Bleeding souls 2

By ihatemyself_24

13.7K 815 287

| Втора книга от поредицата 🥀 | След заминаването на Сюзън всичко се преобръща с главата надолу. Тя се насла... More

Въведение
1. Глава
2. Глава
3. Глава
4. Глава
5. Глава
6. Глава
8. Глава
9. Глава
10. Глава
11. Глава
12. Глава
13. Глава
14. Глава
15. Глава
16. Глава
17. Глава
18. Глава
19. Глава
20. Глава
21. Глава
22. Глава
23. Глава
24. Глава
25. Глава
26. Глава
27. Глава
28. Глава
29. Глава
30. Глава
31. Глава

7. Глава

408 22 7
By ihatemyself_24

Тримата бяхме в кухнята и закусвахме бъркана яйца с бекон и сирене, които сготвиха Тео и Лия. Изумително е колко бързо свикнаха един с друг. Първо щяхме да я оставим на градина, а след това да се видим по отделно с Фатмир и Касандра, за да поговорим с тях. После ще отида на интервю при бащата на едно момче, с което карахме общи лекции. Ако ме приеме, ще започна в тяхната фирма за недвижими имоти като брокер.

- Стига си размятала тази кукла, а си изяж яйцата. - наредих на дъщеря си, пришпорвайки я да приключва по-бързо със закуската.- Няма време, след малко тръгваме.

- Не съм гладна.-измърмори, гледайки с празен поглед в чинията си. - Имахме домашно..-сподели след малко.- Трябваше да залепим  семейни снимки върху родословно дърво.-обясни

- Чак сега ли се сети за това ?-въздъхнах отчаяно

-  Спокойно, имаме срок до утре.
Може ли да залепя на съседката и на Габриела ?-попита

- А какво ще напишеш под снимките ? Приятелката на майка ми и самотната ни съседката в отсрещния апартамент ?

- Щях да напиша, че Габриела ми е леля, а Надя баба. Никой няма да разбере.

- Не е хубаво да се лъже.-казах

- Но ти го правиш всеки ден.-сопна се и Тео се засмя.- Излъга ме, че ще се отбием в зоопарка да гледаме маймунките.

- Ще отидем днес следобед.-каза той и го погледнах изненадано.- Днес е твоят ден. Ще ти купим нови кукли, после ще идем в зоопарка и накрая ще се отбием в киносалона да гледаме Барби.

- Наистина ?-повдигна вежди с широка усмивка и пусна играчката на масата

- Да, но първо трябва да си изядеш закуската. Не искаш да си останеш джудже, нали ?-попита и тя кимна енергично. Зае се с привършването на яйцата и бекона и през това време ние я наблюдвахме с усмивка.

- Браво..-прошепнах изумено.- Бива те с децата.

- Работя с тях всеки
ден..-напомни- Свикнал съм.

След като се нахранихме разчистих масата, измих приборите и преоблякох и обух Лия. Взех и малката раничка на октопод и излязохме от апартамента. Заключих след нас и повиках ансансьора. Докато чакахме се натъкнахме на стареца Стенли, който живееше под нас.

- Добро утро.-поздрави

- Добро утро.-отвърнахме в един глас

- Снощи вечерта..-започна той, като  намести калпака си.- Едър, висок, чернокос мъж чакаше пред входа и разпитваше за теб. Изглеждаше опасен и му казах, че тук не живее жена на име Сюзън.-направи описание на Доусън и през мен преминаха студени тръпки, като че ли бе споменал името на
мъртвец.- Познаваш ли го ?

- Не, не го познавам.-поклатих отрицателно глава и една буца заседна в гърлото ми.

- Отпратих го, но някак си е успял да нахлуе в блока нехранимайкото. Изключил е шалтера и бяхме без ток цяла вечер. Ще помоля разправиите да се случват навън. Човек на години съм, а снощи получих сърдечна криза. Не искам някакви престъпни типове да се навъртат наоколо. Надявам се повече очите ми да не го видят. В противен случай ще подам сигнал в районното.-размаха набръчканият си пръст от старост.

- Не се безпокойте, аз лично ще оправя нещата.-включи се в разговора мъжа до мен.- Няма нужда да намесвате полицията.

Старецът кимна и се отправи към стълбите. Заслезе бавно с бастунката си надолу, издавайки тропот, който  огласи празно пространство.

- Бил е той.-свъсих вежди и осъзнах, че само външно се беше променил, но не и вътрешно. Беше си същия изорд с психопатски нрав. А бях се успокоила, че няма да ме притеснява и ще си гледа семейството.

- Нищо не може да направи, може би е искал да се увери, че живееш тук.-предположи Тео и се замислих над думите му. Защо ще му е да се уверява ? Какво трябва да значи това ? Да очаквам да идва всяка вечер да ми тропа по вратата ли ? Накрая ще ни изгонят на улицата заради него.

Качихме се в ансаньсора и натиснах копчето за първия етаж. Докато слизахме, имах чувството, че се задушавам. Стомахът ми се бе свил на кълбо, а сърцето ми трепкаше като на изплашено пиле, на което сроко ще му откъснат главата.

Излязохме и Лия се затича към огромният подпрян мечок на стената под пощенските кутии. На врата му имаше огромна червена панделка, а в ръцете си държеше букет с кърваво червени рози. Обви малките си ръчички около него, за да го гушне. Така го стискаше, сякаш нямаше намерение да го пуска скоро.

- Върви по дяволите ти и прокетите рози..-изругах и изтръгнах дъщеря си от подаръка му.- Не го пипай Лия, не е наше.-скарах и се и тя
посърна.- Не искам да виждам червени рози до края на дните си.-казах, поглеждайки към Тео

- Ще го имам в предвид.-отвърна, зяпайки към тях.

Имаше и малка бележка и мислех да я оставя непокътната, но любопитството в мен щеше да ме изяде. Почесах дланта си, но размислих. Знаех, че ги е изпратил той. Нямаше кой друг да е. Излязохме от сградата и се насочихме към паркинга отпред, където беше спряна колата на синеокия. Първо помогнах на Лия да да си сложи колана, а след това се качих и аз.

- Накъде да карам ?-попита Тео- Към детската ли ?

- Давай направо, ще те направлявам.-казах и той запали автомобила.

*  *  *

След като оставихме детето на детска си угворихме среща с приятелите ни на една и съща улица, но в различни заведения. Бях си поръчала вода с лимон, докато чаках куконата да се появи и подбирах думите, които мислех да и кажа. Едва ли щеше да ме послуша, но като нейна приятелка ще се опитам да и налея малко разум. Аз също съм била жертва на разбито семейство и то два пъти при това. Първият беше след развода на нашите, а втория след изневярата на Леон. И в двата случая беше болезнено и не го пожелавам на никого.

Чух тракане от високи обувки и по това разбрах, че е тук. Вдигнах глава от разранената кожичка на нокътя си и погледнах към квадратните и слънчеви очила на "шанел", които бяха заели цялото и лице. Веднъж Габриела я беше избъзикала, че и стоят като предно стъкло на мотор, но въпреки това продължи да ги носи.

Размята косата си на две страни и си дръпна стол, за да седне срещу мен.
Размляска се насреща и заби квадратите в косата си.

- За какво искаше да говорим ?-попита ме директно, без да си направи труда дори да ме поздрави.

- За теб и Фатмир.-отвърнах, без да го овъртам.- Имаше ли представа, че е женен и си има дете ?-попитах

- Ох скъпа, да не намекваш,  че живея под камък ?-свъси вежди с широка усмивка- Естествено, че съм наясно. Той сам ми разказа всичко. С жена му изобщо не се разбират, дори не спят в едно легло от година и половина. Търпял я заради дъщеря им. Но не разбирам теб какво те вълнува нашата връзка ?-попита- Аз разпитвам ли те какво правиш и с кого го правиш ?

Връзка ? Значи нещата са стигнали  далеч вече.

- Виж Каси, отлично знам какво е да си самотна майка. Повярвай ми, не е толкова лесно, колкото изглежда. Не искам да се случи същото с жената на този мъж и дъщеря им.-опитах се да запазя тона си спокоен и равен, но тя просто си го просеше с това поведение.

- Боже, боже..-изсмя се сухо- Ти ли си тази, която ще пренадчертае съдбата на всички ни ? Така е било писано, какво ти пука ? Като си толкова борбена и достайна жена, за каквато се представяш защо остави дъщеря си без баща ? Защо не остана да се бориш за любовта на живота си, а  избра лесния път ? Защо избра да си тръгнеш, Сюзън ? Вместо да ми даваш акъл, погледни себе си и положението, в което си.

- Знаеш ли ? Права си, какво ме вълнува мен..-поклатих глава разочаровано. Мислех, че поне малко човечнина е останала у нея, но съм грешала.- Прави каквото искаш.-бяха последните ми думи, преди да се изправя. Закрачих безцелно на някъде, където да остана насаме със себе си и мислите си поне, докато Тео приключи с Фатмир.

Той бе болното ми място и тя го знаеше. Моята незараснала рана, която носех със себе си като бреме от цели пет години. И сега посипа сол в нея, за да ме нарани целенасочено. Говореше така, сякаш не ме познава изобщо. Как трябваше да постъпя, след като той не струваше ? Не беше мъж, за когото си заслужаваше да се бориш със зъби и нокти. Не беше мъж, за който да погубиш своето щастие, в замяна на неговото. Не, той беше един от многото разбивачи на сърца с дяволски красивите очи, които те хипнотизираха да се влюбиш в тях, превръщайки те в поредната им жертва..

А / Б 🥀

Съжалявам за забавянето, утре ще се опитам да кача следващата <3




Continue Reading

You'll Also Like

6.7K 389 60
Усещаш ли как бие сърцето ти?.. Не? Това е така, защото сърцето бие с максимална скорост. Така се случи с Алън и Скай- преди да се усетят приятелство...
90.3M 2.9M 134
He was so close, his breath hit my lips. His eyes darted from my eyes to my lips. I stared intently, awaiting his next move. His lips fell near my ea...
91.9K 6K 42
Бях нападната още първия ден, в който се върнах в Русия за почивка. Бях изплашена до смърт, а тези негови студени безчувствени сини очи ме четяха кат...
5.8K 506 31
Първа книга от поредицата "Корумпирани" Тереза Срамувах се, че дадох сърцето си на човек, който не умееше да различава доброто от злото и накрая прос...