Bok 3. • 18 - And life

By writerinsweden

1.4K 43 9

Läs gärna bok 1 och 2 innan ni hoppar in i 3e boken 🤍 Lexi har tre veckor kvar innan hennes efterlängtade 18... More

Del 1 • Det de vet, det vet de
Del 2 • Det är nu eller aldrig .
Del 3 • What can you not do Mr Moore?
Del 4 • Happy Birthday!
Del 5 • Jag som trodde 18 var en frihet
Del 6 • "Det hjälper mer om du bara går härifrån"
Del 7 • Hikingboots?
Del 8 • Familytime
Del 10 • Att dra ifrån sina problem
Del 11 • Sms and - God help me
Del 12 • 24 hours
Del 13 • Are their life more important than my life?
Del 14 • Rätt ska vara rätt, right?
Del 15 • Va fan är detta för liv!?
Del 16 • Vänner
Del 17 • An ordinary sunday at Murreys
Del 18 • Ge och ta?
Del 19 • Att möta Harry
Del 20 • Detta kan vara...
Del 21 • Val
Del 22 • Familytalks
Del 23 • Då slår jag till
Del 24 • Red scale
Del 25 • Aviseringen
Del 26 • Efterföljder
Del 27 • Canada
Del 28 • Allt han gör har en mening
Del 29 • Varför är du så beroende av honom?
Tack
Bok4

Del 9 • En Murrey

48 2 0
By writerinsweden

Enligt fakta sägs det  att en familj utgörs av sammanboende gifta eller samboende par eller sammanboende personer som registrerat sitt förhållande och av deras barn, av endera föräldern tillsammans med sina barn, samt av gifta och samboende par utan barn samt personer som registrerat sitt parförhållande och som inte har barn.
...Men ingen fakta säger att en familj kan klara sig bra enbart mellan syskon som familjen Murrey klarat. Det har varit skyhöga berg och långa nerförsbackar men tillsammans har de format en trygg sammanhållning som ingen annan familj.


En Murrey står aldrig ensam, en Murrey ställer alltid upp för varann. En Murrey står upp för den andre .



Så känslan att samlas just nu kring det avlånga bordet inne i den stora  husbilen är från Christians sida viktigt. Dags att börja prata och avsluta pågående drabbningar, för nog finns det mycket att ta upp och visst finns det mycket att reda ut. Det visste han redan innan han fick med sig sina syskon på denna resa.





Regnet smattrar mot taken och fönstren , blixtrarna slår ner längre bort. Det är alldeles mörkt utanför av de hopande svarta molnen som samlats tillsammans på himlen.

Lexi har lindat in sig i en stor fluffig filt och Jake har ordnat snacks , ljusen på bordet är tända.

Noah andas djupt och tycker dessa familymeetings också tar på energin, han vet mycket väl hur de blir, det blir drama innan saker är utredda. Särskilt från hans systers håll och han har sneglat mycket mot hennes håll ikväll, hon ser ut att vara i läge offensiv och det bådar faktiskt inte gott.





"Äntligen kan vi prata lite....som ni har väntat" säger Christian och ler lite också, han vet att det inte alltid är så populärt med detta men som en Murrey behövs det ibland rensas luft ... luften har varit rätt förorenad en längre tid så det är dags.

"Vi skulle fira nyårsafton tillsammans men just nu känns det mer som en begravning huh, just sayin'.. det är nyårsafton imorgon och här sitter vi runt ett bord inne i en fucking husvagn. Syrran är pist of, Jake är stressad över Elsie och du vill ha ett möte. Varför inte bara njuta av livet lite huh?!" säger Noah med en blick av inte denna värld.

"Du kan tycka och-" hinner Christian säga innan han avbryts.

"Well, stressad är jag inte, jag är mån om mina barn!" säger Jake som svar till Noah.
"Kan jag få pra-" hinner Christian säga

"Varför drog du från dem då huh?! Hit? Till the middle of nowhere för ett jävla möte , hade jag vetat detta hade jag-" hinner nu Noah säga .

"Passa dig" säger Jake bestämt



"Passa mig?! Hotar du mig?" säger Noah och ställer sig upp
"Sätt dig ner Noah, du behöver ta det lugnt" säger Christian och ställer sig också upp nu för att avbryta någonting han inte alls önskar, bröderna i bråk, det händer aldrig. Har aldrig hänt tidigare och här och nu var det inte läge för det.

Jake ler och skakar på huvudet.

"No Noah, jag skulle aldrig hota dig .. jag menar bara att du ska inte anta saker. Du vet ingenting och tror att jag är stressad .. and well, varför jag drog? Ja ,jag ville ert bästa. Jag är emellan två familjer just nu.. alla har olika viljor och hela detta nyår var inte planerat huh.. jag gick på vad som kändes rätt. Men jag vill alltid veta att min fru och mina barn ha det bra, så säg ingenting annat!" säger Jake som svar på Noahs påhopp.

"Allright .. så du valde fel kan jag säga" säger Noah irriterat .

"Eller så valde du fel , du sprider inget mer än .. gah.. nej Noah just shut your mouth right this moment" säger Jake och sätter sig ner igen. Han börjar plocka på sig  chips .
Han ger skålen till Lexi som skakar på huvudet och gömmer sig mer i sin filt.

"Vi kan börja med att vårda vårat språk, det är inget jag vill höra här. Inte nu. Ni bör lösa er konflikt, tala ut, håll ingenting inom er, ni exploderar tillslut , så som nu Mhm " säger Christian som nu faktiskt är den lugnaste runt bordet.

"Jag sprider ingen bra energi huh, och ska hålla käften så jag har inget mer att delge " säger Noah och sätter sig ner också.

Christian andas djupt.

"Vi kör, prata, Noah.. börja. Du sprider mycket gott, Jake tänker inte rätt just nu" säger Christian och ger en blick till Jake att skärpa sig.

"Börja?! Ska jag börja? Ooookey.." säger Noah och trummar med fingrarna mot bordet tänkande .
Han skrattar lite , även det irriterat såsom han önskar att han vore någon helt annanstans än här och den känslan har han inte haft förut.

"Jag mår crap " säger han

"Fortsätt" utmanar Christian

Noah andas ett djupt andetag innan han fortsätter

"Jag .. jag är sårad. Otroligt dåligt mår jag" säger han och hans ögon tåras

"Ah shit.. det är .. det är piss okey?! Jag vet inte alls hur jag ska göra med mitt uppdrag , jag har liksom signat två år som trainer and.. and.. she just, .. hon bara drog.. ja, det känns som ett slag i ansiktet. Jag... jag vet inte hur jag ska tackla det här helt ärligt " säger han och nu kom en tår från hans ena öga. Han håller sina händer för sitt ansikte och torkar bort dem.

"Sen.. sen är det allt det andra huh... bland annat Lexi" säger han och tittar mot sin syster som inte tittar tillbaka mot honom, hon vågar inte.

"Du är sämre" säger han och hostar till för att försöka komma tillbaka från sin gråtattack.
Noah är alltid orolig för henne och nu börjar det spöka hos honom igen , hans otillräcklighet för henne.

"Hon är sjuk" säger Noah igen då ingen säger något mer än iakttar.
"Jag blir rädd liksom, Lexi, hör du det?! Du tar inte hand om dig som du ska. Jag vet mer än jag säger. Jag kan ta upp allt nu när vi ändå ska sitta runt det här.. bordet huh" säger han då hon inte ens tittar på honom.

"Kör, prata" säger Christian som också vill nå kärnan på allt inom familjen.

Nu tittar Lexi mot Chris. 

Hon vill säga något men just nu känns det som Noah ska explodera och hon vill inte göra honom besviken med ett speach tillbaka. Hon försöker hålla sig till sans. Men Christian retar upp henne med hans köra-på-prat.

"Okey, Lexi nu är du 18 , du säger hur vuxen du är .. du pratar om hur du hanterar allt och vill sköta det själv. Fine, det är great men du kan inte det!" Säger Noah

"Duuuu.. du kan inte heller hantera det här livet på egen hand ännu huh. Det är farligt , fattar du? Det är män där ute som kan göra hemska saker och kan lura in dig i sånt du inte har en fucking aning om! Jag tänker på din musik , du är grym , du är fantastisk på det men... nej, det är inte läge för det livet .. än. Sen att-" hinner Noah säga


"Du bestämmer inte det!" Säger hon nu



"Nej men jag behöver prata ut om det! Det är sånna här saker som trycker. Du är för fan sjuk och du ska inte ut på någon turné och samarbete med kändistäta ligor än. Alla vet vem du är, men du är fortfarande ett barn liksom" säger han

"Du tror du vet så mycket, du tror du kan säga så där för att få mig att lyssna. Men noooo Noah. Jag gör vad jag vill!! Och nej jag mår rätt bra nu, det-" hinner hon säga innan Jake skakar på huvudet.

"Lexi... " säger han varnande
"Jake... nej, det är-" hinner hon säga
"Mhm.. jag hörde lite av er konversation på loftet men hör det gärna här nere så hela familjen får veta vad som försiggår" säger Christian nu och sätter ihop armarna , han biter sin käke hårt och tittar på henne såsom han läser av varenda del av hennes ansikte.

Lexi tittar på Jake som nickar i en gest att hon ska berätta .

Hon skakar på huvudet

"Kom igen, allt ska fram" säger Christian bestämt
"Det var Noah som skulle prata .. i-i-inte jag" yppar hon

"Det är din tur nu Lexi" säger Noah och tittar också mot henne såsom även Jake gör.

Tre överbeskyddande bröders blickar , fuck my life, tänker hon och ser ingen utväg heller för hon sitter längst in vid bordet.
Hon sväljer den där klumpen i halsen igen såsom när hon pratade med Jake tidigare. 

"Jag tänker  att du behöver berätta nu" säger Christian

Lexi tittar ner i bordet och vet inte riktigt hur bara, de kommer bli värre om hon säger något om sin arm så hon skakar bara på huvudet.

"Nu" säger Christian mer otåligt

"Nej? Jag har ingenting att säga, fritt land " säger hon och vänder bort huvudet.

"Att ha fyllt 18 innebär inte per automatik att man är mogen och du har inte uppfyllt kvoten för det. Jag kan alltid se över myndig i Amerika" säger han
"Lägg av.. lägg bara av.  Du skulle bara våga" säger hon

"T r y , m e " säger han i en ton som hon själv brukar ha.

Lexi säger ingenting

"21 är det i många andra delstater och det kan jag lösa med kontakter Lexi, jag gör alltid vad jag säger. Det vet du..Men... om du öppnar dig nu och på moget sätt pratar genom att stå rak och stå kvar så kan jag ändra mig. Its up to you Mhm" säger han med motivet att pusha henne till att prata
"Jag är inte dålig! Jag mår rätt braaaa sa jag ju !" Säger hon bestämt

"Nah Lexi" säger Jake
"Snälla" säger hon bedjande

"Vad?" säger nu Noah frågande
"Har du kräkts igen?" säger han
"Mhm igen? Har du kräkts idag?" Säger nu Christian som samlar ihop all information från alla håll.  Han tar sig lite av kexen och brer ett av dem med någon röra som Jake snabbt vispat ihop.
Han behöver sansa sig , men när det gäller Lexis sjukdom är det svårt. Han gör allt för henne men är det tillräckligt hinner han tänka innan hon sträcker fram armen.

Hon blundar och tittar bort , Christian lägger nu ifrån sig kexen han tagit och tar tag i hennes arm.

"Nu räcker det!" säger han...
"NU RÄCKER DET!" Säger han högre och hennes arm skakar när han håller i den.

Noah slår bort bordet och går snabbt iväg och ut från husbilen.

"Jake!? Vad fan håller du på med?! Det här.. det HÄR" säger Christian och pekar på hennes arm innan han fortsätter
"... är allvarligt och DU säger ingenting till mig förrän nu! Vad är det med öppna kort , jag ser bara nerlagda kort just nu .. och LEXI, det här trodde jag var överstökat. Du behöver hjälp och jag kommer köra över allt du har att säga, du förstår det va?!" Nästan skriker Christian

"Släpp" viskar Lexi och hennes tårar kommer.

"Varför?! Vad fan har jag som din bror missat?! Vad gör du med dig själv? Du .. du klarar dig inte själv det ser jag det" säger han och släpper ner hennes arm.
"Jag hörde erat samtal men jag hörde inte det här.. det här gör ont" säger han och går också ut från husbilen med snabba kliv.
Christian blir sällan arg men när det gäller självskadebeteenden känner han att han misslyckats.

...Det smärtar.


Lexi gråter och Jake försöker hålla om henne
"Gååååå!!" skriker hon
"Nej men du, babygi-" hinner han säga
"Gååååååååååå!!" skriker hon gråtandes och puttar bort honom med all kraft
"Du tackar mig en dag" säger han bara innan han tar på sig sin hoodie

"Du har förstört" gråter hon

"Jag har absolut inte förstört, jag har sett en risk . En risk till att det kan bli värre... Yeah.. så säg vad du vill huh, men det här behövde din familj få se" säger han . Han går också ut.

Regnet har slutat men mörkret är kvar.
Lexi ritar på fönster med sitt finger, det finns droppar från regnet som var kvar på rutan. Hon försöker ta de droppar som rinner ned med sina fingertoppar  såsom hon kan fånga dem men de rinner ner mot fönstrets nedre kant och ner från husbilen rätt ner på marken.

Hon har hört brödernas diskussioner runt om husbilen , allt är om henne. Till och med Jake har höjt rösten , hon får rysningar  på armarna av situationen och samtidigt känns det som hon förstör för sin familj, hennes hjärna kopplar alltid till ett katastrofiskt tänk och rysningarna blir mer som ilande och ryggen gör sig påmind. Ländryggen skaver mot stolen hon sitter på, det vrider om sådär smärtsamt igen. Hon behöver ta sin medicin , den hade hon glömt av bland allt kaos.

Hon klivet försiktigt upp , går mot sovrummet och öppnar dragkedjan på sin väska. Hon har tre pillerburkar , från en av de burkarna brukar hon aldrig ta en tablett men ikväll känner hon att hon måste. Den är för oro och ångest , de kanske dämpar lite tänker hon och går mot kranen och fyller en mugg med vatten. Hon sveper medicinen i ett kick , hon kikar ut men ser bara spegelbilden av sig själv i fönstret och de skriks inte längre utanför och ingen av syskonen har ens kommit tillbaks in till henne.

Christian som alltid brukar prata och lyssna på henne har inte kommit. Han som alltid tar hand om henne vad än det är. Noah är besviken , hans blick ikväll var allt annat än fin. Och Jake som släppte bomben , han har inte heller kommit tillbaks , han som alltid behandlar henne milt .
Hon vet inte var hon ska göra nu, det vrider om i ryggen så det sista hon vill är att sätta sig ner igen.

Det här var just en snygg resa och kommer hon ens ta sig härifrån hel tänker hon och smyger sig ut.





Ingen bror åt höger , inga rakt framåt .. var är alla, tänker hon och går neråt . Hon behöver inte gå så långt innan hon ser en brasa längre fram samt hennes bröder sittandes vid den.

Det sprakar från elden, små gnistor flyger upp som små loppor och de sitter faktiskt helt avslappnade nu.

Christian vänder sig om såsom han har ett tredje öga, ett sjätte sinne , en magi inom sig att höra och se henne på en gång.


"Förlåt för att jag var hårdhänt med din lilla arm , jag blev chockad och ledsen men det var fel av mig att agera som jag gjorde .. kom hit till oss, Sweetheart" säger han med sin lugna röst , han  ser henne gå mot dem.

Hans mening gör att allt bara kommer, tårarna rinner ner från hennes ögon .

"Seså, kom här" säger han och öppnar sina armar. Lexi var snabb att komma till hans famn.
"Nej, jag kan inte sitta ner just..nu, men snart då medicinen hjälpt" viskar hon när han ville ha henne i sitt knä.
"Du har ont Mhm" säger han
"Mm lite .. det är snart bättre" säger hon
Han ställer sig istället upp och kramar om henne


"Jag behöver veta... mer" säger han



Lexi ser att alla vill veta mer, de tittar på henne med varmare blickar nu.
"Okej.." viskar hon
"Vi måste kunna prata med varandra , jag ber att du berättar för oss hur du mår.. ingen osanning, det gör varken gott för dig eller oss. Vi behöver komma vidare" säger Christian , han stryker henne på armen och sätter sig själv igen.

Hon står still och vet egentligen inte hur och vad hon ska säga eller egentligen inte ens om de kommer att förstå henne.

"Men.. ni har inte pratat ännu" säger hon och tittar på Jake och Chris.
Jake ler
"Not neccesary .. not now.. vi har hela dagen imorgon också att ventilera det" säger Jake
Lexi biter sig i läppen, det där fungerade inte så bra, de kommer aldrig släppa det här.



"Ehm.. okej.. jag .. jag .. jag kanske mår sämre .. nu" säger hon
"Berätta om sämre , vi behöver veta" säger Christian
Lexi harklar sig och byter ställning på benen, det gör fortfarande ont i ryggen och smärtan når ner mot benen. Byter hon bara läge brukar smärtan försvinna.

"Jag.. får tankar, ni vet. Dumma tankar som tar över mig" säger hon och sväljer hårt .
"Mm" säger Christian inkännande .

"Att jag inte.." säger hon och stoppar sig själv, det är svårt att förklara känslor i ord och hon får ögonkontakt med Noah som ser så allvarlig ut att det blir jobbigt.
Noah gör en gest att hon ska fortsätta prata, ingen avbryter henne.

"Jag är tydligen en..ja, det är ett fult ord men de kallar mig s.l.u.t ..  och-" hinner hon säga för nu avbryts hon

"What?!" Säger Noah
Lexi tittar ner mot marken .
"Mm" säger hon

"Vem säger det?" säger Christian medan Jake blir låg, han skakar på huvudet för sjuhundrade gången idag.
"Some guy och några fler" säger hon och fortsätter
"Meeen det är inte därför jag mår sämre enbart , det kan jag ta! Men att mina tankar kommer igen är .. är jobbigt" viskar hon och torkar bort tårar som kommer, det är svårt att prata nu.

"Mhm. Vem är killen som säger det?" säger Christian igen

Lexi rycker på axlarna

"Jag behöver det namnet Alexandra" säger han

"Nej? Jag vet att du kommer kontakta hans familj , jag vill inte det . Det räcker med att de tycker så, gör du någonting blir det bara värre. Jag blev lurad bara.. så.. mm" säger hon

"Namn" säger Christian mer otåligt

Lexi skakar på huvudet

"Jag kommer granska din mobil annars" utmanar Christian
"Säg bara , han kommer behöva träffa oss" säger Noah

Lexi spärrar upp ögonen

"Nej?! Nej nej nej.. det behöver inte bli såhär, de känner inte mig. De vet bara om mitt... m-i-tt namn och typ att ni är känd och så" säger hon
Christian nickar

"Jag behöver ärlighet. Jag behöver höra sanningen från dig. Om det nu är någon som beter sig illa mot min älskade syster så är det mitt ansvar att lösa det" säger han sammanbitet

"Inte längre" säger hon snabbt



"Come again ?" säger Christian frågande
"Nu ska jag klara det här själv" säger hon
"Det ska du inte det" säger han
"Jo" säger hon
"Nej" säger han
"Men Lexi for fuck sake, säg vad fan han heter? Ska det vara så svårt huh, säg och vi går vidare " säger Noah

"Men nej? Jag är ju ärlig och berättar för er om vad som sägs ni behöver inte lösa det ÅT mig. Ni kan bara säga hur jag ska lösa det själv!" säger hon dramatiskt

"När var det här?" säger Noah
"Typ nyss.. i.. igår" viskar hon

Noah ser fundersam ut.

"Igår? När ..  hey, igår? Som i , när jag hämtade dig på stan ? När du var ledsen? Men varför sa du ingenting till mig? " säger Noah ledsamt
"Mm , förlåt Noah men.. ah, det vill jag inte göra för jag veeeet hur ni är. Jag får ett helvete sen" säger hon och i samma veva drar Jake mobilen ur hennes hand

"Ge tillbaka!! Det är min egendom, min mobil, my privacy!" skriker nu Lexi och går mot Jake som går till inkorgen på hennes mobil .
Fuck, varför har hon inte något jävla kodlås , tänker hon

"Micha, No. Otto, No.. Lexi har personen smsat dig?" säger Jake

"Men jag har raderat och blockerat !!" säger hon men inser att Jake är tekniknörd delux.
"Mm okey" säger han bara och trycker på hennes mobil

"Christian? Skulle du tillåta det här som min förmyndare? Va? Låta någon av er läsa mina privata sms .. " säger hon
"Jag tycker allt att detta måste få ett slut och att vi gör det är för det bästa. Du får tycka vad du vill just nu men ingen kallar dig sådana ord, hör du mig" säger han bestämt

Lexi kan nu sätta sig ner, hon gör det och lägger huvudet i sina händer .

"Det blir bara feeeel. Ni förstööööör" gråter hon


"Aiden huh " säger Jake
"Så, är det Aiden , Lexi?" säger Christian men de får inget svar från henne
Jake gör tummen upp mot alla och skickar numret till Christian.

"Ni är ond" säger Lexi medan hon ser Christian försvinna mot husbilen.

"Nej!? Christiaaaaaan, nej. Lyssna! Det blir bara-" hinner hon ropa innan hon hör




































"Hi Aiden, this is Christian Murrey"

Continue Reading

You'll Also Like

1.1M 16.8K 113
"Det var ett enkelt spel tills du ändrade spelreglerna. Du fick mig att älska att hata dig tills du ändrade det med. Jag föll för dig Lucas. Du kan ä...
388K 2.9K 35
Lily Stuart, 17, bor i USA med sina föreldrar. En dag blir hon kidnappad av en av världens mest fruktade och farligast kriminella gäng. Hur ska hon...
318K 12.1K 47
"Don't say it's unholy If I let you come hold me I know it's wrong that I want to be here in your arms But tonight I'm so lonely" *** Jess önskar att...
38.7K 485 33
-Hej, Junia, säger jag artigt och räcker fram handen till mannen framför mig. -Så det är du som är "The gangleader's baby", svarar han och flinar. Ju...