Bleeding souls 2

By ihatemyself_24

13.3K 795 271

| Втора книга от поредицата 🥀 | След заминаването на Сюзън всичко се преобръща с главата надолу. Тя се насла... More

Въведение
1. Глава
2. Глава
3. Глава
4. Глава
5. Глава
6. Глава
7. Глава
8. Глава
9. Глава
10. Глава
11. Глава
12. Глава
13. Глава
14. Глава
15. Глава
17. Глава
18. Глава
19. Глава
20. Глава
21. Глава
22. Глава
23. Глава
24. Глава
25. Глава
26. Глава
27. Глава
28. Глава
29. Глава
30. Глава

16. Глава

386 28 6
By ihatemyself_24

Бях решила да изведа Лия в парка и  Дебора реши да дойде с нас, защото Клео имала неизразходена енергия.
А това много често и е пречело с приспиването нощем.

- Това дете не е от Тео.-отбеляза тя, докато наблюдавахме как децата си играят на катерушките.

- Не започвай, Дебора.-извъртях
очи- Аз питам ли те от кого е твоето ?

- Попитай и ще ти кажа.-отвърна

- Не ме интересува.-издишах шумно

- От негодника Деймън. Изостави ме в петия месец. Кариерата му била много по-важна от това да създаде семейство.-сподели и се обърна към мен.- Той се оказа същия боклук като Доусън. И двамата са един сорт картофи. Добре, че се осъзна на време и не се подведе по него..-хвана ръката ми в своята.- Но Тео изглежда добър човек. Не си играй с чувствата му. Ще ми се и аз да бях намирала такъв мъж за баща на детето си.-каза и се сетих за онези пъти, в които се опитваше да се пробута на Леон, а след това на Деймън. Някакво опасение премина през мен да не стори същото и с Тео.

- Права си, наистина е добър човек. Точно, затова хората прекаляват с добрите му намерения и го възприемат погрешно.-отвърнах  заядливо

- Намекваш ли нещо ?-попита

- Нищо, какво да намеквам ?-освободих ръката си от нейната и погледнах в далечината. Ан идваше с широка усмивка към нас.

- Да не си помислиш, че го харесвам сега и да започнеш да ревнуваш ?-скръсти ръце пред гърдите си.

- Не ставай смешна, няма от какво да ревнувам. Имаме си дете, не би ми изневерил и то точно с теб. Той е  различен, не е като другите.-рекох наперено 

- Различен казваш..-повтори и имах чувството, че ще се постарае да ми докаже противното, като се пробва с него.

- Хейй !- извика радостно най-добрата ми приятелка, помахвайки ми усмихната до уши.

- Хей.-помахах обратно и станах да я прегърна.

- Как си ?-попита в прегръдката- Не сме се чували от десет дена и като ми каза, че си в Детройт помислих, че се е случило нещо с Лия.

- Добре съм, имам да ти разказвам толкова много.-от устните ми се изтръгна въздишка и погледнах към Дебора, която ни зяпаше с интерес. Очите и бяха като на лисица и следеше да не изтърве нещо.

- Аз ще се прибирам, да взема ли и Лия с нас ?-рече, след като Аника я погледна накриво.

- Не, остави я да и се порадвам.-отвърна и се насочи към детето.

Кимна и грабна Клео под ръка, след което се запъти към вкъщи. Седнах на съседната люлка, на която Аника люлееше Лия и започнах да и разказвам за драмата покрай Леон и Тео. Когато стигнах до частта, в която ме целуна в ресторанта, телефона ме прекъсна.

- Той е.-въздъхнах и поставих устройството зад ухото си.-Казвай.

- Няма ли да се прибираш вече ?Йоланда ме кара да поправям климатика, защото баща ти не разбирал. Засипа ме с въпроси, толкова е вманиечена от брака ни.-оплака се съпруга ми.

- Кажи и че утре ще повикаме електротехник и излез някъде да се поразходиш.-пригладих косата си зад ушите и погледнах към една двойка, бутаща бебешка количка. Какво ли щеше да е, ако Леон се беше променил и бяхме семейството, което никога не сме били ? Защо трябваше да се връща при Ева ? Защо не ме потърси през тези пет години ? Нищо ли не знача за него ?

- Ти къде си ?-попита, изваждайки ме от мислите ми.

- В парка с Лия и Аника.-отвърнах хвърляйки око на тях двете. Ан слушаше разговора ни, докато Лия се бе захласнала по един гълъб.- Ако искаш ела при нас.

- Аз предлагам друго.-рече- Да оставим детето вкъщи и да излезем някъде, искаш ли ?-попита и се замислих над предложението му.

Разпускаше ми се, но нямаше начин да зарежа Лия вкъщи с двете змий. Ами ако и направят или и кажат нещо ? Като например, че Леон е истинския и баща ?

- Мога да бъда бавачка. Излезте, ако искате.-обади се до мен Ан.-Младоженци сте все пак, имате нужда от време насаме.-сръчка ме

Погледнах я накриво, защото отлично знаеше, че всичко бе лъжа и нямаше нищо помежду ни.

- Да дойда ли да те взема ?-попита Тео в слушалката

- Добре, ела.-изпуфтях и му затворих.- Тя не те познава, не знам дали ще иска да поседи с теб. А и не желая да те занимавам още от първия ден.

- Не ми пречи. А и обичам децата, знаеш. Ще изпукам пуканки, ще гледаме анимация заедно, ще и прочета приказка. Колко пък да е сложно да се гледа едно дете ?- засмя се

- Добре, но ако се разхленчи или възникне проблем ми се обади.

- Окей, обещавам.-отвърна с усмивка и когато се изправих и отидох да целуна Лия, добави.- Приятно прекарване !

- Ще видим колко ще е
приятно..- измърморих

Няколко часа по-късно

От всички възможни места,  отидохме на бар, понеже на мъжа ми му се пиело. Уж не си падаше по алкохола, а изпразни две бутилки с коняк. Беше потаен и унил, сякаш нещо го мъчеше отвътре. Цяла вечер не обели и думичка.

- Какво ти има ?-попитах, подпряла лакти на коленете си.

- Бившата ми се е сгоди.-облиза устни и изтръска цигарата си в пепелника.

- Бракът ни ли е причината ?-повдигнах вежди

- Не, тя отдавна щеше да го направи. Аз и бях пречка. -набръчка нос и  надигна чашата си с коняк на
екс.- Постоянно висях пред тях, за да се съберем. Харесваше и да ме разиграва. Чудех се с дни къде сгреших и какво повече можех да и дам. Бях готов да умра за нея.

- Защо се разделихте ?-попитах, запалвайки си цигара. Той се позамисли преди да ми отговори.
Сякаш се връщаше назад в миналото чрез спомените. Де да беше и Леон толкова директен към мен, колкото бившата на Тео и да ми беше признал от самото начало, че не му се занимава с нас.

- Карахме се често и един ден тя не издържа. Каза ми, че искала да бъде щастлива, но нямало как да стане в нездравословна връзка като нашата.-сподели с насълзени очи.

Все още държеше на нея, личеше му.

- Искаш ли да танцуваме ?-попитах с намерението да го разведря и да го накарам да забрави за болката в душата си.

- Да танцуваме.-изви ъгълчетата на устните си в тънка, сдържана усмивка. Изправи се и оправи дрехите си. Заобиколи ръба на масичката, на която бяхме седнали и се насочихме към другите танцуващи тела.

Спряхме до две момичета, които се поклащаха леко с чаши в ръце и погледите им бяха насочени към малката сцена. Започнах да си припявам песента, докато танцувах в ритъма. Синеокият изду бузи и погледна настрани.

- Хайде де, цяла вечер ли ще се депресираш ?-попитах, нацупвайки устни, както правеше Лия, когато я карах да си легне насила.

Протегнах ръцете си към неговите и ги грабнах, опитвайки се да го раздвижа. Физиономията му от отегчена премина в ядосана. Гледаше някъде зад гърба ми. Пусна ръцете ми и се обърнах, за видя кой го беше разгневил. Карлос се беше подпрял до една колона и ни снимаше с телефона си. Тео пристъпи напред и разбута тълпата около нас. Последвах го и с това  получихме няколко недоволни физиономии. Без да се поколебавам продължих напред, докато не спряхме пред целта си.

Кучето на Доусън, като ни видя побърза да изключи устройството и да го прибере в джоба на черното си кожено палто. Съпруга ми го хвана за яката и го дръпна към лицето си.

- Проблеми ли си търсиш, глиган такъв ?-попита достатъчно силно, за да надвика музиката -Онзи боклук  още ли не е разбрал как да следва правилата на моята
игра ?-продължи да му говори сериозно, но на лицето на Карлос се появи огромна провокативна
усмивка.- Кожата ли те сърби, какво ми се хилиш ?-раклати го

- Пусни го.-поставих длан на рамото му, поглеждайки към охранителя, който ни гледаше с присвити очи. Беше готов да се намеси всеки момент.

Тео ме послуша и разкара ръцете си от него. Бръкнах в палтото му и извадих мобилния му от джоба. Влязох в галерията и изтрих всички снимки и клипове, които беше заснел на нас. 

- Долно копеленце, цяла нощ си ни  дебнел като гладна хиена.-изруга мъжа до мен, виждайки снимковият материал, подготвен за шефа му.

- Защо не ни помоли за селфи, щяхме да бъдем по-учтиви?-занесох го.- Снимките са излезли размазани, погледни.-изцъках с език, обръщайки екрана към мъжа до мен.- Леон не успя ли да наеме  по-професионален фотограф ?-попитах, включвайки  предната камера. Грабнах лицето на съпруга си и залепих устните си за неговите. Записах петнадесет секундов клип, в който се мляскаме и върнах телефона на
мръсника.- Така е по-добре, нали ?-усмихнах се самодоволно. 

Той затегна челюстта си от яд и ни погледна намръщено. Грабнах Тео под ръка, който не знаеше къде се намира и го задърпах към вратата. Щом излязохме се спряхме до едно дърво, за да си поема глътка свеж въздух и се подпрях на грабвата стена зад мен.

- Целуна ли ме или си въобразявам ?-посочи зад себе си

- Беше инпулсивно дори и за мен. Извини ме, но когато го видях да ни снима не се сдържах.-разтрих челото си- Утре няма да му позволя да види Лия, щом не ме взема на сериозно. Ще излъжа, че е настинала и готово.

Той застана зад дървото и се хвана за главата. Не изглеждаше добре.
Хванах го под мишница и погледнах към кървясалите му очи.

- Добре ли си ?-попитах

- Да, просто ме боли глава.-отвърна

- Сега ще се приберем.-прошепнах и махнах на едно такси по главната да спре. Помогнах му да се качи и се наместих до него отзад. Подпря се на мен, като положи главата си на рамото ми и изпусна дългосдържаната си въздишка.

А / Б 🥀

Извинявам се за забавянето на главите. Причината е, че имам доста идеи напоследък и изпитвам трудност при избора си за продължение. Понякога са ми нужни ден-два, за да помисля, коя от коя е по-подходяща. Често се налага да изтривам моменти и да добавям нови. Исках да сте наясно и да не си помислите, че го правя нарочно. Приятно четене и лека нощ на всички !

<3

Continue Reading

You'll Also Like

176K 4.2K 83
Той я купи, каза че тя е негова, несъзнателно взе единственото нещо което тя пазеше с години, а тя...тя несъзнателно взе сърцето му без той дори да п...
9.2M 647K 82
[ BOOK 1 OF AZITERA: YTHER'S QUEEN ] Consumed by avarice, the four human kingdoms-the Infernal Empire, the Kingdom of Caelum, the Kingdom of Treterra...
75K 2.7K 52
Том Сицилиано - 29 годишния преуспяващ мъж в кариерата си на учител принуден да се премести в малко градче само заради семейните желания на баща си...
191M 4.5M 100
[COMPLETE][EDITING] Ace Hernandez, the Mafia King, known as the Devil. Sofia Diaz, known as an angel. The two are arranged to be married, forced by...