A tƱz próféciåja

By TessaRLambrick

5.5K 461 286

đŸ”„đŸ”„ Befejezett regĂ©ny, minden csĂŒtörtökön Ășj fejezet! đŸ”„đŸ”„ Amelia Ă©lete fenekestĂŒl felfordul, amikor a boszo... More

1. fejezet
2. fejezet
3. fejezet
4. fejezet
5. fejezet
6. fejezet
7. fejezet
8. fejezet
9. fejezet
10. fejezet
11. fejezet
12. fejezet
14. fejezet
15. fejezet
16. fejezet
17. fejezet
18. fejezet
19. fejezet
20. fejezet
21. fejezet
22. fejezet
23. fejezet
24. fejezet
25. fejezet
26. fejezet
27. fejezet
28. fejezet
29. fejezet

13. fejezet

179 11 8
By TessaRLambrick

Végre egyszer neki is szerencséje lett!
Morena az oltár mögött állt, és senki sem volt körülötte. Úgy tűnt, ő befejezte az orgiát, megelégedett Kyrinthosszal. Amelia elnyomta a hirtelen rátörő féltékenységet, és átvágott a csarnokon. Az egymásba gabalyodó, lassan vagy gyorsan vonagló testek, a szex félreérthetetlen illata, a vérszag és a nyögések minden lépését megnehezítették. Vagy csak a teremben kavargó mágia súlyát érezte ilyen intenzíven?
Maga sem tudta.

Egy kar nyúlt felé, egy nagyobb csoportból vált ki, és megragadta a kezét. Amelia egy vámpír éhesen csillogó tekintetével találta szembe magát, de semmilyen hatással nem volt rá. A szemét egyenesen Morenára szegezte, aki egyelőre nem vette észre őt. Lerázta magáról a vámpír kezét, a csalódott morgás végigkarcolta a gerincét. Nagyot nyelve lépett át egy boszorkányon, aki térdelve kényeztetett egy – Amelia csak tippelt – alakváltót. A halk dorombolásból a lány valami nagymacskára tippelt.

Egyre sűrűbb lett a tömeg az oltárhoz közeledve, a lány már megbánta, amiért nem a fal mellett próbált elosonni, de úgy gondolta, a legrövidebb út az oltárhoz az egyenes. Viszont ez tűnt a leglassabbnak is, ahogy az egymással foglalkozó párokat és csoportokat kerülgette. A francba, sosem fog odaérni!

Már épp arra gondolt, hogy mágiával rendet vág a másvilágiak között, amikor Morena végre észrevette, hogy felé igyekszik. Valószínűleg az arckifejezése árulta el, mindenesetre a rend vezetője intett neki, hogy induljon el a fal felé.

Amelia hálásan bólintott, újabb meztelen testeket került ki, míg végre elért a selyemlepedővel borított falhoz. Viszonylag tiszta területen állt, ezért úgy döntött, ott várja meg Morenát.
A nő néhány percen belül megérkezett és karon ragadta a lányt. Fekete haját már összefogta hátul, a köntösét pedig az aranyozott övvel összekötötte. Tényleg befejezte az orgiát, most már csak felügyelte az eseményt.

Távolabb vezette a tömegtől, már amennyire ez lehetséges volt, majd szembefordult Ameliával.
– Az istenekre, mi a fenét művelsz? Látom, hogy leráztad a vámpírt, és nem láttalak egész éjjel egyetlen férfival sem.

Amelia felvonta a szemöldökét. Akkor ezek szerint nem jól figyelt, egy férfi ugyanis épp elég közel került hozzá.
Gyorsan megrázta a fejét, hogy kiverje a gondolataiból Kyrot, a csókjait, meg az agyara finom karcolását, és a legfontosabb dologra koncentrált.

– Pattyt megtámadták! Azonnal le kell zárni a kastélyt, a támadója még a falak között lehet.
– Micsoda? Te mégis miről beszélsz? Az istenekre, ha ez valami trükk, hogy becsempészd Pattyt…
– Nem, nem trükk! Hexia szent nevére esküszöm! A támadója még itt van valahol, azonnal meg kell találnunk!

Amelia kétségbeesett hangja úgy tűnt, meggyőzte a rend vezetőjét.
Morena egy lélegzetvételnyi szünettel később cselekedni kezdett.
Elsietett az oltár irányába, lényegesen gyorsabban, mint Ameliának sikerült volna. Talán a nőből áradó energia vészvillogóként ragyogott rajta és mindenki igyekezett kitérni az útjából. A lány nem tudta eldönteni, akar-e valaha ekkora hatalmat magának.

Morena megállt az oltár előtt, intésére egy tucat segítőboszorkány sereglett köré. Amelia nem hallotta, mit mond nekik, de néhány mondattal később a segítők több irányba indultak el. Lezárták a kijáratokat, többen kisiettek a csarnokból, valószínűleg hasonló paranccsal, csak az egész kastélyra vonatkozóan.
Amelia kicsit csodálkozott, amiért nem rekesztette be az egész szertartást, bár ami azt illeti, ő sem szívesen szakította volna félbe a tevékenységet. Ennyi dühös, felajzott és frusztrált másvilágival senki nem akarna packázni.

Morena ismét a lányhoz lépett, majd az ajtó irányába terelte. Megindultak a kijárat felé, Amelia közben néma imát mormolt Hexiához.
Kérlek, add, hogy Patty túlélje!

Amikor becsukódott mögöttük az ajtó, Amelia megkönnyebbült, hogy senki sem vette észre a rövid közjátékot. Egyelőre ő sem akart pánikot kelteni, de Morenára mindenképpen szüksége volt.
A rend vezetője öles léptekkel sietett előtte, a fekete köpeny uszályként lobogott utána, felfedve formás, hófehér lábát. Ő is mezítláb volt, mint Amelia, de valahogy mégsem csapott zajt. A lány viszont olyan volt, mintha vizes lábbal csattogna a márványpadlón.
Neki legalábbis olyan hangosnak tűntek a léptei.

Morena oldalra fordította a fejét, úgy kérdezte:
– Merre van?
– A gyengélkedőn.
Nem tette hozzá, hogy remélhetőleg. Bízott benne, hogy a drakon nem bolyong valamerre a sérült szobatársával, hanem valóban megtalálta a gyógyboszorkányokat.

Befordultak a lezárt folyosóra, Morena jó előre kijelölte, hogy a vendégek merre tartózkodhatnak. Idegennek nem volt helye a gyógyboszorkányok körül.
Amelia halkan felsóhajtott, amikor meglátta a folyosón ácsorgó Kyrot, Morena azonban megtorpant egy pillanatra. A férfi csak biccentett neki, a rend vezetője pedig tovább indult. Amelia ment volna utána, de a nő megállította az ajtóban.

– Ne menj sehova! Még beszédem van veled.

Szent unikornisszarv, ez fájni fog!

Amelia kint maradt, épp elég közel az ajtóhoz és épp elég távol a drakontól. Az éjszaka őrülete már elmúlt, a lázas vonzalom, amit a férfi jelenléte gerjesztett benne, mintha meg sem történt volna. Amelia magában úgy határozott, hogy mindezt a szertartás számlájára írja, és a drakon tettei is ennek tudhatóak be.

Lehet, hogy túlságosan leegyszerűsíti a dolgokat, de jelenleg ennyi energiája maradt csak. A gondolatai nagy része újra és újra visszatértek a bezárt ajtóhoz, ami mögött Morena eltűnt, Patty pedig élet-halál között lebeg.
Hexia apró csodájának hála a drakon sem akart különösebben megszólalni, némán állt a folyosón és egy pontot fixírozott a falon. A háta mögött összekulcsolta a kezeit, úgy dőlt a falnak. Volt valami furcsa a testtartásában, de Amelia nem jött rá, hogy miért.

Egy örökkévalósággal később kinyílt az ajtó és Morena lépett ki hozzájuk. Amelia rögtön közelebb rohant, hátha be tud lesni a szobába, de semmit sem látott egy fátyollal eltakart ágyon kívül.
– Hogy van? – fordult villámgyorsan a rend vezetőjéhez, de az felemelte a kezét, megállítva az újabb kérdéseket.
– Én kérdezek! Mit keresett Patty a kertben?

Amelia nagyot nyelt. A drakonra pillantott, hogy a férfi vajon el fogja-e árulni, de az továbbra is a falat bámulta.
– Nos… Ami azt illeti… Úgy értem…
– Amelia a Hollófészek klánból! – dörrent határozottan Morena hangja. Amelia annyiszor hallotta már ezt a hangsúlyt, hogy ösztönösen összehúzta magát. Komoly leszidásokat előzött meg ez a hang. – Ne hebegj összevissza! Mit keresett Patty odakint, és ami még fontosabb, te mit kerestél ott vele?

Amelia elsápadt. Nem voltak válaszai, olyan legalábbis nem, ami mindkettejüket kihúzza a kentaurszarból.
– Amelia velem volt odakint – szólalt meg ekkor a drakon és ellökte magát a faltól. A keze továbbra is háta mögött maradt. Fémes csörrenés hangzott minden egyes lépésénél, ahogy közelebb jött, és Amelia megértette.
Kyrinthost megbilincselték.

Behoz egy nagyhatalmú varázsló örököst, összeverve, véresen, miközben a csarnokban javában folyik az orgia?
Biztos azt gondolták, hogy a vágy hevében megtámadta Pattyt.
Ha viszont azt mondja – ami nem is tiszta hazugság –, hogy Ameliával jött ki, az mindkettejüket tisztázhatja.

– Így igaz – helyeselt gyorsan a lány. Elkapta a drakon elégedett pillantását, és büszke volt magára, amiért ilyen gyorsan felmérte a helyzetet. – Együtt voltunk.
Morena arca tisztán tükrözte, hogy mit gondol minderről.

– A koboldok szerelmére, azt hiszed, hogy elhiszem, amit mondasz? – Ezt határozottan Ameliának címezte, bár ezzel azt is kijelentette, hogy nem hisz a drakonok örökösének.
– Tényleg együtt jöttünk ki, miután mi… Szóval miután… – Amelia szájára nehezebben jött a hazugság, mint hitte. A francba, mindig Patty beszélt ilyen helyzetekben. Most azonban a szobatársának van szüksége a segítségre. – Közösültünk. Utána friss levegőre vágytam, és Kyro… Kyrinthos velem maradt. Kijöttünk a kertbe, Kyrinthos ekkor érezte meg a vérszagot.

A lány óvatosan a drakonra pislantott. A férfi egyetértően bólintott és megemelte a csuklóját, a felkarján megfeszült a köntös, ahogy az izmok mozdultak.
– Ha esetleg volna szíves eltávolítani a bilincseket.

Morena egyikükről a másikukra nézett, de mindketten határozottan állták a pillantását. Egy szívdobbanásnyi idővel később a drakonhoz lépett és feloldotta a csuklóját kötő bűbájbilincset.
A drakon fejet hajtott, a mozdulat azonban sütött a gúnytól. Mintha ezzel azt jelezte volna, hogy bármikor ki tudott volna szabadulni, de úgy döntött, inkább megvárja, míg a boszorkány dönt.

Az esetleges vérfürdőt megelőzve.

– Tehát hogy van Patty? – kérdezte újra Amelia. Remélte, hogy miután megválaszolták a legfontosabb kérdést Morena szerint, végre hajlandó lesz válaszolni.
– Nincs jól. A gyógyboszorkányok elaltatták, de túl sok súlyos sérülést szenvedett. Igyekeznek meggyógyítani, de komoly károsodás érte a jelentős szerveket. Akárki is támadta meg, tudta, hogy hol okozhat a legnagyobb károkat.

– És ha feloldaná az erejét? A saját mágiája meg tudná gyógyítani, nem? – próbálkozott Amelia, figyelmen kívül hagyva Morena gondterhelt arcát. Nem foglalkozott azzal, hogy a rend vezetője lemondott a szobatársáról.

– Amikor teljesen egészséges, akkor sem tudná uralni – rázta meg a fejét a rend vezetője. – Ha most oldanám fel… A mágia elszabadulna, és nem csak őt, de körülötte mindent elpusztítana néhány mérföldes körzetben.

Amelia legszívesebben azt mondta volna, hogy csinálja, de tudta, hogy Patty sem engedné. Nem hiába egyezett bele a mágiakötésbe. Nem akart ártatlanokat bántani.

– Mit tehetünk akkor? – Amelia nem akart ennyire csüggedtnek hangozni, mégsem tudta száműzni a hangjából a bánatot.
– Egyelőre várunk. A gyógyboszorkányok igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni, de lehet, hogy ez sem lesz elég.
– A támadója viszont még itt lehet – jegyezte meg a drakon. Morena bólintott.

– A kastélyt lezárattam, a mágikus védőpajzs senkit sem enged elmenni. Hajnalban, amikor véget ér a szertartás, nekiállunk megkeresni az elkövetőt.

Amelia még kérdezett volna, például, hogy miért nem most kezdik a keresést, de Morena egyszerűen otthagyta őket. A lány csalódottan nézett utána.
Kezét a kilincsre csúsztatta, mindenképpen be akart menni Pattyhez, amikor a drakon halkan megszólalt.

– Azt hiszem, tartozik nekem.
Amelia válla megfeszült. Hátrafordult, a keze továbbra is a kilincset markolta. Az ujjpercei elfehéredtek a szorítástól.

– Azt hiszem, megmentettem a hátsóját. Nagyon szívesen és kvittek vagyunk.
– Elrejtettem az őrvarangyot. Ha Morena megtalálta volna, a kis mesénk rögtön szertefoszlik.

A lány kifújta a levegőt. Észre sem vette, hogy eddig bent tartotta.
A drakonnak azonban igaza volt. Morena talán elhitte, hogy Kyro és ő együtt jöttek ki és véletlenül találták meg Pattyt, viszont a rohadt varangy lebuktatta volna mindhármukat.
Amelia elengedte a kilincset és teljesen szembefordult a férfival. Összefonta a karját a mellkasa előtt.

– Rendben, mit akar? A könyvet? Honnan veszi, hogy én megtalálhatom?
– Kevésbé feltűnő, ha egy fiatal boszorkány érdeklődik egy rég elveszett könyv iránt, mintha egy egész boszorkányrend vezetője tenné. Maga könnyedén át tudna surranni a figyelő tekintetek alatt.

Amelia oldalra biccentette a fejét.
– Veszélyesnek hangzik. Miféle figyelő tekintetek? Valaki nem akarja, hogy megtalálják a saját jóslatos könyvüket?

Kyro az ajtó felé intett.
– Nem hiszem, hogy véletlen támadás történt. Ahogy az őrszemünk sem balesetben veszítette életét. Valaki nem akarja, hogy a boszorkányokkal társuljunk, és egyre durvább módszerekhez fog folyamodni. Minél előbb megtaláljuk a könyvet, annál előbb érnek véget a támadások.

– Szerintem ne vonjunk le messzemenő következtetéseket két elszigetelt esetből.
– Hányat akar megvárni? Hány boszorkány haljon meg, míg beismeri, hogy van összefüggés? – Kyro közelebb lépett hozzá, a bőréből erőteljes füst-és tűzillat áradt.

Amelia a száján át lélegzett, minél kevesebbet akart érzékelni a férfiból.
– Van ötlete, hogy egyáltalán hol kezdjem a keresést? – sóhajtott fel, mire Kyro elmosolyodott. Az agyara láthatóvá vált, Amelia megborzongott a rátörő emléktől.
A férfi közelebb hajolt hozzá, Amelia úgy érezte magát, mintha épp összeesküdnének valami ellen.
Lehet, hogy így is volt.

– Köszönöm, Amelia. Most pihenje ki magát, hamarosan beavatom a részletekbe. És ne feledje: rettenetesen hálás leszek a segítségéért.

A hangja buja ígéretekkel volt tele, a kis ízelítő, amit a csarnokban bemutatott, meg sem közelítette, amire a drakon valójában képes volt.
Szent Hexia, ebből hogy mászik ki!

Continue Reading

You'll Also Like

5.8K 1.8K 200
𝐂𝐎𝐕𝐄𝐑𝐒 đ“«đ”‚ đ“”đ“¶đ“Œđ”ƒ ꧁ 𝐑𝐹𝐬𝐞𝐬 | 𝐁𝐹𝐼đȘ𝐼𝐞𝐭 𝐹𝐟 đ…đ„đšđ°đžđ«đŹ 𝐈. ꧂ ⋆˚ àŒ˜ â€â‹†ïœĄËš 𝐌đČ đœđšđŻđžđ«đŹ ˚ àŒ˜ â€â‹†ïœĄËšâ‹† ❀ rendelĂ©sekre ❀ versenyekre...
13.5K 603 31
A nevem Jadka vagy is Jadranka, de ezt a magyarok persze nem Ă©rtik.A legjobb barĂĄtnƑm Nati vagyis Nastasya mind a ketten HorvĂĄtorszĂĄgban Ă©lĂŒnk Ă©s ala...
285K 13.3K 83
Ayla Reed 23 éves, nem rég fejezte be a nyomozói egyetemet és most haza költözik a båtyjåhoz Michael Reedhez. A kis vårost azonban vérfarkasok is lak...
3.1K 203 20
Ez egy osztåly csoport lesz az osztålyomról. VÈGE! Kezdés:2020.11.26. Befejezés:2021.06.11