Sve je na prodaju

By user32752066

9.1K 624 52

More

Prvi dio
Drugi dio
Treći dio
Četvrti Dio
Peti dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi dio
Deveti dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio
Sedamnesti Dio
Devetnaesti Dio

Osamnaesti Dio

221 17 0
By user32752066

Sebastian spusti glavu na sto i lagano udari čelom . Nije osjećao bol . Ubijala ga je tuga ... U mislima po ko zna koji put vrati slike njegovog ponašanja prema Aneli . Za kajanje je bilo kasno , za oprost nije dobio priliku .
Lijeno podiže pogled i kad shvati da je poziv mogao biti važan brzo se uspravi . S druge strane Andrein piskav glas ga u trenu trgnu i on spretno prekinu vezu ... Zamrsi prste u kosu i opet krenu da razmišlja . Brzo dodje na ideju da sama nije mogla da ode ... imala je pomoć od nekog ? Ni novca nije imala dovoljno ... Otac ? Odmah je odbacio tu mogućnost i još izgrdi samog sebe kako je i pomislio na njega ... Prijatelji ? Nije imala nikog osim Arona i jedne djevojke koje je vidjeo na sahrani ... Suzan ? Jedino joj je ona mogla pomoći ...odluči da svrati do apoteke ...

Anela osvježi lice hladnom vodom i odustade od poziva rodbine s majčine strane . Još jedno razočarenje nije mogla da podnese . Provjeri još jednom maleni blok koji joj je ostao od majke i kiselo se nasmješi . Nije bilo ni veliko čudo i tek joj je sad bilo jasno zašto ih majka nikad nije spominjala kao ni njenog oca .
Proviri lagano kroz odškrinuta vrata da li su kamioni otišli jer još jedna nevolja joj nije trebala. Bez policijskog poziva ih se nije mogla otarasit a najmanje joj je trebalo da se sad mota oko policije s lažnim papirima.
Možda ipak da kontaktira oca ? Pomisli u sebi i isto kao i Sebastian kiselo se nasmješi samoj sebi da je uopšte to i pomislila .
Platila je benzin i zahvali se ljubaznoj djevojci što joj je dozvolila da se malo osvježi , na što se djevojka ljubazno nasmiješi i ponudi joj mentol bombone . Anela je upitno pogleda a ona se nagnu i tiho uz namigivanje dobaci da je čula da su dobre za jutarnje mučnine . Anela uze dvije i zbunjeno se zahvali .
Kao izgubljena mahinalno spusti ruku na stomak i uplaši samu sebe kad u mislima shvati da je postojala mogućnost da je trudna.
Drhtala je sva . Nekako skupi snage i preparkira auto . Da pozove Suzan ....?
Naravno njoj je jedino mogla da vjeruje .
Upali telefon koji joj je Andrea dala i ignorisa nekoliko poruka od nje...
Bez imalo muke ukuca broj koji je i probudjena iz sna znala bez imalo muke i sačeka nestrpljivo .
Suzan uzviknu njeno ime kad shvati da ju je ona zvala i Sebastian se pomjeri malo u stranu skrivajući se iza jedne od polica sa čajevima .
Većinu od njihovog razgovora nije mogao da razumije jer nije mogao da čuje Anelu s druge strane veze ali je po nešto nagadjajući što je čuo od Suzan je shvatio da je Anela prešla granicu.
Brzo su završile razgovor i on se pojavi ispred Suzan kao da je tek ušao . Zamoli je za pomoć . Tražio je da koristi njen telefon jer mu se baterija ispraznila a hitno se trebao da javi nekome ... ona ga nije slušala , još uvjek pod uticajem razgovora sa Anelom mu ispruži telefon i grickajući nokte se udalji i on nesmetano okrenu posljednji broj s poziva .
Osjeti neku toplinu kad se s druge strane oglasi Anela i on prekinu vezu bez oglašavanja . Dohvati račun i olovku i zapisa broj . Zahvali se Bogu u mislima da Suzan nije obraćala pažnju na njega i da je nesmetano mogao da provjeri više puta da je dobro zapisao ...
Zahvali se spuštajući novčanicu pored telefona a ona zbunjeno ga pozdravi podizanjem ruke i nastavi da razmišlja .
Bez da gubi vrijeme pozva Nelsona i izdiktira mu broj . Zahvali se i krenu prema najbližoj policijskoj stanici u koju ga je uputio Nelson .
Minuti kao godine ... nervozno je udarao od volan kod svakog zastoja ili sporog vozača ispred sebe kojeg nije imao prilike zaobići.
Bez grama strpljenja izadje iz krivo isparkiranog auta i baci ključeve Nelsonu koji je svom silom se trudio da ne prsne u smijeh ali pošto je znao ozbiljnost situacije nije smio da se glasno nasmije . Preko ramena dobaci ime i dade znak Sebastianu da udje da imaju sve spremno.
Mladić nekoliko godina mladji od njega ga dočeka na ulazu i objasni mu da je sve bilo spremno , ponovio je i to da normalno nisu trebali da istražuju ali kad su nakon provjere dobili dokaze da mu je Anela supruga i da želi prijaviti njen nestanak su ipak uradili sve u svojoj moći ... Sebastian ga presječe pogledom i mladić je zaćutao . Zatvorio je vrata bez prigovora koja je ubrzo opet otvorio za Nelsona .
Skupljao je sve informacije ... u glavi je sam sebi davao odgovore na njih .
Telefon je bio prijavljen na nepostojeće ime ali snimci iz trgovine su pomogli da shvati da je Andrea bila pomoć koju on nije mogao do sad odgonetnuti . Udaljena nekoliko sati vožnje ili sat do dva letom za njega nije bio problem . Izgledalo je da se njeno kretanje zaustavilo ali je mogao nastati problem ako ugasi telefon i to mu poveća nervozu . Nelson ga ubijedi da odmah krenu i da ne bi trebao biti problem jer već je padala noć i po lokaciji na kojoj se nalazila bi trebalo da je tu izabrala da prenoći .
To ga malo umiri i on obavi nekoliko poziva da ubrza pripreme za svoj polazak . Svaka minuta je za njega bila vječnost .
Od trenutka kad je napustio policijsku stanicu i njegovo slijetanje na kanadsko tlo , on je u glavi preturao mogući scenario .
Nelson je bio od velike pomoći . Sve je bilo organizovano i spremno , pošao je s njim baš iz razloga koji im se sad desio. Sebastian je bio kao izgubljen . Stajao je nijemo pored parkiranog auta . Ona nije spavala . Vrtila je telefon u rukama koji je ispustila kad ga je ugledala . Teško da ju je prepoznao . Uplašeni pogled i oči pune suza su je odale. Inače da ju je sreo negdje na ulici ne bi je prepoznao . Nije više ličila na sebe . Boja kose i nova frizura su joj dobro stojale ali njemu se nije svidjelo . Bila je privlačnija a on ju je sebično želio samo za sebe ...
Nije pitala i postavljala pitanja , kako ju je našao , trudila je se da stavi osmjeh na lice jer se nije smjela prepustiti emocijama koje bi je odale .
On nije ništa primjećivao osim promjene izgleda, jer je tokom putovanja preispitivao po prvi put svoja osjećanja prema nekome , u ovom slučaju prema njoj....

Imala sam namjeru da vam nastavak poklonim za 8. Mart ali nisam dobila priliku . Sad vam naknadno želim sve najbolje i potrudiću se da u što kraćem roku privedem priču kraju .
Vaša Adisa

Continue Reading

You'll Also Like

217K 8K 33
Lav Mayakovsky je brižan sin, predivan brat i prijatelj iz snova koji ima sve konce u rukama. Da li je spreman za oluju koja će mu pomutiti razum i...
96.6K 2.1K 44
Kako bi izbjegla dogovoren brak s Davidom, Mia laže da je u vezi sa svojom najboljom prijateljicom Monikom. Nitko joj ne vjeruje, David najmanje, ali...
241K 6.1K 33
[18+] Podigla sam se s klupe i tako udaljenost između nas učinila gotovo nepostojećom. Tijelom mi je prošao uzbuđujući drhtaj i mišići duboko u trbuh...
192K 8.9K 28
Tyler&Selina 2.dio serijala Ljubav je izazov Kad znaš da je vrijeme prestati boriti se!? Kada znaš da trebaš odustati?! Tyler Casel ne priznaje por...