Okruh lásky

By KaciPodhorska

3.9K 243 24

Angelika neboli Angie je donucena čelit svým následkům které ohrozí nejen ji ale i její nové přátelé z F1. Co... More

1.
2.
3.
4.
5.
6
7.
8.
9.
10
11.
12
13
14.
15.
16
17
18
19
20
22.
23.

21

124 6 3
By KaciPodhorska

"White? Nový úkol." Přistála mi na stole složka a já odlepila oči od počítače. Už jsou to 4 roky co tady pracuji, v agentuře na špinavou práci. Posílají nás na akce týkající se zabíjení, jsme v utajení a procházíme tvrdými výcviky, tvrdšími než v armádě. "Hmm." Nechala jsem složku nedotčenou a podívala se na svalnatou postavu před sebou. Nikolas, vysoký a černovlasý zabiják a můj parťák. Nikos je mým parťákem teprve 8 měsíců, do té doby jsem parťáka neměla a na akce chodila sama. Mrknul na mě a odebral se ke svému stolu a začal něco ťukat na klávesnici.

"Za 2 hodiny odjíždíme." Pronesl po chvilce Nikos a odebral se k odchodu. Neuvědomila jsem si kolik je už hodin, jsem vždycky tak zabraná do práce že nevnímám okolí. Vypla jsem monitor a vydala se za ním. Šli jsme do místnosti vybavenou všemi smrtícími prostředky. Zbraně, výbušniny, nože a jedy se tady cítili jako doma. Nikos se zrovna převlíkal a naskytl se mi pohled na jeho vyrýsované svaly, musím přiznat že měl tělo jako bůh.

Odebrala jsem se do šatny a převlékla se taky. Celá výstroj je v maskáčové podobě.
"Takhle ti to vždycky moc sluší." Ozvalo se za mnou a já se na něj otočila. "Díky" Usmála jsem se a vyšla ven. Mám tu svoje oblíbené kousky nožů a zbraní, nemohu je nikde postrádat. "Jsi připravenej?" Křikla jsem směrem ke šatně a čekala odezvu. "Už ano." Vyšel Nikos a vydali jsme se ven kde na nás čekal vrtulník.

Cesta trvala 4 hodiny a když jsme přistávali tak jsem nemohla uvěřit svým očím. Venku stál Charles s jeho mámou a klukama. "Co tu dělaj?" Otočila jsem se na Nikolase a ten se trhal smíchy. "Tys nečetla spis že ne? Máme ho hlídat." Pokračoval se smíchem a já vytřeštila oči. "To jsme snad nějaké chůvy?!" Vyjekla jsem a Nikose to více rozesmálo. "Ne, ale jde po něm Laura tak si ti nahoře mysleli že tě to bude zajímat, čti si ty spisy prosím." Uklidnil svůj smích a já vše zpracovávala v hlavě. Laura, od doby co jsem odešla z Monaka po hádce s kluky jsem přestala jo hledat. Prakticky mi je fuk, ať si dělá co chce.

"Jsme na místě." Ohlásil pilot a vypl motory. "Klid, to zvládneš." Poštouchl mě Nikos a já se zamračila. "Já jsem v pohodě." Seskočila jsem na zem a čekala až seskočí. "Myslíš že mi dá Lando autogram?" Zašeptal mi do ucha a já se začala smát. Vyrazili jsme k nim vojenským krokem a nemohli se přestat smát. "Připadá vám něco k smíchu?" Pronesl k nám starší pán a my se zastavili. "Ne pane." Odpověděla jsem a už jsme byli v klidu. "Dobrá, spis jste teda četli tak je to už jen na vás, jo a Angeliko? Žádný průšvih prosím." Usmál se na mě a odešel. "To snad nemyslel vážně?!" Otočila jsem se ma Nikolase který sotva zadržel smích. Štouchla jsem ho do ramene a on mi to vrátil. Chtěla jsem na něj skočit ale uvědomila jsem si že tam jsou s námi kluci. Podívala jsem se na ně a nemohla si nechat ujít Charlesovo výraz, byl v něm zmatek a lítost. Ať si cítí co chce, jeho chyba a jeho věc.

"Ahoj. Zřejmě spolu pár dní budem takže mě znáte a tohle je Nikolas, můj partner, budete nás poslouchat a hlásit nám všechno jasný? Jasný. Tak jdeme." Řekla jsem spěšně a vydala se k autům. Nikos se hnal za mnou a stále se nemohl přestat smát. "Co to bylo?" Zeptal se mě v autě a já si hlasitě oddechla. "Můžeme dělat užitečnější věci než hlídat pár děcek z F1." Protočila jsem očima a nastartovala auto, v tu chvíli mi to došlo. "Kam že vlastně jedeme?" Otočila jsem se na něj se zoufalým výrazem zatímco mě pohladil po rameni. "Máš to v navigaci." Uvelebil se a čekal na to až se rozjedu, měla jsem v plánu to už udělat ale někdo mi silně zabušil na okýnko. Stáhla jsem ho a uviděla Charlese, Maxe a George. "Tamten pán říkal ať jedeme s vámi." Pronesl Max a já jen kývla hlavou ať nastoupí. Charles si sedl do prostřed a já si nemohla nevšimnout jeho pohledů.

Vyjeli jsme na dálnici a užívala jsem si chvilku rychlé jízdy. "Víš co bych si dal? Nudle s kuřecím masem." Pronesl do ticha Nikos a já se začala smát. Vždy měl v hlavě hlavně jídlo, dokud měl co jíst byl šťastnej. "No, bohužel nejsem rozvoz jídla, tak máš smůlu." Vysmála jsem se a on se zaměřil zpátky na cestu.  "Víš co mi chybí?" Pronesl do ticha zase Nikolas a já dostala strach co vypustí. "Doba kdy jsme měli city, cítili to štěstí a vztek a všechno různé, teď jsme jen stroj na zabíjení a všechny emoce plně neovládáme." Skoro zašeptal, jako by si povídal sám pro sebe. "Já ani nevím jestli mi to chybí, takhle mi to spíše vyhovuje." Pokrčila jsem rameny a dále nevnímala. Nikos zkoušel navázat s klukama řeč ale moc mu to nešlo.

"Williams." Zabručel Nikolas do mobilu a chvíli poslouchal. "Jo dám to nahlas." Odlepil telefon od ucha a přiblížil ho blíže ke mně, abych taky slyšela. "Takže, aby bylo jasno tak máme novinky k úkolu. Původně jsme je chtěli živý, ale... Dneska napadli jednoho ministra a zabili ho. Takže je chceme mrtvý, z tý bandy formule jedna nespustíte oči. Použijte veškeré metody, máte volnou ruku a prosím vás, ovládejte se. Jste nejlepší ze všech, nechceme vás ztratit, nashledanou." Ozval  se otravný zvuk pípání a Nikos to vypl. "No super, to bude zábava." Nadšeně jsem vyjekla a oba jsme se zasmáli. "Rovnou můžeme vyslechnout toho panáčka kterého chytili, ať se pobavíme."  

Na místo jsme dorazili k večeru. Byl to obrovský byt který se skládal pouze z jedné místnosti, koupelny a kuchyně s jídelním koutem. Každej tam měl připravenou postel, kterou si všichni začali přidělovat. "Spím s tebou beruško." Usmál se na mě Nikos a hodil své véci na druhou půlku mé postele. Otočila jsem se a setkala se s Charlesovým pohledem, bylo v něm zklamání a bolest. Ani nevím proč ale píchlo mě u srdce, samozřejmě jsem to hned vymazala z hlavy, nechci riskovat že se mi vrátí city a budu jako dříve, to si nemohu dovolit.

Někdo zaťukal za dveře a já šla otevřít, stál tam jeden z našich 'poslíčků' a po zemi někoho vláčel. "Tady je jeden z těch hajzlů, prek ho chcete vyslechnout." Dotáhl ho na židli a připevnil ho k ní pouty. "Kdyby náhodou přežil tak jen zavolejte." Otočil se na nás a dal se na odchod. Všichni na nás divně koukali ale já sledovala jen zahaleného muže a jeho snahu dostat se pryč, někoho mi připomíná.... ale koho? Přiblížila jsem se a pomalu mu sundala pytel z hlavy. Když se mi naskytl pohled na tu osobu vyrazil se mi dech.

"Niku?" Řekla jsem nevěříčně a on se jen usmál. "Tak tady ji máme, všemocná Angelika." Linul se nepříjemný smích místností a všichni se ani nehnuli. "Copak? Chyběl jsem ti Angie?" Pokračoval a ve mně to vřelo. Vzpomínka ma to jak nás zradil mi dodávala odvahu mu vzít ten jeho zbytečný život. Nikos to zřejmě vycítil protože mě chytil za ruku. "Co má Laura v plánu?" Přistoupil k němu a nečitelným výrazem. "No když tady jste teda všichni. Chce tu malou zastanou děvku." Prskl na mě a v ten moment mu i přistála rána od Nikose. "Ach tak, pan gentleman." Zasmál se vyhledal očima Charlese, ten nehnutě stál a vše pozoroval. "Tys jí nestačil tak si našla jinýho koně, žere tě to?" Vyprkl na něj a já mu vrazila další. "Fajn, jak chceš." Vytáhla jsem nůž a zabodla mu ho do třísla. Ječel tak hlasitě že ho snad slyšeli až ven. "Řekni mi vše." Zarazila jsem nůž hlouběji a pomalu tlačila směrem jeho chloubě. "Chce abys zase měla city a mohla tě dostat, abys byla slabší." Vyjekl v bolesti a já vyndala nůž.

"To dává smysl, proto jde po nich. Myslí si že ti pomůžou zase něco cítit." Posadil se Nikos a já jen pozorovala Nika. "No to snad není možný, ty s ní pícháš!" Vyprskla jsem na Nika a on se zarazil. "Jak-jak to víš?" Zatajil dech a já jen ukázala na jeho ruku. "Máš její prsten, vy se milujete." Začala jsem se smát a Nikos se na mě se souhlasem podíval, věděl co chci udělat. "Vždycky jsem doufala že to jednou budu mít příležitost udělat." Vzala jsem do ruky nůž a šla pomalu k němu. "Udělat co?" Vydechl a já se jen usmála. Položila jsem hrot nože na místo nad srdcem a on zatajil dech. "P-prosím ne-ne-nedělej to." Začal koktat a slzy mu vystříkli z očí. Naklonila jsem se k jeho uchu a pošeptala "Snad si to užíváš stejně jako já." Zabodla jsem nůž do hrudi a pomalu obkroužila okolo jeho srdce. Poté jsem ho vytáhla a vyšla ven ma chodbu.

"Pošlete to někam kde by to Laura mohla najít, i s tím prstýnkem, díky." Otočila jsem se vlezla zpátky do místnosti. Nikos táhl tělo pryč a všichni se na mě zděšeně dívali. "Tohle nejsi ty." Pronesl Charles a já se jen sladce usmála. "Jak ty můžeš vědět kdo jsem, nevíš nic." Odpověděla jsem v klidu a chtěla jít do kuchyně ale Charles zřejmě neskončil. "Protože člověk kterýho jsem miloval by se takhle nikdy nezachoval." Všichni se na něj podívali a já měla co dělat abych se nerozeběhla a ukázala mu kdo doopravdy jsem. "Promiň, ale já nejsem Elsa, Ela, Elka nebo jak se jmenovala." Dala jsem si ruce v bok a čekala co odpoví. "Jmenuje se Elis a znali jsme se od malička proto jsme se k sobě tak chovali, je jako moje sestra a to že náš vztah nedopadl bylo hlavně kvůli tomu, navíc se už vdaná a v tu dobu byla zasnoubená." Řekl v klidu s náznakem smutku. Takže oni k sobě nic necítili? Začalo mě hřát srdíčko ale hned jsem to zase vytlačila. Nic pro mě neznamená, nikdo. "No tal si najdi jinou kamarádku z dětství kterou můžeš znát, protože já to nejsem." Vyběhla jsem z kuchyně a měla co dělat abych neomdlela.

"V pohodě?" Ozval se za mnou Max a já jen přikývla. "Víš, chápeme co se stalo mezi tebou a Charlesem a nechceme do toho zasahovat, ale my ti chceme být nadále oporou." Usmál se na mě a já k němu vzhlédla. "Nemluvíš o sobě?" Nadzvedla jsem obočí a on zavrťel nesouhlas. "Oni se tě jen bojí zeptat jal na tom jste, tak jsem tady já, pustil jsem si do sluchátek svou hudbu a mám odhodlání jako nikdy předtím." Snažil se tvářit vážně a já vyprskla smíchy. "Dobře ty odhodlanče." Napila jsem se vody a usmála se. "Takže v pohodě?" Ujistil se a já kývla. Během chvilky zmizel a já zaslechla jak tu novinu sděluje ostatním.

Musím si dát pozor, nemohu mít city, ne dokud Laura žije.

Tak formulkyy🏎️ Jsme u další kapitolkyyy, chyby opravím asi v průběhu týdne, kapitolku vydávám teď kvůli tomu aby jste dlouho nečekali zlatíčka❤️ Snad se vám příběh líbí a kdyby jste něco potřebovali vysvětlit tak klidně napištee, mám vás ráda a děkujuu🫂

Continue Reading

You'll Also Like

11.7K 1.5K 13
Kývla jsem na to jen kvůli finančním problémům mé rodiny a kvůli tomu, abych mohla zaplatit léčbu mé babičky. Je mi úplně jedno, jak vidí veřejnost...
4.6K 249 20
Láska - slovo, které jsem nikdy nedokázala pochopit. Je to emoce, kterou ve vás vybudí člověk, k němuž něco cítíte. Byla to tedy ta láska, kterou jsm...
2.6K 373 22
Mladá Leontine měla vždycky velké cíle. Život ji neustále háže klacky pod nohy, ale ona pořád dokazuje, že důležité je se nevzdat. Když ji ale postav...
15.9K 1K 42
Rozálie. Svět plnej drog, chlapů na jednu noc a snahy vydělat si trochu peněz na rohlíky. Zato Lukáš, ten má srdce plný lásky, našlápnutou kariéru a...