Sve je na prodaju

By user32752066

9.1K 624 52

More

Prvi dio
Drugi dio
Četvrti Dio
Peti dio
Šesti Dio
Sedmi Dio
Osmi dio
Deveti dio
Deseti Dio
Jedanaesti Dio
Dvanaesti Dio
Trinaesti Dio
Četrnaesti Dio
Petnaesti Dio
Šesnaesti Dio
Sedamnesti Dio
Osamnaesti Dio
Devetnaesti Dio

Treći dio

540 41 1
By user32752066

Sumorno jutro i nevrijeme koje se navlačilo je uticalo na raspoloženje svih ukućana Wilson carstva . Andrea je pokušala preko dede da okuša sreću još posljednji put prije odlaska.
Nabaci tužan pogled i potrudi se da raznježi piskav glas još dok je najavljivala svoj dolazak . Sebastianova starija kopija se ispravi ispred nje s rukama u džepovima . Ona se malo uplaši jer je bilo više nego jasno od koga je Sebastian sve naslijedio .
Ali ustraja u svojoj namjeri . Nije oklijevala .
"Dragi djedice došla sam se oprostiti od vas jer odlazim ... žao mi je što Sebastian nije poslušao sve vas i što nisam uspjela da ispunim obećanje ..."

Deda spretno sakri svoj osjećaj i odglumi razočarenje ali i dalje ostade pri unukovom odabiru jer koliko god mu je bio cilj da oženi Sebastiana , toliko nije želio ni da mu unuk prihvati ponudu .
Uzeo je njenu ruku koju je držala ispruženu za pozdrav i lagano je potapša drugom rukom birajući riječi da ne bi otkrio svoje stvarno stanje i mišljenje .

" Žao mi je ali moramo prihvatiti njegovu odluku , znaš nije jednostavno da prihvati tako nešto ipak bi to bio skandal i ma koliko ja želio pomalo ga i razumijem ... znaš ipak si ti kćer njegove strine i..."

Izvukla je ruku i kao da je koristila sve sile strpljenja odmaknu se kako ne bi odala ni ona svoje pravo stanje i pomalo zamuckivajući pokuša da podsjeti i dedu i sve ostale koji su prisluškivali a pretvarali se da nešto rade i da ih nisu ni primjetili .

"Ali svi već znaju da me je majka donijela sa sobom u brak ! Nas dvoje nismo u krvnom srodstvu i ja sam želila samo da ispunim maminu želju ali i da zaštitim Sebastiana i vaše bogastvo ... ovaj vaše prezime i vas status . Da na to sam mislila. Zar i sami niste rekli da sam ja najbolji izbor . "

"Sve si u pravu kćeri ali ipak nije na meni da guram silom . Sebastian ako nešto ne želi nije na meni da tjeram suprotno . Ipak je brak nešto što on sam treba da odlučuje a ne mi. Upravu si možda i jest najbolje da se udaljiš , ko zna možda tad i sam shvati da smo svi bili u pravu . A i tebi će dobro doći , nije ni tebi lako da živiš kako drugi to žele . Prihvatili smo te kao svoju i zato i jest sve ovako pomalo čudno i za Sebastiana a i za nas . Stoji da je tvoja majka mislila za sve najbolje ali nažalost nije na meni da odlučujem ."

Poklonila mu je osmjeh i žurno vukući kofer za sobom napusti dvorište ulazeći u spreman prijevoz kojem ugura kofer kao da je on bio kriv za njen neuspjeh . U sebi je vrištala ali nije puštala glasa . Istipka nekoliko poruka , vjerovatno da se oprosti ili da najavi svoj dolazak očevoj familiji jer nigdje drugo nije mogla da ode .

Anela skupi kosu ovog puta ne zatezajući i iznenadjena Tonijevom uznmirenošću brzo veza kecelju spremna da primi naredjenje . On joj ugura porudžbinu u ruke i glavom pokaza u pravcu zavjesa . Samo je uspjela izustit "ali danas nije dvadesetsedmi !" i već se nadje ispred stola jer ju je Toni odgurnuo istog trena kad je preuzela poslužavnik . Držala je pogled oboren . Po običaju dozvoli da svi uzmu svoje poručeno i samo što se okrenu da izadje zaustavi je hvatanje za ruku. Ispratila je pogledom ko je imao toliko smjelosti i hrabrosti jer svi koji su dolazili u ovaj dio su bili dobro informirani da Toni nije dozvoljavao ovakvo ponašanje ili bolje rečeno fizički kontakt prema svojim zaposlenim . Osjeti strah kad se pogledi sudariše . Sebastian je sa smješkom lagano popuštao stisak ruke i zamoli je da požure sa hranom jer nisu imali dovoljno vremena kako su planirali . Kimnula je glavom i odlazeći baci još jednom pogled , kad je on imao hrabrosti da krši pravila onda je to mogla i ona...Ispraćao ju je pogledom i ona osjeti nelagodu i neki strah , pa opet obori pogled prije nego bude morala i Toniju da se pravda .
Odlazila je i dolazila ... Više nije podizala pogled , valjda se nije usudila .
Molila je boga da se današnji radni dan završi jer je odlučila da se javi na e-mail za ponudu za posao koji je dobila ...Ujedno se i prisjeti da pita Tonija da on nije imao udjela u tome . Iznenadjen njenim pitanjem samo odmahnu glavom , nije bila njegov prvi izbor ali ju je iz sažaljenja primio i nije se pokajao , opravdala je svoj rad i ako je ponekad bila tvrdoglava ali je pošteno radila i uvjek na vrijeme dolazila . Koliko je njoj bio potreban posao i njemu je radnik . Pomalo ga zabrinu njena zamišljenost pa je onako u prolazu krenu ispitivati . Nije krila ništa od Tonija pa tako ni sad , otvoreno mu je ispričala za e-mail . I njemu je bilo pomalo čudno ali posumnja da je nije škola ili firma u kojoj je stažirala nije preporučila i ostalo je na tome. Dok su gosti odlazili ona je pripremala sve potrebno kako bi i ona ranije krenula . Toni sa zadovoljstvom joj predloži još da izbaci smeće i da je slobodna . I on je bio zadovoljan današnjom zaradom kao i Anela svojim bakšišom.
Pozdravi se sa lokalnim gostima i ostalim radnicima dok je izlazila ni sluteći da su je plave oči pratile pogledom. Zamahnula je smećem kako bi uspješno ubacila u kontejner ali je vreća pukla i većina odpada završi na Sebastianovim cipelama i nešto manje na hlačama . Iznenadjena što je bio iza nje stajala je u bunilu širom otvorenih usta . Trajalo je nekoliko minuta njeno čudjenje i njegov šok sve dok se nije pojavio neko od njegovog bezbjedjenja ali im dade znak da se udalje . Anela izvuče maramice iz džepa i ispruži mu da se pobrine ali je on smrknuto ispod obrva odmjeri ne pomjerajući se .
Slegnula je ramenima i krenu da se udalji uz brondanje da nije valjda očekivao da će mu ona da očisti jer je i sam kriv što je prilazio , kao i da nije imao ništa da traži u njenoj blizini . Sjela je u svoje auto i kao uvjek do sad , nije imala sreće da upali iz prve . Nervozno je udarala dlanovima od volan da nije ni primjetila da su joj vrata otvorena . Trgnu se na hvatanje za rame i u sekundi se nadje na zadnjem sjedištu luksuznog auta . Sebastian se smjesti do nje i izda naredjenje vozaču da vozi ne spuštajući pogled s nje . Nije disala . Tek nakon njegovog obraćanja njoj je skupila snage da progovori .
" Platićeš mi za ovo !"
"Hoću ali sad momentalno ja nemam toliko novca da platim ."
Nije bila opsjednuta maskiranim stvarima ali je dobro poznavala sve one koji su dolazili u restoran i od Tonija je često mogla da čuje kako komentariše odijela i obuću , govorio je kako neko na sebi nosi odjelo za cijenu nečijeg auta .
Sebastijan se opušteno nagnu na drugu stranu praveći prostora da je odmjeri i trljajući bradu sa mangupskim osmjehom je još više uplaši kad izusti :" u tom slučaju ćeš da odradiš svoj dug ."
Anela se potrudi da sakrije strah jer joj je mnogo toga prošlo kroz glavu ... tiho skoro nečujno izusti " ne bježim od duga i odplati ću ga samo me pusti da idem kući."
Zanemario je i ako ju je sve čuo , zabaci glavu nazad i zatvori oči , a ona se neprimjetno primače prozoru pokušavajući da prepozna put kojim su se vozili.

Continue Reading

You'll Also Like

96.6K 2.1K 44
Kako bi izbjegla dogovoren brak s Davidom, Mia laže da je u vezi sa svojom najboljom prijateljicom Monikom. Nitko joj ne vjeruje, David najmanje, ali...
95.3K 3K 23
Obeležen njenim usnama je priča o Loli i njenoj borbi sa traumama iz prošlosti. Kao mala, Lola je bila nestašna i pakosna devojčica, ali kada je stas...
61.7K 2.2K 14
Ema je devojka koji živi na instagramu, ujedno želi postati umetnik kojeg će ljudi ceniti. Ona je predivna, luda, opuštena i svoja. Dionis je ozbilja...
241K 6.1K 33
[18+] Podigla sam se s klupe i tako udaljenost između nas učinila gotovo nepostojećom. Tijelom mi je prošao uzbuđujući drhtaj i mišići duboko u trbuh...