Coffee and Cigarettes [SK] ✓

By hogwartsbitchez

1.1K 214 902

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
12. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola

16. Kapitola

22 6 0
By hogwartsbitchez

„Pozvi ju k tancu a vytri s ňou podlahu."

T A L I A

Brána sa pomaly otvorila. Umožnila tak deťom, ktoré sa nedočkavo tlačili, postupovať ďalej na nádvorie. Telo na telo, pár nadávok a chodba pred nádvorím bola behom pár minút prázdna.

Talia sa trhane nadýchla. Šokovane hľadela na deti pred ňou. Ich radostný krik sa vzďaľoval. S otázkou v očiach sa pozrela na Remusa. Nadvihol obočie. Talia sa naklonila, aby si prezrela Alyssu, ktorá stála vedľa neho. Pohľadom behala po priestore pred nimi. Zašomrala si niečo, čomu rozumel len James. Zasmial sa a naraz spravili pár krokov vpred. Talia sklonila hlavu a vydýchla si. Sirius spravil prvý krok. Chcela ich nasledovať. Talia však ostala stáť na mieste. Jej nohy sa triasli, jej spotené ruky zaborila do ich rukávov.

„Na toto som moc triezva," povedala potichu a Sirius po jej boku sa zasmial.

„Drahá Talia, rád by som hovoril o opaku, ale úplne s tebou súhlasím," zašomral blízko nej Sirius.

„Musíme tam ísť?" pozrela sa s pozdvihnutým obočím na Remusa. Nervozita sa v nej pomaly začala rodiť.

„Už nie je cesty späť," oznámil a ona sklonila hlavu.

„Bude to dobré," usmial sa Sirius. „Môžeme odísť kedy len chceš," navrhol a ona sa na nich vďačne usmiala.

Talia sa zhlboka nadýchla. So sklonenou hlavou vykročila zároveň s Remusom a Siriusom smerom k preplnenému nádvoriu.

Ako prvé pocítila teplý vánok, ktorý jej pobozkal červené líca. Kúzlo, ktoré ohrievalo vzduch bolo fascinujúce. Chránilo ich pred chladom. Usmiala sa o niečo viacej. Prekvapene zaklipkala mihalnicami. Zdvihla pohľad od zeme a omámene si prezrela strieborné ozdoby, ktoré boli obviazané okolo kamenných stĺpoch. Stoly, mali na sebe biele obrusy, biele ako čerstvo napadaný sneh. Taniere a čaše sa ligotali a tak isto aj strieborné príbory.

Talia zadržala dych. Zišli pár schodíkov a dav detí ich pohltil. Snažili sa nájsť stôl kde bola utáborená Alyssa s Jamesom. Ich misia bola však neúspešná.

A L Y S S A

Talia v sprievode Remusa a Siriusa sa jej niekde stratila, pretože pred vstupom na nádvorie sa na nich vrhol snáď celý Rokfort. Ani by nepovedala, že toľkí ľudia majú záujem o to, zatancovať si. A to si myslela, že prichádzajú medzi poslednými. Baby z Chrabromilu opustili klubovňu už asi pred vyše polhodinou s tým, že nestíhajú.

Pozorovala tú hromadu ľudí, ktorá sa tisla do dverí, ktoré viedli na nádvorie a pretočila očami. Čakala aspoň slušné správanie, keď už šlo o ples.

Oči jej padli na rúžovú chlpatú guľu. Skoro sa zadrhla, čo sa jej chcelo zasmiať, keď spoznala o koho ide. James si ju so zvedavosťou prezrel. Nebolo tajomstvo, že Alyssa nemusela mať dôvod sa zasmiať, takže čakal len obvyklé nečakané výbuchy smiechu. Vystrčila však ukazovák a ukázala ním na tú rúžovú machuľu, čo stála na schodoch, na druhej strane chodby.

Po chvíli k nim podišiel Peter s Doris a sledovali jej prst, ktorý mala namierený na Dolores Umbridgeovú. James si musel vopchať do úst päsť, pretože by zrejme vyvolal nevraživé pohľady spolužiakov.

„Vyzerá ako broskyňa," zašepkala Alyssa a Doris sa uškrnula.

„Poriadne plesnivá a guľatá s tvárou ropuchy," dodala.

„Myslíte, že ju niekto pozval?" opýtal sa zachrípnuto James, ktorý stále zadržiaval smiech.

„Jedine ak by na dotyčného použila kliatbu Imperius. S ropuchou oblečenou do plesnivej broskyne by nikto nešiel dobrovoľne," pokrútila hlavou Alyssa. „Keby je aspoň dobrý človek, ale ona je zhnitá aj zvnútra."

„Zakázané ovocie," zasmial sa Peter.

„Ale hovno!" plesol ho po pleci James. „Na nej ani zákaz nemusí byť, každému dôjde, že je to jed."

„Myslíte, že sú jej rodičia ropuchy?" spýtala sa Doris.

„Možno len jeden z rodičov má úchylku na ropuchy a splodili túto kreatúru," navrhla Lyssa.

Ich dohady však preťal hlúčik študentov, ktorí sa cez nich chceli pretlačiť dopredu, a tak nemali na výber a museli obrátiť pozornosť k bráne, ku ktorej sa, vďakamerlinovi, konečne cez ten dav dalo dostať. Alyssa si dokonca všimla Remusa a Siriusa s Taliou. Postavila sa vedľa Remusa a prezrela si miestnosť za bránou, naklonila sa k Jamesovi.

„Dámy a páni, vitajte pred bránou do pekiel," zašepkala, aby to počul len on.

James sa zasmial a spoločne vyšli von a na jej prekvapenie, ju neovial chladný vzduch, ale príjemné teplo. Zrejme použili nejaké kúzla, ktoré oteplili vzduch, pretože keď sa pozrela na otvor v tvare štvorca, tak mohla vidieť nočnú oblohu. Prechádzalo po nej niekoľko mrakov, takže hviezdy takmer nevidela, no našťastie nesnežilo. To by im asi dosť pokazilo plány.

Alyssa preniesla pohľad na striebornú výzdobu. Vyzeralo to tam ako v nejakom zimnom kráľovstve. Úprimne si nedokázala predstaviť, koľko času pri tejto výzdobe museli stráviť. Na stĺpoch viseli akési strieborné záclony. Stoly boli posiate striebornými príbormi, taniermi a čašami. Parket vyzeral ako šachovnica s tým rozdielom, že namiesto čiernych štvorcov, boli strieborné. Naozaj to vyzeralo ako v nejakej rozprávke.

James ju vytrhol z pozorovania, keď ju zatiahol za ruku. To, že sa Talia s Remusom a Siriusom vytratili, si ani nestihla všimnúť.

T A L I A

Telom sa tlačila k Remusovi. Snažiac sa nájsť upokojenie z náhleho spoločenského šoku. On zdvihol jeho voľnú ruku a prekryl ňou tú jej. Palcom prešiel po jej spotenej pokožke.

Nevedela ako, ale pred ňou sa objavila Doris. Prekvapene sa pozrela na Taliu, Siriusa a nakoniec aj na Remusa.

„KDE STE BOLI?!" zakričala. Talia ju ledva počula cez hlasy ostatných.

„Hľadáme Jamesa, stratil sa nám," začal Sirius. Opustil jej stranu. Prešiel ku Doris.

„Oh ten," povedala s prekvapeným úsmevom. Zdvihla ruku a ukázala do davu. Talia mala problém nájsť tú správnu osobu. No pritiahla ju istá ryšavá hlava. Pohľadom prešla o niečo ďalej a našla Jamesa, ktorý nervózne prestupuje z miesta na miesto. Pred ním stála Alyssa. Zamávala mu a postrčila ho smerom k Lily.

„Máte voľné miesto pri stole?" spýtala sa Talia a Doris prikývla.

„Sme tam len my. Amelia je neviem kde a to platí pre zvyšok. Toto je chaos!" zastonala a chytila jej ruku. Pomaly ich nasmerovala k stolu, ktorý bol chránený – v bezpečnej vzdialenosti pred okolitým chaosom a nevítanými pohľadmi.

„Pekné," poznamenal Sirius. Neboli tak ďaleko od Alyssy, ale nie zasa blízko.

A L Y S S A

„Čo je?" spýtala sa ho vyčítavo. Všimla si jeho pohľadu, ktorý smeroval niekam do diaľky po jej ľavici. Obzrela sa tam. Uvidela tam stáť Lily. Bola odetá v zelených kvietkovaných šatách, ktoré dokonale odrážali jej osobnosť. Vlasy mala zapletené do akéhosi zložitého drdolu. Prešľapovala z nohy na nohu a obzerala sa okolo seba. Musela už tancovať, pretože líca mala červené.

„Zatancuj si so mnou, prosím, musí si ma všimnúť," prosil James akýmsi podivným piskľavým hlasom, ktorý u neho doposiaľ nepostrehla.

„Tak to ani za svet môj milý," oborila sa na neho. „Ja ti dohadzovačku robiť nebudem. Choď si pekne za ňou sám, veď Severus tam nie je. Zrejme už stihol uchmatnúť jeden tanec s ňou. Ja ťa tu nebudem vodiť za ručičku, ako nejaké sopľavé decko. Pekne si hačnem tuto za Mary a budem ti držať palce."

James ju so strachom v očiach pozoroval. Alyssa k nemu načiahla ruky, aby mu mohla popraviť kravatu. Všimla si, ako sa potí. Vyzeral akoby práve vyšiel zo sprchy.

Poriadne smradľavej, pomyslela si.

„Teraz buď chlap," vyriekla pri posledných úpravách, keď mu rukami oprášila ramená, „pozvi ju k tancu a vytri s ňou podlahu. Nie doslovne, nepotrebujeme z Lily spraviť mop. Buď skrátka normálny."

Ak to je vôbec možné, dodala v mysli.

„Dobre," prehltol guču v krku a Alyssa ho, nie práve mierne, postrčila. Takmer padol na ksicht, no včas udržal rovnováhu a namieril si to k Lily. Vyčítavo sa po nej obzrel, ona mu však len zamávala a rukou naznačila, nech pokračuje.

„A ja potrebujem drink," pošúchala si zlovestne dlane Lyssa.

T A L I A

„Vitajte," povedal natešený Peter veľkolepo s roztvorenou náručou a Remus sa na neho usmial. Sirius si vopchal ruky do vačkov od nohavíc a predklonil sa.

„Máš to?" spýtal sa a Peter šťastne prikývol. Postavil sa. Odopol si sako, vopchal dnu ruku a vytiahol hrdlo od alkoholickej fľaše. Talia vyvalila oči, pozrela sa na Remusa a potom na Siriusa.

„Vážne?"

„Netvár sa tak, drahá Talia, budeš mať vrásky," cmukol a ona mu venovala jeden buchnát po pleci. Zamračila sa ešte viac. Už jej došlo, prečo ten vzdialený stôl. Prižmúrila oči.

Spravila pár krokov ku stolu. Našťastie sa im podarilo vyhnúť nekonečným rečiam, ktoré by ju len viac uspali.

Dotkla sa stoličky. Remus bol však rýchlejší. Odtiahol ju pre ňu čakajúc, kým si sadne, aby ju mohol opäť trochu zasunúť. Prekvapene sa na neho pozrela. Venoval jej nesmelý úsmev, ktorý mu opätovala. Pozrela sa na Sirusa, ktorý sa stupídne usmieval. Talia naklonila hlavu. Presne ako keby videla pred sebou jej priateľku. Nadvihla kútik pier.

„Dnešok bude dlhý," poznamenala, keď si Sirus sadol vedľa nej.

„Hovor mi niečo o tom," načiahol sa po sklenený pohár, ktorý si priložil k perám.

Peter vytiahol fľašu zo saka. Schoval ju pod stolom a rýchlo ju otvoril. S očakávaním sa pozrel na jeho priateľov, potom na Taliu, ktorá na neho hľadela s pozdvihnutým obočím. Všetci pri stole na ňu hľadeli.

„Viete čo," začala a zhlboka sa nadýchla. Zobrala svoj pohár, uchmatla od Petera fľašku. Dostať ju k sebe cez Siriusa, bez toho, aby ho v nej nevykúpala, bolo zložité, ale dokázala to. Preliala si trocha ohnivej whisky, posunula fľašku smerom k Siriusovi a na jeden šup pohár vypila. Vzdychla a položila ho na stôl.

„Talia?" ozval sa Remusov hlas po jej boku a ona stisla pery do tenkej čiarky. S pozdvihnutým obočím a stisnutými perami, ktorých kútiky sa pomaly zdvíhali smerom nahor, sa na neho pozrela.

„To bolo ehmmm..." jazykom si prešla po spodnej pere. Alkohol jej pomaly ohrieval vnútro. „Na odvahu?" nadvihla oboma ramenami a nevinne sa usmiala.

A L Y S S A

Sedela spolu s Mary Macdonaldovou za jedným stolom. Boli jedny z mála, ktoré netancovali. Keď sa spýtala Mary, prečo netancuje, povedala, že Zabini, ktorý ju pozval, sa necítil dobre, takže zrejme objímal niekde pri umrnčanej Myrtle, záchodovú misu. Alyssa si pomyslela, že je pekné, vymeniť tanečnú partnerku za misu s ľudskými výkalmi. Chudáčisko, asi nezvládol popíjať tú žbrndu, čo im tu podávali, tak si našiel niečo tvrdšie.

„A ty prečo nejdeš? Si tu s Jamesom, nie?" spýtala sa Mary a odhrnula si z tváre kučery. Alyssa jej tie vlasy vždy závidela.

„Daj pokoj, nepotrebujem sa strápniť tým, že si nechám nohy postúpať, tobôž nie, aby som sa tam strepala."

„Nevieš tancovať?"

„Ani nie, aj keď Talia sa držala smelo, keď sa ma to snažila naučiť," vyriekla Lyssa a prešla si po vlasoch.

Mary chápavo prikývla a odpila si z čaše. Prižmúrenými očami si ju prezrela a Lyssa sa pri pohľade na ňu uškrnula. „Keby tam aspoň dajú niečo silné, toto je ako čajík od babičky."

„Tiež si vravím," ohodnotila tento čajík Alyssa. „Asi to bolo lacnejšie ako whisky. Žgrloši hnusní," posťažovala si s pohľadom upretým na profesorský stôl.

Keď chcela pohľad vrátiť k tomu takmer nepitnému nápoju, zastala na chlapcovi, ktorý sedel v hlúčiku dvoch bifľomorčaniek a dvoch chrabromilčanov a aj tak vyzeral, že je tam sám. Až teraz si ho poriadne všimla. Keď odchádzali, ona sa ešte zarozprávala s Jamesom a vôbec si ho nevšimla. Keď k nim podišla Talia, on sa zrejme schovával za Remusom.

Smutne hodil pohľadom smerom k parketu a Alyssa rýchlo odtrhla pohľad, skôr ako si mohol všimnúť toho jej.

Oblek mu teda naozaj sekol. Vyzeral tak nóbl. Jej úchylná myseľ ju zviedla na cestičku hriechu, kedy si predstavila, ako by asi tak vyzeral Sirius Black bez toho obleku...

Uškrnula sa a pozrela sa radšej do prázdneho taniera.

Bože, nad čím to zas uvažuješ, Lyssa? spýtala sa samej seba v duchu.

„Čo sa uškŕňaš?" spýtala sa Mary.

Alyssa si ju prezrela a pokrútila hlavou. „Len ma napadlo, že sem mohol niekto aspoň čosi prepašovať."

Mary sa obzrela či ich nikto nesleduje. Naklonila sa k Lysse a zašepkala: „V slizolinskej klubovni bude pre šiestakov a siedmakov menšia párty. Zabini mi hovoril. Rýchlo na seba hodíš niečo lepšie a môžeš ísť. Heslo je Havran. Garantujem ti, že u nich sa už nájde niečo ostrejšie," žmurkla na ňu Mary.

Alyssa otvorila ústa a prezrela si ju. „No teda Macdonaldová! Toto by som veru do teba nepovedala."

Mary len pokrútila plecami. „To vieš, keď si celý ten čas iba so Záškodníkmi, ani nevieš, aké sú tvoje spolužiačky čertice. Kľudne to roznes ďalej. Ja asi idem skúsiť niekoho uchmatnúť na tanec."


🌚🌚🌚

L: Vitajte ľudkovia, vzhľadom na to, že dnes to nie je jediná kapitolka, rozpíšem sa až pri ďalšej. Každopádne ďakujeme za hviezdičky, prečítania a komentáre 💕💕

⭐⭐⭐

W: 

Continue Reading

You'll Also Like

168K 8.9K 79
"Prečo by som mala byť niekým, kým nechcem byť, len preto, že niekto, koho som dovtedy nepoznala, chcel, aby som sa tým niekým stala? Prečo by som...
122K 6.6K 46
O tom ako sa Lily a Scorpius nenávidia, ale čo ak sa stane že...
154K 6.1K 62
On, učiteľ na strednej škole v LA. Ona, študentka 4 ročníka na strednej škole. Čo sa stane ak na jej školy dôjdú nový učitelia.A práve on ju bude uči...
52.2K 3.2K 59
Dvojča Luciusa Malfoya, to nemalo nikdy ľahké. Odkedy sa narodila nezapadala do rodiny, možno preto ju otec poslal do Dumstrangu zatiaľ čo jej bra...