Summer Pineapple Book Contest...

By LilDevil1961

6.5K 840 782

𝐎𝐩𝐞𝐧 [ ] 𝐉𝐮𝐝𝐠𝐢𝐧𝐠 [ ] 𝐑𝐞𝐚𝐝𝐞𝐫'𝐬 𝐕𝐨𝐭𝐢𝐧𝐠 [ ] 𝐂𝐥𝐨𝐬𝐞 [ ✔ ] Ένα διαγωνισμός όπου τα μι... More

[#𝐒𝐏𝐁𝐂𝟐𝟎𝟐𝟑]
[Γενικοί κανόνες]
[Κανόνες και Φόρμα Διαγωνιζόμενων]
[Κανόνες και Φόρμα Κριτών]
[Λίγο πριν την αρχή]
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ Ι: Ρομαντική/Χιούμορ #1
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι: Ρομαντική/Χιούμορ #2
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΙ: Young Adult
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ ΙΙΙ: Fanfiction
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ IV: Ιστορικού/Φαντασίας
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ V: Επιστημονική Φαντασία/Μεταφυσικό/Μυστηρίου
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ VI: Περιπέτεια/Θρίλερ
ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ VII: One Shot
[Κριτές του καλοκαιρινού Ανανά]
#𝘈𝘗𝘖𝘓𝘖𝘎𝘠 #𝘌𝘟𝘛𝘌𝘕𝘚𝘐𝘖𝘕
[Βραβεία]
Αποτελέσματα Κατηγορίας Ι || Μέρος 1ο
Αποτελέσματα Κατηγορίας ΙΙ
Αποτελέσματα Κατηγορίας III
Αποτελέσματα Κατηγορίας IV
Αποτελέσματα Κατηγορίας V
Αποτελέσματα Κατηγορίας VI
Αποτελέσματα Κατηγορίας VII
#𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 [𝘗𝘰𝘱𝘶𝘭𝘢𝘳 𝘐𝘯 𝘙𝘦𝘢𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘚𝘦𝘤𝘵𝘰𝘳]
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘗𝘳𝘰𝘭𝘰𝘨𝘶𝘦
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘐𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘐𝘝
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝𝘐
𝘗𝘩𝘢𝘴𝘦 𝘛𝘸𝘰 𝘙𝘦𝘴𝘶𝘭𝘵𝘴 𝘊𝘢𝘵𝘦𝘨𝘰𝘳𝘺 𝘝𝘐𝘐
𝘚𝘶𝘮𝘮𝘦𝘳 𝘗𝘪𝘯𝘦𝘢𝘱𝘱𝘭𝘦 𝘉𝘰𝘰𝘬 𝘊𝘰𝘯𝘵𝘦𝘴𝘵 𝘌𝘱𝘪𝘭𝘰𝘨𝘶𝘦

Αποτελέσματα Κατηγορίας Ι || Μέρος 2ο

162 25 15
By LilDevil1961

Και πριν προχωρήσουμε στην ολοκληρωμένη εικόνα των νικητών, οι βαθμολογίες (και κριτικές) των εξωφύλλων οι οποίες ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΡΟΛΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ. Είναι καθαρά βαθμολογίες για να δουν οι συγγραφείς κατά πόσο αρέσει και τραβάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη. 

|| Τα γαλάζια σου μάτια της KlairiNomikou

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 25/50

Το εξώφυλλο παρουσιάζει ένα ζευγάρι, όπως το ζευγάρι που αναπτύσσεται στο βιβλίο, άρα σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση. Ωστόσο, είναι πολύ στεγνό και συνηθισμένο, δεν διαθέτει κάποια πρωτοτυπία που να σε κάνει να το συνδέσεις άμεσα με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Λείπουν όνομα συγγραφέως και τίτλος, άρα πρόκειται για μια απλή εικόνα που ερμηνεύεται με χιλιάδες τρόπους που όμως δεν σχετίζονται άμεσα με το μυθιστόρημα.

Γενική παρουσίαση: 5/20

Λείπουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία(όνομα συγγραφέα, τίτλος, λεπτομέρειες) οπότε δεν μπορώ να βαθμολογήσω περισσότερο από πέντε, βαθμοί που αφορούν αποκλειστικά την επιλογή της εικόνας.

Γραμματοσειρά: 0/20

Ο λόγος είναι προφανής, δεν υπάρχει γραμματοσειρά.

Λεπτομέρειες: 0/10

Επίσης, δεν παρουσιάζονται λεπτομέρειες.

ΦΙΛΙΚΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Είναι απολύτως κατανοητό και αποδεκτό ένα εξώφυλλο που αποτελείται από μια μονάχα εικόνα. Δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να φτιάξουν ένα εξώφυλλο, έστω και πρόχειρο με ένα απλό όνομα συγγραφέα και τίτλο. Δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να παρεξηγείται και ελπίζω να μην υπάρχει άνθρωπος που το παρεξηγεί. Θα μπορούσες να απευθυνθείς σε κάποιον που να φτιάχνει εξώφυλλα έτσι ώστε να φτιάξει και το δικό σου. Ένα εξώφυλλο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια ιστορία, εάν όχι το πιο σημαντικό. Είναι αυτό που τραβά αρχικά τον αναγνώστη, έναν αναγνώστη που θα μαγευτεί από το εξώφυλλο και θα ακολουθήσει την ιστορία στο ταξίδι της.

|| Το μονοπάτι της σιωπής της IridaMD 

Κριτική + Βαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 45/50

Το εξώφυλλο είναι απλό, όμως η εικόνα ταιριάζει με την υπόθεση όπως και με τον τίτλο. Απεικονίζεται ακριβώς ότι παρουσιάζει ο τίτλος όποτε έρχεται σε συνάρτηση με την υπόθεση.

Γενική παρουσίαση: 10/20

Ο χαμηλός βαθμός οφείλεται στο γεγονός πως λείπουν απαραίτητα στοιχεία(όπως το όνομα της συγγραφέως) και η εικόνα είναι κάθετη οπότε μένει ένα μαύρο κενό σε όλο το υπόλοιπο μέρος.

Γραμματοσειρά: 17/20

Ωραίο το στοιχείο του background που το κάνει να ξεχωρίζει από την εικόνα του εξώφυλλου ωστόσο η γραμματοσειρά είναι αρκετά μικρή και κρύβει ακόμα περισσότερο την εικόνα.

Λεπτομέρειες: 0/10

Όπως, έχω πει και στις προηγούμενες κριτικές μου, αυτόν τον βαθμό τον βάζω με μισή καρδιά, αλλά το συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχει κάποια λεπτομέρεια στο εξώφυλλο του.

|| Perfect Ship της fuegomary

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 42/50

Η εικόνα που έχει χρησιμοποιηθεί είναι απλή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά εξώφυλλα με διαφορετική πλοκή, ωστόσο ταιριάζει με την υπόθεση της ιστορίας. Ένας αναπάντεχος έρωτας, που προήλθε από ψέματα.

Γενική παρουσίαση: 12/20

Η φράση στο πάνω μέρος του εξώφυλλου, μοιάζει περισσότερο με τίτλο παρά με φράση και κλέβει την παράσταση από τον πραγματικό τίτλο, που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Ο τίτλος είναι στραβός, γεγονός που ίσως θα έπρεπε να διορθωθεί για την αισθητική του εξωφύλλου.

Γραμματοσειρά: 11/20

Όπως προανάφερα, θα ήταν πιο αισθητικό να ευθυγραμμιστεί και ίσως να προστεθεί ένα περίγραμμα διαφορετικού χρώματος ώστε να του επιτραπεί να επιβληθεί έναντι στη παραπάνω φράση.

Λεπτομέρειες: 3/10

Δεν έχει κάποια λεπτομέρεια πέρα από τη φράση, το κάτω μέρος είναι πολύ κενό και λείπει το όνομα της συγγραφέως, στοιχείο απαραίτητα για ένα εξώφυλλο ώστε να μη φαίνεται πρόχειρο.

|| Μ' ένα σου βλέμμα της EleniLia

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 40/50

Στο εξώφυλλο, παρουσιάζεται ο πρωταγωνιστής, Αχιλλέας, ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, ταιριάζει απόλυτα με τον χαρακτήρα του. Ένας σοβαρός, αυταρχικός άντρας, ακριβώς όπως θα φανταζόταν κάποιος έναν τέτοιο άντρα. Ωστόσο, παρουσιάζεται μόνο η πλευρά του άντρα. Θα ήταν πιο ολοκληρωμένο εάν παρουσιαζόταν και η πρωταγωνίστρια, Ιόλη, να κοιτάζει τον άντρα.

Γενική παρουσίαση: 15/20

Ο λόγος που προανάφερα αφορά την βαθμολογία μου σε αυτό το κομμάτι. Επιπρόσθετα, το όνομα του/της συγγραφέως θα προτιμούσα να βρισκόταν στο πάνω μέρος της σελίδας, διότι έχουν προστεθεί αρκετά πράγματα στο κάτω μέρος της σελίδας αφήνοντας το πάνω κενό και γεμίζοντας ασφυκτικά το κάτω.

Γραμματοσειρά: 17/20

Μου αρέσει το διπλό στοιχείο, διαφορετικό χρώμα γραμμάτων και περιγράμματος. Ωστόσο, δεν τονίζεται καθώς και το πίσω μέρος κινείται σε ασπρόμαυρους τόνους. Η μεγάλη φιγούρα του άντρα τον κάνει πιο επιβλητικό από τον τίτλο. Αυτό επιδιορθώνεται με ένα διαφορετικό χρώμα στη γραμματοσειρά, όχι ιδιαίτερα έντονο.

Λεπτομέρειες: 8/10

Εάν η μετακίνηση του ονόματος του/ της συγγραφέως δεν κρίνεται απαραίτητη, τότε μια φράση σχετική με την ιστορία ώστε να γεμίσει το πάνω μέρος του εξώφυλλου, θα ήταν μια λύση έτσι ώστε να καλύπτεται ο ασφυκτικός κλοιός στο κάτω μέρος του εξώφυλλου. Το αυτοκόλλητο, κατά τη γνώμη μου, έχει προστεθεί στο καταλληλότερο σημείο, όπου αναδεικνύεται και τονίζει την επιβράβευση που έχει δεχθεί το βιβλίο.

|| Hide and seek της -itsmebitch

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Στο εξώφυλλο παρουσιάζονται δύο πρόσωπα, τα οποία αντιστοιχούν καταλλήλως στους πρωταγωνιστές. Οι λεπτομέρειες σχετίζουν περισσότερο το εξώφυλλο με την υπόθεση.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Φαινεται για μι άρτια, προσεγμένη δουλειά, άψογη. Λεπτομέρειες, όνομα συγγραφέως, ολα στην εντέλεια.

Γραμματοσειρά: 20/20

Περιττα τα λογια, η επιλογή των γραμματοσειρων ειναι άψογη και ξεχωρίσουν απο την εικόνα.

Λεπτομέρειες: 10/10

Μισω να επαναλαμβάνομαι, οι λεπτομέρειες κάτω απο τον τίτλο που επεξηγούνται κάποια πραγματα για τον χαρακτηρα των δυο πρωταγωνιστών ειναι εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του εξωφύλλου.

|| Μίσος για δύο της stou2000

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται δυο νέοι χαρακτήρες, όπως ακριβώς και οι χαρακτήρες του βιβλίου. Ο σοβαρός και σκοτεινός άντρας που απεικονίζεται στο εξώφυλλο θα ταίριαζε απόλυτα με τον χαρακτήρα του Στράτου ενώ η καστανομάλλα παρουσία που στολίζει το υπόλοιπο εξώφυλλο θα άρμοζε καταλλήλως στη συνετή(ως ένα σημείο) Μπελ.

Γενική παρουσίαση: 19/20

Ασφυκτιά το κάτω μέρος με το πάνω μέρος να είναι κενό και αυτός είναι ο λόγος που αφαίρεσα τον έναν βαθμό.

Γραμματοσειρά: 19/20

Η λεπτομέρεια με τον τονισμό του δυο είναι και αυτό που κάνει το εξώφυλλο να ξεχωρίζει. Ένα υπέροχο χρώμα, χωρίς να είναι έντονο. Ωστόσο, όπως προανάφερα το όνομα της συγγραφέως καλό θα ήταν να βρισκόταν στο πάνω μέρος του εξωφύλλου.

Λεπτομέρειες: 7/10

Αν και δεν έχει κάποια λεπτομέρεια πέρα από τοντονισμό του δυο ο βαθμός προήλθε για δυο λόγους: 1. Δεν έχει ανάγκη καμιάλεπτομέρεια, 2. Φαίνεται η προσεγμένη δουλειά κάτι το οποίο σημαίνει πως εάνυπήρχε ανάγκη κάποιας περεταίρω λεπτομέρειας θα είχε ήδη προστεθεί.

|| Το σκοτάδι μέσα μας της Roxane691

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται δυο άνθρωποι, άντρας και γυναίκα όπως και οι πρωταγωνιστές του έργου. Η εικόνα είναι μαύρη και έτσι ταιριάζει απόλυτα με τη σκοτεινή, μυστήρια αύρα της ιστορίας.

Γενική παρουσίαση: 15/20

Οι λόγοι που έχουν αφαιρεθεί οι πέντε βαθμοί είναι οι εξής τρεις: 1. Το όνομα του/ της συγγραφέως υπερισχύει έναντι του τίτλου, 2. Ο τίτλος είναι στο χρώμα του background και έτσι δεν τονίζεται παρά το άσπρο περίγραμμα που το ξεχωρίζει από το μαύρο της εικόνας, 3. Το όνομα του/ της συγγραφέως ίσως θα έπρεπε να βρίσκεται στο πάνω μέρος του εξωφύλλου έτσι ώστε να μην είναι απολύτως κενό.

Γραμματοσειρά: 15/20

Η επιλογή γραμματοσειράς είναι ολόσωστη, οι ενστάσεις μου είναι, όπως έχω ήδη αναφέρει, το χρώμα της γραμματοσειράς του τίτλου, το σημείο τοποθέτησης του ονόματος του/ της συγγραφέως και το μέγεθος του ονόματος του/της συγγραφέως.

Λεπτομέρειες: 0/10

Δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια στο εξώφυλλο εξού και ο χαμηλός βαθμός που μισώ να βάζω.

|| Σκοτεινοί Άγγελοι της Katerinaft

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Το ασπρόμαυρο εξώφυλλο εκπέμπει μια μυστήρια και σκοτεινή αύρα όπως ακριβώς αρμόζει στην ιστορία. Σε γενικές γραμμές, το συγκεκριμένο εξώφυλλο ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Ένα λιτό, όμορφο εξώφυλλο με μια μυστήρια αύρα όπως ακριβώς και η ιστορία. Προσεγμένη δουλειά, σωστή επιλογή γραμματοσειρων και χρωμάτων.

Γραμματοσειρά: 20/20

Όπως ανάφερα και προηγουμένως η επιλογή γραμματοσειράς αλλα και χρώματος γραμματοσειράς ειναι η κατάλληλη. Κλασική και διαχρονική αντίθεση, σκοτεινού μαύρου με φωτεινού άσπρου.

Λεπτομέρειες: 0/10

Ακόμη μια φορα που βαζω αυτον τον βαθμό με μισή καρδιά,ομως δεν υπαρχει καποια λεπτομερεια στο εξώφυλλο, θα ήταν περιττό άλλωστε να υπάρχει.

|| Μιρέλα της glukoksinh

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Το εξώφυλλο απεικονίζει μια γυναίκα να κρατάει ένα Μ στο χέρι, όπως και το αρχικό της πρωταγωνίστριας γεγονός που το συνδέει άμεσα με την υπόθεση.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Φαίνεται πως δεν πρόκειται για πρόχειρη δουλειά, εξαιρετική επιλογή γραμματοσειρών, εικόνας, χρωμάτων. Προσεγμένη λεπτομέρεια. Το πάνω μέρος μένει κενό, όμως εξαιτίας της εικόνας δεν χρειάζεται να προστεθεί κάτι.

Γραμματοσειρά: 20/20

Όπως προανάφερα, η επιλογή γραμματοσειράς αλλά και χρωμάτων είναι άκρως κατάλληλη. Τα κεφαλαία γράμματα που έχουν χρησιμοποιηθεί στον τίτλο και τον κάνουν να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα στοιχεία είναι επίσης ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Λεπτομέρειες: 10/10

Περιττό το να επαναληφθώ, υπέροχη δουλειά.

|| Η αγάπη μας της etsi-einai-auta

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 35/50

Η εικόνα δεν συνδέεται άμεσα με την υπόθεση, ούτε υποδεικνύει κάτι το ρομαντικό. Ωστόσο, ο τίτλος και οι φράσεις παραπέμπουν άμεσα στην υπόθεση της ιστορίας και συνδέουν μοναδικά το εξώφυλλο με την ιστορία.

Γενική παρουσίαση:19/20

Η γραμματοσειρά του τίτλου ξεχωρίζει και το κάτω μέρος είναι γεμάτο. Η μοναδική μου ένσταση είναι η τοποθέτηση του ονόματος του συγγραφέα. Εάν τοποθετούνταν στο πάνω μέρος του εξωφύλλου θα γέμιζε και το πάνω μέρος και δεν θα κρυβόταν μεταξύ της εικόνας και του τίτλου.

Γραμματοσειρά: 20/20

Διαφορετικές γραμματοσειρές και στα τρία σημεία, που κάνουν το καθένα να ξεχωρίζει και να κατέχει το δικό του σημείο στο εξώφυλλο.

Λεπτομέρειες: 10/10

Η λεπτομέρεια με τις πολλαπλές εκφράσεις στο κάτωμέρος του εξωφύλλου αλλά και η προσεγμένη επιλογή γραμματοσειράς φάινεται πωςέχει δοθεί λεπτομέρεια στο βιβλίο και δεν είναι πρόχειρα φτιαγμένο.

|| Silk and chain της DianaRay1

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συναρτηση με την υπόθεση: 50/50

Το εξώφυλλο ερχεται σε συναρτηση με την υπόθεση πλήρως. Υπάρχει ενα μονόχρωμο φόντο ώστε να τονίζονται τα στοιχεία που απεικονίζονται μπροστα απο αυτό. Η λεπτομέρεια με το ονομα Chein να ειναι φτιαγμένο απο αλυσίδες όπως ακριβώς και η σημασία του ειναι άκρως εντυπωσιακό. Το ονομα Silk περιτριγυρίζεται απο καρδιές που δείχνουν την αγνότητα και την ευαισθησία της πρωταγωνίστριας.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Ενα άκρως εντυπωσιακό και προσεγμένο εξώφυλλο με πολλές λεπτομέρειες και ολα τα απαραίτητα στοιχεία.

Γραμματοσειρά 20/20

Εξαιρετική επιλογή γραμματοσειράς και φόντου στο ονομα του/της συγγραφέως.

Λεπτομέρειες: 10/10

Υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες στο εξώφυλλο ιδιαίτερα προσεγμένες και τοποθετημένες κατάλληλα ώστε να μην υπάρχει περιττό κενο πουθενα. Το νούμερο ένα που καλύπτει το περισσότερο του εξωφύλλου και προσδιορίζει τον αριθμό της σειράς των βιβλίων είναι επίσης ενα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό.

|| Η κυρία με τα κόκκινα μαλλιά της just-feel-free

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Ένα εξώφυλλο εξαίρετο, ένα προσωπικό μου εύγε στην Kerasenia, για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Όπως και ο τίτλος, το εξώφυλλο μας παρουσιάζει μια κυρία με κόκκινα μαλλιά. Αυτό που λάτρεψα στο συγκεκριμένο εξώφυλλο, είναι η λιτότητα της εικόνας σε συνδυασμό με την επιβλητική, καλλιγραφική γραμματοσειρά του τίτλου που επιτρέπει στο εξώφυλλο να ισορροπεί και να μη χτυπάει αντιαισθητικά στο αναγνωστικό μάτι.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Όπως, προανάφερα το εξώφυλλο είναι λιτό, ισορροπημένο, ακριβώς όπως αρμόζει σε μια τέτοιου είδους ιστορία, η γραμματοσειρά του τίτλου λαμβάνει τον περισσότερο χώρο στη σελίδα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κάποιο αντιαισθητικό κενό.

Γραμματοσειρά: 20/20

Για να μην επαναλαμβάνομαι, θα αναφέρω απλώς πως το γεγονός ότι έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετική γραμματοσειρά στον τίτλο και στο όνομα της συγγραφέως(κάτι το οποίο πολλές φορές δεν συμβαίνει) είναι κάτι το αξιοθαύμαστο.

Λεπτομέρειες: 7/10

Αν εξαιρέσουμε τη φράση που υπάρχει στο αρχικό του εξωφύλλου, δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια άλλη. Ωστόσο, κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται. Οι δύο λόγοι που αφαίρεσα τους τρεις βαθμούς είναι οι εξής: 1. Η γραμματοσειρά της φράσης πάνω πάνω είναι αρκετά μικρή, 2. Βρίσκονται όλα στην ίδια ευθεία, προσωπικά θα προτιμούσα να δω το όνομα του/της συγγραφέως κάτω δεξιά και όχι κάτω στη μέση.

|| Προύσα της itsdanaos

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Η εικόνα του εξώφυλλου είναι απλή, όμως αρμόζει στην ιστορία καθώς εκπνέει μια μυστήρια, μοναχική, ρομαντική αύρα όπως και ο πρωταγωνιστής, στο μυθιστόρημα. Αφήνει τον αναγνώστη να την ερμηνεύσει με χιλιάδες τρόπους, οι οποίοι αρμόζουν κατάλληλα στην ιστορία.

Γενική παρουσίαση: 12/20

Η αντίθεση χρωμάτων μεταξύ εικόνας και γραμματοσειράς συνεπαίρνει και ενθουσιάζει, ωστόσο, το γεγονός πως η γραμματοσειρά του τίτλου έχει το ίδιο χρώμα με την γραμματοσειρά του ονόματος του/της συγγραφέως είναι κάτι που ενοχλεί στο αναγνωστικό μάτι. Δεν διαχωρίζονται, συνεπώς δεν επιβάλλεται ο τίτλος στο εξώφυλλο, όπως θα έπρεπε να γίνεται. Το όνομα του/ της συγγραφέως σε ένα βιβλίο μπαίνει για να κατοχυρώσει τα δικαιώματα, όχι για να επιβληθεί έναντι του τίτλου.

Γραμματοσειρά: 15/20

Το αρχαίο στοιχείο(περισπωμένη) στον τίτλο της ιστορίας είναι μια λεπτομέρεια που ενθουσιάζει. Ο τίτλος έχει τοποθετηθεί σε ένα σημείο όπου επιβάλλεται της εικόνας, ωστόσο κλέβει την παράσταση το όνομα του/ της συγγραφέως, όπως προανάφερα.

Λεπτομέρειες: 2/10

Ο χαμηλός βαθμός οφείλεται στο γεγονός πως ανεξαιρέσουμε την λεπτομέρεια με την αντίθεση των χρωμάτων δεν υπάρχει κάποιαλεπτομέρεια, η οποία κρίνεται απαραίτητη ώστε να υπάρχει κάτι που να γεμίζει τοπάνω μέρος του εξώφυλλου.

|| Στον ρυθμό της τέχνης της brunettie-

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Ένα λιτό, όμορφο εξώφυλλο σε γήινα χρώματα. Προσεγμένο, λεπτομερές και η εικόνα που απεικονίζεται αρμόζει απόλυτα στην αισθητική ατμόσφαιρα του βιβλίου.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Όπως προείπα, ένα υπέροχο, λιτό εξώφυλλο όπως ακριβώς αρμόζει στην αισθητική της ιστορίας. Χωρίς να υπάρχει κενό κάπου, αλλά ούτε περίσσια στοιχεία σε κάποιο σημείο, δίνει ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Γραμματοσειρά: 20/20

Διαφορά είδη γραμματοσειρών έχουν επιλεχθεί που κάνουν το εξώφυλλο λεπτομερές και καλαίσθητο. Τα χρώματα είναι κατάλληλα έτσι ώστε να μη δίνουν μια περιττή ένταση στην ιστορία.

Λεπτομέρειες: 10/10

Φαίνεται πως πρόκειται για μια λεπτομερέστατη δουλειά,περιττό το να αναφέρω ξανά ότι έχω ήδη πει :).

|| Μην κλαίς για έναν ανέντιμο της goldenkorali

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 10/50 

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια ανθοδέσμη με λουλούδια, χαρακτηριστικό γνώρισμα ενός ρομαντικού βιβλίου. Ωστοσο, δεν ειναι μια εικόνα που σχετίζεται άμεσα με τη συγκεκριμένη υπόθεση και το γεγονός πως δεν υπάρχει κάποιο αλλο στοιχείο παρά μονο μια εικόνα δεν προσδιορίζει τη σχέση μεταξύ εξωφύλλου-βιβλίου. 

 Γενική παρουσίαση: 5/20 

Η εικόνα ειναι σε μια πολυ καλη ανάλυση, ωστόσο δεν υπάρχει κάποιο αλλο απο τα απαραίτητα στοιχεία(τίτλος, ονομα συγγραφέα) για να βαθμολογηθεί. 

 Γραμματοσειρά: 0/20 

Δεν υπάρχει γραμματοσειρά. 

 Λεπτομέρειες: 0/10 

Δεν υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να βαθμολογηθούν.

|| Έναστρη μάτια της --yoonlight

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συναρτηση με την υπόθεση: 50/50

Απεικονίζονται δυο abstract απεικονίσεις ματιών όπως ακριβώς προσδιορίζει και ο τίτλος. Στο background υπάρχει ένα μπλε φόντο το οποίο ομως φαινεται σαν να έχει ζωγραφιστεί σε καμβά, όμορφη λεπτομέρεια που το κάνει πιο ρεαλισιτκο και ζωντανό.

Γενική παρουσίαση: 19/20

Ενα υπέροχο εξώφυλλο, ο λόγος όμως που αφαίρεσα τον εναν βαθμό ειναι επειδη λείπει ενα απαραίτητο στοιχείο, το όνομα/ψευδώνυμο του συγγραφέα.

Γραμματοσειρά: 20/20

Η επιλογή γραμματοσειρων ειναι εκπληκτική, οι φράσεις με κεφαλαία ενώ ο τίτλος με μικρά, έτσι ώστε να διαφέρουν. Ο τίτλος με καλλιγραφικα γράμματα, άκρως αισθητικός ενώ οι φράσεις με κεφαλαία, απλά γράμματα.

Λεπτομέρειες: 10/10

Όπως ανάφερα ήδη οι διάφορες λεπτομέρειες που έχουν προστεθεί κανουν το εξώφυλλο πιο ζωντανό και ρεαλιστικό, ώστε να τραβάει τον αναγνώστη.

|| Winter της -MrsVanessa-

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 40/50

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται μια γυναίκα, απροσδιόριστη με την υπόθεση. Ωστόσο, το γεγονός πως δεν της έχει δοθεί έντονο χρώμα αλλά ένα ουδέτερο μαύρο, συσχετίζεται με την υπόθεση που σίγουρα δεν είναι χιουμοριστική και ανάλαφρη.

Γενική παρουσίαση: 18/20

Ασφυκτιά στη μέση αφήνοντας το πάνω μέρος κενό και καλύπτοντας την κοπέλα που απεικονίζεται στη φωτογραφία. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές φαίνεται πως έχει δοθεί βάση στις λεπτομέρειες και είναι μια εξαίρετη λεπτοδουλειά.

Γραμματοσειρά: 20/20

Δεν έχω να αναφέρω κάτι αξιοσημείωτο για την γραμματοσειρά, άρτια διαφορετική επιλογή γραμματοσειρων στα πλαίσια του άσπρου έτσι ώστε να ξεχωρίζει από την εικόνα που είναι μαύρη.

Λεπτομέρειες: 9/10

Αν και θεωρώ πως λείπει κάτι στο πάνω μέρος, σε γενικό βαθμό οι διακριτικές λεπτομέρειες που υπάρχουν γύρω από τον τίτλο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες.

|| Η κόρη των ρόδων της novehellenist

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 40/50

Στο εξώφυλλο παρουσιάζεται μια γυναίκα που περιτριγυρίζεται από ρόδα, όπως ακριβώς και ο τίτλος. Συνδυάζεται με την υπόθεση, ωστόσο με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται ο τίτλος. Με την απώλεια τίτλου, η ιστορία δεν συνδέεται άμεσα με την υπόθεση. Ωστόσο, μόνο εάν κάποιος το παρατηρήσει προσεχτικά αντιλαμβάνεται τη παρουσία τίτλου.

Γενική παρουσίαση: 16/20

Αν εξαιρέσουμε την απώλεια ονόματος του/ της συγγραφέως και τον μη εύκολα διακριτό τίτλο, η εικόνα έχει επιλεχθεί καταλλήλως και είναι επιβλητική.

Γραμματοσειρά: 10/20

Όπως προανάφερα, ο τίτλος δεν γίνεται εύκολα διακριτός. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να διορθωθεί με ένα διαφορετικό χρώμα στη γραμματοσειρά, ένα όχι τόσο έντονο αλλά διαφορετικό από το background έτσι ώστε να γίνεται διακριτή η διαφορά αλλά να μην είναι και απόλυτα έντονη. Από την άλλη η γραμματοσειρά είναι κατάλληλη, με διαφορετικό περίγραμμα και κλίση έτσι ώστε να ταιριάζει στα μέτρα της εικόνας

Λεπτομέρειες: 5/10

Κάποια ιδιαίτερη λεπτομέρεια δεν υπάρχει, ωστόσο, ταρόδα που υπάρχουν πέραν της κοπέλας στην εικόνα προσθέτουν την κατάλληληλεπτομέρεια στο εξώφυλλο χωρίς περεταίρω στοιχεία μιας και η εικόνα είναι ήδηεπιβλητική.

|| Μαζί για πάντα της Kritsiniiiiii

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Η εικόνα που έχει χρησιμοποιηθεί για εξώφυλλο είναι απολύτως κατάλληλη. Όχι έντονη, αλλά ασπρόμαυρη όπως αρμόζει στην αύρα του βιβλίου. Ένα εξώφυλλο, απαλό, λιτό χωρίς περιττές λεπτομέρειες που δεν ταιριάζουν στην μικρού μήκους ιστορία.

Γενική παρουσίαση: 17/20

Η μοναδική μου ένσταση είναι το πως έχει παρουσιαστεί ο τίτλος. Θα ήταν πιο εμφανίσιμο εάν τοποθετούνταν στο κέντρο με μια πιο καλλιγραφική γραμματοσειρά, λίγο μικρότερα γράμματα και ένα διαφορετικό(κατά προτίμηση μαύρο)περίγραμμα.

Λεπτομέρειες: 0/10

Το έβαλα με μισή καρδιά και όχι επειδή υπάρχει κάτι λάθος που να αξίζει αυτόν τον βαθμό, αλλά επειδή όντως δεν υπάρχει κάποια λεπτομέρεια. Προσωπικά, θα πρότεινα να αγνοήσει ο/η συγγραφέας αυτόν τον βαθμό, δεν είναι αντιπροσωπευτικός της υπόλοιπης ιστορίας, τον έβαλα μόνο και μόνο επειδή δεν είχα την επιλογή μη βαθμολόγησης. Το συγκεκριμένο εξώφυλλο δεν έχει ανάγκη καμία λεπτομέρεια.

Γραμματοσειρά: 16/20

Όπως ανάφερα και πριν η γραμματοσειρά του τίτλου θεωρώ πως θα ήταν πιο εμφανίσιμο εάν τοποθετούνταν στο κέντρο του εξωφύλλου και ίσως με μια διαφορετική, πιο καλλιγραφική γραμματοσειρά. Το χρώμα είναι κατάλληλο έτσι ώστε να κάνει αντίθεση με το background.

|| A song with no name της _vasilikos

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 50/50

Στο εξώφυλλο απεικονίζονται διαφορά στοιχεία που παραπέμπουν στην υπόθεση του βιβλίου. Μια κοπελα, όπου θα μπορούσε να ενσαρκώσει άνετα τον ρόλο της Irene. Ο τίτλος και το ονομα του/ της συγγραφέως προσθέτουν την άμεση συσχέτιση με την ιστορία.

Γενική παρουσίαση: 20/20

Ενα υπέροχο, ιδιαίτερα προσεγμένο και λεπτομερές εξώφυλλο που κεντρίζει αμέσως το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Γραμματοσειρά: 20/20

Υπέροχη επιλογή γραμματοσειρων και για τον τίτλο πιο καλλιγραφικη και για το ονομα του/ της συγγραφέως ενα πιο έξυπνο άσπρο έτσι ώστε να τονιστεί έναντι της επιβλητικής εικόνας.

Λεπτομερειες: 10/10

Όπως ειπα και πιο πριν, οι λεπτομέρειες με τις διάφορες εικόνες σχετικές με την υπόθεση της ιστορίας τονίζουν υπεροχα και κατάλληλα το εξώφυλλο χωρίς περιττή ένταση.

|| Nepenthe της yourgirlAria

Κριτική + Bαθμολογία:

Σε συνάρτηση με την υπόθεση: 30/50

Μια όμορφη, abstract φωτογραφία για το εξώφυλλο. Δεν θα λέγαμε πως σχετίζεται άμεσα με την ιστορια, ωστόσο η μινιμαλιστική αύρα που εκπέμπει ταιριάζει απόλυτα με την καλογραμμένη αυτή ιστορία.

Γενική παρουσίαση: 14/20

Ο λόγος που αφαιρέθηκαν οι έξι βαθμοι ειναι επειδη ο τίτλος και το ονόμα του/ της συγγραφέως είναι τοσο μικρά που σχεδόν δεν τα αντιλαμβάνεται καποιος.

Γραμματοσειρά: 10/20

Η επιλογή γραμματοσειράς ειναι εξαίρετη, ωστόσο δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά ο τίτλος και το όνομα του/ της συγγραφέως, έτσι μειώνεται κατα πολυ ο συγκεκριμένος βαθμός.

Λεπτομέρειες: 5/10

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες λεπτομέρειες, ωστόσο η επιβλητικότητα της εικόνας δεν θα επέτρεπε κατι τέτοιο το οποίο θα ήταν περιττό.

Και τώρα ήρθε η ώρα που όλοι περιμένατε!

Συγχαρητήρια αγαπητή yourgirlAria για την πρώτη θέση, στην _vasilikos για την δεύτερη και Kritsiniiiiii , novehellenist , -MrsVanessa- και --yoonlight για την τρίτη θέση. 

Θα παρακαλούσα οι νικητές εάν γίνετε να μου στείλουν σε προσωπικό μήνυμα κάποιο email για να τους στείλω τα αυτοκόλλητα που τους αρμόζουν... 

Επίσης σιγά σιγά θα πραγματοποιηθούν και τα ανάλογα promote/συνεντεύξεις που αναγράφονται στα βραβεία. 

LilDevil

Continue Reading

You'll Also Like

25.8K 561 35
Σε μια παρεα θα ερωτευτούν άτομα μεταξύ τους. Τι θα γίνει τότε; Θα υπάρχουν 'εμπόδια' στις σχέσεις; Είτε φιλικές είτε ερωτικές. ❗❗❗:Υβριστικό περιεχ...
27.3K 1.2K 35
Πώς θα αντιδρούσες αν μάθαινες ξαφνικά πως ο θύτης του σχολείου σου θα είναι ετεροθαλής αδελφός σου?
183K 8.9K 48
«Αν εσύ δεν είσαι το κόκκινο, εγώ δεν είμαι το μαύρο.» (Ι) ΜΕΡΟΣ : UMBRA «Υπάρχει κάτι για το οποίο θα ρίσκαρες την ζωή σου;» Ανασήκωσε το σώμα του...
820K 4.4K 4
''Όταν λες να χορέψω για να δουλέψω εδώ, εννοείς να κάνω στριπτίζ;''τον ρώτησε έντονα και τα μάτια της σχεδόν πετάχτηκαν από την έκπληξη. ''Ναι. Δέ...