Asker-i Berdel

By asaletlikizzz0

30.1K 1.6K 435

Heja Rezan 18 yaşında kısır olduğu için topraklarından ayrılmış bir kadın . Ailesi insanlar onu aşağılamasın... More

Tanıtım
karakterler
karakterler-2
2.bölüm
3.bölüm
4.bölüm
5.bölüm
6.bölüm
duyuru

1.bölüm

3.2K 172 32
By asaletlikizzz0

14.12.2023 21.22

Kitabı okumaya başladığınız tarih

İlk bölümü umarım beğenirsiniz

"Aferin asker,raporu verdikten sonra 2 hafta izinlisiniz" diyen albayla esas duruşa geçip timle beraber "Emredersiniz komutanım "diye bağırdık.

"Üsteğmen Rezan 20 dakikaya odamda bekliyorum" dedi bende "Emredersiniz komutanım "deyince başını sallayıp gitti.

Timle beraber odalara dağıldık. Hızlıca tek kaldığım odaya girdim . 2 aylık bir görevden gelmiştik ve muhtemelen şimdi de albay tayin sonucumu söyleyecekti. Neredeyse 8 yıldır burdaydım ve artık ailemi özlemiştim . Yıllar önce doktorun dediği yüzünden ailem beni buraya göndermişti. Kısır olduğumu söylemişti Üvey annem de bunu herkese duyurmuştu babam ve abimler de beni insanların laflarından ve bakışlarından uzak tutmak için buraya göndermişti.

Bi bakıma iyi olmuştu bu çünkü burda daha rahat okuyabilmiş ve mesleğimi yapmıştım. Orda olsaydım bir sürü laf olurdu kadın asker olur mu diye . Erkek işi diye bir sürü laf edilirdi . Bunların en başında üvey annem laf ederdi oynaşmak için erkeklerin olduğu mesleği istiyorsun diye laf ederdi .

Doktor olduğumu biliyodu bunada laf ediyordu gelen erkek hastalara kuyruk sallıyorsundur babam ona bi laf etmemesi için ne kadar tepki göstersede yine dinlemeyip abimlerle görüntül

Ben size bunları diyene kadar duşa girip çıkmıştım ve revire gelmiştim.

Sol Omzumu kurşun sıyırmıştı dün, bende elim yetişmediği için buraya pansuman yapmaya gelmiştim. Kapıyı çalıp içeri girdim ve burda hemşire olan selin'den pansuman yapmasını istedim . Pansuman bitince ordan çıkıp albayın odasına geldim ve kapıyı çaldım albay "gel "deyince içeri girip selam verdim .

"Üstegmen Heja Rezan/ Mardin /Emredin Komutanım "

"Rahat asker "diyince hemen rahata geçtim.

"Otur asker "diyince tabiki oturmadım

"Emrediyorum otur asker "diyince oturdum .

"Tayinin çıktı asker" diyip

Elinde tuttuğu zarfı bana verdi .

"Neresi komutanım "

"Senin açmanı istedim o yüzden dokunmadım" diyince zarfı zarar görmeyecek şekilde açtım sonuçta devlet malıydı .Ne zamn devlet malına elimi sürsem aklıma Türk Ceza Kanunumuzun 151. maddesi mala zarar verme gelir .

"Mardin" yazısinı görünce icimden sevinc çığlıkları attım onunda ailemin yanına dönüyordum. Albay ayağı kalkınca bende onunla beraber kalktım.

Albay" 2 yıl boyunca beni ve ülkemizi gururlandıran bir asker oldun . Umarım gittiğin yerde yine başarılarınla ülkemizi gururlandırırsın . Hakkını helal et "

"Helal olsun komutanım sizde hakkınızı helal edin" o da "helal olsun "diyince son kez selam verip odasından çıktım ve timin olduğu odaya gittim .

Onlarla da vedalaştıktan daha doğrusu helalleştikten sonra karargahta olan şahsi eşyalarımı toplayıp evime geçmiştim. Timle pek anlaşamazdık kadın olduğum için bana operasyonlarda güvenmiyorlardı . Bende onlarla anlaşmak istemediğim için üzülmüyorum bu duruma .

Eve geçince karargahta duş aldığım için kendime bir kahve yapıp kanepelere oturdum ve Mervan abimi görüntülü aradım. Onlara söylemeyecektim tayinimin çıktığını.

3.çalışta telefonu açan abime "abi nasılsın" diye sordum.

"Ben iyiyim güzelim sen iyi misin , görevden ne zman döndün" diye sordu hafif endişe ve merak içeren sesiyle.

"Ben de iyiyim abi eve az önce geldim ve seni aradım hemen" .

"İyi yaptın babam da merak ediyordu seni onu da ara" diyince "ararım şimdi"

"Güzelim üzgün görünüyorsun o Furkan iti seni üzmüyor değil mi" dedi. Ben ona söylemeyi unutmuştum Furkan meselesini .

"Abi biz ayrıldık göreve gittiğim gün ve yorgunum sadece üzgün değilim "

"Ayrılmanız iyi oldu ama niye ayrıldığınızı sorabilirmiyim" diyince" abi göreve gittiğim zman sevdiklerimden helallik alıyorum biliyorsun o günde sizi aradiktan sonra onu da aradım . Görevin süresinin belli olmadığı ve riskli olduğunu söyleyince ben artık yoruldum ,sürekli beklemek istemiyorum falan dedi bende ona askerliği bırakmayacağımı söyledim o da ayrılalım dedi bende tamam deyince hakkını helal et ,ben ediyorum diye kapattı.

Abi bizimkisi sadece geçici bir hoşlantıymış çünkü ayrılalım dediği zman üzülmedim ya da kırılmadım" . Furkan ile 3 aylık bir ilişkimiz vardı . Eger hala devam etseydi 5.ayımıza girecektik .

İlk başlarda her şey güzeldi ama Furkan bazı görevlerde günlerce gelmediğim için beni sürekli özlediğini söyleyip daha çok vakit geçirmemiz için askerliği bırakıp sadece doktorluk yapmamı istiyordu . Bende bu konu ne zaman açılsa tavrımı askerliği bırakmayacağım diye belirtiyordum . Son göreve gittiğimiz de o söylemeseydi görev dönüşü ben ayrılmak istediğimi söyleyecektim yani her türlü ayrılacaktım .

"Şerefsize bak, sen o kadar yıl eğitim alıp acı çektin paşamız sonradan gelip ya Mesleğin ya da ben diyor: diye Furkan'a saydırmaya başladı.

Abimle biraz daha konuşup kapatmıştık .

Ondan sonra babamı aramış ve onunla da biraz konuşmuştum . Sonra odama adımlayıp valizleri çıkarmıştım.

3 tane büyük iki de orta boy valizim vardı . Eşyalarımın bir kısmını koyup valizlere koyduktan sonra yorgun olduğum için kendime dürüm söyleyip yemiştim ve ardından uyumuştum .

Kalktığımda saat 3 olmuştu yani 1 saat uyumuştum. Kalktıktan sonra uyumadan önce yediğim için toktum . 2 saat içinde tüm eşyalarımı toplamıştım .

Silahlarımı da ayrı bir valize dizmiştim ,tıbbi malzemeleri de ayrı bir valize koymuştum. İkisini de şifreli valizlere koymuştum. En değerli eşyalarım bunlardı , onları kazanmak için kaç gece aç susuz uykusuz kalmıştım.

Eşyalarımı arabaya koymuştum arabam büyük olduğu için tüm valizleri almıştı içine.

Son kontrolleri yapıp arabaya bindim . Bu şehri özleyecektim . Üniversite hayatımın hepsi iş hayatımın ilk yılları burda geçmişti. Bana dost kazandırdığı gibi düşman da kazandırmıştı bu şehir .

Arabayı sürerken sessizlikten sıkılıp şarkı açtım.

Yolun yarılarına geldiğimde abimlerin hepsi aramıştı hepsi ile 1 saat konuşmuştum tabi yegenlerim ve yengelerimle de öyle.

Mervan abimin iki tane oğulları vardı ve berav yengem şimdi 3.çocuklarına 7 aylık hamileydi . Devran abimin de bir oğlu vardı ve Semra yengem 2.çocuklarına 6 aylık hamileydi .

Diyar abim ve mithat abim daha evli değillerdi.

Diyar abim'le annelerimiz farklıydı ama diğer abilerim gibi çok iyiydi aramız.

Diyar abimin annesiyle hiç bir zaman anlaşamazdık. Eğer iyi anlaşsaydık belki ondan ayrılmamak için okulumu ya da insanları umursamadan onun yanında kalır Edirne'ye gelmeyi bile kabul etmezdim .

Ama aramız kötüydü, kısır olduğum söylenince artık bunu sürekli yüzüme vurmaya başlamıştı .Her kavgamızda 'sen lanetlisin' 'eksik birisin' 'Allah lanetini başkasına bulaştırma' diye yarım bıraktı diye diye bana gına getirmişti.' Ben evden ayrılmak istiyorum demiştim' babama onun yüzünden.

İlk önce tepki göstersede evdeki durumları bildiği için abilerime de söyleyip Edirne'ye gitmeme kararı vermiştik. İlk 2 3 ay yani oraya alışana kadar Mervan abim benimle kalmıştı ,sonra da dönmüştü.

Zaten benimle kaldığı için öğrenmişti Asker-i doktor olmak istediğimi, Edirne'ye gelmeden önce babamla Askeri doktor olmak istediğimi konuşmuştum. O da bana destek olmuştu.

Bölüm hakkında düşünceleriniz

İlk defa töre kitabı yazıyorum ve elimden geldiğince sıradan olmaması ve saçma olmaması için çabalayacağim .

Diğer bölüm de bunun ardından gelecek . Umarım karakterleri seversiniz Ayten Hanımı sevmeseniz de olur ama neyse ...

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum

Continue Reading

You'll Also Like

397K 10.6K 43
soğuk ve acımasız mafyanın bir kıza aşık olup onu takıntı haline getirmesi ve piskopatlaşması ama bunu kıza yansıtmamaya çalışarak unutulmaz bir aşk...
233K 17.9K 33
"Bu bir emirdir binbaşı! Sen ve Şüheda yarın akşam eve geliyorsunuz!" Eğer samimiyetimiz olsaydı şurada kahkaha atmaktan bayılırdım. Ama samimiyetimi...
600K 32.2K 40
Eski sevgilisine içinde kalanları sövmek için yazan Yaren numarayı yanlış yazıp dünyanın en önemli iş insanlarından birine denk gelirse ne olur... Si...
72.1K 2.8K 26
Saplantılı bir aşkın yorgun bir kalbe uğramasıyla korkunun ve bağımlılığın iki kişilik deliliğe dönüşümü. Düzyazı-texting +18 ‼‼‼‼🔞Ağır cinsellik, t...