Vesztes(ég)

By FeketeEmese

623 82 12

Azok a veszteségek, melyek életünk során úgy érnek bennünket, hogy még csak azzal sem vagyok tisztában, hogy... More

•2•
•3•
•4•
•5•

•1•

221 28 6
By FeketeEmese

Nyitás

- Haver, nem is tudtam, hogy a téli szünet alatt apuka lettél.- veregette meg a holland vállát Charles miközben elhaladt mellette, ő azonban csak döbbenten néztt után.

- Apuka?- kérdeztt vissza a korábbi világbajnok, mire a monacói csak bólintott egyet.

- Azért kicsit fáj, hogy senkinek se szóltál, de persze gratulálok, meg erőt egészséget vagy mi.- vont vállat- Látom folytatod a Forma 1-es dinasztia kiépítését. Remélem a kiskrapek nemsokára gokart-bajnok lesz.- intett még egyet társa felé, majd el is indult a mérlegelésre, otthagyva ezzel Maxot döbbenten a kamerák kereszttüzében, aki csak megrázta a fejét, majd realizálta, hogy április elseje van, és nevetni kezdett.

- Majom.- lökte meg a Ferrari pilótáját Max, miközben váltotta őt a mérlegen, aki csak döbbenten nézett rá.

- Mi van?

- Hát ez az. Április egy, pedig már komolyan kezdem azt hinni, hogy azt hiszed apa lettem.- nevetett még mindig Max.

- Figyelj, haver, én komolyan láttam egy nő csípőjén ülni egy kisfiút, aki kiköpött te vagy.- emelte fel védekezően kezeit a monacói férfi.

- Max, te jössz az interjúban.- fogta meg a vállát valaki a hollandnak, majd meg is lökte egy kicsit a férfi, miközben kezébe nyomott egy mikrofont.

Max kupájával kezében futott a Ferrari garázsa felé, miközben saját sajtósa a holland után lépkedett.

- Leclerc!

- Verstappen!- kiáltott a holland után sajtósa.

- Tiéd lehet.- nyomta a kezébe a trófeáját a pilóta, mert a legkevésbé sem izgatta azok után amilyen szar vicces talált ki neki Leclerc, aminek így kénytelen volt utána nézni.

- Szia!- állított meg egy Ferrari ruhás nőt a férfi, aki valószínűleg valamilyen gyakornok lehet, mivel- Figyelj, mielőtt elájulsz megkeresnéd nekem Charlest? Élet halál kérdése.

- Persze, de csinálhatunk egy képet előtte?- tette fel a kérdést a nő, és már emelte is volna fel a telefonját, de a holland férfi diszkréten visszanyomta azt eredeti helyére.

- Utána, persze! De kérle, csak szólj Cherlesnak.

- Minek kell, hogy szóljon nekem?- érkezett a kérdsét a férfi mellől, mire a holland azonnal oldalra fordult, majd intett a gyakornoknak, és megfogva a piros csapatpólós pilóta felkarját indult el keresni egy helyet valahol a paddocban, ahol sokkal kevesebb ember van.

- Hol van a saját szobád?- tette fel  kérdést a holland, mire Charles lerázta magáról a férfi kezét.

- Így is elegen szeretnék azt hinni az interneten, hogy titokban oda vagyunk egymásért, nem kérek több ilyen képzelt kapcsolatot, köszönöm.

- Jah.- forgatta meg szemeit a Red Bullos pilóta, és húzta maga után Leclerct, majd be is fordult az egyik oldalfolyosóra, ahol végre nem volt olyan nagy a nyüzsgés- Ugye csak vicc volt, amit mondtál?

- Nem.

- Nem?

- Nem.- rázta meg a fejét a monacói férfi- Miért viccelnék ilyennel?- tette fel a kérdést összehúzott szemekkel.

- Én nem tudom, de ez rohadt szar vicc,  bárhogy nézem is.

- Figyelj, a kisgyerek komolyan itt van, az anyukájával együtt, de nem volt a homlokára írva, hogy te vagy az apja, csak nagyon hasonlít rád.- vont vállat a Ferraris pilóta- de ha ennyire felhúztad magad rajta, akkor csak lehet valamicske valóságalapja, nemde?- tette fel a kérdsét Charles.

- Hol?

- Nem tudom Verstappen, keresd meg, ha annyira érdsekel.- vont vállat hanyagul a Ferraris pilóta- Eddig hinni se akartál nekem.- fordult el Charles, majd ott is hagyta Verstappent, aki még mindig hihetetlennek tartott a helyzetet, és szinte biztos volt benne, hogy a férfi csak testvérét láthatta valamelyik unokaöccsével.

Max és Checko Christian Horner mögött sétálva hallgatták, ahogy főnökük ecsetelte a Forma 1 Akadémiájának fontosságát az idei Forma 1-es szezon alatt, így nekik is ugyan annyira fontos az ő eseményeiken mutatkozni, mint az fordítva is igaz lesz.

- Egy szakembert is szeződtettek az idei évre, aki a logisztikai részeket fogja megoldani a két bajnokság között, szóval semmivel sem kell foglalkoznunk. A hölgy valami ilyent tanult az egyetemen, játékelméletet és logisztikát.

- Nagyszerű, még egy ember, aki dirigálhat nekünk.- motyogta az orra alatt a mexikói férfi.

- Nem csak nektek, ha ez megnyugtat.- intette le azonnal a csapatfőnök, éppen mielőtt beléptek volna a csapat álltal felkarolt akadémisták közé.

Három órával később a mexikói férfi futva hagyta el a helyiséget, hogy elérje a gépét, mely hamarosan indul, ő pedig nem szeretne még egy fél napot várni a következőre, hogy láthassa családját.

Max azonban sokkal lassabban halad át az épülten, mindent megvizsgálva. Kíváncsi volt arra, vajon van-e valós esély arra, hogy hamarosan egy nő is bent ülhessen egy Forma 1-es kocsiban a rajtrácson.

Az üveg épület, ahol már csak a Red Bull delegációja és pár ott dologzó lézengett, hiszen ők voltak mára beosztva utolsónak kötelező megjelenésre, az itt dolgozók pedig maximum ötig voltak az épületben.

Így viszont a holland zavartalanul kukucskálhatott be minden egyes nyitott ajtón, és zavartalanul tette is meg azt, pontosan addig, amíg egy helyiségben szembe nem találta magát egy éppen a papírhalom közepén trónoló nő rendezgeti a körülötte uralkodó őskáoszt, miközben időközönként megmozgatta a mellette lévő mózeskosat.

Halkan egy latatónak hangzó dallamot dúdolt, miközben felnyitott maga mellett egy laptopot is, amin gépelni kezdett.

A szoba egyik kisasztalán egy sakktábla foglalt helyet, rajta felállított bábúkkal, ami valahonnan ismerős is volt neki, egy másik asztalon dáma tábla hasonló helyzetben, a falon pedig egy letörölhető sudoku és amőba mágnestábla, mintha egy valóságos logisztikai játékterembe nyitott volna be.

- Maga a logisztikai szakember, igaz?- tette fel a kérdést mosolyogva Max, miközben az ajtófélfának dőlt.

- Talált süllyedt.- szólalt meg a nő, mire Max tátott szájjal mérte végig ismét a szobát, és a nőt, aki kiemelve a kisbabát a kosárból állt fel.

- Evangeline?- szólította meg a nőt Max, aki farkasszemet nézve a férfival, tartotta a fejét a kisfiúnak, aki először álmosan pislogott a nőre, pár másodperccel később azonban már, hatalmas kék szemeivel az előtte álló férfit figyelte, miközben a nő haját csavargatta ujjai között.

- Eddig is tudtam, hogy a Verstappen gének erősek, de hogy ennyire.- forgatta meg szemeit a nő, majd visszafordult a képernyő felé, és felemelte a laptopot az asztalra.

Max ekkor mérte végig a kisfiút jobban, és azonnal arra gondolt, amit Charles mondott neki a hétvégi verseny után, hogy látott egy nőt a gyerekével.

- Ott voltál a hétvégi futamon?

- Engedélyeztetnem kell, hogy elmenjek egyre?- tette fel a kérdést a nő- Csak mert régen kellett, ha nem csal az emlékezetem. Vajon hány barátnődnek kellett még ilyent csinálnia rajtam kívül?- tette fel a gúnyos kérdést Evangeline, majd úgy tett mintha el is gondolkodott volna a válaszon- Elszomorítóan kicsi lehetett az arány.

- Evangeline- lépett beljebb Max a helyiségbe, de szemeit le se tudta venni a kisfiúról, akit anya idő közben vállára fektetett.

- Evangeline!- lépett be valaki Max mögött a kis helyiségbe- Oh, hát itt van az én gyönyörű kincsecském is.- lépkedett el valaki Max mellett, majd már ki is vette a nő kezéből a kisbabát, aki idő közben már nem pislogott hatalmasakat- Szia Alexander. Szia!- dörzsölte össze a kisfiú orrát sajátjával Susie Wolff.

- Susie?- nézte továbbra is a nőt a férfi.

- Ah Verstappen, nem is tudtam, hogy te még maradtál, Horner már rég elment.

- Gondoltam szétnézek kicsit.

- Értem.- bólintott a nő, ám az arcmimikája kicsit sem tükrözte szavai jelentését, de mégsem foglalkozott többet Maxszel, aki számára a helyzet kezdett egyre értelmezhetetlenebbé válni, mintha valami rom-kom vígjátékot nézne- Evangeline, kérlek, be tudnád fejezni a következő havi időbeosztásokat? Én addig Alexandert rábízom a keresztapádra. Amúgy is babázhatnékja van mostban.

- Rendben.- bólintott rá a nő egy kis gondolkodás után- De két óra múlva ennie kell, addigra már én is végzek.

- Szuper. Akkor két óra múlva mi is elmegyünk eebédelni együtt.- bólintott a szőke nő, majd egy kisrepülős táskát magához véve indult el kifelé- Verstappen, neked is ideje menned, és dolgozni hagyni Evangelint.- intett kifelé a helyisegből Susie Wolff, és Max legnagyobb sajnálatára meg is várta, amíg elhagyja a helyiséget.

- Örültem a találkozásnak Susie.- bólintott mosolyogva Max, a nő azonban előzetes várokzásaival ellentétben egy tapottat sem mozdult el eredeti helyéről.

- Tom!- kiáltotta el magát a nő, miközben a kisfiút szorosan magához fogva ringatta, mintha a pilóta elől kellene elrejtenie őt. Idő közben pedig egy hatalmas talpig feketébe öltözött férfi is megjelent a duó mellett- Mr. Verstappen, Tom kikíséri önt, örülök, hogy tálkoztunk a mai nap folyamán.- bólintott száján mosollyal a szőke nő, szemei azonban sokkal inkább gyűlöletet és megvetést tükröztek.

Max már csak a nő hátát látta, ahogy a kisfiú a vállán fekve hatalmas kék szemeivel őt figyelte, miközben apró öklét próbálta benyomni pici szájába.

- Mr. Verstappen,- szólította meg a hollandot a mellette álló biztonsági őr- sajnálom, de az épület látogatható része a mai napra bezárta kapuit, kérem hagyja el az épületet.- mutatott kezével a kijárat felé.

Max visszanézve már csak annyit látott, hogy a nő lehajtott fejjel számol valamit az asztalon kiterített papírok adataiból.

Ez a kép pedig kicsit sem volt szokványos egy buliban, valljuk be, így a holland férfi kíváncsiságát sokkal inkább felpuszkálta a nő látványa, mint bármi más a körülötte történő zűrzavarból, így italával a kezében indult el a barna hajú nő felé.

- Szép jó estét.- érintetts meg Max szabad kezével a nő vállát, aki ijedten fordult felé, elemelve tekintetét a két papírról előtt, mélyek egyikén egy sajktáblaminta kapott helyet, a másikon pedig valószínűleg a lépések sora, mely ehhez az álláshoz vezetett- Profi vagy?- intett kezével a papírok felé a pilóta, mire a nő csak felnevettek, amit Max sokkal inkább látott, mintsem hallott.

- Nem.- ingatta meg a fejét a nő- Az egyik egyetemi vizsgámra kell felkészülnöm belőle.- mondta a nő, Max azonban csak a szájáról tudott olvasni, így inkább leereszkedett a mellette lévő üres bárszékre.

- És mióta lazul egy egyetemista vizsga előtti nap egy buliban?- tette fel a kérdést a holland, mire csak egy szemforgatást kapott válaszul.

- Liam nem igazán fogadja el újabban ezt kifogásnak.- hajolt közelebb hozzá a jő, mire Maxot megcsapta a málna és lime illata.

- Lawson ismerőse vagy?- kérdezett ismét Max.

- Rosszabb.- legyintett a nő, miközben elvette a pincér frissen felé nyújtott poharat- Gyerekkori barátja.- mutatott felé poharával a nő, miközben valamit felfirkált a papírjaira.

- Akkor te is ausztrál vagy?

- Fogjuk rá.- vont vállat a lány, Maxot viszont borzalmasan idegesítette, hogy a barna hajú nő cseppet sem mutat érdeklődést iránta, így sokkal közelebb húzódott hozzá a székével.

- Mi az, hogy fogjuk rá?- kérdezett ismét a Red Bullos, mire a nő elemeket tekintetét a lapoktól fagyoskék szemeivel pedig végigmérte a férfit.

- A dédszüleim, a nagypapámmal meneültek oda a holokauszt elől Lengyelországból. A nagymamám családja pedig a Szovjetunióból emigrált a kontinensre, így szigorúan véve,- a nő vállatvont- fogjuk rá, hogy az vagyok.

- Érdekes.- bólintott Max, mire a nő csak elnevezték magát.

- Jah, el tudom képzelni mennyire.- nevetett a nő, majd éltette a táskájába papírjait- És mit keres itt egy többszörös világbajnok Forma 1-es pilóta?

- Te tudod ki vagyok?

- Egyetemista vagyok Max Verstappen, nem barlang lakó.- forgatta szemeit a nő, majd le is ugrott a székéről.

- És te is elárulod nekem a neved, ha már te tudod az enyém?

- Nem.- válaszolt nemes egyszerűséggel a nő, ami miatt Max szinte nyitott szájjal figyelte őt.

A nő maga középmagas volt, teltkarcsú, kellemesen telt testalkattal, hosszú barna hajjal és metsző jégkék szemekkel, valamit sokkal felvágottabb nyelvvel, mint arra a holland számított.

- Ez nem fair.- jegyezte meg azonnal a pilota, és már a nő mellett termett.

- Az élet nem az, nyugodj meg Verstappen, ezt tanulom az egyetemen, én már csak tudom.

- Milyen szakon vagy?

- Semmi közöd hozzá, mesterképzés.- bólogatott a nő, mire Max ismét nevetni kezdett.

- Nagyon szimpatikus a szak. Nincs rá esetleg még jelentkezés?

- Sajnos lecsúsztál szupersztár.- nézett lebiggyesztett ajkakkal a nő a férfira, egy ajtóban állva, majd a feje fölé mutatott- Csak VIP vendégeknek Maxie, sajnálom.- veregette meg a férfi mellkasát a nő, majd hátatfordítva neki indult el a terem belső része felé, ahol azonnal meg is jelent egy biztonsági.

Lawson nem mondta, hogy van privát része a bulijának...

♟️•

Kezdés (amennyiben igény van rá);
                     • 2024. március 31. 18:00

→ hetente megjelenő részek

Continue Reading

You'll Also Like

7.9K 664 8
"Van, hogy egy nőnek, nem a méhéből, hanem a szívéből születik gyermeke." "Egyedül Chiara tart még életben." Köszönöm a borítót és a GIF-et @BlueBeli...
247K 2.5K 33
Melody Peterson is a well-known actress who everyone knows, but at the same time just as normal as any other young woman could possibly be. When she...
22.7K 2.3K 149
2 szomszéd. 2 fiú találkozása. Havencrest jó döntés volt Louisnak? Az új város egy új szerelmet is hozott? Talán itt szerelemre talál? 2 fiú találko...
12.6K 549 30
-Ugye tudod, hogy ebből hatalmas botrány lesz?-nézett rám, miközben egyre közelebb jött. -Tudom..csak nem érdekel- hajoltam hozzá közel, még nem az a...