K 23
Nije ni znao da će mu put u pakao zapravo biti put u raj, a možda i natrag.... Drugi dio Cover - Aneta d. Dorian
13.4K 709 28
Morgan Rourke, Kraljica Juga, vodi miran život sa svojom obitelji i svojim ljudima sve dok u njega ne uđe Killian Sullivan, muškarac žedan krvi. Kill...