Sa tobom ponovo

By user32752066

4.9K 483 30

More

Drugi Dio
Treći Dio
Četvrti Dio
Peti Dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi Dio
Deveti Dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio

Prvi Dio

821 44 1
By user32752066

Gledao je kako odlazi ali nije shvatio da je gubi .
Još nije bio svjestan koliko mu je značila i koliko je izgubljen bez nje .Grlio je ponos ni svjestan da je upravo doživio pad.
Vrijedjao je i govorio laži , to sve podpratio je osuđivanjem i ako nije bila kriva.. ponižavao ju je da je bilo teško i gledati onako sa strane .
Nije imala namjeru da mu ne ostane dužna ali je progutala svaku riječ uvrede jer i onako je sve bilo nula u poredjenju šta je dozivala s njim .
Okrenula je se i otišla bez i jednog znaka kajanja .

Napravila je korak i osjeti srce u grlu kad začu svoje ime s njegovih usana .

-"Selma "
Puna nade da ipak nije odustao i da nije mogao da je pusti se okrenu ...
Presjekao ju je pogledom . I ona kao da ispusti svoje srce iz grudi na pod .,nakon što joj reče da za jedno vrijeme drže tajno njihov rastanak jer mu je majka teško bolesna i da ne bi momentalno mogla da podnese tu vijest . Dodao je još i to da kad bude vrijeme da joj jednostavno kaže da ima nekog i da ne želi da nastavi ovako jer u njenom srcu nema mjesta za dva čovjeka . Selma izgubljena od šoka samo je nijemo gledala u pod jer nije imala snage da ga gleda u oči jer bi se odala istog trena. Kidala se iznutra ali ipak poslušno prećuta.
Kimnu glavom kao da se slaže s prijedlogom i istog trena kad on nestade iz vida spusti se niz zid i kao da je skupljala djelove svog srca po podu oko svojih nogu , tiho zajeca. U mislima jedna rečenica se iz nova motala ...čime je ovo zaslužila???Volila ga je i to iskreno svim srcem.
Skupila je snage i ustala . Popravi svoj izgled i uradi baš onako kako joj je često govorio , da treba da nauči da više cijeni samu sebe . Da jednog dana kad ne budu skupa bude jaka žena .
Pa on je od samog početka želio upravo ovo "rastanak "... zašto je onda trošio svoje i njeno vrijeme ? Zašto je lažno planirao i maštao život s njom ? Kiselo se nasmiješi kad u prolazu sretnu nekoliko poznatih lica . Kao da je bila obilježena , kao da joj je na čelu pisalo zauvjek njegova ...takav je osjećaj imala .
Udahnu duboko i zakorači u duboku avliju . Sad joj je trebalo toliko snage da sakrije i od svojih njihov rastanak . I onako je uvjek bila kao podstanar možda ni sad niko ne primjeti ništa ...
Dok je skidala obuću začu majčin glas kako u sobi do njene govori nekome od ukućana kako je dok se vraćala s posla vidjela djevojku poput Selme kako plače pored starog zida da nije bila sigurna koliko Selam voli školu i da nema tog ko bi je natjerao da izostane bi pomislila da je ona ...
Pogleda se brzinski u ogledalo i shvati da je izgledala kao da su joj sve lađe potonule . Lagano zatvori vrata od kupatila i skidajući prvo što je našla na striku da je njeno na brzinu presvuče , popravi kosu i šminku . Dok je stajala i prala ruke u kupatilo joj sva radosna utrča sestra uz standard pitanje kad si ti došla .
Selma pročisti grlo i dok je motala peskir oko ruku izbjegavajući gledanje u lice reče kako nisu imali posljednji čas pa je se zato ranije vratila kući . Majka se pojavi iza oskrinutih vrata i iznenadjena što je vidi dok joj je slika djevojke koja plače prodje mislima , odmahnu glavom i odmjeri Selmu uz pitanje kad je došla . Selma se uspravi i ponovi isto što je maločas rekla sestri .
Majka kao da je predosjećala ili osjetila u njenom glasu samo joj dobaci da je ručak još na stolu i da kad završi može sve da skloni jer je ona imala još nekih obaveza.
Selma poslušno kimnu glavom i prodje do trpezarije moleći se u mislima da su svi ukućani imali neku obavezu kao i majka. Brat je jedini bio za stolom . Odahnu . On je nikad nije ništa pitao osim za nešto novca da mu posudi koji je obećavao vratit ali to nikad nije učinio . Pozdraviše se pogledima i ona krenu da skuplja prazne tanjure . Uhvati je za ruku i tiho da niko nečuje je upita da li je sve u redu . Selma osjeti gušenje i glas joj podrhta pa samo odmahnu glavom kad joj se majka pojavi iza ledja . Brat dobaci majci da su oni dani u mjesecu u pitanju i istog trena samo su se začuli zvukovi ulaznih vrata . Odlazili su jedni za drugim . I kao da su ih tačno odbrojali nakon što se oglasi tišina , brat izvuče stolicu do svoje i potapša je davajući joj tako znak da sjedne . Pognute glave spusti se na stolicu crpeći posljednji atom snage da ne zaplače .
Topla bratova ruka na njenoj bradi je natjera da podigne glavu . Njene plave oči se ogledaše u njegovim kao da su se gledali u ogledalu . On je bio nepune dvije godine stariji od nje ali su često ih smatrali blizancima , jer toliko sličnosti nijedno od drugih troje nije imalo koliko njih dvoje .Drugom rukom je skloni krvdzavi pramen kose s lica i zabrinuto zatraži da mu se izjada. Nikad do sad nisu vodili ovakav razgovor . Nikad do sad je niko nije ovako brižno gledao . Pomalo zbunjena slaga da je imala težak dan i da je pomalo hvata panika jer se bliži kraj godine . Izgledalo je kao da joj je povjerovao ali dok je ustajao i skupljao tanjure one iste koje je ona započela , onako da je zvučalo ne obavezno joj reče da je vidio onog njenog "čupanju " kako su ga svi nazivali osim majke , zbog duge kose koju je s ponosom nosio .
Selam odlazeći do kuhinje dobaci kako joj je prioritet škola i da s njim i onako nije ništa ozbiljno ako je bio u pitanju nastup da je ni to nije zanimalo . Brat prošaputa kako se nada da je tako i odustade od namjere da joj kaže da ga je vidio u autu s nekom nepoznatom ženskom kako odlazi sa žurke gdje je imao nastup.

Začuo je se zvuk ulaznih vrata i ona shvati da je u kući ostala sama ... istog trena zatvori vrata svoje sobe i krenu sa trpanjem u kutiju sve uspomene od Kenana . Posljednji je skinula lančić s vrata . Jedna polovina srceta s njegovim imenom je bila kod nje a druga s njenim kod njega . Poklon za novu godinu kad joj je obećao vječnu ljubav i da je nikad neće ostaviti .Zadrža ga ispred lica kao da je bila hipnotizirana krenu da razmišlja . Jednom davno joj je neko rekao kako je život igra i da treba igrati/živjeti do pobjede , i ona je to nekako uvjek čuvala u podsvijesti . Možda je bila u pravu ali ostalo je vrijeme da pokaže i dokaže koliko je bila u pravu i koliko je vrijedilo da se bori ili odustane kako je to sad upravo činila.

Continue Reading

You'll Also Like

191K 11.3K 37
Jedan sudbonosni susret promijeni njihov cijeli život. Jedan mali dar i elektricitet koji buja između njih natjeraće ih da premoste kilometre i strah...
16.8K 677 14
ZADRŽI ME - (Treći - završni - deo trilogije "Iskušenje ljubavi")
202K 6.7K 30
„ Svako igra neku igru. I uvek ima onaj koji je tu igru započeo. Tako si i ti draga moja. Samo pazi da u vlastitoj igri ne budeš pobeđena." „ Prepust...