Summer Pineapple Book Contest...

Par LilDevil1961

6.5K 840 782

𝐎𝐩𝐞𝐧 [ ] 𝐉𝐮𝐝𝐠𝐢𝐧𝐠 [ ] 𝐑𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫'𝐬 𝐕𝐨𝐭𝐢𝐧𝐠 [ ] 𝐂𝐥𝐨𝐬𝐞 [ ✔ ] Ένα διαγωνισμός όπου τα μι... Plus

[#𝐒𝐏𝐁𝐂𝟐𝟎𝟐𝟑]
[Γενικοί κανόνες]
[Κανόνες και Φόρμα Διαγωνιζόμενων]
[Κανόνες και Φόρμα Κριτών]
[Λίγο πριν την αρχή]
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ Ι: Ρομαντική/Χιούμορ #1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι: Ρομαντική/Χιούμορ #2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ: Young Adult
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΙΙΙ: Fanfiction
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ IV: Ιστορικού/Φαντασίας
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ V: Επιστημονική Φαντασία/Μεταφυσικό/Μυστηρίου
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ VI: Περιπέτεια/Θρίλερ
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ VII: One Shot
[Κριτές του καλοκαιρινού Ανανά]
#𝘈𝘗𝘖𝘓𝘖𝘎𝘠 #𝘌𝘟𝘛𝘌𝘕𝘚𝘐𝘖𝘕
[Βραβεία]
Αποτελέσματα Κατηγορίας Ι || Μέρος 1ο
Αποτελέσματα Κατηγορίας Ι || Μέρος 2ο
Αποτελέσματα Κατηγορίας III
Αποτελέσματα Κατηγορίας IV
Αποτελέσματα Κατηγορίας V
Αποτελέσματα Κατηγορίας VI
Αποτελέσματα Κατηγορίας VII
#𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 [𝘗𝘰𝘱𝘶𝘭𝘢𝘳 𝘐𝘯 𝘙𝘦𝘢𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘚𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳]
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘗𝘳𝘰𝘭𝘰𝘨𝘶𝘦
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘐𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘝
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝𝘐𝘐
𝘚𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘗𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘉𝘰𝘰𝘬 𝘊𝘰𝘯𝘵𝘦𝘴𝘵 𝘌𝘱𝘪𝘭𝘰𝘨𝘶𝘦

Αποτελέσματα Κατηγορίας ΙΙ

118 15 4
Par LilDevil1961

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II: Young Adult

Συγχαρητήρια αρχικά, σε ΟΛΟΥΣ όσους πήραν μέρος. Για ακόμα μια φορά σας ευχαριστώ και εγώ που είστε εδώ και που στηρίξατε αυτό το εγχείρημα γιατί δίχως εσάς αυτός ο διαγωνισμός δεν θα προχωρούσε.

Ξεχωριστά βιβλία απο ξεχωριστούς ανθρώπους όπου αξίζουν να διαβαστούν απο όλους!

Όσοι δεν βγήκατε νικητές μέσω των κριτών μην ξεχνάτε πως υπάρχει και η ψηφοφορία κοινού για την διεκδίκηση του τίτλου "Popular In Readers"


|| The Change της __anwnumh__

Κριτική + Βαθμολογία:

Δομή: 25/50

Υπόθεση: 10/25

Πρωτοτυπία: 5/25

Θεωρώ πως είναι ένα βιβλίο που διαβάζετε εύκολα. Προσωπικά μπερδεύτηκα λίγο με τα ονόματα στους διαλόγους και ποιος είναι ποιος όμως από κάποια στιγμή και μετά συνήθισα. Από ορθογραφικά δεν παρατήρησα κάτι χτυπητό ίσως μόνο ένα δυο λεξούλες που μπορεί να είναι λάθος του Τ9, εάν η συγγραφέας γράφει από κινητό... Ένα άλλο πράγμα που θα έλεγα πως δεν μου άρεσε είναι το γεγονός πως δεν υπάρχει μια δόση αλήθειας μέσα σε όλα αυτά που παρουσιάζει η συγγραφέας. Δηλαδή... βλέπουμε την ζωή της Ιωάννας, μιας κοπέλας η οποία έχει χάσει τον έναν γονέα της και ο άλλος είναι άρρωστος, πρέπει να δουλέψει για να συντηρήσει το σπίτι και την οικογένειά της που αποτελείται επιπλέον και από τα δίδυμα αδέρφια της, στο σχολείο όλοι την θεωρούν «φυτό» μόνο και μόνο επειδή είναι καλή μαθήτρια και μια παρέα αγοριών της ασκεί bullying εδώ και πόσα χρόνια χτυπώντας την άσχημα. Το γεγονός πως δεν τους έχει αναφέρει από την πρώτη μελανιά που της έκαναν είναι κάτι το μη φυσιολογικό. Όπως επίσης το γεγονός πως ο ένας από αυτούς αποφάσισε να της ασκούν bullying μόνο και μόνο επειδή είναι ερωτευμένος μαζί της... Σε παρακαλώ πες μου τι σκατά είχε στο κεφάλι του ο Damon όταν το σκέφτηκε αυτό...

Σε ένα βιβλίο οι δόσεις αλήθειας είναι μια πινελιά που προσωπικά για εμένα θα το κάνει να ξεχωρίσει. Στην συνέχεια οι σκηνές περνάνε γρήγορα και δεν βλέπουμε σχεδόν καθόλου περιγραφές. Το βιβλίο αποτελείται περισσότερο από διαλόγους και σκέψεις των πρωταγωνιστών. Τέλος μπορώ να πω ότι η βασική ιδέα του βιβλίου (Η αλλαγή, όπως λέει και ο τίτλος) γίνεται από την μια στιγμή στην άλλη πολύ γρήγορα και είναι λες και όσο γρήγορα άλλαξε τα μαλλιά της και τα ρούχα της η πρωταγωνίστρια άλλαξε και ο χαρακτήρας της. Από την μια άκρη (της συνεσταλμένης, ευαίσθητης και ντροπαλής κοπέλας) πήγε στην άλλη (της δυναμικής, που λέει τι την ενοχλεί δίχως να ντρέπεται) Για εμένα θα μπορούσε να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο το συγκεκριμένο βιβλίο...



|| You can keep a secret, can't you? της trapouloxarto

Κριτική + Βαθμολογία:

Δομή: 30/50

Υπόθεση: 10/25

Πρωτοτυπία: 20/25

Θα μιλήσω αληθινά δίχως να καλύψω τα λόγια μου με όμορφες λέξεις για να μην πληγώσω κάποιον... Όταν έφτασα στην συμμετοχή αυτή ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο περισσότερο επειδή έπρεπε να το κάνω καθώς πήρα την θέση του κριτή που είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά τελικά δεν τα κατάφερε... Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πώς θα καταφέρω να προλάβω να διαβάσω/βαθμολογήσω/κρίνω δυο κατηγορίες μέσα σε λίγες μέρες. Η σκέψη μου όμως αυτή έφυγε όταν έφτασα στα μισά του πρώτου κεφαλαίου. Συγκεκριμένα μιλώντας ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο γύρω στις εφτά παρά το απόγευμα παράλληλα με κάποιες δουλειές και μέχρι τις 7 και μισή δεν είχα κάνει τίποτα άλλο και δεν ήθελα να κάνω παρά μόνο να συνεχίσω την ανάγνωση (σπάνιο φαινόμενο για εμένα) Είναι ένα απίστευτα υπέροχο βιβλίο που σε τραβάει να διαβάσεις και άλλο και άλλο ΚΑΙ ΑΛΛΟ. Χιουμοριστικό, άκρως εφηβικό και μας καλεί να γνωρίσουμε τους πρωταγωνιστές της και να μπούμε στην καθημερινότητά τους. Δυστυχώς κάποια στιγμή κάνει μια κοιλιά όταν η πρωταγωνίστρια κάνει μια απότομη αλλαγή και η ευχάριστη διάθεση του βιβλίου γίνεται σοβαρή θίγοντας θέματα που πρέπει να τα χειριζόμαστε με... λεπτότητα..



|| Στοίχημα της _DangerousMal_

Κριτική + Βαθμολογία:

Δομή: 50/50

Υπόθεση: 10/25

Πρωτοτυπία: 20/25

Δίχως να φανεί ότι υπάρχουν προσωπικές συμπάθειες θα πω ότι τον τρόπο γραφής της συγγραφέα του «Στοίχημα» την έχω γνωρίσει μέσα από ένα άλλο καταπληκτικό βιβλίο της το «Πώς να διαχειριστείτε ένα Κακό Αγόρι» και ίσως και το «Ο μπάτσος της Πρωτοχρονιάς» και... εάν είχε και άλλα βιβλία σίγουρα και μέσα από αυτά χεχ... Λατρεύω το χιούμορ της, τις περιγραφές της, τον τρόπο γραφής της και προ πάντων ΤΟ ΠΩΣ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ. Οι διάλογοι είναι σε μια τέλεια αρμονία με τις σκέψεις των πρωταγωνιστών και οι καταστάσεις που περιγράφει μου έχουν κρατήσει συντροφιά αρκετές φορές. Αρκετά μεγάλα κεφάλαια (για να μπορείς να το ευχαριστιέσαι μέχρι να έρθει το επόμενο), εξέλιξη χαρακτήρων σε άριστο βαθμό και στην κορυφή της πυραμίδας θα έβαζα πως καθώς διαβάζεις τα κεφάλαια δεν «κολλάς».. Δηλαδή η ροή του βιβλίου σε τραβάει κατευθείαν και έτσι δεν δίνεις σημασία ούτε σε μεγάλα κεφάλαια ούτε σε τίποτα και φτάνεις στο τέταρτο κεφάλαιο μέσα σε χρόνο ντε τε... Άριστη εικόνα, δίχως ορθογραφικά, δίχως ανακρίβειες με top of the top τον Πολ και της Έλλη.. Γενικά σίγουρα μια ιστορία που αγαπώ πολύ!



|| Έρωτας ή Αγάπη της brunettie-

Κριτική + Βαθμολογία:

Δομή: 50/50

Υπόθεση: 20/25

Πρωτοτυπία: 20/25

Μαφία + αληθινά στοιχεία = μια πολύ καλή ιστορία.

Η ιστορία της μοναχοκόρης του βασιλιάς της Ισπανικής Μαφίας και του γιού της Ιταλικής Μαφίας, η Αμέλια και ο Ράφαελ, έχει ως βασικό θέμα την ένωση με τα δεσμά του γάμου των δυο αυτών παιδιά που γνωρίζονται από μικροί με επιφανειακό σκοπό την αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού, των Ρώσων. Ο πιο βαθύς σκοπός τους όμως είναι οι πρωταγωνιστές να πάρουν την εκδίκηση που θέλουν για προσωπικούς λόγους ο καθένας. Και ενώ στην αρχή η ιδέα του έρωτα ή της αγάπης δεν φαίνεται και πολύ δελεαστική οι πρωταγωνιστές αγαπούν βαθιά ο ένας τον άλλον ήδη δίχως να το παραδεχτούν. Ίντριγκες, πάθη, λάθη, συναισθήματα, αξεπέραστες ατάκες, σκέψεις, λόγια που δεν εννοούνται αλλά λέγονται και πολλά άλλα περιέχει το συγκεκριμένο βιβλίο. Θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα στο είδος του. Πρώτη φορά ήθελα να είμαι τόσο πολύ βυθισμένη στο συναίσθημα και πραγματικά το ευχαριστήθηκα συνοδεύοντάς το με δάκρυα στο τέλος (που ξανακούστηκε εγώ να κλαίω επειδή πεθαίνει πρωταγωνιστής???) Πολύ ωραίος τρόπος έκφρασης/γραφής, δίχως ορθογραφικά, εξέλιξη χαρακτήρων, σκηνές που είναι ικανοποιητικές (δεν περνάνε ούτε πολύ αργά ούτε πολύ γρήγορα) παρουσίαση χαρακτήρων, βαθιές και αληθινές σκέψεις και γενικά μια συνολική εικόνα που αξίζει πολύ παραπάνω από τους βαθμούς που μπήκαν στην βαθμολογία.

Προσωπικά σαν αναγνώστης στα τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στο Wattpad έχω αναπτύξει μια ικανότητα. Από το πρώτο κεφάλαιο ενός βιβλίου αισθάνομαι εάν αυτό το βιβλίο θα με τυλίξει με αγάπη ή θα με αφήσει απλώς να το διαβάσω για να περάσω την ώρα μου. Το συγκεκριμένο βιβλίο ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Από το πρώτο κεφάλαιο με κέρδισε και με έβαλε στο συναισθηματικό του κόσμο τόσο έντονα που θα είναι δύσκολο να μην το ξαναδιαβάσω ακόμα πιο αργά και μεθοδικά αυτή τη φορά σχολιάζοντας ακόμα και την παραμικρή λέξη που λένε οι πρωταγωνιστές. 

Και πριν προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη εικόνα των νικητών, οι βαθμολογίες (και κριτικές) των εξωφύλλων οι οποίες ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ. Είναι καθαρά βαθμολογίες για να δουν οι συγγραφείς κατά πόσο αρέσει και τραβάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

|| The Change της __anwnumh__

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 30/50

Γενική παρουσίαση: 15/20

Γραμματοσειρά: 5/20

Λεπτομέρειες: 0/10

Σαν εξώφυλλο θα έλεγα πως είναι αρκετά απλό. Είναι μια φωτογραφία με ένα ζευγάρι αγκαλιά στην θάλασσα όπου θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και οι πρωταγωνιστές του βιβλίου. Μας παραπέμπει σε κάτι ρομαντικό που όντως ισχύει. Θα μπορούσα να πω πως είναι αρκετά ωραίο.. Ίσως το γεγονός πως η γραμματοσειρά είναι τόσο μικρή να είναι ένα θέμα που με χαλάει καθώς και το γεγονός πως δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα του συγγραφέα.



|| You can keep a secret, can't you? της trapouloxarto

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση:20/50

Γενική παρουσίαση:5/20

Γραμματοσειρά: 0/20

Λεπτομέρειες: 0/10

Εδώ μπορώ να πω με σιγουριά πως επαληθεύεται το ρητό «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» Μια καλή ιστορία κρύβεται πίσω από αυτό το τελείως απλό εξώφυλλο. Μια σκέτη εικόνα σκιών από δυο παιδιά που κρατιούνται χέρι χέρι. Αρκετή για να καταλάβουμε για κάτι ρομαντικό, λίγη όμως για να τραβήξει τους αναγνώστες και να τους προσκαλέσει να διαβάσουν την ιστορία... Δεν αναγράφεται ούτε όνομα συγγραφέα ούτε ο τίτλος, ούτε τίποτα κάτι που δυστυχώς στην εποχή της εικόνας και του aesthetic δεν ορίζεται...



|| Στοίχημα της _DangerousMal_

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση:50/50

Γενική παρουσίαση: 20/20

Γραμματοσειρά: 20/20

Λεπτομέρειες: 10/10

Η συγγραφέας έχει φτιάξει ένα εξώφυλλο αλλά και οπισθόφυλλο. Εάν κράταγα το βιβλίο στα χέρια μου σίγουρα ένα αίσθημα εφηβείας θα με γέμιζε. Γεμάτο χρώμα, και προσεγμένο μέχρι την τελευταία μικρή λεπτομέρεια το 100 είναι ένας βαθμός που σίγουρα του αξίζει!



|| Έρωτας ή Αγάπη της brunettie-

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση:50/50

Γενική παρουσίαση: 15/20

Γραμματοσειρά: 20/20

Λεπτομέρειες: 5/10

Ένα εξώφυλλο που ταιριάζει ΚΑΙ εκφράζει απόλυτα το περιεχόμενο του βιβλίου. Πόνος και συναίσθημα απεικονίζονται στην στάση της Μέδουσας τραβώντας μας να βουτήξουμε στον κόσμο της. Το μόνο που ίσως δεν μου αρέσει είναι πως έχει βάλει την δεύτερη γραμματοσειρά (την καλλιγραφική) κάτω από την Bold. Ίσως θα προτιμούσα να την δω πάνω στην bold με opacity 100 ενώ το πίσω επίπεδο σε λιγότερο opacity. Από την άλλη εάν δεν έκανα αυτή τη συγκεκριμένη σκέψη για αλλαγή θα μου άρεσε να πρόσθετε μια σκιά στην καλλιτεχνική γραμματοσειρά έτσι ώστε να φαινόταν λίγο παραπάνω.

Και τώρα η στιγμή που όλοι περιμένατε!


Συγχαρητήρια αγαπητή brunettie- για την πρώτη θέση, στην  _DangerousMal_  για την δεύτερη και trapouloxarto για την  τρίτη θέση.

Θα παρακαλούσα οι νικητές εάν γίνετε να μου στείλουν σε προσωπικό μήνυμα κάποιο email για να τους στείλω τα αυτοκόλλητα που τους αρμόζουν...

Επίσης σιγά σιγά θα πραγματοποιηθούν και τα ανάλογα promote/συνεντεύξεις που αναγράφονται στα βραβεία. 

LilDevil

Continuer la Lecture

Vous Aimerez Aussi

3.6K 220 60
Κινούμενη από την ανάγκη να βοηθήσω τους νέους αναγνώστες μου να διαλέξουν με ευκολία τί βιβλίο τους ενδιαφέρει και θα ήθελαν να διαβάσουν, σκέφτηκα...
10.2K 460 27
Μία κοπέλα δέχεται bullying από τα bad boys του σχολείου για το σώμα της, η κοπέλα δεν αντέχει αυτήν την κατάσταση και προσπαθεί να κάνει το σώμα της...
25.4K 560 35
Σε μια παρεα θα ερωτευτούν άτομα μεταξύ τους. Τι θα γίνει τότε; Θα υπάρχουν 'εμπόδια' στις σχέσεις; Είτε φιλικές είτε ερωτικές. ❗❗❗:Υβριστικό περιεχ...
343K 12.4K 45
"Σταματά να με ακολουθείς" του ψυθιριζω. Έχει μπει στις γυναικείες τουαλέτες και αν τον δει κανένας εδώ θα πάρει αποβολή " Όχι μέχρι να μου πεις τι ή...