BTS szólóalbumok promóciós st...

By JaneVanAlen

390 82 7

A Jack in the Box-tól a Seven kislemezig kronológiai sorrendben áttekintjük a BTS szólóalbumokat, és azok pro... More

Bevezetés
j-hope
RM
Jimin
Suga
Jung Kook
V
BTS promóció a hiatus idején
Összegzés

Jin

36 8 0
By JaneVanAlen

A második szóló projekt, Jin debütáló kislemeze a 'The Astronaut', amit egy úgy nevezett „később találkozunk" dalként adott ki, mielőtt bevonult volna a katonaságba. A legnagyobb vád, amit láthattunk Jin debütálásával kapcsolatban a szóló stan-ektől az, hogy ez nem egy rendes debütálás, mert a többi bandatag albumokat adott ki, Jin pedig csak egy kislemezt. (Kislemez = 1 vagy maximum 2 dalt tartalmazó lemez, általában nagylemezek megjelenése előtt adják ki a promóció részeként)

Jin az október 28-as Weverse Live-jában, ahol bemutatta a debütáló kislemezét

Az a feltételezés, hogy valójában nem is Jin döntött a kislemez kiadás mellett, hanem a HYBE és még a BTS többi tagja is. Jin elmondta a Busan koncert utáni (bevonulása előtti) élő bejelentkezésében, hogy már sokkal korábban be akart vonulni a katonaságba, egészen pontosan júniusban a PROOF antológia album promóciói után. Néhányan úgy gondolják, hogy a többi BTS tag és a kiadó győzhette meg arról, hogy várjon októberig, mert akkor lesz a meglepetésszerű busani koncertjük. (A koncertet nem tervezték meg előre, csak Busan városa is versenybe szállt a 2030-as világkiállítás megrendezésének helyszínére, ezért döntött úgy a BTS, hogy egy ingyenes koncerttel támogatják a várost (ami Jimin és Jungkook szülővárosa is egyben), és így növelik a város turizmusát és népszerűségét).

Jinnek nem maradt más választása, csak az, hogy télen vonuljon be, és gyorsan kellett kiadnia a 'The Astronaut' kislemezt, miután lement a busani koncert. A szigorú napi teendőik miatt csak napjai maradtak arra, hogy népszerűsíteni tudja a dalát.

Nem adott interjúkat Amerikában, és egyszer sem lépett fel koreai zenei műsorban. Egyetlen egyszer adta elő a dalt vendégelőadóként, a Coldplay koncertjén Argentínában. Emiatt a HYBE biztosította, hogy az ARMY élőben tudja nézni Jin fellépését, és a produkciója után néhány órával már ki is rakták a 'The Astronaut' fellépést a YouTube csatornájukra.

Chris Martin mellett Argentínában

Ámde, nem kell zseninek lenni ahhoz, hogy meglássuk, hogy a The Astronaut nem az általános fogyasztóknak lett megírva. Jin sokszor elmondta, hogy a bevonulása előtt akart adni egy dalt az ARMY-nak. Chris Martinnal (a Coldplay frontembere) beszélt erről a kedves üzenetről, amit át akart adni a rajongóinak, ezért Chris megírta ezt a dalt Jinnek. Ez a dal nem tekinthető hivatalos debütálásnak a nem-ARMY közönség felé és Jin is hangsúlyozta, hogy ő lesz a legutolsó BTS tag, aki szólólemezt fog kiadni.

Ez nem jelenti azt, hogy elhanyagolták volna ezt aprojektet, ugyanis a 'The Astronaut' két különböző verziós fizikai kiadástkapott, valamint videó klipet, dalszöveg klipet, egy stadion előadást,hivatalos merch termékeket és még 4 vlog stílusú epizódot is. Emellett Jin 5interjút készített: egyet magával, egyet SUGA-val, és három nyugis,komolytalanabb, viccesebb hangulatút, amelyből kettő kikerült a YouTube-ra, egypedig TV-ben jelent meg. Ezek az interjúk és műsorok segítették őt abban, hogynyugodtan és magabiztosan beszélhessen az életéről, zenéjéről és a jövőjéről azanyanyelvén.

YoungJi műsorában

Jin promóciós ütemterve:

2022. október 20. YoungJi YouTube műsorának vendége

október 28. The Astronaut megjelenése

október 28. Argentina: Coldplay turnén való megjelenés, a The Astronaut egyetlen előadása

október 31. VOGUE interjú (10 dolog, ami nélkül nem tudsz élni)

november 7. YouTube műsor Friendship Halmyungsoo 103. epizód, Jin a vendég

november 7. RunningMan műsor vendége

november 14. The Astronaut vlog

december 1. The Astronaut hivatalos merch népszerűsítő videó j-hope-pal

Tehát ez a BTS szóló projekt is sikeresen eljutott a célközönségéhez, az ARMY-hoz.

Néhány eredmény:

· HANTEO (fizikailag eladott lemezek listája): 700,000 eladott lemez a legelső napon

· ORICON digitális kislemezek listája: 2. hely

· Billboard GLOBAL 200 lista: 10. hely

· Billboard GLOBAL 200 (Amerika kivételével): 6. hely

· Billboard top 100 előadó: Jin 35. hely (legmagasabb helyezés koreai szólistától, egyedüli koreai volt a listán akkor)

· Japán Billboard hot 100: 43. hely

· Billboard hot 100: 51. hely

Jin debütáló szóló albumára még várnunk kell a katonaság utánig, hogy megláthassuk, hogy milyen stílusú zenét fog kiadni és milyen célközönséget szeretne megszólítani.

Az ARMY várni fog rád! feliratú plakátokkal érkeztek a rajongók Argentínába



Continue Reading

You'll Also Like

104 25 4
Mint a cím is elmondja, itt a borítóversenyeim, és a versenyekre készített munkáim láthatóak.
6.6K 455 36
Larry is real? A kérdés ami sok emberben megfogalmazodott, sok megválaszolatlan kérdés. Most hoztam nektek egy könyvet amibe össze gyűjtöm a Larry pr...
57 15 6
Ez Luca_312 kihívása lesz.
3.9K 259 9
Sziasztok! Ez az én történetem. Egy átlagos 14 éves, akinek egy éve fenekestül felfordult az élete. Hogy miért is? Ezt most megosztom veletek