Coffee and Cigarettes [SK] ✓

By hogwartsbitchez

1.1K 214 902

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola

19. Kapitola

26 5 20
By hogwartsbitchez

Odporná modrooká žirafa, lákadlo jahôd so šľahačkou a Lilyna päsť

A L Y S S A

„Nemala si už dosť?" naklonil sa k nej Sirius, no Alyssa bola taká opitá, že pomaly ani nevedela, s kým sa rozpráva. Tí alkoholici zo Slizolinu jej dávali nesplniteľné úlohy typu: Zapáľ Rokfort! alebo Vyskoč z najvyššej veže! či Zabi Dumbledora! Tvorcom týchto úloh bol hlavne akýsi vysoký idiot, z ktorého pohľadu po nej prechádzal mráz.

Ty odporná modrooká žirafa, pomyslela si, keď si ju tým slizkým úsmevom prezeral.

Kvôli tým nesplniteľným úlohám bola z nich asi najviac na mol. Niežeby tie úlohy nedokázala splniť, rada by, ale vylúčenie, smrť alebo celoživotný pobyt v Azkabane, jej za to naozaj nestáli. Na to by ju ani otrava alkoholom nenaviedla.

„NIEEEEEEE!" smutne si pritiahla k sebe pohár s ohnivou whisky. „VYHRÁÁÁVAM!"

„Myslím, že si nepochopila pravidlá vlastnej hry," pokrútil hlavou Sirius.

Alyssa sa zamračila na neho a potom potočila fľaškou. Tá sa zatočila, z čoho sa Lyssa takmer povracala. Keď zastala, pozrela sa na jej hrdlo, ktoré ukázalo na Sandru. Alyssa nadvihla obočie a ukázala na ňu prstom.

„Ten bubák sa tu kde vzal? Nemala by si strašiť pod posteľou?"

„Haha, naozaj vtipné ty slabota," zapišťala tým otravným hlasom. „Vypnutá po pár drinkoch, fakt trápne. Tak poď! Úloha! Dúfam, že nebude rovnako úbohá, ako si ty."

Pár slizolinčanov sa zasmialo, zatiaľ čo Alyssa si len odfrkla. Musela porozmýšľať, čo bolo v danej situácii naozaj náročné. Poobzerala sa po miestnosti, ktorá sa jej zlievala do jednej farby. Pokrútila hlavou, až zastala očami na dverách od záchodov. Uškrnula sa od ucha k uchu a lišiacky sa pozrela na Sandru.

„Čo tak si umyť tie tvoje odporné mastné vlásky v chcankách, ježibaba? Alebo si na to príliš slabá?"

Sandra vypleštila oči a prezrela si svojich spolužiakov. Zavrčala a rozhodila rukami. Ďobla si nechtom do hrude a vykríkla: „Mňa nikto taký, ako si ty, nebude nazývať slabou!"

Odpochodovala do záchodov, nasledovaná hlúčikom študentov. Alyssa sa len vďaka Siriusovi postavila zo zeme. S úsmevom sledovala ako si to Sandra mieri do záchodov. Vytrhla sa Siriusovi a pretlačila sa úplne dopredu. Sandra si namočila vlasy do misy a vtedy Alyssa vykríkla: „MYRTLAAAA!"

Zo záchoda vyletel duch dievčiny a ošpliechal Sandru všetkým, čo sa nachádzalo v záchode. Tá sa zviezla na zem a začala si rukami utierať tvár. Prskala a mrnčala a všetci okolo sa náramne zabávali.

„Ty si geniálna Myrtla!" utierala si slzy Alyssa.

Zmätený duch sa pri toľkej cti a následnom potlesku, mierne uklonil. Spravila dokonalú piruetu a zmizla v záchode. Ďalšia dávka spŕšky dopadla na mokrú Sandru a tá sa s revom rozbehla preč zo záchoda.

Všetci by sa za ňou obzerali a smiali sa na nej, nebyť buchotu a kriku, ktorý vychádzal z klubovne.

T A L I A

Chodby boli prázdne, presne tak aj kuchyňa, kde jediným zdrojom svetla boli ohne v obrovských kozuboch. Talia vkročila do kuchyne ako prvá. Prútik, z ktorého špičky vychádzalo tlmené svetielko, držala o niečo zdvihnutý.

„Kde je to svetlo?" ozval sa Regulus spoza nej. Prešiel pár krokov od nej a ticho, ktoré ich tak dlho sprevádzalo, ktoré malo byť aj doposiaľ ich spoločníkom, bolo narušené náhlym rachotom hrncov, ktoré popadali na zem.

Talia zavrela oči. Zhlboka sa nadýchla. „Nezhodil práve hrnce, že?" spýtal sa potichu Remus po jej boku a ona mu naozaj chcela na to niečo povedať.

„Si okej?" spýtala sa Regulusa. Odpoveďou jej bola len vlna tichých nadávok.

„Prosím Remus, obstaraj riadne svetlo," poprosila ho a spravila pár krokov smerom ku katastrofe, ktorá bola zavalená lavínou hrncov.

„Viem, že sa hovorí, že na vás letia skoro všetky baby na Rokforte, ale to, že na teba letia aj hrnce..." neskrývala úsmev. Nedokázala to, keď videla ako Regulus leží porazenecky na zemi, ako objíma jeden z hrncov a zvyšok leží okolo neho. Okolo nich sa pomaly rozsvecovalo. Talia schovala svoj prútik. Usmiala sa ešte viac.

„Ja som nevedel, že ťa korunovali," ozval sa Remus, ktorý ku nim podišiel.

„Ak o tom niekomu ceknete čo i len pol slovka, budem vašou najhoršou nočnou morou," zasyčal temne.

„Neboj sa princezná, nikomu nič nepovieme," ubezpečil ho Remus. Talia prikývla a položila si ruku na srdce.

„Prisahám na moju zásobu čajov a sladkého," povedala s úsmevom a spokojne prikývla, keď sa Regulus slabo usmial.

„Dobre, dajte to zo mňa dole," ukázal na hrnce, ktoré mu bránili postaviť sa.

„Remus, prosím, bež povedať Tweenie, že sme tu. Nech nás nezmasakruje," usmiala sa na neho. Tweenie bola domáci škriatok. Jeden z mála, ktorý podporoval nočné nálety na kuchyňu pod vedením Talie a spolku. Tiež sa v kuchyni nachádzal Darwin. Bol o niečo viac utiahnutejší, ale ona mu to nebrala za zlé.

„Počkaj princezná, teraz ti dám dole korunku a budeš opäť ako jedna z nás," usmiala sa a dala mu dole hrniec z hlavy.

„Ďakujem," zašomral a nemotorne sa postavil.

„Slečna Talia," zapišťala Tweenie a vyletela spoza veľkého stola. Skočila jej do náruče a ona sa nahlas zasmiala.

„Tiež ťa rada vidím Tweenie," povedala radostne a usmiala sa na škriatka, keď od nej odstúpila.

„Slečna Talia tu dlho nebola," pokrútila hlavou a spravila pár krokov dozadu. „Tweenie cítila smútok, keď nevidela slečnu Taliu," povedala o niečo tichšie a Talia jej položila ruku na rameno. Jemne ho stisla a dostala zo seba ospravedlnenie.

„Tweenie, vedela by si nám zaobstarať pár vecí?" spýtala sa a Tweenie s hrdým úsmevom prikývla.

***

Sedeli usadení pri jednom zo stolov. Talia mala nohy stočené do tureckého sedu. V rukách zvierala misku a spokojne si pochutnávala na dobrote, ktorú spolu pripravili.

„Toto je dobré," poznamenal Regulus. Do úst si vložil lyžicu s jahodou obalenou v cukre a šľahačke. Spokojne sa usmial ako malé dieťa, ktorému dáte jeho obľúbenú sladkosť.

„Nikdy si niečo také nemal?" spýtala sa a on mierne nadvihol ramenom.

„Ako by povedala moja úžasná matka," prehltol šľahačku a našpúlil pery. „Tento dom je príliš nóbl na to, aby tu bolo miesto pre takú sprostú vec ako sú jahody s cukrom a šľahačkou," povedal vážnym hlasom, s obočím, ktoré bolo zrazené a rukou položenou na hrudi. Naklonil hlavu. Keď jeho monológ skončil, neudržal to a začal sa zoširoka usmievať.

„Blbosť," povedala Talia a krútila hlavu. „Na toto," lyžičku namierila k miske v ruke, „je času dosť." Spokojne prikývla a do úst si vložila ďalšie sústo.

„Myslím, že začnem rebelovať," poznamenal.

„Tým pádom, milý Black junior, budem tvojím učiteľom," vložila si lyžicu do úst. Vystrela k nemu ruku. Regulus sa usmial a potriasol si s ňou.

„Asi budem ľutovať to, že som tohto svedkom," prehovoril Remus a Talia sa rozosmiala.

„Nemáš sa čoho báť," vybrala si lyžicu z úst. Položila mu ruku na plece a pozrela sa mu do očí. „Všetko je, ale že úplne pod kontrolou." Remus nadvihol obočie.

„Vy dvaja ste také isté chaotické duo ako Sirius a Lyssa," pokrútil hlavou a Talia sa s hrdým úsmevom pozrela na Regulusa, ktorý nadvihol obočie.

„Asi by naša rodina mala rada Taliu," nadhodil. „Myslím, že keby ju zoznámime s matkou, tak obmäkčíš jej staré, spráchnivené čosi, čo kedysi bývalo srdcom," pri tejto poznámke sa Talia začala nekontrolovateľne smiať.

„Ona by sa na mňa pozrela s nadvihnutým obočím, ukázala prstom a takým roztraseným hlasom by povedala..." Odkašlala si a zhlboka sa nadýchla, keď vyriekla: „Regulus Arcturus Black, ako sa opovažuješ priviesť toto indivíduum do MÔJHO domu?" Neveriacky krútila hlavou. Remus s Regulusom sa začali smiať.

„A čo ja? Predstavte si, keby stretnú Alyssu," dodala a Remus sa začal smiať ešte viacej.

„Boli by ste skazou ale aj spásou nášho rodu," povedal teatrálne.

„Bolo by mi cťou."

Čas, ktorý strávili spolu v kuchyni, letel rýchlo. Mohli to byť hodiny, alebo len minúty. Rozprávali sa o všetkom možnom, smiali sa, pokým nepadol návrh vrátiť sa. Pre istotu. Keby ich priateľov predsa len napadlo hľadať ich. Talia si nemyslela, že sa čosi také stane, ale aj tak sa cítila po večeri strávenom s Remusom a Regulusom o niečo lepšie. Povedala by, že aj šťastnejšie.

Pozdravila Tweenie, keď odchádzali z kuchynky. Škriatok im zamával s úsmevom na perách a rýchlo sa vrátil ku svojej pôvodnej činnosti.

A L Y S S A

IDE TI LEN O JEDNO!" rozkrikoval sa Severus Snape. Na oku mu navieral poriadny monokel a James na tom nebol o nič lepšie. Krvácal z nosu a rozbité okuliare mu viseli na uchu.

„Áno? Kto si ju váži? A ako to taký umastený skurvisyn ako si ty, môže vedieť?"

„James! Severus! Prosím, prestaňte!" pišťala Lily.

„Ako si mu na to mohla skočiť, Lily? Myslel som, že si múdrejšia, ale si rovnako naivná, ako všetky humusáčky na tejto škole!"

Lily vyzerala, že sa každú chvíľu rozplače. James zavrčal a vyrazil vpred, zastavila ho však jej ruka. Lily sa na neho ani nepozrela, len ho donútila zastať. Pustila ho a prešla k Severusovi, ktorý sa jej začal ospravedlňovať. Jej ruka ho však vyrušila, keď vyletela k jeho tvári a – kto by to bol povedal – dostal päsťou tak silno, že sa zviezol k zemi. Pošúchal si boľavé líce a pozrel sa na Lily, ktorá zhlboka dýchala a celá červená v tvári ho s odporom sledovala.

„BOJ BOJ BOJ!" vyrušila Alyssa ich očný kontakt a Sirius jej zatvoril ústa rukou.

„Fajn, večierok by bol asi u konca!" vyhlásil Sirius a metajúcu sa Alyssu odviedol bokom.

„HEEEJ! AJ JA SOM SI CHCELA UDRIE..."

Zatočila sa jej hlava a už-už si myslela, že Siriusa celého pokryje alkoholom, ktorý si hovel v jej žalúdku. Našťastie sa jej podarilo ovládnuť nevoľnosť.

Ani netušila odkiaľ sa pri nich vynorila Talia, keď sa opýtala: „Čo sa to tu stalo?"

„Vysvetlím neskôr," povedal jej Sirius a vzal si Alyssu do náruče. „Mala by ísť spať," vysvetlil. Keď si všimol Taliin nahnevaný pohľad pretkaný obavami, aby ju utešil, povedal: „Zajtra ju môžeš zabiť."

„Načo?" mykla plecami. „Opica to spraví za mňa. Pôjdem s tebou. Začarujem schody na dievčenský internát, inak by sa premenili na šmykľavku, keby na ne vkročí chalan."

„Vážne?" spýtal sa s neskrývaným detským plameňom v očiach.

„Na to radšej ihneď zabudni! Dnes na zemi skončilo dosť ľudí."

Určite by pokračoval v škriepení, keby mu Alyssa nepriložila ruku na hruď a nepritúlila sa k nemu.


⭐⭐⭐

W: Hello. Sme tu znova a opäť s ďalšou kapitolou heh. Toto je po pravde jedna z mojich obľúbených. Hlavne kvôli Regulusovi, ktorý sa ešte párkrát v knihe objaví aleee o tom potom 👀😁. Tiež akože neklamme si ale akože opitá Lyssa, ktorá je proste TOP.... jooj tak som sa nenasmiala keď sme to písali 🤣🤣🤣🤣. Preto dúfam, že sa vám bude páčiť tak ako mne 😍.

🌚🌚🌚

L: Úplne s W súhlasím... Viete, toto je jedna z najkratších kapitol a zároveň je to jedna z tých najviac comfort (len pozrite ne Reggieho a Liu 🥹🥹). Inak všimli ste si, že to bolo konečne na čas v sobotu vydané? Nemáte zač 🤣🖤.

No a z iného súdku... Tuto W čaká v pondelok posledná skúška, tak vás idem donútiť (áno, D-O-N-Ú-T-I-Ť), jej držať palce. Ja viem, že to zvládne ale čím viac manifestácie, tým väčšia šanca na ešte lepšie výsledky!

🌚⭐🌚⭐🌚⭐

Na záver sa vám všetkým chceme poďakovať za podporu a uvidíme sa o dva týždne 😊🖤🤍

Continue Reading

You'll Also Like

51.3K 4.4K 52
* Vždy som ti vravela o Saturne. Pretože na Saturne žijú deti, ktoré sme nikdy nemali. A vravela som ti o Plute, kde ešte stále počujú výkriky našej...
62.6K 4.8K 45
* TEN, KTO TRPEL NAJVIAC * "Zanechali sme tu jeden druhého. Obaja sme chladní ako ľad, tak zlomení. Ostalo už iba ticho a teraz nás už nič nezachrán...
114K 7.2K 55
Rose Chamberlainová by bola najradšej, keby sa všetko vrátilo do normálu. Ale čo je vlastne normál, keď nedávno zistila, že je čarodejnica a musí nas...
247K 10.5K 91
Bethany Amy Horan si žila svoj šťastný život, teda až do jedného incidentu, ktorý jej svet prevrátil naruby. Uzatvorila sa do seba a k telu si púšťa...