Sve je na prodaju

By user32752066

8.5K 603 52

More

Prvi dio
Drugi dio
Treći dio
Četvrti Dio
Peti dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi dio
Deveti dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio
Sedamnesti Dio
Osamnaesti Dio

Devetnaesti Dio

349 28 3
By user32752066

Za njih nije postojao kraj ... Novi početak i volja Sebastiana da nikad ne odustaje im je dobro došla . Nije bilo razgovora jer su pogledi vodili glavnu riječ . Nelson ih ostavi same . Možda je htio da im prepusti priliku da i usne progovore jer ko zna hoće li dobiti bolju priliku od ove .
Kad se Sebastian udobno smjesti i otkopča pojas , Anela izgubi boju u licu . Stezala je prste hvatajući se za sic . Sebastiana kao da je grom pogodio a neko zaboao nož u srce , pa se nervozno pomjeri ne spuštajući pogled s njenog blijedog lica.
Da li ga je prezirala? Da li još uvjek nosi u mislima njegove riječi kod prvog susreta ?
Nije mogao da vrati vrijeme unazad ali je želio da izbriše sva ružna sjećanja .
Nesigurno se nagnuo naprijed i lagano ispitivački uze jednu njenu ruku koja je drhtala .
Tražio je riječi da započne razgovor i sve karte iznese na sto baš kako ga je i deda savjetovao prije njenog odlaska . Sad je bila prilika i htio je pokušati sve , ali ga zbuni njeno trzanje ruke iz njegove koju smjesti na usta kao da je gušila samu sebe . Imala je oči zatvorene i pokušavala je da umiri samu sebe ali nije uspjela .
Dohvatila je Sebastianovu jaknu i sve što je pojela prije njegovog dolaska je skrivala morajući jaknu stidljivo dobaci da se nada da nije imao ništa važno u džepovima .
Odmahnu je glavom s olakšanjem i ako nije bio siguran da li je tako olakšao sebi ili njoj .
Nelson ispruži kantu i očima joj dade znak da može da baci a ona se zahvali jer je došao u pravo vrijeme a on od olakšanja da nije im smetao zaboravi da ih obavjesti o slijetanju .
Tek kad se oglasiše lampice iznad njihovih glava on rukama u zraku Sebastianu dade znak i ponovo nestade iza zavjese pokušavajući svoju sreću kod jedne od djevojaka iz posade.
Sebastian se pobrinu oko Anele ali nije zanemario njeno držanje ruke na stomaku . Raširenih prstiju je obuhvatila većinu stomaka dok je drugom trpala bombonu koju joj je dala djevojka sa bezinske.
Kad se smjestio na svoje mjesto krenu sa ispitivanjem a Anela kao isprogramirana je odgovarala na pitanja ni svjesna u kojem pravcu je otišla s odgovorima ...
-"Nervoza od leta ?"
-"Aha po malo nisam navikla inače biram da sama vozim prije bilo kojeg prevoznog sredstva ."
-"Izvinjavam se što nisi dobila šansu za svoj izbor."
-" Nije važno i onako smo poprilično skratili povratak , nije mi bilo u planu da opet vozim onolike sate ..."
-"Sigurna si da je samo nervoza ? Ništa drugo ?"
-"Aha ."
-"Blijeda si ."
-" Nemam strah."
-" Od mene ...?"
-" Ne ... zašto bi te se plašila ."
-" Pa nisi bila oduševljena kad si me vidjela , a pošto si od mene pobjegla onda sigurno postoji neki razlog što si u ovom stanju ? Nisam li u pravu?"
-" Naravno da jesi ... sve mi je zbog tebe ... Preživljavam sudbinu svoje majke a ti mi ni to nisi dozvolio ."
-" Svoje majke ? Ja ti nisam dozvolio ? Htjela si pobjeći od mene i sakriti djete kako je i ona od tvog oca ?! Zar me nisi upoznala ? Da li ja tebi ličim na tvog oca ?!Zar stvarno misliš da sam u stanju biti monstrum kao on ?! "
-"Naravno da mislim !!! Vrati film unazad i preispitaj svoje ponašanje prema meni ! Pa onda reci da li bi pomislio isto što i ja ?!
Sve ima cijenu ?!?! Tvoje riječi ! "
-" Ko te je okrenuo protiv mene Anela ? Priznajem da nisam bio konkretan i da kod prvog susreta sam te ponizio ponudom ali da možeš i da pomisliš da sam u stanju učiniti ono što je tvoj otac učinio tvojoj majci me duboko vrijedja ... "
-" Niko me nije okrenuo protiv tebe samo sam želila da nas zaštitim ali mi ni to nisi dozvolio ..."
-" Od čega da se zaštitiš ? Andrea ti je napunila glavu jer je shvatila da ne može da zauzme tvoje mjesto i ti si joj povjerovala ... Da li stvarno mislila da ćeš uspjeti otići od mene ? "
-" Jesam mislila sam ... bar sam pokušala ."
-" Ali zašto ?"
-" Zašto ? Da li gubiš pamćenje ili si toliko arogantan da ne želiš da priznaš ni samom sebi ?"
-" Da priznam šta ? Ti si željela da te ne izdvajam od drugih zaposlenih ... tvoja je želja bila da brak ostane tajna ... nisi htjela da se preseliš u kuću htjela si da ostaneš sama ... sve sam to ispoštovao . Čak sam ti dao i previše prostora i ako sam te želio uz sebe svaki minut ... "
Slijetanje ga prekinu ali i shvati da Anelu opet hvata mučnina a pomislio je da je bio i pomalo oštar s obzirom da je još nije pridobio sebi , odluči da razgovor ostane ne dovršen .
Posmatrao ju je ispod obrva uz osmjeh u ćosku usana . Valjda je shvatio da ipak nije sve na prodaju i da je ponekad trebala detaljna analiza da bi čovjek shvatio da nije svo bogastvo u materijalnim stvarima ...
Uz osmjeh joj baci ključeve od auta i smjesti se na suvozačevo mjesto , dok ga je ona zbunjeno gledala on joj otvori vrata vozača i tapšući dlanom od sjedište dobaci kako je detaljno slušao da bira uvjek da sama vozi ... ona se osmjehnu i odmahnu glavom . Dok je stezala prste oko volana tek tad je bila shvatila da je se odala da postoji mogućnost da je trudna ali da ništa nije potvrđeno . Sebastian spusti ruku na njen stomak i lagano drugom rukom maknu kosu s lica . Imao je zabrinut pogled . I samo što je htio da izusti izvinjenje jer je prenaglio i ako mu je bila namjera da je samo opusti ona ga preduhitri i oglasi se .
Glas joj je podrhtavao dok je govorila ...
-"Ne želim da se unaprijed raduješ da te ne bi nesvjesno povrijedila ... još nije potvrđeno samo sam po simptomima i nagadjanju od Suzan po onome što sam joj rekla a postoji mogućnost ...."
Sebastian je nježno privuče u zagrljaj , plašio je se da je ne povrijedi a inače bi je čvrsto stegnuo spreman da je nikad ne pusti .
Emocije su se poigrale s njima i oboje se opustiše . Brisajući joj suze dok su im se čela dodirivala dade joj obećanje koje je po svaku cijenu imao namjeru i održati .
-" Nikad nemoj ni da pomisliš da mi je nešto vrijednije od tebe ... Sve dok dišem ću da te čuvam i držim uz sebe ... Nema tog blaga niti ima cijenu tvoja blizina . Ako si trudna ucinićeš me najsretnijim jer i sama pomisao da postoji mogućnost mi daje snagu da poletim do neba . Hvala ti što si me naučila da cijenim više život i smisao mog postojanja . A još više sam ti zahvalan što sam postao bolji i što si imala strpljenja da sačekaš ... o ovom bježanju ćemo posebno razgovarati jer nisi stvarno mislila da ćeš proći nekažnjeno ..."

Jedan poziv dok je ne skidajući pogled s Anele dok ih je smireno vozila kući , je riješio Andreino postojanje . Lea je se pobrinula o dočeku i slavlju pomalo ljuta na Anelu što je pokušala pobjeći , ali je to već bila zaboravila kad ju je čvrsto stisnula u zagrljaj .
Nekoliko dana kasnije je jedna razglednica bez adrese javila postojanje njenog oca Amana negdje u svijetu je odlučio i on da pronadje svoj mir kad je shvatio pomalo i sa zakašnjenjem da ako ljubav ima cijenu to nije ljubav .
Sebastian je ostao na oprezu skrivajući Anelu od javnosti , i sam je poželio da se povuče i negdje daleko žive mirnim i skromnim životom ...
Sve je na prodaju ako neznamo cijeniti to što nudimo ...
KRAJ

Continue Reading

You'll Also Like

35.5K 775 25
◾🔞Luciano, najpoznatije prezime Moskve. Nosi ga obitelj koja drži lanac trgovine oružja i narkotika. Zbog smrti Eduarda Luciana, posao preuzima Alek...
414K 13.4K 73
Što ako nas život odvede drugim putem? Što kada osveta postane opsesija? Je li vrijedno žrtvovati sve samo zbog jedne osobe? 🔞
90.5K 1.9K 44
Kako bi izbjegla dogovoren brak s Davidom, Mia laže da je u vezi sa svojom najboljom prijateljicom Monikom. Nitko joj ne vjeruje, David najmanje, ali...
71.9K 1.7K 29
Poljubi me. Čak iako me ne možeš ljubiti usnama, ljubi me očima. Oboje smo ludi jedno za drugo. Poljubi me. Ljubi me da svet stane na trenutak. Ja...