Coffee and Cigarettes [SK] ✓

By hogwartsbitchez

1.1K 214 902

Poďme to trochu poprekrúcať a zmiasť zarytých čitateľov Harryho Pottera, Záškodníkov a Fantastických zverí: T... More

Úvod - Prehovor autoriek
1. Kapitola
2. Kapitola
3. Kapitola
4. Kapitola
5. Kapitola
6. Kapitola
7. Kapitola
8. Kapitola
9. Kapitola
10. Kapitola
11. Kapitola
13. Kapitola
14. Kapitola
15. Kapitola
16. Kapitola
17. Kapitola
18. Kapitola
19. Kapitola
20. Kapitola
21. Kapitola
22. Kapitola
23. Kapitola
24. Kapitola
25. Kapitola
26. Kapitola
27. Kapitola
28. Kapitola
Rok nás máte na krku
29. Kapitola
30. Kapitola
31. Kapitola
32. Kapitola
33. Kapitola
34. Kapitola

12. Kapitola

39 5 0
By hogwartsbitchez

Rebélia

T A L I A

Talia sedela pri stole. Na očiach mala nastoknuté okuliare. Nemusela ich nosiť často. Nie tak často ako James. Popravila si voľné tričko a vytiahla ďalšiu knihu s hromadou papiera, brkom a atramentom. S nevôľou ju otvorila a začala si robiť poznámky. Milovala učenie. Ale aj táto záľuba bola len v určitých obdobiach, a to na začiatku školského roku a na konci, kedy mala všetkého akurát tak dosť.

Unavene zívla a dala si okuliare dole. Rukou si prešla po očiach a podoprela si hlavu. Pohľadom behala po riadkoch pred ňou.

Nachádzala sa v knižnici – na mieste, kde by ani jeden zo Záškodníkov netrafil, aj keby chcel. Krivdila im. Jeden by cestu našiel dobrovoľne. Usmiala sa nad tou myšlienkou. Vydýchla a rukou si prešla po bruchu. Večera ešte nebola, vlastne nevedela či chce, aby bola. Pokrútila hlavou a pokračovala v písaní poznámok.

„Vedel som, že ťa tu nájdem," ozval sa známy hlas. Talia sa zhlboka nadýchla. Položila brko a otočila sa k Remusovi a Siriusovi. Nadvihla obočie a potočila hlavou.

„Ty tu čo robíš?" ukázala na Siriusa a on sa zatváril dotknuto.

„Drahá Talia, presne ako tu Remus, aj ja mám právo prahnúť po vzdelaní," krútil hlavou a Remus sa zasmial.

„Vyhýba sa Alysse a Jamesovi," priznal Remus a Sirius po ňom vrhol vražedný pohľad. „Čo robíš?" posadil sa vedľa nej a prezrel si učebnicu z herbológie.

„Poznámky," vzdychla unavene a odstrčila knihu na kraj stola. Otočila sa tvárou k Siriusovi. S prižmúrenými očami si ho prezrela.

„Prečo sa vyhýbaš Alysse a Jamesovi práve tu?"

„Nikdy ich nenapadne, že by som tu bol," povedal nadšene.

„Jasné," zašomral Remus.

„Remus išiel za tebou, tak som sa pridal," pokrčil ramenom.

„A ak budem musieť odtiaľto ísť preč? Remus pôjde tiež preč, kam potom pôjdeš? Alebo keď sem nakoniec Alyssa príde?" spýtala sa a on chápavo prikývol. Stisol pery do tenkej čiarky a rukou si prehrabol vlasy.

„Tak ďaleko som ešte v mojom myšlienkovom pochode nepostúpil," tľoskol jazykom. Pritiahol si jednu zo stoličiek a posadil sa na ňu. Oprel sa o stôl a vystrel si nohy.

A L Y S S A

Obzrela sa či ju nikto nesleduje, a keď usúdila, že je vzduch čistý, vybehla von z hradu a dotrepala sa do kúta za hradbami, kde nikto nechodil. Aspoň keď tu chodievala ona, sa jej nepodarilo, našťastie, na nikoho naraziť. Sadla si na stĺpik a pritiahla si habit bližšie k brade. Nadýchla sa studeného vzduchu a prezrela si nočnú oblohu. Mesiac bol ešte len v prvej fáze, do splnu ostávalo niekoľko týždňov. Osobne mala najradšej, keď bol v splne. Dokázal nádherne ožiariť rovnako oblohu, ako krajinu pod ním.

Odhrnula habit a z vrecka na rifliach vybrala krabičku cigariet. Niežeby tento zlozvyk nejako propagovala, no občas si proti nervom dala aspoň jednu. Z druhého vrecka vybrala zapaľovač. Zapálila cigaretu a zapaľovač opäť schovala. Keby o tom jej rodičia vedeli, pravdepodobne by ju vyhodili z domu, ale tu jej nič nehrozilo.

Vsiakla trochu dymu a ako naschvál do nej niekto práve v tej chvíli drgol. Rozkašľala sa a pozrela sa na toho idiota, ktorý jej spôsobil záchvat kašľu. Na jej prekvapenie tam stál James. S nadvihnutým obočím a miernym pobavením ju sledoval.

„Tak toto som naozaj od teba nečakal," zasmial sa a Alyssa pretočila očami.

Utrela si slzy, ktoré boli spôsobené tým náhlym zadrhnutím a povedala: „Lepšie fajčiť za peniaze toto ako niekoho."

James sa snažil zamaskovať úsmev, ale moc sa mu to nedarilo.

Zvrhlík, pomyslela si Alyssa.

Rukou mu pokynula, nech si k nej prisadne a ponúkla mu svoju zapálenú cigaretu. Čakala, že odmietne, no on si ju vzal a nasiakol do seba toľko dymu, akoby to pre neho vôbec nebola novinka. Ona sama mala stále problém s tým, aby sa nerozkašľala a teraz nevychádzala z úžasu. Ústa otvorila do komického O a rozmýšľala, kde sa to tak on mohol naučiť. Podľa toho, čo počula, bola jeho rodina viac-menej slušná, len on mal povesť, mierne povedané, výtržníka.

„Hulič Potter, no mňa vystrie!" zaškriekala docela nahlas a James jej prstom na perách ukázal, nech stíchne.

Podal jej cigaretu, ale ona odmietla.

„Nie, mne stačilo, už sa mi drhnúť nechce. Tiež je to celé od tvojich slín, nepotrebujem niečo chytiť."

„Heeej!" zatiahol urazene. „A kto mi podal oslintanú ruku pred nedávnom?"

„Tú si si predsa do papule nestrčil," nadvihla obočie. „Alebo je tu ešte niečo, čo o zvrátených chúťkach Jamesa Pottera nevieme?"

Pokrútil hlavou a vyfúkol dym. Chvíľu bolo ticho, keď obaja pozerali na pokojné okolie hradu.

Alyssa ďakovala Bohu, že sa jej James znova nerozplýva nad Lily, už by asi ďalšie sladké slová o jej spolubývajúcej nevydržala. Zvlášť teraz, keď prikývla na pozvanie na ples chalanovi, s ktorým tam ísť nechcela. Keď si však prezrela jeho tvár, vyzeral, že ho niečo trápi. Len dúfala, že to naozaj nebude jedno ryšavé dievča.

T A L I A

„Už si rozmýšľal koho pozveš? Tam u vás je vcelku dosť kvalitných dievčat," jazykom si prešla po popraskanej pere. Rukou siahla do vnútorného vrecka, ktoré si len náhodou prerobila na uspokojenie jej potrieb. Vytiahla načatý balík orieškov v čokoláde. Posunula ho k Remusovi, ktorý sa na neho zvedavo pozrel. Zobral ho a otvoril. Odsypal si pár do rúk a balík posunul naspäť Talii. Zašomral tichú vďaku a sledoval ako ho posúva Siriusovi.

„Skoro všetky už niekoho majú, tak rýchlo," nešťastne zastonal.

„A Marlene McKinnonová? Alebo ja neviem," nadvihla ramenom a zobrala balík od Siriusa, vložila si ho naspäť do vrecka.

„Kašli na ples, ako to že máš upravený habit?" zaujato ich prerušil Remus, prekrížil si ruky na hrudi a pozorne ju sledoval.

„Som rada, že sa pýtaš," povedala šťastne. Zošuchla sa zo stoličky.

Odhrnula si kúsok habitu a ukázala dve vnútorné vrecká. Ukázala na to menšie. „Toto máme všetci, ale toto," ukázala na vrecko o niečo väčšie. „Môj výmysel a len môj, veľmi praktický," povedala hrdo s úsmevom na tvári.

„Ja som nevedel, že je z teba rebel," začal Sirius a Talia sa posadila na svoje pôvodné miesto.

„Viem, som dokonalá," prehodila si vlasy cez plece.

„Nie, naozaj," prisunul si stoličku bližšie. „O tomto by sme mali naozaj viacej rozprávať," zaujato sa predklonil a prezeral si ju. „Talia, kedy si sa nám začala takto kaziť?" podoprel si hlavu.

„Keby som vám povedala, že toto nie je len jediná moja rebélia, dali by ste mi pokoj?" spýtala sa. Sirius spokojne prikývol a Remus taktiež.

Tak im povedala o každom jednom doplnku, ktorý porušoval školský poriadok. O každej jednej veci, ktorá jej zlepšovala život. Obaja ticho počúvali a keď skončila so svojím rozprávaním, Sirius prekvapene pískol. Remus uznane prikývol.

„Remus, dávaj si na ňu pozor," pohrozil mu Sirus a Remus mu na to niečo zašomral, čomu Talia dobre nerozumela.

A L Y S S A

„Prečo sa tváriš, akoby ti niekto uchmatol ohnivú strelu pred nosom?" spýtala sa ho a James sklonil hlavu, vlasy mu padli do tváre.

Zahasil cigaretu a odhrnul si vlasy z tváre. Zodvihol hlavu a prezrel si Alyssu. Jeho oči vyzerali naozaj smutne, nie tak pobavene, ako obvykle. Ale prečo by už len James Potter mohol byť smutný? Žeby ho stále trápilo to, že ho Lily odmietla? Bol to nezvyk oproti tej veselej nadržanej kope, ktorou zvyčajne býval. Teraz vyzeral ako hromádka nešťastia.

„Ja ani neviem," pokrčil ramenami a vykrivil ústa do smutného úsmevu. „Niečo som posral a myslím, že ma ten človek teraz nemá rád."

„Myslíš Lily?" opýtala sa zmätene, aj keď jej to na Lily práve nesedelo.

„Tak trochu," pozrel sa bokom.

Myslíš Siriusa, ty kretén, tak jej to povedz!

Alyssa si odkašľala a pokrútila hlavou. Rozhodne jej schopnosti zintenzívneli, keď niekto pociťoval smútok. Ale ona mu do hlavy čumieť nechcela. Prepána, nechcela naraziť na horšiu myšlienku. Lenže aj tak... Čo myslel tým Siriusom?

„Myslíš, že sa nám bude Sirius ešte dlho vyhýbať?" spýtala sa ho Alyssa, aby nejakým nenápadným spôsobom, rozlúštila jeho predošlú myšlienku.

„Nieee, ono ho to prejde, dúfam," usmial sa. „Vieš, on ťa zrejme chcel pozvať na ples a ja som ho predbehol."

Alyssa sa pozrela na svoje nohy, ktoré viseli kúsok nad zemou. Hej, ale keď ju chcel pozvať, prečo to nespravil, keď mal príležitosť? Bez váhania by súhlasila.

„Ale prečo sa ma nespýtal, keď mal možnosť? Keď sme boli sami..."

James len pokrčil plecami a Alyssa si vzdychla. To teda dopadli. Dve odkopnuté dušičky, sediace v opare dymu a noci na stĺpiku pred školou. Aspoň obaja chápali, ako sa ten druhý teraz cíti. Ani jeden nejde na ten hlúpy ples s tým, s kým by chcel.

T A L I A

Talia sa postavila, vystrela ruky a otočila sa zo strany na stranu. Jej telom prešla úľava a ona sa spokojne usmiala. Kľakla si na jedno koleno a pozbierala knihy, ktoré počas času strávenom v knižnici využila.

„Čo budete večer robiť?" spýtala sa. Knihy poukladala na stoličku a pomaly sa postavila. Roztrasenou rukou si rozpustila drdol a prerobila si ho. Remus ju sledoval a Sirius sa lenivo opieral o stoličku.

„Ja budem pokračovať v mojom úspešnom vyhýbaní," oznámil znudene a Talia nadvihla obočie. Kútik pier sa jej jemne nadvihol, odfrkla si a pokrútila hlavou.

„Som zvedavá ako dlho ti to vydrží," zašomrala a Sirius sa narovnal pri jej slovách.

„Ako to myslíš?" spýtal sa a zamračene sa pozrel na Remusa.

„Predsa len, sme v jednej fakulte, bude to o niečo zložitejšie ako sa vyhýbať napríklad Talii," nadvihol ramenom Remus a Sirius sa zoširoka usmial, nadvihol jedno obočie a popravil si golier.

„Vy o mne pochybujete?" v jeho hlase bola výzva, možno aj pokušenie. Talia sa s vykrútenými kútikmi pozrela na Remusa. Nadvihla ramenom, a potom sa opäť pozrela na Siriusa.

„Možno," dodala, keď začala zhromažďovať papiere zo stola. Brká schovala do prenosného obalu. Všetko si naukladala do malej prenosnej tašky, zavrela ju a prehodila si ju cez rameno, pripravená na odchod, keď prehovoril Remus: „Stavím sa o jednu ohnivú whisky Sirius, že ti to nevydrží viac ako tri dni."

Talia sa prekvapene otočila na päte, prezrela si Remusa, ktorého zjazvená tvár žiarila vo svetle sviečok, pohľadom padla na Siriusa, ktorý zvažoval stávku. Našpúlil pery a vystrel pred seba ruku.

„Prijímam," povedal odvážne a Remus mu stisol ruku. Obaja sa na ňu pozreli.

„Si svedkom," poznamenal Sirius a Remus nadvihol jedno obočie.

„Nie, nie, nie! Mňa do toho nezaťahujte," zdvihla ruky v obranné gesto. Sirius ku nej prešiel a prehodil jej ruku cez plece.

„Si v tom až po uši," začal a pozrel sa na Remusa, ktorý sa objavil po jej druhom boku.

„Nemala si nám povedať o svojej tajnej kariére," nadvihol ramenami Remus a ona ho prebodla pohľadom.

„To nemá nič spoločné s týmto," snažila sa obrániť. Sirius sa od nej odtisol, spravil pár krokov dopredu a otočil sa k nim tvárou, takže teraz pomaly cúval.

„Má! Ako právoplatný kandidát na Záškodníka, si viazaná sľubom súdržnosti. Si v tom s nami," nadvihol ramemi.

„Alyssa je potom čo?" prekrížila si ruky na hrudi a naklonila hlavu.

„Alyssa je tiež kandidát, ale jej kandidatúra sa o niečo posunula," začal Sirius a Remus sa načiahol, silnejšie ho plesol po ramene. „Au!" zastonal Sirius a venoval Remusovi vražedný pohľad.

„Nemáme kandidátov," vysvetlil Remus.

„Ale keby si to zvážil..." navrhol Sirius a Remus mu venoval ďalší buchnát.

„Väčšina z nás by neprešla kritériami," kyslo sa usmial a tým Sirius prestal rozprávať.

„Dobre," povedala porazenecky. Prešla cez dvere od knižnice a vybehla na chodbu. „Budem vašim svedkom, ale chcem podiel," pritiahla si tašku bližšie k telu.

„Koľko?" zastavil sa Sirius.

„Nie moc," spokojne nadvihla obočím, prešla okolo neho s úsmevom na perách.

„Tak teda koľko?" zavolal za ňou a ona sa zasmiala. Otočila sa a počkala na nich.

„Remus, povedz mu, nech nie je toľko zvedavý! Bude skoro starý, zošedivie, vypadajú mu vlasy a bude ako stará slivka," vyplazila mu jazyk.

„Tým prehodnotím tvoju kandidatúru na Záškodníka," precedil medzi zuby Sirius. Nebol nahnevaný, skôr potláčal smiech. Pobehol dopredu a nechal tak Taliu s Remusom osamote.

„Kto to určuje?" spýtala sa Remusa. „Myslím tie kandidatúry a tak."

„Vyzerá to tak, že on," ukázal na Siriusa, ktorý kráčal pred nimi. „Korunovaný idiot," dodal a Talia sa potichu zasmiala.

„Okej, na toto som moc unavená," zašomrala si, pozrela sa na neho a nadvihla obočie.

„Vôbec sa mi to nepáči. Nepáči sa mi ako sa im vyhýba," šepla potichu a Remus nemohol nič iné robiť ako súhlasiť.

„Neviem, čo by sme s tým urobili," oponoval a ona sa smutne usmiala.

„Najviac na hovno je to, že tých idiotov sa nedá ani postrčiť," stisla pery do tenkej čiarky.

„Čo som to počul?!" ozval sa znenazdajky Sirius z predu, otočil sa na päte a Talia na neho prekvapene pozrela.

„Čo si počul?"

„Nadávku?" prižmúril oči a Talia sa lišiacky usmiala. „Remus, tvoja žena nadáva," ukázal na ňu, do líc jej stúpla červeň.

„Nie je to moja žena," oponoval. „Nevlastním ju," zašomral a Talia sa začervenala o niečo viacej.

„Máme na ňu moc zlý vplyv," otočil sa na päte a dramaticky si priložil chrbát ruky k čelu. „Najskôr rebélia, vydieranie a teraz?" kútikom oka sa na nich pozrel. „Nadávky," vydýchol a Talia sa zasmiala.

„Dobre ty herečka, môžeme ísť?" spýtala sa a ukázala na chodbu pred nimi.

A L Y S S A

„Pôjdeme?" spýtal sa James a Lyssa prikývla.

Zoskočila zo stĺpika, schovala krabičku cigariet a v sprievode Jamesa odkráčala k hradu. Keď započuli známe hlasy, obaja zastali. Pozreli sa pred seba, kde stáli ich traja kamaráti.

Alyssa sa usmiala na Siriusa, ktorý si ich oboch premeral. Keď zastal očami na nej, vyzeralo to tak, že chce niečo povedať. Potom sa však obrátil na Remusa a povedal: „Zabudol som si knihu v knižnici, takže..."

Otočil sa im chrbtom a odkráčal preč. Alyssa bola už-už na ceste za ním, no James ju zachytil. Zamračila sa na neho a on pokrútil hlavou.

„Bude lepšie, keď bude sám," šepol.

„Ja len chcem vedieť, čo ho tak žerie!"

„NECHCEŠ!" vykríkli všetci traja naraz.

Alyssa sa mu vytrhla a odpochodovala po schodoch do chrabromilskej veže.

T A L I A

Talia sa pozrela ponad plece na Siriusa, ktorý sa rýchlosťou svetla stratil. Pohľadom prešla na miesto, kde pred chvíľou stála Alyssa. Do jej zorného pola však vošiel James, jeho stupídny úsmev – výraz, ktorý by mu najradšej zmazala jednou ranou do nosu. Pery stisla do tenkej čiarky. Cítila sa ako vo vojne, buď sa pridá na jednu stranu a tá druhá ju bude odsudzovať alebo bude sledovať ako sa obe strany navzájom zničia. Prehltla a pozrela sa na Remusa po jej boku.

„Ja," začala potichu. „Ja... asi by som už mala ísť," ukázala na cestu, ktorou sa stratil Sirius a Remus s úsmevom prikývol. Pozrela sa na Jamesa, ktorý si to pomaly mieril k levej klubovni.

„Porozprávaj sa s ňou prosím," šepla Remusovi a on chápavo prikývol.

„Je tvrdohlavá."

„Aj Sirius," oponovala a Remus sa usmial. Položil jej ruku na líce a palcom po ňom jemne prešiel. „Nech nám teda šťastena drží palce," povedal potichu. Odtiahol sa od nej, venoval jej jeden posledný pohľad a s úsmevom na tvári, sa rozbehol za Jamesom.

Talia sa otočila na päte. Stisla pery do tesnej čiarky a vykročila po stopách Siriusa Blacka.

A L Y S S A

Nebolo to dlho, čo ju chalani dobehli (bez Talie a Siriusa). Zastali za ňou a spoza jej chrbát nahliadli na to, na čo ukazovala Alyssa. Na pohovke ležal totálne doriadený Peter. Ten zápach z alkoholu si snáď razil cestu až do mozgu, tak strašne to tam páchlo – všetkým padol pohľad na to, prečo ten zápach. Vedľa neho, nebezpečne blízko ohňa, totiž ležala rozliata fľaška ohnivej whisky. Ako sa k nej chudák malý Peter dostal, bolo všetkým záhadou.

„Prehoba," zakryla si Alyssa rukou ústa, a potom si ju položila na srdce. Hrdo (áno, hrdo) sa pozerala na ich nevinného malého Petera. „On nám už tak vyrástol. Chlapci, veď pred nedávnom nevedel udržať ani vlastný prútik – mám na mysli ten drevený. A pozrite sa na neho," rukou pokynula k chrápajúcemu Záškodníkovi. „On sa nám ožral ako to najväčšie prasa. PEŤKO, SME NA TEBA HRDÍ!!!"

Musela to zakričať, nemohla si to odpustiť. Pamätala si na svoj prvý deň ožratosti tak jasne, akoby to bolo včera. Teda, bolo to trochu zahmlené, no na rovinu vedela, že hlasné zvuky boli to najhoršie, čo ste mohli vyviesť opitému človeku alebo človeku po opici.

Peter sa prebral a padol z gauča rovno na fľašku, ktorá pod ním praskla. Remus sa k nemu rozbehol a James sykol od bolesti. Peter si z toho však nerobil ťažkú hlavu. Za pomoci Remusa a Jamesa sa postavil a nedbal na to, že mu z nohy trčí črepina.

Alyssa vypleštila oči pri pohľade na krv, ktorá sa mu rinula z nohy a naplo ju. Otočila sa a počkala, kým sa o to Remus postará. Toto bola jeho parketa, ona sa na krv pozerať nemohla.

„Hotovo!" zvolal James, ktorý si všimol ako im Lyssa stojí chrbtom.

Otočila sa a pozrela sa najskôr na jeho uzdravenú nohu, kde teraz bola jediná stopa po črepine diera na nohaviciach, a potom preniesla pohľad na zem – fľaška aj s rozliatym chľastom zmizli. Chalani pomohli Peterovi posadiť sa.

„Pruateluaaaaa," zatiahol nezrozumiteľne a už-už sa chcel postaviť, no James ho zatlačil späť na gauč.

„Seď ty prasa," zahriakol ho.

„Ja šeom pruuuasa neň... nie sooom. Ale bol! Lyssaaa, ty vuš, že šeom bol praso?"

„Áno viem," prihovorila sa mu s úsmevom. „A tiež viem, že si chcel ísť spať. Jamesííík ti veľmi rád pomôže do izby."

„Ľúúúbim váás a vás ani nezajujíma, prečo ospevujem, teda oslavujem," vyšlo z neho smutne.

Alyssa si vzdychla a spýtala sa: „Prečo oslavuješ, Peťko?"

„Dora... či tá Doriiis, hej, Doris, ma pozvala a ja som prijal. Tedua je oné... Pravda, som ju ja pozval a ona povedala áááááno."

„Okej, úžasné Peter," pretočil očami Remus. „Zajtra sa porozprávame."

„NIEEEEEE," chcel ujsť Jamesovi, no ten ho potiahol za ruky a zázračným spôsobom sa mu podarilo ho vyniesť hore do internátov.

„Sranda," zašepkala Alyssa. „Zajtra mu bude kurva zle."

„Určite."

Nastalo medzi nimi ticho a Lyssa chcela už odísť, lenže Remus ju zastavil. S otázkou v očiach sa na neho pozrela.

„Porozprávajme sa,"zašepkal.


🌚🌚🌚

L: Vítame vás znova pri ďalšej kapitole. Úprimne sa cítim pri ich čítaní, akoby som to v živote nevidela, takže si pridávanie kapitol užívam 😅 Tešíte sa na terapiu? Pán doktor Remus a slečna doktorka Talia sú k dispozícií 24/7 🤣🤣 Ale najskôr o dva týždne, dovtedy ďakujeme za návštevu a priazeň 🖤

⭐⭐⭐

W: 😂😂😂 ja ani neviem, čo by som povedala.

Continue Reading

You'll Also Like

122K 6.6K 46
O tom ako sa Lily a Scorpius nenávidia, ale čo ak sa stane že...
51.3K 4.4K 52
* Vždy som ti vravela o Saturne. Pretože na Saturne žijú deti, ktoré sme nikdy nemali. A vravela som ti o Plute, kde ešte stále počujú výkriky našej...
154K 6.1K 62
On, učiteľ na strednej škole v LA. Ona, študentka 4 ročníka na strednej škole. Čo sa stane ak na jej školy dôjdú nový učitelia.A práve on ju bude uči...
168K 8.9K 79
"Prečo by som mala byť niekým, kým nechcem byť, len preto, že niekto, koho som dovtedy nepoznala, chcel, aby som sa tým niekým stala? Prečo by som...