Coffee and Cigarettes [SK] ✓

By hogwartsbitchez

1.1K 214 902

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola

18. Kapitola

34 6 6
By hogwartsbitchez

Muklovská fľaša a Black Jr.

T A L I A

Talia vletela do svojej izby, zavrela za sebou dvere a s červenými lícami sa otočila smerom k Doris, ktorá sedela pri malom stolíku. Pokúšala sa rozčesať si zložitý účes, ale podľa toho ako sa tvárila, jej to moc nešlo.

„Nechceš pomôcť?" spýtala sa. Doris ju prebodla pohľadom a so stisnutými perami pokrútila hlavou. Kývla voľnou rukou a Talia chápavo prikývla. Podišla ku svojej posteli. Dala si dole korzet a spokojne sa zhlboka nadýchla.

„Sloboda," povedala s úsmevom na perách. Prešla k posteli, kde mala nachystané voľné rifle a ešte voľnejšie tričko. Netrvalo dlho kým sa kompletne prezliekla. Odlíčila sa. Vlasy si rozčesala o niečo ľahšie ako Doris, ktorá sa stále pokúšala dosiahnuť cieľovú rovinku.

Kývla jej a stratila sa vo dverách – presne tak rýchlo ako keď prišla. Opatrne preskočila niekoľko párov na schodoch. Pri poslednom mala problém udržať rovnováhu, no podarilo sa jej to. Pristála a spokojne sa pozrela za seba – na prekážky, ktoré jej stáli v ceste. Prešla okolo jedného veľkého stolu, na ktorom boli rôzne taniere so zákuskami a sušienkami. Zreničky sa jej rozšírili a ona sa natiahla po jednu, ktorá ležala tak osamelo na tanieri.

S pomocou Božou sa dostala von na chodbu, kde ju čakal Remus opretý o jeden zo stĺpov. Usmial sa, keď si ju prezrel. Jeho oči iskrili presne tak isto ako keď ju videl pred pár hodinami v červených šatách. Remusov oblek sa zmenil na rifle a jeden z jeho voľných svetrov. Jeho vlasy, ktoré boli predtým učesané, mal teraz na všetky strany. Pár pramienkov mu padalo do tváre.

„Ideme?" spýtal sa, keď ku nej podišiel. Nastavil jej rameno a ona spokojne prikývla.

A L Y S S A

Ani sa moc neupravovala, len si odlíčila tiene a stečenú špirálu pod očami, aby nevyzerala, že plakala. Aj keď asi celá škola vedela o tom tanci v daždi – pri tej spomienke sa pousmiala. Bolo to fajn... Bola po dlhej dobe konečne naozaj šťastná.

Pokrútila hlavou a pozrela sa na svoj odraz. Vlasy si musela kúzlom vysušiť, ale inak to vyzeralo fajn. Na seba si vzala čierne tielko a rifle. Nič zložité. Chcela vyzerať prirodzene. Tak ako mala vo zvyku, skontrolovala či má stále na ruke svoj náramok. Nemohla ho spustiť z očí. Nikdy by si neodpustila, keby ho stratila.

Otočila sa chrbtom k zrkadlu a odišla z izby. Po schodoch prešla do klubovne, kde ju už chalani čakali. Peter s opuchnutými perami nedočkavo prešľapoval, Remus tam nebol a James niečo zašepkal Lily, ktorú si Alyssa všimla až vtedy, keď sa zachichotala. Bola totiž schovaná za Siriusom, ktorý si ju lišiackym pohľadom premeriaval. Všetci boli opäť v normálnom oblečení.

Podišla k nemu a nadvihla obočie. „Niečo sa vám nepozdáva, pán Black?"

„Ale čoby," uškrnul sa a ponúkol jej rameno. „Slečna Kowalská, neberte to v zlom, bola ste dnes prekrásna, ale v tej čiernej vyzeráte dokonale."

„Hm, za takúto pochvalu vás nemôžem odmietnuť," zašvitorila a prijala jeho rameno.

Pri slizolinskej klubovni ich už čakala Talia s Remusom. Obaja mali na sebe voľné oblečenie. Talia im zamávala, pričom s úškrnom sledovala Alyssinu ruku prevesenú cez Siriusovo rameno.

„Ideme?" spýtal sa James, ktorý bol celý červený a vysmiaty. Alyssa sa mu ani nečudovala, keď videla, ako sa o neho Lily opiera. Vyzerali naozaj roztomilo. Takže na tento večer sa zdalo, že všetci dostali to, čo chceli.

Keď však vyslovili heslo a vošli do klubovne, opak sa stal pravdou. Vo dverách narazili na Severusa Snapa, ktorý keď zbadal Lily opretú o Jamesovo rameno, sa zamračil, otočil sa a rýchlym krokom sa stratil niekde v dave. Lyssa za ním smutne pozerala, no Snape sa jej hneď vytratil z mysle, keď ju Sirius potiahol za ruku. Vytrhol ju z myšlienok a ona konečne zaregistrovala hudbu, vychádzajúcu z klubovne.

T A L I A

Prvé, čo počula, bola hlasná hudba. Krik, ktorý sa preplietal s vysokým piskotom a spevom. Keby nevedela kam ide, myslí si, že na danom mieste niekoho mučia. Natlačila sa viacej na Remusa, ktorý položil na jej kríže ruku. Sledovala ako vyslovili heslo. Ako sa im pred očami otvára vchod a ako sa jeden za druhým vo vnútri strácajú.

Zhlboka sa nadýchla. Vošla prvá, jej kroky boli zastavené ostatnými, ktorí zazerali na Severusa Snapa. Chalan sa otočil na päte ako oduté malé decko, ktorému rodičia nedali dostatočné vreckové. Z pier jej vyšiel tichý chichot, ktorý sa ale stratil v tom hluku, do ktorého práve vkročili.

Prvé, čo jej vyskočilo v mysli, bola jedna veľká kontrolka, ktorá svietila na červeno, keby bolo v miestnosti tichšie, určite by počula aj zvuk výstražného alarmu.

Pohľadom prechádzala po dave, ktorý bol pred ňou, hľadajúc východy. Jej úmysly pomaly zlyhávali a ona sa cítila nekomfortne. Pocítila ako ju niekto potiahol za rukáv. Remus ju pomaly ťahal k jednému z rohov miestnosti.

„Zatancujeme si?" spýtal sa a ona sa na neho pozrela. Nervózne sa usmiala a prikývla. Nevedela mu povedať nie. Popravde to nevedela nikomu povedať. Remus ju pomaly zatiahol ďalej od davu – k stĺpu, ktorý ich kryl a ona mu bola vďačná za výber miesta. Usmiala sa na neho a spolu sa začali hýbať do rytmu hudby.

A L Y S S A

Otočil si ju k sebe a spojil ich ruky. Začal sa mierne pohupovať do rytmu hudby a Alyssa nad ním pokrútila hlavou.

Nahla sa k nemu a do ucha mu zahučala (musela hučať, lebo tá hudba bola vo vnútri hlasnejšia – na chodbe ju vôbec nepočula): „Nestačil ti jeden tanec?"

„S tebou?" spýtal sa hlasno. „Nikdy!"

Donútil ju zatočiť sa a nevidel – vďaka hudbe ani nepočul – ako sa zasmiala. Našťastie ju včas zachytil, aby sa obaja znova nestrepali. Všimla si jeho červených líc a jeho dokonalého úsmevu. Jej oči v zelených svetlách klubovne nebezpečne zapulzovali, keď sa však k nej Sirius naklonil, Alyssa sa zo strachu odsunula a zasmiala sa. Sirius sa zasmial tiež, akoby to, čo mal v pláne spraviť, bolo len pošepkanie jemných slovíčok do ucha.

„Mali by sme sa napiť!" zakričal jej. „To, čo podávali na plese, sa nedalo piť."

Alyssa iba prikývla a otočila sa mu chrbtom. Zabila by sa za to, čo spravila. Stisla pery a zavrela oči. Potichučky zavrčala a pohľadom zablúdila k Talii, ktorá stála neďaleko stolíka s alkoholom – pri nej stál Regulus. Keď sa im stretli pohľady, Talia len smutne mykla plecami. Lyssa sa snažila na ňu povzbudzujúco usmiať, no pochybovala, že sa jej to podarilo.

Zastala pri stole plnom fliaš s alkoholom. Zobrala si jednu z posledných plných fľašiek a otočila sa na Siriusa, ktorý držal dva poháre. Zamračila sa na poháre a s pozdvihnutým obočím sa zahľadela na Siriusa.

„Čo je?"

„To fakt nepotrebujeme," vysvetlila Alyssa s úškrnom a hlavou kývla na poháre.

Obišla ho a prešla k čiernemu gauču pri krbe, na ktorý sa zosunula. Vrchnák z fľaše, ktorý stihla dať medzitým dole, odhodila kamsi do toho upoteného davu ľudí. Chcela sa nad tým pousmiať, no nanešťastie sa prestala sústrediť na kontrolu svojej schopnosti čítať myšlienky. Celý deň sa jej úspešne darilo nesústrediť na ľudí a teraz, keď ju vyplo, sa na ňu všetko nahrnulo...

To je krása...

Zatoč sa viac, nech aj vidíme viac!

To je kokot! Prečo si neskočil na záchod? Ogrcal celý stôl!

Vyzerá tak nádherne...

Keď sa jej do hlavy nahrnulo toľko myšlienok naraz, skoro vyvrátila aj to málo, čo dnes zjedla, zvlášť keď zachytila Jamesov monológ. Odpila si z alkoholu a dúfala, že keď bude dostatočne pod parou, bude jednoduchšie ignorovať to. Stisla k sebe viečka a ucítila, ako jej niekto odsúva nohy a sadá si vedľa nej.

„Si v pohode?" spýtal sa Sirius a vzal si od nej fľašu, ktorú mu podala.

„Povedzme, že sa musím len poriadne ožrať a budem," zasmiala sa s pohľadom upretým na zlatistú tekutinu.

Sirius si odpil riadny dúšok a hodil pohľad do rohu, kde pred chvíľou stála Talia a Regulus. Jej to samozrejme neuniklo a bohužiaľ ani myšlienky, ktoré sa mu prehnali hlavou: Kde zase je? Dúfam, že nespravil žiadnu hlúposť. Mama by mi to pekne vyčítala, tak ako vždy...

Potriasla hlavou, aby zahnala jeho myšlienky a vytrhla mu fľašu z ruky. Dala si asi dva glgy a rozkašľala sa. Ani sa nenazdala a fľaša bola poloprázdna. Keď sa posadila, pocítila dokonca aj účinok. Svet sa s ňou zatočil a ona prestala vnímať poletujúce myšlienky ostatných.

„Mám perfektnú rodinu," priznala Alyssa po chvíli, aj keď mala trochu problémy dať slová dohromady. „Možno sa občas sťažujem, ale moja rodina je na rozdiel od tvojej super."

Sirius sa na ňu zahľadel s nadvihnutým obočím. Vzal jej fľašu a ona sa na neho zamračila.

„Vráť mi ju!" chcela sa po ňu načiahnuť, no on ju položil ďaleko z jej dosahu a ruky priložil na jej ramená. Pritisol ju k operadlu gauča a ona si porazenecky vzdychla.

Po dlhšej dobe prehovoril: „Nikdy som nevravel, že je moja rodina zlá."

„Sirius, o svojej rodine takmer nehovoríš, s bratom tráviš asi toľko času, koľko ja s tým mojím. S tým rozdielom, že Quentin je odo mňa vzdialený stovky míľ a Regulus od teba len pár krokov."

Alyssa sa nadýchla. Ani si nebola istá, či to všetko povedala správne, no bola so svojimi slovami nad mieru spokojná. Netušila ako to je u Siriusa doma, no videla ako hľadí na Regulusa. Akoby to bolo len dieťa, o ktoré sa on musí starať, no aj tak vedela, že ho mal istým spôsobom rád. Nebral to len ako povinnosť. Nech si jeho myšlienky vraveli, čo chceli.

„Našiel som si lepšiu rodinu," vysvetlil so smutným úsmevom.

Alyssa si o neho oprela hlavu. Najskôr nevedel, čo robiť, popravde ani ona nevedela prečo to spravila – vinila alkohol. No o pár sekúnd si svoju hlavu priložil k tej jej. Sedeli chvíľu v tichosti, keď sa Lyssa tichým hláskom ozvala: „Možno raz budeš patriť do lepšej rodiny."

„Ja len dúfam, že budeš jej súčasťou," pošepkal.

Docela sa čudovala, že jeden druhého v tom hluku počuli, no bola rada. Po jeho poslednej poznámke však na chvíľu stíchla. Bola ticho a nechcela na to nič povedať. No už len fakt, že si ju predstavoval v jeho budúcnosti, jej spôsobil výbuch sopky v žalúdku – teda pokiaľ to nebol ten chľast...

„Sentimentu bolo dosť!" vyriekla a odtiahla sa od neho.

Kolísavo sa postavila a presunula sa k stolíku, na ktorom stála fľaška. Sirius ju s pobavením sledoval. Áno, bola v pití strašná, úplne jej stačil malý glg, aby ucítila pôsobenie alkoholu na jej telo, no keď už sa do toho pustila, nehodlala prestať. Veď to nerobila každý deň, tak čo?

„Pripravený na šou?" opýtala sa ho, pričom mrkla.

„Mám na výber?" zasmial sa.

„HEJ, ĽUDIA! KTO SI CHCE ZAHRAŤ MUKLOVSKÚ FĽAŠU BEZ VYZLIEKANIA ALE S PITÍM?"

T A L I A

Talia sedela v rohu slizolinskej spoločenskej miestnosti. Hudba, ktorá otriasala miestnosťou v nej rezonovala a vytvárala pocit, že musí čo najskôr odísť. Nemohla dýchať. S Remusom tancovala ako dlho vládala, dokým jej pot nevyrašil na čele a telo nebolelo od nadmerného pohybu. Jej sociálna baterka tiež štrajkovala. Pomaly sa míňala a ona sa cítila čoraz unavenejšie a horšie.

Neberte to zle. Talia nepatrila medzi týchto ľudí. Cítila sa ako outsider. Prekrížila si ruky na hrudi a snažila sa odtiahnuť od páru, ktorý vedľa nej agresívne pristál. Kútiky pier sa jej skrútili smerom nadol rýchlosťou svetla. Pomaly sa postavila a prešla neďaleko ku stolíku, ktorý bol plný prázdnych fliaš.

Alyssa sa jej stratila niekde, tak isto aj Sirius. James bol bohvie kde, ale moc ju to aj tak nezaujímalo. Remus jej oznámil, že pôjde nájsť niečo na občerstvenie a zanechal ju osamote.

Si plne funkčná osoba, zabávať sa vieš aj bez nich, pomyslela si a následne si vynadala, že na nich myslí. Určite sa bavia, nepotrebujú, aby ju mali na krku. Veď aj ona sa vie baviť. Veď predsa... Vzdychla si. Bola beznádejný prípad, ktorý sa musel odtiaľto dostať čo najskôr preč.

Našpúlila pery, keď si prezrela fľaše. Znechutene pokrútila hlavou a pohľadom následne prešla po dave. Telá sa obtierali o telá. Hudba nútila ich telá divoko sa hýbať. Niektoré ruky boli vo vzduchu.

Potrebovala by sa prejsť; potrebovala by ísť na vzduch, aby sa zhlboka nadýchla a nabrala trocha energie.

„Vidím, že nie som jediný, kto sa nezabáva," ozval sa hlas po jej boku. Počula ho tlmene cez ten hluk, ale i tak sa vystrela.

„Potrebujem na vzduch," zastonala a rukou si prešla po zátylku. „Nenávidím toto."

„Bifľomorčanka, čo chodí za mojím bratom a zbytkom ako verný psík," skonštatoval chlapec s tmavými, dlhšími vlasmi. Naklonil hlavu a pramienok vlasov mu padol do tváre.

„Tiež ťa rada vidím, Black junior," povedala s úsmevom. Chlapec sa odlepil od steny. Siriusovho brata nepoznala moc dlho. Popravde svojou úžasnou šikovnosťou do neho vrazila na chodbe. Áno, na toto bola naozaj expert. Usmiala sa na mladšieho Blacka a podišla o niečo bližšie. Od tej doby sem-tam prehodili pár slov.

„Kde máš toho vyššieho?" spýtal sa a ona pohľadom prešla okolo seba. Nadvihla ramenami sklopila zrak k zemi.

„Pohrešuje sa už asi dobrú pol hodinu," zašomrala. Akonáhle to dopovedala, jej rytier vo vyťahanom svetri sa objavil s dvoma pohármi v ruke.

„Na jedlo som nič nenašiel," oznámil. Podal jeden pohár Talii. Otočil sa a slabo sa usmial. „Ahoj Regulus," pozdravil chlapca, ktorý kývol na to, že jeho pozdrav berie na vedomie.

„Remus," povedal kľudne s úsmevom na perách.

„Ako sa ti tu zatiaľ páči?" spýtal sa Remus a Regulus nadvihol jedným ramenom. Pozrel sa na Taliu, ktorá nervózne preniesla váhu z nohy na nohu.

„Chcel som odtiaľto vypadnúť," spojil si ruky za chrbtom. „Ak chcete, môžete ísť tiež," navrhol a Remus sa pozrel na Taliu, ktorá na neho už prosebne zazerala. Pohárik si držala na hrudi a druhou rukou sa objímala. Nemusela hovoriť lebo jej unavený výraz hovoril za všetko.

„Dobre teda," vydýchol.

„Super," vyslovila Talia,neskrývajúc radosť v jej hlase.


🌚🌚🌚

L: Ale ahojte ľudkovia! Teší ma, že sa znova stretávame v tomto odpornom roku, lebo za mňa sa všetko od buchnutíia novoročného šampusu pekne serie... No čo, aspoň sa dokážem vcítiť do našich postáv haha 🤣🤣... Ale nebudem negatívna. Na to tu je W... ehm... čo?

Takže želám vám všetko len to najlepšie v roku 2024 a nebojte, aj tento rok vám bude naša knižka robiť spoločnosť a pevne verím, že sa dočkáte aj tej, na ktorej robíme teraz 👀👀 O tom ale neskôr... Vytváranie celého videa na playlist som sa vzdala takže nech sa páči, môžete si prezrieť náš playlist na tejto adrese: 

https://youtube.com/playlist?list=PL8x94r1Cwuz8GHEZXR8cGEJ422wb-kQ_y&si=flaewlis77Dqgrz4

⭐⭐⭐

W: Ehm.... ďakujem za slovo😂....Dúfam, že nový rok sa vyvíja podľa vašich predstáv a že sa tak bude diať aj naďalej. Tiež dúfam, že vás neomrzíme lebooo chystá sa čosi ehm fakt super aaaa už teraz sa na to moc teším keď to uvidíte 😂no aleeeee tak ehm to by bolo asi všetko od mojej pesimistickej maličkosti ktorá práve ide rozmýšľať aka je pointa života takže zatiaľ sa majte a čaute😂😂😂

Continue Reading

You'll Also Like

154K 6.1K 62
On, učiteľ na strednej škole v LA. Ona, študentka 4 ročníka na strednej škole. Čo sa stane ak na jej školy dôjdú nový učitelia.A práve on ju bude uči...
29.6K 2.6K 27
"Eatmykookie" vstúpil do chatu. "Ale si najkrajšie dievča v mojich očiach." Príbeh, kde chalan podporuje dievčenské sebavedomie správami. _-_-_-_-_...
122K 6.6K 46
O tom ako sa Lily a Scorpius nenávidia, ale čo ak sa stane že...
168K 8.9K 79
"Prečo by som mala byť niekým, kým nechcem byť, len preto, že niekto, koho som dovtedy nepoznala, chcel, aby som sa tým niekým stala? Prečo by som...